Seuraa meitä somessa:

Liiga-Riento piinasi Hurrikaania loppuun asti

23.01.2017

Sunnuntain miesten liigaotteluissa Riento piinasi sarjakärki Hurrikaanin viiteen erään, ETTA ohitti voitollaan Ducksin ja VaLePa haki voiton Pyynikiltä.


ETTA voitti ja ohitti Vantaa Ducksit

Lentopalloseura ETTA palasi voittojen tielle Oulun Urheilutalolla pelatussa ottelussa Vantaa Ducksia vastaan erin 3-1 (25-23, 21-25, 25-17, 27-25). Ottelu oli todella tärkeä, jopa pakkovoitto, kotijoukkueelle ja se nousi samalla vantaalaisten yläpuolelle viidenneksi Mestaruusliigan sarjataulukossa.

ETTA aloitti ottelun kuusikolla: Mäkinen, Hakala, Ronkainen, Kaurto, Väisänen, Jokela ja liberona Kiilunen. Ducks heitti kentälle kuusikon: Magyar, Kankaanpää, Määttänen Miro, Szabo, Nurmela, Kulaots ja liberona Marko Määttänen, joka teki kuitenkin tilaa toisessa erässä Patrik Ovaskalle.Keskitorjuja Lassi Nurminen näytti potevan jonkin asteisesta olkapäävammaa ja hänen tilallaan loppupelin palloja huiski Antti Vallin.

Kotijoukkue pelasi kaikki voittoerät lähes alkuperäisellä kuusikolla. Ainoastaan passari Niko Haapakoski kävi tuuraamassa virkaveljeään verkolla jokaisessa voitetussa erässä. Ottelu oli toista erää lukuun ottamatta hyvin kotijoukkueen hallussa. Toiseen erään oululaisille vain sattui liikaa hyökkäysvirheitä ja se oli oikeastaan ainut asia, mihin päävalmentaja Kuoksa ei ollut tyytyväinen. ETTA:n parhaana palkittiin jälleen yleispelaaja Antti Ronkainen, joka pelaa varsin mallikasta tulokaskautta Mestaruusliigassa. Myös 15 torjuntaa vantaalaisia vastaan oli suuressa roolissa ottelun lopputuloksen kannalta.

Ducksin parhaana palkittiin yleispelaaja Miro Määttänen, joka löi tyylilleen uskollisesti palloa kovaa kotijoukkueen kenttään. Joukkueen ykköstykki Toni Kankaanpää oli tänään aika hyvin oululaisten otteessa hyökkäyspuolella mutta vastaanotossa ja puolustuksessa kokenut pelimies oli jälleen itse varmuus.

Ducks Ismo Tuominen:

- Voitto olisi ollut tänään otettavissa mutta ei otettu. Pelaaminen oli sekavaa sähläämistä ja torjunnassa ja puolustuksessa tehtiin samat virheet koko pelin ajan. ETTA peippaa paljon palloja keskelle kenttää ja niitä emme saaneet ylös vaikka sen tiesimme.

Antti Vallin:

- Ei jäänyt hirveän hyvä fiilis, kun tuli 3-1 paistiin eikä oman joukkueen peli ollut hyvää. Sössittiin vähän eri osa-alueilla, kun eilen. Olemme pelanneet kotona paremmin kuin vieraissa ja se hyvä peli pitäisi saada muuallekin kuin kotisaliin.

ETTA Olli Kuoksa:

- Meidän pelaaminen kaipasi jo ehdottomasti voittoa. Tänään oli se paikka, kun se piti ottaa ja hienoa, että siinä onnistuttiin. Meidän pelitapa ei ole aina kaunista mutta tuo on se tapa, millä me voitetaan. Eetu Pennanen on jo pelikunnossa mutta hypystä puuttuu vielä se 70 cm. Eetu saa leikattuun jalkaan koko ajan lisää voimaa ja olisi pystynyt jo tänään pelaamaan yleispelaajana mutta kahden viikon päästä on jo varmasti lähempänä parasta kuntoaan. Me saimme tässä tammikuun peliruuhkassa juuri sen verran pisteitä kuin ansaitsimme.

Antti Ronkainen:

- Me voitettiin tänään tärkeä peli ja fiilikset on kyllä hyvät. Tämä peli oli jopa pakkovoitto ja hienoa, että onnistuttiin tänään hyvin.

Parhaat pelaajat:
ETTA: Antti Ronkainen
Ducks: Miro Määttänen

Etta - Vantaa Ducks 3-1
25-23, 21-25, 25-17, 27-25
Etta: Ronkainen 21/+9,Hakala 17/+13,Jokela 14/+6
Vantaa Ducks: Kulaots 23/+8,Määttänen 18/+11,Kankaanpää 16/+5
Katsojia: 513

LähiTapiolan pisteet
3 Ronkainen ETTA
2 Mäkinen ETTA
1 Szabo Ducks

Ottelutilasto

Riento esitti kauden parastaan Loimaalla

Hurrikaani-Loimaa voitti sunnuntai-illan trillerin kotisalissaan Mestaruusliigassa jumbona ollutta Joensuun Liiga-Rientoa vastaan lukemin 3-2 (20-25, 25-16, 25-21, 23-25, 15-12). Hurrikaanin tehokkain pistemies oli hakkuri Mikko Oivanen (24/+15). Riennolta löytyi leveältä rintamalta onnistumisia, mutta ykköspistemies oli hakkuri Nelson Murangwa (22/+8). Yleisöä ottelussa oli 649 katsojan verran.

Hurrikaani-Loimaasta paistoi väsymys läpi ottelun ajan selkeästi läpi. Neljäs peli reiluun viikkoon ei voinut olla näkymättä ja etenkin, kun kolme edellistä peliä on ollut vieraskentillä pitkien matkustamisten päätteeksi.

Ensimmäisen erän Joensuun Liiga-Riento voitti 25-20 -lukemin hyvinkin ennakkoluulottoman pelaamisen jälkeen.

Toisessa ja kolmannessa erässä Hurrikaani paransi pelaamistaan hieman. Vierasjoukkue kuitenkin auttoi loimaalaisia lukuisilla virheillään peliin mukaan.

Neljännessä erässä Liiga-Riento nosti jälleen pelin tasoaan. Joukkueesta esiin nousi parhaana pelaajana palkittu Tuomas Siirilä, joka murskasi hyökkäyksillään kotijoukkueen puolustusta, kuten myös Ruandalaishakkuri Nelson Murangwa.

Viidennessä erässä Hurrikaani-Loimaa nousi totutulle tasolle ja teki paikoistaan pisteet hallitsemalla erää ensimmäisestä pallosta viimeiseen.

Tuomas Siirilä (Riennon paras):

- Kauden paras peli meiltä. Saatiin eilisestä hyvä fiilis tähän peliin. Tuuriakin oli mukana, mutta silti myös itseltä paras peli tämän kauden liigassa. Marginaalit olivat pieniä, ja erien alut ratkaisivat ottelun kulun tänään.

Eemeli Kouki (Hurrikaanin paras):

- Italian reissun jälkeen oli hieman ukko kuutamolla. Tänään tuntui kuitenkin hyvältä. Nyt saadaan hieman lepäillä ja valmistautua cup-viikonloppuun. Riento pelasi ennakkoluulottomasti ja hyvin. Meillä peli näytti alussa siltä, että äijiä ei oikein kiinnostanut pelata.

Jani Säisä:

- Alkukauden vaikeuksien jälkeen peli alkaa asettua uomiinsa. Tänään saimme onnistumisia laajalla rintamalla. Kentällä oli tasainen joukkue. Meiltä vapautunutta ja aggressiivista peliä, jolla pystyimme haastamaan kotijoukkueen. Hakkuri Nelson Murangwalla alkaa lyöntisuunnat löytyä. Passari Esa Hakulisen ansioita oli, että tänään pallo paukkui lattiaan.

Lauri Rantanen:

- Kaveri hyökkäsi ja vastaanotti tänään meitä paremmin. Syöttöpelissä oli sitten etu meidän puolella. Ei oltu ihan hereillä ottelun alussa. Siinä on minulla peiliin katsomisen paikka.

Hurrikaani Loimaa - Liiga-Riento 3-2
20-25, 25-18, 25-21, 23-25, 15-12
Hurrikaani Loimaa: Kouki 17/+10,Oivanen Mi 17/+10,Oivanen Ma 9/+4
Liiga-Riento: Murangwa 20/+7,Siirilä 16/+7,Musoni 14/+10
Katsojia: 649

LähiTapiolan pisteet
3 Mi.Oivanen Hurrikaani
2 Kouki Hurrikaani
1 Siirilä Riento

Juuso Riponiemen kuvat

Ottelutilasto

VaLePa sai Iskun vastaanoton hajalle

Vammalan Lentopallo hajotti kovalla syötöllään Rantaperkiön Iskun vastaanoton ja haki Pyynikiltä 1-3 (23-25, 19-25, 25-19, 20-25) –voiton lentopallon Mestaruusliigassa hankalasta alusta huolimatta. Isku laittoi VaLePan paikoin koville ja haastoi sarjakakkosen syöttökisassa, mutta ei pystynyt horjuttamaan vierasjoukkuetta yhtä erävoittoa enempää.

- Meidän peli alkoi vasta ensimmäisen erän toisella puoliskolla, ei oltu ihan valmiita vielä pelin alussa. Sitten laitettiin pelinaamari päälle ja käännettiin erä. Toisessa erässä saatiin kaverin vastaanotto rikki. Kolmannessa sitten Isku alkoi syöttää kovalla kädellä, syöttö tuli miehekkäästi nuorilta kavereilta. Neljännen erän ensimmäinen puolisko oli meiltä parasta puolustuspeliä tällä kaudella, sillä saatiin tarvittava ero Iskuun, VaLePan valmentaja Sami Kurttila analysoi.

Varsinkin Urpo Sivulan ja Mikko Esko syöttövuorot aiheuttivat hankaluuksia kotijoukkueelle. Ensimmäisessä erässä VaLePa nousi takaa-ajoasemasta Eskon syöttövuorolla, ja Sivula päätti erän kahteen ässään. Molemmat syöttivät ottelussa kolme ässää. Isku ei jäänyt ässäkisassa vastustajaansa huonommaksi, vaan iski yhteensä 11 ässää VaLePan seitsemää vastaan. Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen syöttivät molemmat neljä ässää. Kovimmille VaLePan vastaanotto joutui kolmannessa erässä, jossa Isku iski peräti viisi ässää vastustajan kenttään.

- Muuten pelillisesti ok, mutta vastaanotossa oli aika paljon ongelmia. Kolmannessa erässä oli kohtuullinen vastaanotto, muuten sitä ei ollut ollenkaan. Aikalailla passarilla sai olla juoksukengät jalassa, kun meni pallojen perässä. Muuten oli ihan fiksua peliä, ei siinä paljon hölmöilty. Mäntylän Mikalta hyvä peli, nättejä lyöntejä yläkäsiin, Iskun valmentaja Jussi Heino sanoi.

Hakkuri Mika Mäntylä (21/+11) oli Iskun paras pistemies, ja Urpo Sivula (26/+19) puolestaan VaLePan. Joukkueiden parhaina palkittiin kuitenkin passarit, VaLePan Mikko Esko ja Iskun Inoslav Krnic.

- Krnic on hyvä passari, huomaa, että hän on kokenut. Hän on sellainen passari, että syötön on pakko olla kova, ettei hän pääse pelaamaan vahvuuksillaan. Meillä oli pieniä käynnistymisvaikeuksia alussa, mutta saatiin ihmeen kaupalla eka erä käännettyä. Hävityn kolmannen erän jälkeen lataus nousi taas oikealle tasolle, Mikko Esko sanoi.

Esko ja Krnic ovat pelanneet toisiaan vastaan aiemmin maajoukkueessa, Esko Suomen ja Krnic Kroatian ykköspassarina.

- Esko on aina kontrollissa, ei kärsi paineista, ei käytä turhaan energiaa. Ei ehkä hyppää yhtä korkealle kuin aiemmin, mutta käyttää jalkojaan paremmin, kompensoi älykkäällä liikkumisella. Loistavat sormet, peittää passisuunnat todella hyvin, on aina hienoa nähdä hänen pelaavan, kommentoi Krnic puolestaan Eskoa.

- Ottelun alussa ehkä hyödyttiin VaLePan eilisestä pelistä. VaLePa on laadukas joukkue, joka pystyy hyödyntämään myös vaihtopenkkiä. Tiedämme, että on vielä paljon tekemistä ennen kuin olemme VaLePan tasolla, Krnic totesi.

Seuraavaksi VaLePa alkaa valmistautua ensi viikonloppuna pelattavaan Suomen Cupin lopputurnaukseen, joka pelataan Hämeenlinnassa. Neljän parhaan finaaliturnauksessa pelaavat VaLePa, Hurrikaani, Sampo ja Tiikerit.

Isku pelaa seuraavan kerran Mestaruusliigaa keskiviikkona 1.2. Pyynikillä, kun vastaan asettuu Team Lakkapää Rovaniemeltä.

Rantaperkiön Isku - VaLePa 1-3
23-25, 19-25, 25-19, 20-25
Rantaperkiön Isku: Mäntylä 21/+11,Mäkinen S 14/+6,Vuorinen 12/+6
VaLePa: Sivula 26/+19,Kunnari 12/+1,Jokinen 9/+7
Katsojia: 649

LähiTapiolan pisteet
3 Mikko Esko, VaLePa
2 Inoslav Krnic, Isku
1 Urpo Sivula, VaLePa

Ottelutilasto

Kuvat:

Pertti Flinck / Isku
Teemu Hassinen / ETTA
Juuso Riponiemi / Hurrikaani

  Takaisin