LiigaPloki ohitti Hämeenlinnan pudotuspelijahdissa

05.03.2024

LiigaPlokin 3-1 -kotivoitto maanantaina Hämeenlinnan Lentopallokerhosta tiesi joukkueiden paikan vaihtumista pudotuspelitaistossa ja liigakarsintojen välttämisessä päittäin.

LiigaPloki-Hämeenlinnan Lentopallokerho 3-1 (25-14, 21-25, 25-20, 25-16)

Ottelun alussa palkittiin LiigaPlokin libero Jemina Pasanen, jolle tuli sata ottelua täyteen Mestaruusliigassa.

Aloituskokoonpanot
LiigaPloki: Mebus, Kenjalo, Rasinperä, Ellis, Rammelsberg, Kähkölä, Joensalo (libero)
Hämeenlinna: Roivainen, Muukkonen Kilpinen, Kovanen, Klimovich, Madsen, Timonen (libero)

Pihtipudas-salissa oli tunnelmaa, kun joukkueet taistelivat pudotuspeleihin pääsyn kannalta elintärkeistä sarjapisteistä. Kotijoukkue tuli otteluun latautuneena ja sen aloitti räväkästi. Ensimmäinen erä LiigaPlokin hallintaa alusta loppuun. Kun peli kulki, onnikin oli myötä. Siitä yhtenä osoituksena ”flipperipallo”, joka vei pihtiputaalaiset 15-9 johtoon. Ensimmäisen erän ilotulitus päätyi Duska Kenjalon nelospaikan lyöntiin.

Toiseen erään vieraat saivat hyvän alun ja epävarmuus siirtyi kotijoukkueen otteisiin. LiigaPloki nousi viiden pisteen takaa tilanteeseen 19-20, mutta Hämeenlinnan ote piti, kunnes Vera Klimovichin kolme torjuntapistettä erän loppuun tasoittivat ottelun. Vieraille erään huikeat 9 torjuntaa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue otti Emma Ellisin neljällä hyökkäyspisteellä ja kahdella ässällä 8-4 johdon, joka piti erän loppuun saakka. LiigaPlokin yleispelaajat loistivat. Emma Elliksen eräsaldo peräti 11 (+10) ja Oona Rasinperä järkevästi voimaa ja älyä käyttäen 6 (+6).

Neljännen erän alku enteili pitkää iltaa, kun Hämeenlinna otti alussa 2-5 johdon. Kun vielä LiigaPlokin passari Anna Mebus loukkaantui, Pihtipudas-saliin hiipi pelko kotijoukkueen otteen lipeämisestä.
Mutta kuten usein loukkaantumisten kohdalla käy, joukkue sisuuntuu ja selvittää tilanteen. Kun Noora Hakosen passit napsahtelivat paikoilleen, kotijoukkue karkasi erän puolivälissä selvään erävoittoon ja kuittasi täydet kolme sarjapistettä, joilla se nousi pudotuspeliviivan yläpuolelle.

Illan ottelu tarjosi pitkiä taistelupalloja ja hienoa lentopalloviihdettä. LiigaPlokin ottelut jatkuvat jo keskiviikkona kotisalissa, kun vastassa on nousukuntoinen JymyVolley.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

– Se oli tärkein peli meiltä tällä kaudella tähän mennessä. Olen tyytyväinen pelaajien tekemiseen ja kolmeen voitettuun pisteeseen. Keskiviikon Jymy- pelistä haluamme lisäpisteitä.

Giovanni Torchio Hämeenlinna:

-Yritimme parhaamme mukaan, mutta se ei riittänyt tänään. Farmipelaajat pelasivat mainosti. Viimeiseen runkosarjapeliin Vampulaa vastaan lähdemme taistelemaan voitosta.

Noora Hakonen, LiigaPloki :

– Olen ylpeä joukkueestani, tärkeät kolme pistettä ja ehjä peli meiltä. Tulevaan keskiviikon peliin lähdetään samalla tavalla taistelemaan kuin tämän päivän otteluun. Siitä lähdetään hakemaan kolmea pojoa.

Eliisa Muukkonen, Hämeenlinna:

– Ploki sai syötettyä rikki meidän vastaanoton, he puolustivat myös hyvin. Meiltä jäi puuttumaan tahto ja taistelu. Vampula peliin lähdetään taistelemaan.

Ottelua isännöi Hampaankolo, joka toi paikalle hienosti kannustaneen pyhäjärveläisen kannustusjoukon!

LiigaPloki - Hämeenlinna 3-1
25–14, 21–25, 25–20, 25–16
Koti:Ellis 22/+14, Rasinperä 16/+6, Rammelsber 11/+7
Vieras:Kovanen 16/+0, Kilpinen 12/+1, Klimovich 10/+8