Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki avasi voittotilin - LP Viesti ja HPK jatkaa kärkikaksikkona

08.11.2015

LiigaPloki nappasi kauden avausvoittonsa Pieksämäki Volleyn kustannuksella Isänpäivänä. LP Viesti rusensi WoVo Rovaniemen erien lopussa ja HPK jatkaa liigakakkosena voitettuaan LP Kangasalan.

LP Viesti "opetti" kovalla kädellä WoVoa voittamaan eriä

WoVo Rovaniemen (5-3) päävalmentaja Teemu Mäkikyrö oli sunnuntaina pettynyt valmentaja Salohallissa. Hänen joukkueensa oli johtanut toista erää parhaimmillaan 9-14 ja oli johdossa vielä 21-22, mutta kotijoukkue käänsi erän itselleen.

Sama kuvioi toistui rovaniemeläisten kannalta vieläkin karummalla tavalla kolmannessa erässä: lukemista 10-19 ja 15-20 alkoi LP Viestin (8-0) hurja taistelu erävoitosta ja kun samalla vieraiden peli kummalla tavalla suli käsiin, kotijoukkue pääsi juhlimaan 3-0 (25-19, 25-22, 25-22) -kotivoittoa.

- Mitäkö tapahtui - no ei mitään! puuskahti ulkoisesti varsin rauhallinen Mäkikyrö lehdistön edessä, mutta sisällä taatusi kiehui.

- Lopetimme - jälleen kerran - pelaamisen juuri tärkeimmässä vaiheessa eli erien lopuissa. Tämä on tapahtunut meille jo monta kertaa ja olemme varmaan menettäneet kauden aikana 6-7 sarjapistettä tämän takia. Tässä on peiliin katsomisen paikka meidän kokeneimmilla pelaajilla, mutta myös valmennuksella - asialle pitää tehdä jotain, painotti Teemu Mäkikyrö.

Hänen mukaansa WoVon syöttö ja vastaanotto olivat parempia kuin aiemmissa peleissä.

- Myös torjunta ja etenkin puolustus olivat riittäviä, mutta muille osa-alueille jäi parannettavaa, jotta olla kamppailemassa play off -vaiheen paremmista asemista. Potentiaalia meillä on, nyt se on saatava kaivettua esiin. Kuuppaan ottaa, pakko myöntää, arvioi Mäkikyrö.

Myös LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen antoi tunnustusta vastustajan pelille.

- WoVo kuuluu edelleen liigan kärkijoukkoon - tämä peli tappiosta huolimatta vahvisti käsitystäni entisestään. Omalle joukkueelle on kaikkiaan nostettava hattua: haastava viikko, paljon treenejä, yhden avainpelaajan loukkaantuminen (passari Tatsiana Mysliuchyk), mutta siitä huolimatta joukkue vastasi haasteeseen hienosti, kehui Raatikainen.

- Parhaat suoritukset meille tulivat tärkeissä vaiheissa, kahden erän lopuissa. Pelaajat lähtivät voittamaan palloja, vaikka tilanne oli tukala. Myös vaihdosta saatiin loppuun uutta puhtia, painotti salolaisvalmentaja.

LP Viesti pelaa keskiviikkona Israelissa CEV-cupin ottelun ja pelaajat antoivat tässäkin ottelussa näyttöjä tuohon peliin.

- Meillä on kova kilpailu pelipaikoista erityisesti yleispelaajien osalta. Nyt aloitetaan valmistautuminen keskiviikkoiltaan ja voidaan tehdä se keskittymällä vain siihen asiaan, totesi Raatikainen.

WoVon parhaana palkittiin virolaispelaaja Kristiine Miilen.

- Ehkä meitä alussa jopa hieman pelotti, koska Salo on kova ryhmä. Kolmannen erän alku oli meiltä hyvä, mutta toki tuollainen johto pitää pystyä pitämään loppuun saakka. Ehkä jäätiin liikaa odottamaan erän loppua ja pelin jatkumista, mietti pettynyt Miilen.

LP Viestin mainio libero Roosa Koskelo haki jälleen muutaman hyvä puolustuspallon.

- Meidän peliesityksestä voi antaa arvosanan 8,5, mutta täysi kymppi WoVon voittamisesta! Sarin (Tauriainen) mukaantulo Tanjan paikalle on sujui hyvin. Kokeneempana pelaajan hän ei jää murehtimaan tai hermoilemaan edellisen pallon virhettä, vaan keskittyy taas seuraavaan. Pitkä viikkohan tämä oli, mutta keskityttiin vain WoVon voittamiseen, nyt ajatukset siirretään kohti Haifaa, kiteytti Koskelo.

Voitto oli LP Viestille 27. perättäinen kotimaan kentillä. Voittoputki käynnistyi 16. tammikuuta OrPolle vieraissa kärsityn tappion jälkeen. Kotonaan joukkue on voittanut viimeisistä 124:stä kotimaan pelistä 123.

Palkitut:
Lena Lymareva, LP Viesti
Kristiine Miilen, WoVo

LP Viesti: Lymareva 11/+7, Kosonen 10/+3, Heikkiniemi 9/+5
WoVo: Miilen 15/+9, Pekkarinen 11/+6, White 9/+5
T 9-9, Ä 4-7, SV 3-7, H% 45-32, VO% 36-43
Yleisöä 401

LähiTapiolan pisteet:
3 Lymareva LP
2 Heikkiniemi LP
1 Miilen WoVo

Ottelutilasto

HPK otti selvän voiton LP Kangasalasta

HPK (6-2) sai revanssin LP Kangasalasta (4-2) sunnuntai-illan ottelussa. Eräpisteet kirjattiin suoraan 3-0 (25-21, 25-16 ja 25-22) kotijoukkueelle.

Vierasjoukkue teki ottelussa yhteensä 25 hyökkäysvirhettä (suorat virheet+torjuntaan lyönnit), HPK.n luvun ollessa vain kymmenen. Hakkuri Piia Korhonen teki komeat 18/+17 kuuden torjunnan myötä ja Karoliina Friberg 12/+12 hyökäten 7/10 ilman virheitä.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa keskiviikkona, kun vastaan asettuu CEV Cupin toisessa osaottelussa Sveitsiläinen Volley Köniz Elenia-areenalla. LP Kangasala puolestaan kohtaa keskiviikkona CEV Cupin toisessa osaottelussa SF Paris Saint Cloudin Pitkäjärven koululla. Molemmat ottelut alkavat klo 18:30.

Luca Chiappini, HPK:

- Annoimme tänään vastauksen heille, jotka luulivat että emme ole vahva joukkue. Näytimme epäilijöille, että olemme mentaalisesti vahva ja kilpailukykyinen joukkue. Haluan onnitella tyttöjä siitä, että he osasivat valmistautua tähän peliin oikealla tavalla. Ottelun avaintekijät olivat oma syöttö ja torjunta-puolustuspeli. Saimme paljon vaimennuksia ja pääsimme hyökkäämään niistä vastaan.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Päällimmäisenä mieleen tulee, että hyökkäys oli liian pehmeä ja HPK puolusti tosi hyvin. Tuntuu vähän, että meillä oli mielessä keskiviikon peli ja toisaalta meillä on ollut neljä peliä tällä viikolla, joten alitajuisesti keskittyminen ei ollut paras mahdollinen vaikka asiasta puhuttiin. Täytyy antaa kunnia vastustajalle. He puolustivat tänään hyvin ja pakotti meidät tekemään virheitä.

Katja Kylmäaho, HPK:

- Torjunta-puolustus toimi tänään äärettömän hyvin ja vastustajalla ei sitten enää kestänyt pää hyökätä. Syöttövirheitä tuli ehkä hieman liikaa, mutta meillä pysyi muuten pelin taso hyvin kasassa. Lisäksi vastaanotto toimi hyvin verrattuna OrPo-peliin. Meillä on ollut ongelmia erien alussa, mutta nyt saatiin ne hyvin käyntiin.

Shelby Dalton, LP Kangasala:

- Harjoittelimme hyvin koko viikon, joten on harmittavaa että pelasimme tällä tavalla. Meillä on peli keskiviikkona, joten meidän täytyy unohtaa tämä peli ja palata tasollemme keskiviikkona.

Ottelun parhaat pelaajat:
Pia Korhonen, HPK
Shelby Dalton, LP Kangasala

HPK: Korhonen 18/+17, Friberg 12/+12, Vasilieva 11/-1
LP Kangasala: Dalton 16/+9, Mayfield 14/+1, Öhman 6/+4
T 12-6, Ä 8-7, SV 7-8, H% 38-32, VO% 39-40
Yleisöä 413

LähiTapiolan pisteet:
3 Korhonen HPK
2 Dalton LP
1 Vasilieva HPK

HPK:n otteluraportti

Ottelutilasto

Avausvoiton ottanut LiigaPloki syötti Pieksämäen nurin

LiigaPloki-Pieksämäki Volley 3-1 (25-17, 22-25, 25-18, 25-16)

Pihtiputaan LiigaPlokin onnistuneet aloitussötöt (19 ässää/ 4 virhettä) sekä peräti 16 torjuntaa ratkaisivat voiton Pieksämäki Volleysta. Tämä oli LiigaPlokin samalla avausvoitto tämän kauden Mestaruusliigassa. Joukkueen ykkössyöttäjä oli Rhiannon Tooker. Ensimmäisen erässä hän teki samassa syöttövuorossa peräti 6 ässäaloitusta. Hänen kokonaissaldo oli 8 suoraa pistettä aloituksilla.

Avauserässä Pieksämäki ei päässyt LiigaPlokin nopeaan peliin mukaan. Kotijoukkueen passari Anni Toivonen onnistui passipelissään. Toisessa erässä Pieksämäki onnistui kaksi kertaa karkaamaan jo kotijoukkueelta. Kolmas karkumatka onnistui, kotijoukkueen peli jämähti 17-15 johdosta 17-21 takamatkalle. Pieksämäeltä Riikka-Liisa Kärkkäinen ja Ivana Bulajic olivat joukkueen tehokkaimmat hyökkääjät.

Kolmas erä alkoi Pieksämäen johdossa 5-2, mutta sen jälkeen kotijoukkue sai onnistumaan omat aloitukset. Sen vaikutuksesta Volley peli hyytyi. LiigaPlokin libero Sini Koljonen sai tällin selkäänsä ottelun tuoksinassa. Tilalle tullut Hanna Paananen hoiti tonttinsa ilman isompia virheitä.

Neljättä erää vei LiigaPloki, mutta Kärkkäisen hyökkäyksillä Pieksämäki nousi vielä 11-9 johtoon. Kotijoukkueen kapteeni Eveliina Koljosen päästyä syöttämään alkoi tapahtumaan. Ploki karkasi 19-13 johtoon, se kesti erän loppuun saakka.

Parhaat pelaajat:
LiigaPloki Rhiannon Tooker 18/+17
Pieksämäki: Riikka-Liisa Kärkkäinen 16/+12

Olli Nenonen, LiigaPloki:

- Ensimmäinen voitto maistuu, aikaisemmissa peleissä ei ole pystytty hoitamaan erin loppuja, tänään pelaajat jaksoivat tehdä töitä loppuun saakka. 19 ässää on hurja määrä. Hyvä keskittyminen näkyi erityisesti syötöissä. Nea Hämäläinen pelasi hyvä pelin vastaanotossa (76% /62%)

Satu Natunen, Pieksämäki:

- Ei pystytty mihin ajateltiin. Ploki tuli vahvoilla syötöillä heti peliin mukaan. Pelimme ailahteli liikaa ja se oli sekavaa. Tookerin syöttö oli tehokasta.

Nea Hämäläinen, LiigaPloki:

- Syöttö ja hyökkäys toimi , vastaanottomme oli parempaa kuin vastustajalla. Helpottunut olo, voitto kohentaa mieltä. Harjoituksissa on keskitty asenteen ja taisteluhengen löytymiseen.

Riikka-Liisa Kärkkäinen, Pieksämäki Volley:

- Pelimme oli vaihtelevaa. LiigaPlokin 19 ässää oli meille liikaa. Oma peli ok, mukava oli pelata.

Ploki: Felinski 19/+15, Tooker 18/+17, Zonjic 13/+1
Pieksämäki: Bulajic 19/+7, Kärkkäinen 16/+12, Hollas 11/+7
T 16-6, Ä 19-6, SV 4-3, H% 44-39, VO% 53-32
Yleisöä 305

LähiTapiolan pisteet:
3 Tooker Ploki
2 Felinski Ploki
1 Kärkkäinen Pieksämäki

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin