Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki jatkoi kahdeksan ottelupallon takaa JymyVolleyn putkea - Arctic Volley vakuuttava kotonaan

21.01.2024

JymyVolleylla oli kolmannessa erässä sunnuntaina kotonaan LiigaPlokia vastaan pertäi kahdeksan ottelupalloa, mutta voittotili ei vain auennut. 18:s tappio tuli vieraiden upean nousun myötä erin 2-3. Arctic Volley puolestaan oli suvereeni kotonaan OrPoa vastaan suoraan kolmessa erässä.


Arctic Volley tärkeä voitto pudotuspelipaikan tavoittelussa

Arctic Volley – Oriveden Ponnistus 3-0 (25-12 / 25-16 / 25-22)

Yleisömäärä ja ottelutiedot: 382 katsojaa täyttivät Santasportin lehterit, kun Arctic Volley kohtasi ensimmäistä kertaa tällä kaudella Oriveden ponnistuksen. Kummankaan joukkueiden avauksissa ei ollut yllätyksiä. Osa yleisöstä odotti varmasti ArVon uutta yleispelaajaa Adriel Goodmania kokoonpanoon, mutta viime aikoina vahvasti esiintynyt Noora Kallinen jatkoi avauksessa. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen näytöstä alusta loppuun asti. Torjunta otti kuuden pisteen lisäksi todella runsaan määrän vaimennuksia ja erässä nähtiinkin pitkiä palloralleja. Roosa Raution syöttövuoro erän puolivälissä repi eron jo kymmeneen pisteeseen eikä erän voittajasta ollut epäselvyyttä. Erä kotijoukkueelle selvästi pistein 25-12.

Toiseen erään OrPon hyökkäyspeliä tuli pyörittämään Aino-Kaisa Etelä, kun Jenna Ylivainio siirtyi vaihtopenkille. Myös Nea Subotic tuli kentälle korvaamaan Ada Arosen. Alku näyttikin hyvältä, kun kaksi ensimmäistä pistettä merkittiin vierasjoukkueen sarakkeeseen. Ensimmäisessä erässä nähdyt puolustuksen sekaannukset palasivat kuitenkin OrPon otteisiin ja kotijoukkue kasvatti johtoaan. Kotijoukkueen johtaessa 10-5 Fabio Menta reagoi helppoihin palloihin, joita erityisesti takakentälle upposi. Aikalisä ei kuitenkaan tehonnut ja kotijoukkueen vahvat otteet jatkuivat. Sarah Glynn hyökkäsi pitkän pallorallin päätteeksi tilanteeksi jo 14-7. Orpo taisteli vielä varsinkin Milka Stijepicin hyökkäysvoimin, mutta eron venyessä kuuteen otti Menta erän toisen aikalisän tilanteessa 16-10. Hetkeä aiemmin syöttämään tullut Sarah Glynn jatkoi vahvaa syöttövuoroaan ja hänen ässällään tilanne muuttui kotijoukkueen johdoksi 19-10. Erän lopulla nähtiin tuplavaihto ja Adriel Goodman sai ensiesiintymisensä uudessa joukkueessaan. Ensimmäinen esiintyminen ei olisi paremmin voinut mennä. Ensimmäinen hyökkäys tuotti tuloksen ja päätti erän pisteisiin 25-16.

Kolmanteen erään Jenna Ylivainio palasi johtamaan vierasjoukkueen hyökkäyspeliä. Erä lähti käyntiin Roosa Raution ässällä, mutta alusta asti näki, että OrPo oli raikkaamalla ilmeellä pelissä kolmannessa erässä. Tasaisissa merkeissä mentiinkin pitkälle erää. Tilanteessa 13-13 Arctic Volley teki tuplavaihdon ja kaksikko Goodman - Tasala tuli kentälle. Goodmanin toisella pisteellä ero kahteen ensimmäistä kertaa kolmannessa erässä, kun hän iski tilanteeksi 15-13. Arcic Volleylta nähtiin tänään uhrautuvaa puolustuspeliä ja periksiantamatonta taistelua. Taylor Horsfall oli jälleen useaan otteeseen tämän taistelun ruumiillistuma. Horsfallilta passi todella vaikeasta asennosta neloseen, josta Sarah Glynn iski tilanteeksi 17-14. Vierasjoukkue otti jälleen aikalisän. Se ei näyttänyt tuottavan tulosta ja tänään vierajoukkueen parhaana pelaajana palkitun Stijepicin hyökkäysvirheellä tilanteeksi 20-16. Vierasjoukkue heräsi kuitenkin vielä taistelemaan. Kotijoukkueen ensimmäinen aikalisä nähtiin tilanteessa 22-20, kun Nea Subotic oli iskenyt kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä eron kahteen. Aikalisä tehosi ja Larissa Isokäännän pisteellä Arcic Volley sai ensimmäisen erä- ja ottelupallon, kun tilanne oli 24-20. OrPo selvitti kaksi eräpalloa, mutta Stijepicin syöttövirheen saurauksena erä päättyi kotijoukkueen voittoon pistein 25-22 ja koko ottelu erin 3-0. Tärkeä voitto Arctic Volleylle pudotuspelipaikkataistelussa.

Sarah Glynn, Arctic Volley

- Peli oli hyvä esitys meiltä. Mukava ottaa tärkeä voitto kotisalissa. Kotietu näkyi tänään. Syötimme hyvin tänään. Kurinalainen esitys meidän joukkueelta.

Jenna Ylivainio, OrPo

- Pettymys on päällimäisenä mielessä. ArVo puolusti todella hyvin, eikä varsinkaan ensimmäisessä erässä saatu mitään aikaiseksi. Puolustus ei toiminut tänään. Kolmanteen erään saimme vähän henkeä päälle, mutta ArVo oli vahvempi. Emme pelanneet parhaalla tasollamme tänään.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley

- Kaksi ensimmäistä erää pysyimme taktiikassamme. OrPon peli parani kolmanteen ja meille tuli pieniä lapsuksia, mutta kokonaisuutena vahva suoritus meidän joukkueelta. Uusi pelaaja Adriel Goodman kävi pelissä mukana ja on jo osa joukkuetta ja oppii koko ajan miten Suomessa ja meidän joukkueessa pelataan. Luultavasti hän saa enemmän peliaikaa jatkossa.

Fabio Menta, OrPo

- Arcic Volley pelasi kurinalaisen pelin. Emme pystyneet vastaamaan siihen, vaikka olimme valmistautuneet ArVon kohtaamiseen. Eilisen jälkeen emme saaneet fokusta tähän peliin riittävästi. Eilinen ei kuitenkaan ole tekosyy. Olemme taistelleet epätasaisuuden kanssa koko kauden. Kaikki kunnia Arctic Volleylle. Hieno peli heiltä. Vastus oli jopa odotettua kovempi.


Arctic Volley - OrPo 3-0

25–12, 25–16, 25–22
Koti:Jaunet 20/+16, Kallinen 10/+6, Glynn 9/+9
Vieras:Stijepic 14/+9, Subotic 7/+5, Vuorenmaa 6/+0

MVP:t
Arctic Volley, Noora Kallinen
OrPo, Milka Stijepic

PROlibero
Taylor Horsfall, Arctic Volley

Katsojia 382

Ottelukuvat

Ottelutilasto



JymyVolley sai pisteen, mutta enemmän oli tarjolla

JymyVolley pelasi kauden parhaan pelinsä sunnuntai-iltana kauden ennätysyleisön edessä Nurmohallilla, mutta ei pystynyt ratkaisemaan ottelun kolmannessa erässä lähes hopeatarjottimella eteen tuotua voittoa LiigaPlokia vastaan. Viiden erän peli vieraille 2-3 (25-23, 25-15, 29-31, 20-25, 11-15).

Joukkueen vahvuuteen pitkän kuntoutusjakson jälkeen loppuviikosta liittynyttä Emmi Riikilää tervehdittiin huimilla kannustushuudoilla pelaajaesittelyssä, ja hän kävi myös syöttövaihdossa kentällä muutamassa erässä.

Emännät aloittivat ottelun rohkeilla syötöillä, mikä näkyi syöttövirheiden määrässä. Ensimmäisessä erässä vieraat saivat peräti seitsemän lahjapistettä, kun kotijoukkue paukutti pallon syötöstä joko yli rajojen tai verkkoon. Rohkeus toi emännille toki myös neljä ässää heti ensimmäiseen erään. Tiukka erä lopulta JymyVolleylle. Toiseen erään kotijoukkue lähti ensimmäisen erän voiton tuomalla innolla, ja vei erää koko ajan. Vieraiden valmentaja vaihtoi passaria tilanteessa 12-7, ja otti myös pelin nihkeästi aloittaneen Emma Ellisin lepäämään.



Kolmannesta erästä saatiin huikea ja yleisöön menevä trilleri, joka kääntyi lopulta vieraiden voitoksi. JymyVolleylla oli peräti kahdeksan erä- ja samalla ottelupalloa, mutta kolmen pisteen voitolle ei ratkaisijaa kentältä löytynyt. Passarin vaihdos toi vieraiden peliin uutta rytmiä, ja myös torjunnat alkoivat napsahdella kohdilleen. Jatkopalloille siirryttäessä kotijoukkueen kommunikaatio alkoi kärsiä, mikä näkyi sähläyksenä kentällä. Pihtiputaan Kaley Rammelsberg tuli keskeltä, eivätkä emännät saaneet häntä kiinni.

Neljännessä erässä vieraat saivat pelirytmin paikalleen, ja tiukassa kolmannessa erässä vauhtiin päässyt Emma Ellis otti oman roolinsa kentällä. Ploki hyökkäsi kautta linjan emäntiä vahvemmin, mikä näkyi lopputuloksessa. Viidennessä erässä vieraiden voiton avaimia olivat sekä Ellis että Oona Rasinperä, joka onnistui ohittamaan kotijoukkueen torjunnan.



Veda Mansikkaviita, JymyVolley:

- Pelattiin kauden parasta peliä ekat kolme erää, loppua lukuun ottamatta. 3-0 oli otettavissa montakin kertaa. Siinä sipuli petti ja se harmittaa kovasti. Oli monta mahdollisuutta, eikä pystytty niitä käyttämään, ja päät ehkä vähän painuivat seuraavaan erään. Saatiin ihan ok taistelu pidettyä loppuun asti, toki kaveri paransi tosi paljon peliään kahdesta ensimmäisestä eristä. Ei voi edes käsittää, miten kolmannen erän kahdeksasta ottelupallosta ei onnistuttu. Näin voi käydä, tämä on urheilua ja joskus käy niin. Kun voittoja ei ole, ja kun se on tulossa, meille tulee paniikki ja jotain tapahtuu mentaalipuolella. Hei, tämä tulossa meille, voidaanko me voittaa, ja sitten peli vähän pehmenee, päät painuu kentällä, tulee kommunikaatiovaikeuksia ja kaikkea sellaista. Päästä ne johtuvat.

- Jere (Jukka Tuovinen) on tuonut meille ihan uudenlaista energiaa päivittäiseen työhön, me keskitytään nyt hyviin ja oikeisiin asioihin, ja kaikki ovat tosi motivoituneita. Karsinnat kutsuvat, mutta tehdään kaikkemme, että ollaan loppukeväästä parhaassa kunnossa. Koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan. Olen luottavaisin mielin, vaikka tämä nyt ärsyttää todella.

Jukka Tuovinejn, JymyVolley:

- Tiukalle tämä nyt ottaa. Oltiin lähellä voitto. Kolmannessa erässä jo tuuletettiin voittoa, kun rajamies näyttää pallon yli ja päätuomari tekee muutoksen, ja tuomitsee lyönnin sisälle. Oma näkemys oli, että lyönti oli pitkä. Sen erän ratkaisu tuli siinä tuomiossa.

- Me pelattiin lähes kolme erää tosi hyvää lentopalloa, mutta siitä johtoasemasta ei vaan yksinkertaisesti pallo kuollut. Kaveri pelasi hyvin, puolusti hyvin, ja sen jälkeen vaaka kääntyi, kun lähdettiin neljänteen erään. Pikkusen tuli epätarkkuutta, tuli huonoa vastaanottoa, tehtiin vähän pehmeitä suorituksia ja osoitteettomia suorituksia. Kaveri pääsi hyökkäyspelissä niskan päälle.
Siinä asemassa, missä oltiin niin ei vain löytynyt vielä sitä pelaajaa, joka olisi sen ratkaissut. Aika monelle pelaajalle tuli paikka ratkaista peli, ja ottaa voitto. Tässä mennään pitemmän kaavan mukaan, pitää vain laittaa uutta matoa koukkuun ja mennä salille. Ottaa vähän koville, mutta pitääkin ottaa, sillä jos ei ottaisi, ollaan väärässä paikassa.

- Henkinen puoli on kasvanut kevään aikana, ja se on ehkä se avainasia (parantuneelle pelille). Ja se, että on alettu toimimaan joukkueena. Alkukausi minulle, ja vasta yksi täysi viikko on treenattu, on menty pelien kautta. Olen ylpeä joukkueesta, on paljon puhuttu asioita, ja tehokkaat treenit on jääneet tekemättä.

- Emmi (Riikilä) auttaa kokemuksellaan. Kun on saatu Riikka ja Emmi, on saatu iso apu salille, treenien taso nousee, ja saadaan vakautta toimintaan.

- Olen iloinen siitä, että yleisö on meidän takana. Kevättä kohti sitä tarvitaan. Siitä tulee valtava tuki, tuollaista tukea tarvitaan niin pelaaminen on helpompaa.

Emilia Joensalo, Ploki:

- Olihan aika vuoristorataa. Ensin yhtä pään hakkaamista seinään ja sen jälkeen iloa enemmän. Alkuun meillä oli kaikki hukassa, tehtiin sikana omia virheitä kaksi ensimmäistä erää. Siellä ei ollut taistelua eikä oikein sellaista peli-ilmettä eikä iloa, ensimmäiset erät on olleet meille vaikeita. Sitten saatiin ehkä passarin vaihdon myötä onnistumisia, ja hyökkääjät pystyivät hyökkäämään tosi monipuolisesti. Oikeastaan kaikki hyökkääjät onnistuivat sen jälkeen, ja saatiin kentälle iloa ja kunnon bilemeinikiä. Sanoin kolmannen erän jälkeen, että mulla on niin hauska pelata teidän kanssa. Jotenkin tuli rakkaus lajiin.

- Pukukopissa huutista tuli pitkällä tauolla, niin pitää tullakin. Valmentaja oli pettynyt ja mekin oltiin. Aloittaminen on ollut meille vaikeata, mutta sen jälkeen me joukkueen kanssa puhuttiin rauhassa sitä, että me luotetaan toisiimme. Lähettiin pelaamaan yhdessä, se oli avain onneen.

- Kaksi ekaa erää oli itselläni vaikeuksia päästä peliin. Ei tullut oikein syöttöjä eikä puolustuksia, mutta vähitellen kun sai palloja, pääsi rytmiin. Voisi vastaanottaa paremmin, harmittaa tietenkin.

Hakan Can Turan, Ploki:

- Osasin varautua siihen, ettei tästä tule helppoa peliä meille. Me taistelimme kovasti, ja pelasimme sydämellä. Meidän vaihdot ja vaihtopelaajat pelasivat tänään hyvin, kentällä ei ollut kuutta tai seitsemää pelaajaa vaan kaksitoista pelaajaa. Olen todella ylpeä pelaajistani tänään. Totta kai halusimme kolme pistettä, mutta olen tyytyväinen tähän. Me menetimme kolme pistettä, mutta me käänsimme ottelun ja saimme kaksi pistettä. Jos katsoo sitä tästä näkökulmasta, olen tyytyväinen. Toki voi katsoa myös niin, että menetimme yhden pisteen, tärkeän pisteen.

Riikka Valkonen syötti liigauransa 100. ässän.


JymyVolley - LiigaPloki 2-3
25–23, 25–15, 29–31, 20–25, 11–15
Koti:Koivuniemi 20/+6, Burse 19/+10, Valkonen 14/+6
Vieras:Ellis 19/+9, Rammelsber 18/+11, Rasinperä 14/+5

MVP:t
Veda Mansikkaviita (JymyVolley)
Emma Ellis (LiigaPloki)

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Katsojia 383

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin