Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki, LP-Vampula ja LP Viesti voittoihin

06.10.2018

Naisten Mestaruusliigan lauantain voittajia olivat kotonaan LiigaPloki ja LP-Vampula sekä vieraissa LP Viesti.

Viisieräinen LiigaPlokille Pölkyn kiusaksi

Pihtipudas-salin yleisölle tarjottiin viisieräinen trilleri, kun LiigaPloki vei voiton vaiherikkaassa ottelussa 3-2 (25-18,17-25,18-25,25-20,15-13). 

Ensimmäisessä erässä kotijoukkueen syöttö toimi viiden ässän voimalla ja Pölkyn peliä leimasi virhealttius.

Kuusamo tuli toiseen erään vahvoilla aloituksilla. Se karkasi Ruotsin maajoukkuekeskari Jonna Wasserfallerin vaikeilla hyppyaloituksilla 8-3 karkumatkaan eikä LiigaPloki saanut vastaanottoa kuntoon, eikä oma aloituskaan toiminut kuin ajoittain.
Kolmanteen erään Pölkky lisäsi tahtia. Wasserfallerin kolme peräkkäistä ässää tahdittivat joukkueen selkeään erävoittoon. Hakkuri Trine Kjelstup hyökkäsi vahvasti joukkueen parhaana palkitun Jennifer Noguerasin upeista passeita.

Neljäs erä oli kääntymässä Pölkylle, mutta LiigaPlokin päävalmentaja Jukka Koskisen onnistuneet taktiset pelaajasiirrot käänsivät erän kotijoukkueelle 11-15 tappioasemasta. Varsinkin Emilia Kääntän ratkaisevat aloitukset erän lopussa ja keskipelaaja Venessa Loukosen monipuoliset hyökkäykset auttoivat LiigaPlokin 25-20 erävoittoon.

Viidettä erässä Kuusamo johti jo 5-2. LiigaPlokista tulivat esiin Jeane Horton ja Darian Mack, jotka ottivat ison roolin ratkaisuvaiheessa. Joukkueen kapteeni ja passari Suzanne Horner tarjosi hyvätempoisia passeja, joista koko joukkue ja runsaslukuinen kotiyleisö pääsivät nauttimaan. Ottelu päättyi Hornerin jujuun Wasserfallerin kovan hyppysyötön jälkeen.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Ennen peliä jännitti mitä Tuomas Alatalo on tehnyt joukkueensa kanssa. Vastaanoton toimiessa meillä toimi hyökkäys hyvin. Wassenfallerin hypärit olivat haastavia, niissä välillä kierrettä ja osittain myös leijahypäriä. 3-2 voitto lämmittää mieltä.

Tuomas Alatalo, Pölkky Kuusamo:

- LiigaPloki on todella kova kotijoukkue. Avauserässä jännitimme kauden avausta, sen jälkeen aloituksemme alkoivat toimia. Jonna Wasserfalleria emme osanneet kuitenkaan käyttää riittävästi hyväksemme.

Emilia Kääntä, LiigaPloki:

- On hienoa päästä pelaamaan, itseluottamusta on tullut lisää.

Jonna Wasserfaller, Pölkky Kuusamo:

- Pelimme taso heitteli liikaa. Avauspeliksi tämä oli hyvä peli, vaikka emme pystyneet tänään voittoon.

Palkitut
LiigaPloki: Horton
Kuusamo: Nogueras

Jompen Koneen Veikon Tähti: Darian Mack
Katsojia : 342
Otteluisäntä: Hampaankolo Oy

LiigaPloki - Pölkky Kuusamo 3-2
25-18, 17-25, 18-25, 25-20, 15-13
LiigaPloki: Horton 20/+4, Mack 15/+9, Loukonen 13/+7
Pölkky Kuusamo: Kjelstrup 21/+12, Wasserfaller 16/+13, Helminen 15/+0

LähiTapiolan pisteet
3 Horton LiigaPloki 
2 Norgueras pölkky
1 Mack LiigaPloki

Ottelutilasto

LP Viesti ratkoi laajalla rintamalla

LP Viesti avasi liigakauden 3-1 -vierasvoitolla OrPosta. Salolaisten ratkasijat muuttuivat illan edetessä ja joukkue otti voiton nimenomaan joukkueena. Ottelu oli kokonaisuutena tasainen ja jännittävä. Anna Czakanin kolme ässää ensimmäisen erän lopussa, jossa LP Viesti meni 22-23 -tilanteesta erävoittoon, oli yksi ottelun ratkaisevimpia suorituksia.

Hillaelina Hämäläinen pelasi 400. liigaottelunsa kuudentena pelaajana naisten pääsarjahistoriassa.

Kertu Laak, LP Viesti:

- Hyvä peli, pidin siitä mitä teimme. Hyvä että saimme ensimmäisen erän. Kova ottelu.

Nelli Rantanen, OrPo:

- No, lähtö ei ollut ihan hirveän hyvä. Toisessa erässä paransimme omaa peliä. Kaverilla parempi vastaanotto.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Erittäin tärkeät vieraspisteet. Meille kauden avausottelu. Tänä vuonna tasainen sarja, joudumme tekemään enemmän töitä kuin LP Viesti aikaisemmin. Anna Czakan pelasti yhden erän ässillään. Syötössä oltiin selkeästi edellä ja tultiin laajemmalla rintamalla kahteen viimeiseen erään. Kaksi ensimmäistä oltiin pelkästään Kertun varassa. Pallotytöiltä esimerkillistä toimintaa, kun olivat keräämässä palloja jo joukkueiden lämmittelyssä.

Apostolos Oikonomou, OrPo:

- Onnittelut Tomille ja Viestille, sekä myös omalle joukkueelle, koska keskiviikon jälkeen noustiin paljon paremmalle tasolle. Kahteen ensimmäiseen olen pettynyt erin loppujen osalta, focus ei ollut niin kuin olisi pitänyt. Jos aikoo voittaa LP Viestin, on aina pelattava omalla kovalla tasollaan. Meille tämä oli viikon sisällä kolmas peli ja se varmasti vaikutti tässä vaiheessa kautta.
Olimme hyökkäyksissä ja torjunnoissa Viestin tasolla, mutta torjunta ja vastaanotto ratkaisi pelin 3-1 Viestille. Nyt on sarja alussa, runkosarja on kuin maraton.

Otteluisäntä Oriveden kaupunki palkitsi joukkueidensa parhaina
LP Viestistä Kertu Laakin ja OrPosta Nelli Rantanen

Yleisöä 374

OrPo - LP Viesti 1-3
23-25, 25-21, 14-25, 23-25

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Lepistö OrPo
1 Hämäläinen LP Viesti

Ottelutilasto

LP-Vampula avasi kauden kotivoitolla WoVosta

Kotijoukkue hermoili kauden avauksessaan, esiintyi lopulta kuitenkin täyden 3:n pisteen arvoisesti. Leijonankidassa oli kannustusjoukot virittäytyneet auttamaan kotijoukkuetta minkä pystyivät. Kannustus kesti läpi koko ottelun, eikä laantunut missään vaiheessa. Lopulta ottelu huittislaisille erin 3-1(22/25 25/16 25/23 25/21). Otteluisäntänä toiminut Kesport Huittinen palkitsi kotijoukkueen parhaana Kia Brightin ja vieraista .

Ensimmäinen erä oli melkoista virheilyä molemmilta joukkueilta, eikä lentopallon viihdearvo yltänyt etukäteisodotusten mukaiseksi. Vierailijat nousivat ensimmäisen erän voittoon, erityisesti vahvan puolustuspelaamisensa ansiosta. Toisen erän työvoitto kirjattiin kotijoukkueelle selkeällä piste-erolla, vaikkei peli vieläkään ehjäksi noussut. Vampulan kovat hyökkäykset alkoivat jäämään paremmin kenttään ja omaa peliä jarruttanut hermoilu jäi jo hieman vähemmälle. Kolmannen erän alussa Vampula ei saanut vastaanottoaan toimimaan ja Rovaniemi repäisi reilun kaulan erän alkuun. Kotijoukkue kuitenkin kiri eron kiinni ja vei erän lopulta 25-23. Neljäs erä alkoi kolmannen tavoin Wovon siirtyessä jo 5-10 johtoon. Erän loppu oli Claire Felixin näytöstä, jota erinomaisen Mestaruusliigadebyyttinsä tehnyt Iina Andrikopoulou säesti. Iinan kehityskäyrä on ollut huimaa. Vielä edelliskaudella kakkossarjaa pelannut harjavaltalaispeluri lähti kehittymään Huittisiin ja viime kauden ykkössarjan ja kesän treenien 100% panostaminen on nostanut hänet tasolle, jossa Mestaruusliigapelin jälkeen on tilastomerkintänä kenelle tahansa hyvät pisteet 16/+7. Plussapisteet olisivat olleet paljon isommat, ilman viittä syöttövirhettä.



Makena Schoene, Wovo:

- Tunsin olevani hyvä hyökkäyspelissäni. Meillä oli hyvä energia ja meidän olisi pitänyt pystyä paremmin haastamaan kotijoukkue. Suomi on todella hieno maa ja tunnen oloni täällä erittäin tervetulleeksi.

Kia Bright, LP-Vampula Huittinen:

- Hyökkäyspelissä olin parhaimmillani, mutta vastaanotto ei ollut ihan parhaalla tasolla. Suomessa on varsin hyvä ja turvallinen olla ja täällä voi hyvin keskittyä harjoitteluun ja pelaamiseen.

Juha Keihäskoski, Wovo:

- Meiltä hyvä taistelu. Koti ja vierasotteluissa suurin ero on syöttö- vastaanottopelaamisessa. Kun saatiin huittislaisten vastaanotto rikki, niin oltiin pelissä mukana. Silloin kun vampula sai vastaanoton kuppiin, niin olimme isoissa vaikeuksissa. Eteenpäin olemme menneet ja jatketaan kehittymistämme.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Ensinnäkin haluan onnitella Wovoa hyvästä pelistä. Emme ole vielä sillä tasolla, missä haluamme olla tulevaisuudessa. Ero harjoitusottelumäärissä näkyi, sillä Wovo on pelannut paljon meitä enemmän. Suomi on hieno paikka, olen mielelläni täällä. Huittinen on oikeasti eteenpäin haluavalle pelaajalle ehkä paras paikka Suomessa.

LP-Vampula - WoVo 3-1
22-25, 25-16, 25-23, 25-21

LP-Vampula: Felix +19/+16, Andrikopoulou 16/+7, Bright 17/+10, Nayara vastaanotto% 92.
WoVo: Makena Schoene /+, Jenelle Jordan 13/+12, Ekaterina Klimova 11/+8

LähiTapiolan pisteet.
3 Felix LP-Vampula 
2 Andrikopoulou LP-Vampula
1 Polso WoVo

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
LP-Vampula
Jari Kotka / LiigaPloki

Seuraavat ottelut
7.10.
17:00 LP Kangasala - WoVo
8.10.
18:30 Hämeenlinna - NJ
10.10.
18:30 LP Viesti - LP Kangasala
12.10.
18:15 Hämeenlinna - LP Viesti
13.10.
17:00 Pölkky Kuusamo - NJ
17:00 LiigaPloki - LP-Vampula
14.10.
17:00 LP Kangasala - OrPo

  Takaisin