Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki avasi pudotuspelit vierasvoitolla

15.03.2017

Naisten puolivälierät käynnistyivät keskiviikkona LiigaPlokin vierasvoitolla ja HPK:n sekä Pölkky Kuusamon kotivoitoilla.

OrPo ei pelannut tasollaan ja LiigaPloki vei ensimmäisen puolivälierän vieraissa puhtaasti 3-0 (26-28, 24-26, 14-25)

LiigaPloki pelasi selkeästi paremmin. Eveliina Koljonen ja Plokin uusi hankinta Alexandra Reid niputtivat kaksin koko OrPon joukkueen, joka kaiketi jännitti.

LiigaPlokin kaksikko Alexandra Reid - Tamara Kmezic kasasi tehot 38/+25 ja tekivät yhteensä vain yhden suoran hyökkäysvirheen. Keskellä kaksikko Elizabeth Field - Deprece Washington hyökkäsi lähes 70 % tehoilla ja kaikkiaankin joukkue teki vain kolme suoraa hyökkäysvirhettä.

Kotijoukkueen tehokkain oli runkosarjan pistetilaston voittanut Jansisa Johnson 19/+14.

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

- Hyvin meni. Tosi tyytyväinen, että voitettiin ja 3-0. Oli mukava saada HPK-peli tuohon alle.

Saara Lepistö, OrPo:

- Kahdessa ekassa erässä oltiin niskanpäällä, mutta jotain tapahtui erien lopussa ja kolmanteen erään ei saatu agrea päälle. Omalla pelillä tullaan tasoihin ja ohi.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Tottakai voittoon pitää olla tyytyväinen, vallankin vieraskentällä. HPK peli oli vahva, vaikka se pelasikin eri rosterilla. Alkuun oli hakusessa. Tasainen esitys ja parannettavaa on.

Satu Natunen, OrPo:

- Kahden ekaerän johtoaseman menetys harmittaa. Kolmanteen ei tullut agrea. Oma tekeminen oli puolittaista.

Otteluisäntä Apupapu palkitsi joukkueiden parhaina LiigaPlokista Eveliina Koljosen ja OrPosta Saara Lepistön.

Oriveden Ponnistus - LiigaPloki 0-3
26-28, 24-26, 14-25
Oriveden Ponnistus: Johnson 19/+14,Lepistö 9/+6,Smolander 7/+6
LiigaPloki: Reid 21/+15,Kmezic 17/+10,Washington 9/+5
Katsojia: 434

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

HPK voitti tahmeallakin pelillä

Naisten lentopallossa ensimmäinen pudotuspeli HPK:n ja LP Vampulan välillä ei noussut tasoltaan suurten pelien kastiin. Molemmat joukkueet hermoilivat aika ajoin pahasti. Kerho kuittasi kuitenkin koko potin erin 3-1 (20-25, 25-15, 25-15 ja 25-23). Seuraava pudotupeli pelataan Vammalassa ja kolmella voitolla selviää välieriin.

Ensimmäisessä erässä Kerholla oli jo puolivälissä turvallisen oloinen etumatka mutta sitten tuli musta hetki ja Vampula tuli tasoihin. Erän lopun Vampula pelasi vahvasti ja vei sen nimiinsä 20-25.

Toisen erän alun HPK haparoi pahoin ja Vampula oli jo voitolla 3-10. Sitten HPK terästyi ja puolessa välissä se johti 14-13. Erän lopun HPK suorastaa jyräsi ja voitti sen 25-15.

Kolmannessa erässä HPK heilutti tahtipuikkoa alusta saakka ja Vampula vikisi. Erän lopussa HPK antoi vielä vastustajalleen vähän siimaa mutta loppunumerot HPK:lle selvästi 25-15.

Neljäs erä alkoi Vampulan merkeissä mutta hetkessä se tasoittui. Sitten erää johdettiin vuoro tahdein. Lopulta HPK otti viimeisen pisteen torjunnalla ja näin torjuntavoitti Vampulan pyristelylle 25-23 ja erät 3-1.Luca Chiappini, HPK:

- Peli ei ollut parasta lentopalloa mutta me hallittiin kuitenkin sitä vahvalla syötöllä. Paljon pitää vielä hioa ja parantaa peliä jotta menestystä tulee. Vastustaja tuli peliin ilman paineita ja onnistui alussa hyvin, totesi Luca Chiappini.

Arttu Keränen, LP-Vampula:

- Sarja on vasta alussa. Ensimmäisessä erässä otettiin ansaittu voitto. Toinen erä alkoi myös meiltä hyvin mutta sitten HPK paransi peliään ja meiltä peli notkahti. Ottelut jatkuvat ensi lauantaina ja periksi ei anneta, lupasi Arttu Keränen.

Michael Madsen, HPK:

- On kiva jälleen pelata pudotuspelejä. Minä näen untakin näistä peleistä. Tänään oli tahmeata vaikka harjoituksissa on mennyt tosi hyvin. Tästä on helppo parantaa, lupasi hyvän pelin pelannut Michael Madsen.

Eeva Puukka, LP-Vampula:

- Me aloitettiin ottelu hyvin. Toisen erän selvän johdon menettäminen harmittaa. Taistelu jatkuu ensi lauantaina, totesi Eeva Puukka.

Ottelun parhaina palkittiin HPK:n Allison Mayfield ja LP Vampulan Eeva Puukka.

HPK - LP-Vampula 3-1
20-25, 25-15, 25-15, 25-23
HPK: Mayfield 22/+10,Madsen 15/+13,Karhu 11/+3
LP-Vampula: Sow 16/+0,Hiltunen 10/+-3,Puukka 6/+5
Katsojia: 407

Ottelutilasto

Pölkky avausvoittoon viisieräisen jälkeen

Pölkky Kuusamo ja WoVo Rovaniemi tarjosivat pudotuspeliherkkua avausottelussa heti viiden erän edestä. Pölkky Kuusamo hallitsi ottelua hienoisesti, mutta upeasti puolustanut WoVo ei luovuttanut missään vaiheessa. Viidennen erän Pölkky Kuusamo vei lopulta selvästi 15-7 ja näin ollen johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0.

Pölkky Kuusamo tuli otteluun hyvällä latauksella ja rennolla peli-ilmeellä. Avauserää kuusamolaiset hallitsivat vahvan syöttöpelin turvin. Myös Lotta Piesanen hyökkäsi tehokkaasti. WoVolla oli hienoisia vaikeuksia hyökkäystyöskentelyssä, ainoastaan Jessica Kosonen sai palloa kuolemaan kunnolla. Erä lopulta selvästi Pölkylle 25-18.

Toisessa erässä Pölkyn vastaanotto oli rautaa ja etenkin Olena Prokopenko hääräsi tehokkaana hyökkäyksessä. WoVon puolella Jazmine White sekä Nelli Rantanen alkoivat heräillä hyökkäylsessä, mutta erä kuitenkin suhteellisen selvästi 25-21 kotijoukkueelle.

Kolmannessa erässä lentopallossa aina niin tärkeä syöttö-vastaanotto kääntyi rovaniemiläisille. Kotijoukkueen hyökkäyspeli yskähteli ja WoVo esitti muutamia erittäin komeita puolustuksia sekä varmistuksia. Erä ansaitusti vieraille 20-25.

Neljännessä WoVo karkasi keskivaiheilla jo 5-6 pisteen johtoon, mutta Pölkky ei luovuttanut. Kuusamolaiset nousivat aina 24-24 tilanteeseen, mutta pieni hermoilu ja WoVon kova taistelu venytti ottelun 24-26 lukemilla lopulta viidenteen erään.

Viidennessä erässä ottelun voittajasta ei ollut lopulta epäselvyyttä. Alun WoVon muutaman pisteen jälkeen Pölkky Kuusamo otti ohjat käsiin Olena Prokopenkon sekä Me'Ashah Nicholsonin hyökkäyksillä. Erän lopussa Lotta Piesanen vielä viimeisteli erän hienolla syöttötyöskentelyllä.

Pölkky Kuusamosta tasaisimpia otteita esittivät parhaana palkittu Olena Prokopenko (30/+15) sekä Lotta Piesanen (14/+9).

WoVon tähtinä tuikkivat parhaana palkittu Nelli Rantanen (20/+10) sekä Jazmine White (13/+9). Yleensä vahvoja otteita esittävä Kristine Miilen jäi tällä kertaa miinuspisteille (13/-3).

Nelli Rantanen, WoVo:

- Meidän alku oli turhan vaisu, olisi pitänyt saada kovempi startti peliin. Oikeastaan vasta pitkän erätauon jälkeen sytyimme otteluun. Viidennessä erässä Pölkky teki paljon kovempia suorituksia kuin me. Kotona ollaan oltu aina kovia, Pölkky saa tulla perjantaina haastamaan meitä.

Iida Paananen, Pölkky Kuusamo:

- Tämmöisiä pudotuspelien pitääkin olla. Oltiin ihan hyvin valmiita pelin avauserissä, mutta sitten WoVo paransi eikä oltu ihan valmiita vastaamaan siihen. Mentaalipuoli ratkaisi viidennessä erässä. Olenalla oli hyvä päivä, Me'Ashah oli tärkeässä roolissa viidennessä erässä vaikka aikaisemmissa erissä oli vaikeampaa. Tämmöisiä pelaajia tarvitaan pudotuspeleissä.

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

- Joka erässä se, jolla oli parempi vastaanotto niin voitti erän. Kolmannessa erässä saimme Nellin kautta vähän leveyttä peliin, Kuusamo oli hyvin scoutannut meidät ennen peliä. Viidennessä erässä oli muutama etsikkopallo erän alussa, mutta tällä kertaa näin. Prokopenko oli vielä selkeästi viidennessä erässä meidän laitureita kovempi.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- Meidän syöttö-vastaanotto pelaamiseen olen ihan suht tyytyväinen, se oli ihan ok tasolla, myös torjuntapelaaminen toimi mukavasti. Vastaavasti sitten hyökkäyspelaaminen ei rullannut ihan parhaalla tavalla, oltiin ehkä hieman liikaa Olenan ja Lotan varassa. Lisäksi puolustuspeliin olen pettynyt, siinä oltiin paljon kaveria perässä. Henkisellä puolella olen ylpeä joukkueesta, hieno lataus viidenteen erään parin heikomman erän jälkeen.

Pölkky Kuusamo ja WoVo Rovaniemi pelaavat seuraavan pelin perjantaina 17.3. klo 18.30 Rovaniemellä.

Pölkky Kuusamo - WoVo Rovaniemi 3-2
25-18, 25-21, 20-25, 24-26, 15-7
Pölkky Kuusamo: Prokopenko 30/+15,Treacy 14/+7,Nicholson 11/+5
WoVo Rovaniemi: Rantanen 21/+10,White 13/+9,Miilen 13/+-3
Katsojia: 445

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen  / HPK
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Jouni Ronkainen / Pölkky

  Takaisin