Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki murskaava Hämeenlinnassa - LP Kangasala nousi kahden erän takaa voittoon Salossa

16.11.2022

LiigaPloki aiheutti Hämeenlinnan lentopallokerholle viidennen perättäisen tappion hakemalla pisteet suorastaan ylivoimaiseen tapaan erin 3-0. Keskiviikon toisessa liigapelissä selvitettiin paremmuutta pitkälti yli 2,5 tuntia, kun LP Kangasala nousi kahden erän takaa 3-2 -voittoon todella värikkäiden loppuvaiheiden jälkeen LP Viestistä Salossa.

Hämeenlinnan Lentopallokerho: tappioputki viiden ottelun mittaiseksi

Hämeenlinnan lentopalloillassa putket eivät puhjenneet, kuten Helsingissä, mutta ne venyivät kyllä. Hämeenlinnan Lentopallokerho kärsi viidennen tappionsa putkeen naisten Mestaruusliigassa. Pihtiputaan LiigaPloki puolestaan lähti pitkälle kotimatkalleen Putaalle tyly 3-0 -vierasvoitto povitaskussaan. Eräpisteet kirjattiin vieraille 25-16, 25-12, 25-21. Viime viikkoina reippaan ryhtiliikkeen tehnyt LiigaPloki voitti kolmannen ottelunsa neljään viime koitokseen.

Kotijoukkue koki ikävän takaiskun ottelun alla, kun selkävaivainen libero Tuuli Tuominen ei kyennyt pelaamaan. Kerhon kokoonpanosta ei löydy toista liberoa, joten yleispelaaja Heini Kovanen joutui epäkiitolliseen tilanteeseen, paikkaajaksi liberon tontille. Kovanen itki ottelun jälkeen vuolaasti pettymystään, mielestäni turhaan. Pikahälytyksellä liberoksi siirretty Kovanen selviytyi roolistaan varsin kelvollisesti. Kokonaisuutena Lentopallokerho kuitenkin alisuoritti jälleen koko kokoonpanollaan.

LiigaPloki onnistui laajalla rintamalla

Pihtiputaan LiigaPloki pelaa juhlakauttaan lentopallon naisten liigassa. Syksyllä käynnistyi seuran 20. kausi pääsarjassa. Alkukauden pienen takkuilun jälkeen Ploki on virittäytynyt oivaan iskuun tanskalaisen päävalmentajansa Kim Buchwaldin johdolla. Tänään LiigaPloki onnistui laajalla rintamalla.

Yhdysvaltalainen, vasta 22-vuotias yleispelaaja Kristin Lux loisti kirkkaana. Uransa ensimmäistä ammattilaiskautta pelaava Lux valaisi pimeää syysiltaa peräti 15 hyökkäyspisteellä kolmessa erässä. Sen lisäksi hän takoi kolme ässää kovilla hyppysyötöillään.

LiigaPlokin ulkomaanavut osoittivat tasonsa

Joukkueen passarin, ukrainalaisen Lena Napalkovan passit osuivat kohteeseen. Luxin ohella niistä nautiskelivat Napalkovan maannainen Anna Yefremenko ja väkevän ottelun pelannut ja 10 hyökkäyspistettä iskenyt Dariana Hollingsworth, Puerto Ricon lahja Putaalle.

Vieraista väkevän ottelun pelasi myös vielä viime kaudella Hämeenlinnan Lentopallokerhoa edustanut libero Emilia Joensalo. Kerhosta positiivisen vaikutuksen teki muutamaan otteeseen kentällä piipahtanut, vasta 16-vuotias suurlupaus Nea Subotic. Loppuun vielä liberoista. Mikäli Tuuli Tuomisen selkävaivat jatkuvat joutuu Lentopallokerho tekemään ison ratkaisun. Heini Kovanen istutetaan pysyvämmin liberon tontille tai katseet käännetään pelaajamarkkinoille.

Kristin Lux, LiigaPloki:

- Tänään meiltä onnistui kaikki ja laajalla rintamalla. Voitto ei varsinaisesti yllättänyt, koska pelimme sujuu tällä hetkellä jokaisella osa-alueella. Nautin urani ensimmäisestä kaudesta ammattilaisena. Joukkuehenkemme on upea ja kokemeemmat pelaajat auttavat meitä nuorempia.

Kim Buchwald, päävalmentaja, LiigaPloki:

- Olen tyytyväinen, koska tänään meiltä tosiaankin onnistui kaikki. Arvostan tätä voittoa, koska mielestäni Lentopallokerho on todella laadukas joukkue. Alamme pikkuhiljaa muuttua hyvistä yksilöistä hyväksi joukkueesta. Tiedän tunteen miltä tuntuu hävitä, koska alkukausi oli meille haastava. Siksi voittaminen tuntuu erityisen hyvältä.

Vera Klimovich, Lentopallokerho:

- En ole vielä huolissani. Kausi on pitkä ja näen meidän joukkueessa paljon potentiaalia. Tässä tilanteessa jokaisen pelaajan pitää katsoa peiliin ja nostaa tasoaan. Se onnistuu parhaiten laadukkaan harjoittelun kautta.

Giovanni Torchio, päävalmentaja, Lentopallokerho:

- Juuri nyt tuntuu todella hankalalta. Pelistämme puuttuu rytmi ja teemme aivan liikaa helppoja virheitä. Toki Tuulin poissaolo vaikutti, mutta emme voi piiloutua sen taakse. Nyt tarvitsemme lisää positiivista energiaa ja meidän pitää olla urheita. Vaikeudet on tehty voitettavaksi ja uskon, että me voitamme ne.

Hämeenlinna - LiigaPloki 0-3
16–25, 12–25, 21–25
Koti:Mosser 7/-1, Klimovich 7/+6, Ylivainio 5/+3
Vieras:Lux 18/+13, Yefremenko 11/+5, Hollingsworth 11/+4

Ässät: 3-6
Syöttövirheet: 6-8
Torjunnat: 7-5
Hyökkäys%: 23-40

Joukkueiden MVP:t
Hämeenlinna
LiigaPloki

PROlibero
Emilia Joensalo, LiigaPloki

Yleisöä: 423

Ottelutilasto

Kuvat: Tomi Vesaharju

Huikea lentopallonäytös Salohallissa - LP Kangasala rutisti voiton

LP Viesti – LP Kangasala 2-3

Viestin syöttö ja torjunta toimi kaksi ensimmäistä erää keskiviikkona Salohallissa, mutta sen jälkeen LP Kangasalan Emmi RIikilä alkoi tehdä pinnoja omalle joukkueelleen ja ottelu kääntyi eikä joukkueen ote livennyt, vaikka Riikilä loukkaantui pahan näköisesti viidennessä erässä. Saana Lindgrenin hieno ilta kuudella torjunnalla ei tänään auttanut kotijoukkuetta voittoon. Eräpisteet 25-13, 25-21, 18j-25, 21-25, 14-16.

Aloitusseitsikot
LP Viesti: Irina Mäkinen, Kseniia Puhach, Arita Ternava, Nea Haatainen, Saana Lindgren, Dagmar Boom, Netta Laaksonen
LP Kangasala: Netta Rekola, Emmi Riikilä, Emmi Jalonen, Iida Pöllänen, Laura Laukkanen, Nea-Maria Joki, Inka Sairiala

Kotijoukkue lähti peliin kovalla sykkeellä ja vahvalla torjuntapelillä Saana Lindgrenin ja Kseniia Puhachin ottaessa ensimmäisessä erässä neljä torjuntaa yhteensä. Joukkueiden +- -tilastot kertovat erästä kaiken: LP Viesti +15, LP Kangasala -5.

Toinen erä alkoi LP Kangasalan parin pinnan johdolla, jota salolaiset yrittivät saada kiinni. Tilanteessa 10-10 oltiin tasoissa. LP Viesti johti tilanteessa 16-14, mutta Emmi Riikilän syöttövuorolla vieraat pääsivät johtoon (17-19). LP Viestin Kseniia Puhachin hyvä viiden syötön putki tilanteesta 20-20 mahdollisti kotijoukkueen nousun erävoittoon. Salolaisten hyökkäys kulki kovilla tehoilla: 62%.



LP Kangasala lähti kolmanteen erään passarinaan Neea Luntamo. LP Viesti teki erään kuusi syöttövirhettä ja nolla ässää ja antoi sillä jo aika paljon tasoitusta. Joukkueiden hyökkäysprosentit olivat historiallisen huonot: LP Viesti 18% ja LP Kangasala 16%! LP Kangasalan torjunta oli rautaa sen ottaessa seitsemän torjuntaa erään (LP Viesti 4). Erän lopussa LP Viestin Tomi Lemminkäinen yritti runsailla vaihdoilla herättää joukkuettaan, mutta suunta ei kääntynyt.

Neljännessä erässä sama tahti jatkui, LP Kangasala oli koko ajan edellä. LP Kangasalan Riikilä ja Roosa Heikkiniemi tekivät molemmat seitsemän pistettä. Erän kovimmat pinnat teki kuitenkin LP Viestin Lindgren 8/+7, mutta ne eivät auttaneet salolaisia voittoon.

Viimeisestä erästä ei draamaa puuttunut. LP Kangasalan johto oli tilanteessa 3-5, kun Riikilä loukkaantui hyökkäystilanteessa ja hänet kannettiin kentältä minuuttien hoitotoimenpiteiden jälkeen. Hänen tilalleen tuli Iida Pöllänen, joka ei epäröinyt: heti toisesta mahdollisesta paikasta pallo kenttään. LP Viestin peli ei lähtenyt käyntiin millään, yksittäisillä onnistumisilla kotijoukkue ei saanut eroa kiinni ja tilanne oli pahimmillaan 4-9 ja 9-13. Kangasalan syöttövirhe eräpallotilanteessa 10-14 antoi LP Viestille vielä viimeisen mahdollisuuden nousta voittoon. Hetken aikaa voitto tuntuikin mahdolliselta Arita Ternavan kaivaessa upean puolustuspallon suoraan pisteeksi ja siihen päälle Puhachin syöttäessä kaksi perättäistä ässää. Pöllänen päätti Puhachin syöttövuoron nelospaikan hyökkäyksellään ja syöttämään mennyt Neea-Maria Joki syötti ässän, joka olisi todennäköisesti mennyt pitkäksi, mutta osui Ternavaa ylävartaloon.



Emmi Jalonen, LP Kangasala:

- Peli oli tänään aaltoilevaa, kaksi ekaa erää oli vaikeaa. Tärkeintä oli että voitettiin, mutta aaltoili paljon. En tiedä mikä alussa oli, yhteispeli haki meillä ja vastustaja pelasi hyvin. Pelin tasosta en sano muuta, kuin että ailahtelevaa.

Saana Lindgren, LP Viesti:

- Onhan peli ailahtelevaa, kahden todella hyvän erän jälkeen helpotettiin vastustajan pelaamista omilla virheillä. Liian herkästi painetaan leuka rintaan, siihen asti pelataan,kun erää on jäljellä. En ottelun alkuun saanut paljon passeja, mutta sitten alkoi käsi lämmetä ja annoin vinkkiä, että tänne passia vaan. Harmittaa tosi kovin, mutta kun seuraava peli on jo perjantaina, ei voi liikaa miettiä.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Kyllä jos kahden ensimmäisen erän jälkeen miettii, niin kaksi pistettä tyydyttää. Toisessa erässä oli pilkahduksia siitä, miltä meidän pelin pitäisi näyttää, mutta lyhyiksi hetkiksi jäivät. Ensimmäisessä erässä ei oltu valmiita pelaamaan. Pitää miettiä miksi meillä vieraspeleissä on tällä kaudella näin käynyt. Roosa Heikkiniemen tulo kentälle ja passarivaihto auttoi hiukan. Ottelun neljä viimeistä pistettä olivat kyllä melkoista: vastustajan kaksi helppoa syöttöä meille ässäksi ja sitten meidän pari metriä pitkä aloitussyöttö osuu pelaajaan. Päivän isoin asia on kyllä meille Emmin loukkaantuminen.

Tomi Lemminkäinen:

- Kyllähän lukemat näyttävät, että kaksi ensimmäistä erää pelattiin hyvin, sen jälkeen romahti syöttö-vastaanotto. Tehtiin 30 pistettä vastustajalle niillä. Peli kääntyi sitä myöten selvästi Kangasalle. Voi sanoa, että vähän vahingossa noustiin tasoihin 14-14. Hyvän vastaanoton jälkeinen hyökkäys meillä oli yli 60%, joka tarkoittaa, että Irina onnistui niissä hyvin. Ässäsyöttöjen määrä oli iso. Molemmilla joukkueilla oli ongelmia vastaanotossa tänään. Sarjapisteeseen ja kahteen ensimmäiseen erään olen tyytyväinen. Tapa millä tämä hävittiin, oli ikävä. Loukkaantuminen latisti kyllä tunnelmaa meidänkin puolella, ja harmittaa Emmin puolesta.


LP Viesti - LP Kangasala 2-3
25–13, 25–21, 18–25, 21–25, 14–16
Koti:Lindgren 22/+18, Boom 17/-1, Ternava 12/+0
Vieras:Riikilä 17/+7, Joki 14/+6, Pöllänen 12/+4

Ässät: 12-13
Syöttövirheet: 17-12
Torjunnat: 12-10
Hyökkäys%: 41-36

Joukkueiden MVP:t
LP Viesti Saana Lindgren
LP Kangasala Emmi Riikilä

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Yleisöä:

Ottelutilasto

Kuvat: Markus Moisio

  Takaisin