LiigaPloki piinasi LP Viestiä - Pölkky ja LP Kangasala voittoihin

24.10.2015

Naisten Mestaruusliigan lauantai oli tuoda melkoisen jättipaukun, kun LiigaPloki kiusasi neljännen erän loppuvaiheeseen asti LP Viestiä. Salolaiset selvittivät kuitenkin tiukan paikan ja voittoihin pelasivat myös LP Kangasala sekä Pölkky Kuusamo.

LP Kangasala honeymoonilla Pieksämäellä

Ismo Tahvanaisen ohjaksiinsa vaihtanut LP Kangasala haki sarjapisteet Pieksämäeltä erin 0-3 (17-25, 14-25, 22-25).

Satu Natunen, Pieksämäki Volley:

- Ei lähtenyt niin kuin olisin toivonut. Mistä kiikasti nyt, en tiedä. Kolmannen erän pelaamista olisin halunnut nähdä koko pelin ajan. Joudun miettimään ettei tällaisia pelejä tulisi. Mitään yllättävää vastustajan pelissä ei ollut.

Yana Shevchuk, Pieksämäki Volley:

- Aika paljon virheitä varsinkin erien lopuissa. Torjunnassa olimme heikompia.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Tämä peli oli meidän honeymoonia. Tytöt pelasivat rentoutuneesti. Meillä on hyvä porukka vaikka pelaajamarkkinoilla oli vaikeata. Amerikkalaisten pelaajien kanssa on helppoa, asenne.

Pölkky kova nyt Orivedellä

Pölkky Kuusamo pelasi kauden tasaisemman ottelunsa ja vei tasaisen ottelun kotijoukkue Oriveden Ponnistuksen kiusaksi 1-3 (23-25, 25-21, 21-25, 23-25).

Tappio oli OrPolle (3-1) kauden ensimmäinen. Pölkky Kuusamon tili on voiton jälkeen 4-2.

Iida Paananen, Pölkky:

- Hyvä taistelu. Lopussa oltiin vahvempia. Oikein tyytyväinen kolmeen pisteeseen. Henkisesti kauden paras peli.

Eeva Puukka, OrPo:

- Pienestä kiinni. Fiilistä oli molemmin puolin verkkoa. Meillä sakkasi eka kerran vastaanotto ja syöttö.

Tuomas Alatalo, Pölkky:

- Hieno lentopallotapahtuma. Tiukkaa vääntöä ja hyvä tunnelma kentällä ja katsomossa. Hieno päänahka meille, kolme pistettä OrPolta kelpaa. Hiltsulta (Hämäläinen) taas jäätävän hyvä puolustus. Meiltä tasaisin peli tälle kaudelle.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Onnittelut Kuusamolle voitosta. He pelasivat ehjän, hyvän ottelun. Numeroiden valossa tasaista. Vastaanotto-hyökkäys meillä heikompi.

Joukkueiden parhaina palkittiin Iida Paananen Pölkystä ja OrPosta Hillaelina Hämäläinen

LiigaPloki haastoi LP Viestin tiukoille

Pihtiputaan LiigaPloki pelasi selkeästi pirteämmän pelin kotonaan kahden vaisuhkon ottelun jälkeen. LP Viesti joutui tekemään kovan päivätyön voittaakseen vielä Mestaruusliigassa voittoja olevan LiigaPlokin 1-3 ( 27-25,13-25, 21-25,21-25).

LiigaPlokin voittotili jäi vielä avaamatta (0-5), samoin LP Viestin tappiotili (4-0). Viestille erätappio oli vasta kauden toinen.

Avauserään LiigaPlokin päävalmentaja Olli Nenonen oli ottanut avaukseen ensikertalaisen Eeva-Maria Koskisen, joka oli jo aamupäivällä ahkeroinnut 7 erää A-tyttöjen Nurmon turnauksessa. Koskisen aloitukset tuottivat päänvaivaa LP Viestille. Lisäksi kroatialainen yleispelaaja Lana Zonjic nosteli hyvin aloitukset passari Eve Koljoselle, joka jakeli onnistuneita passeja Zonjicille. LP Viesti pelasi välillä hyvin joukkueena, välillä se sortui virheisiin hyökkäyksissä.

Toisessa erässä vieraat tulivat kuitenkin hyvin mukaan Dubravka Rakicin ottaessa aloituksillaan parhaimman terän LiigaPlokin vastaanotolta. Viesti olikin selkeästi parempi kuin avauserässä ja varsinkin Ronja Heikkiniemi pelasi pirteästi.

Kolmatta erää mentiin tasaisesti lähes koko ajan, erän loppuvaiheessa LP Viestin kokemus tuli esille, vaikka kotijoukkue taisteli välillä upeasti. Rhiannon Tookerin torjunnat (8 torjuntaa koko pelissä) sekä yleispelaaja Courtney Felinskin onnistuneet hyökkäykset lämmittivät mukavasti Pihtipudas-salin yleisöä.

Neljännessä erässä nähtiin lentopallon ihmeellisyydet. LiigaPloki pelasi alun hurmoksessa, se johti sitä peräti 17-9. Ehkäpä se tuuditti pelaajien ajatukset jo viidenteen erään. Piste pisteeltä Salo tuli kuitenkin rinnalle. Rakicin aloitukset sekä Lena Lymarevan vahvat hyökkäykset käänsivät erän lopulta Viestille 25-21.

Olli Nenonen, LiigaPloki: -Tänään meillä oli paljon oikealaista tekemistä. Harmittaa selkeän johdon hukkaaminen neljännessä erässä, kokemattomalle joukkueelle käy vielä näin. Kahden vaisun pelin jälkeen tässä oli hyvä noste, joka on näkynyt jo tämän viikon harjoituksissa.

Kari Raatikainen, LP Viesti:- Pelimme hajosi välillä, emme pelanneet joukkueena, haimme tänään parasta seitsikkoa torstaina Salossa pelattavaan Eurocupin peliin. Kova työ jouduttiin tekemään, peli ei ollut kaunista katsottavaa. LiigaPlokin pelaajat alkoivat ilmeisesti miettimään 17-9 johdossa erävoittoa, sen jälkeen heillä alkoi polvet tutista ja tekemiseen tuli liikaa varovaisuutta.

Eeva-Maria Koskinen, LiigaPloki:- Riskillä syötettiin, siinä onnistuttiin, aamupäivällä pelasin 7 erää A-tyttöjen pelejä Nurmossa, nyt sitten pääsin ensimmäiseen liigapeliini (8/+1)

Ronja Heikkiniemi, LP Viesti: -Joukkuepelaaminen oli välillä hukassa, ottelun lopussa löysimme ajatuksen miten pelataan joukkueena.

LiigaPloki: Zonjic 16/+5, Felinski 13/+3, Tooker 12/+7
LP Viesti: Pauliina Vilponen 16/+6, Rakic 13/+9, Kosonen 13/+7
T 17-10, Ä 8-11, SV 11-3, H% 28-38, VO% 47-42