Seuraa meitä somessa:

LiigaPloki puhtaaseen voittoon Kangasalla

27.02.2017

LiigaPloki haki vieraspisteet Kangasalta, HPK löi OrPon Janakkalassa ja Pieksämäki Volley otti toisen perättäisen voittonsa Kuortaneelta.

LiigaPloki vei pisteet Pihtiputaalle

LiigaPloki synkisti entisestään LP Kangasalan viikonloppua hakien pisteet sen kotihallista sunnuntaina selkein numeroin 0-3 (14-25, 20-25, 17 - 25).

Peli alkoi oikein maratonpalloilla, kun haettiin pelituntumaa ja pakkovoitto pelistä kolkutti molempien joukkueiden pelaajien takaraivossa. Ensimmäinen erä päättyi jäätävästi LiigaPlokille pisteillä 25 -14, kun kotijoukkue ei saanut peliään kulkemaan ja liiasta yrittämisestä tehtaili liikaa virheitä.

Jatkuvien passarien käsittelyvirheiden viheltämisestä hermostunut Virginie De Carne otti keltaisen kortin tilanteessa 3 – 5. Tekniselle aikalisälle mentiin jälleen LiigaPlokin johtaessa 14 – 7. Pahimmillaan kymmeneen pisteeseen venynyt ero oli kotijoukkueelle liikaa kiinni kirittäväksi ja toinen erä päättyi LiigaPlokille pistein 25 – 20.

Kolmannen erän alussa pisteitä otettiin vuoron perään molemmin puolin verkkoa. Tekniselle aikalisälle mentiin Tamara Kmezicin iskettyä pallon kentään, pisteet 13 -14. Tasatilanteen 15 – 15 jälkeen LiigaPloki sai torjuntansa kohdilleen ja ässillä vedettyä piste-eroa kahdeksaan, jota kotijoukkue ei pystynyt enää kuriin saamaan. Kolmas erä LiigaPlokille pistein 25 – 17 ja koko peli vieraille 3 – 0.

Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Onneksi ette kuulleet ensimmäisiä kommenttejani, ne ovat painokelvottomia. Ja kuvaavat varmaan joukkueenkin tuntoja. He joutuvat ensi viikolla koville kanssani. Jenni Mäkinen pelasi jälleen erittäin hyvin. Hänen tyyppisiään pelaajia, jotka ovat valmiita mihin paikkaan tahansa, pitäisi olla enemmän. Ei selittelyjä, vaan vastuunottoa omasta ja joukkueen pelaamisesta.

Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- Tärkeintä tänään oli voitto. Tiedettiin Kangasalan vaikeuksista eilisen pelin perustella. Oli vaikea valmistautua, kun ei yhtään tiennyt, millainen kuusikko tulee vastaan. Valmentajan näkökulmasta tämä on hankalaa. Sitten lähdettiin keskittymään omaan pelaamiseen. Meillä oli tänään ehjä peli, vaikka toisessa erässä oli suotta pehmeyttä. Vaikean viikon jälkeen tältä viikonlopulta yksi voitto oli hienoa ja voi mahdollistaa viidennen sijan runkosarjassa.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

- Vastakkaiset fiilikset, kuin vastustajalla. Ei saatu yhtään torjuntaa, vastaanotto ei kulkenut, tehtiin paljon virheitä ja tilastot kertovat kaiken. Tämä oli meiltä huono peli, selitykset ei nyt auta.

Vilma Ruuska, LiigaPloki:

- Pelattiin aika ehjä peli, toisessa erässä pientä notkumista, vastaanotto hyvä, torjunnat meni hyvin, hyökkäysprosentti aika hyvä. Hyvä peli. 

LähiTapiolan pisteet
3 Reid LiigaPloki
2 Field LiigaPloki
1 Sievänen LP Kangasala

LP Kangasala - LiigaPloki 0-3
14-25, 20-25, 17-25
LP Kangasala: Dayana Segovia 8 /-5 Roosa Laakkonen 6/+3 Daniela Öhman 6 / -
LiigaPloki: Alex Reid 15 / +10 Tamara Kmezic 11 / +4 Vilma Ruuska 9 / +3
Katsojia: 250

Ottelutilasto

HPK:lle voitto Janakkalassa

Mestaruusliigan runkosarjavoittoa tavoitteleva HPK ei esiintynyt edukseen sunnuntai-iltana kotipelissään Janakkalassa. Yksi varteenotettavimmista haastajista, Oriveden Ponnistus joutui palaamaan kotiinsa ilman sarjapisteitä, vaikka aiheutti HPK:lle silloin tällöin harmaita hiuksia. Kerho kaatoi OrPon erin 3–1 (25–13, 29–31, 25–20, 25–23).

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

Olen tietysti tyytyväinen, että voitimme. Se oli vaikea ottelu. Vastustaja oli aggressiivinen, emmekä olleet henkisesti parhaassa mahdollisessa kunnossa. Olemme kuluttaneet niin paljon henkistä energiaa tammikuun kahdeksannesta lähtien. Olemme pelanneet viisitoista ottelua sinä aikana, joten olemme maksaneet siitä. Kaikki tytöt tarvitsevat nyt lepoa, joten he saavat kaksi tai kolme päivää. Allison (Mayfield) on pelannut kovaa tänä aikana, joten hän sai nyt lepovuoron. Siksi hän ei ollut kokoonpanossa.

HPK-hakkuri Piia Korhonen:

- Minusta tuntuu, ettemme oikein missään vaiheessa saaneet kunnolla kiinni pelirytmistä emmekä pelanneet omaa lentopalloamme. En oikein tiedä, mikä siinä mätti. Ehkä jalat olivat vain vähän sekaisin tänään. Tuntui, että tänään oli tempovaikeuksia passarin kanssa ja itselläni oli ajoituksessa ongelmia, niin täytyi aika paljon peippailla. Näköjään sekin tehosi ihan hyvin. Voitto on tärkeintä.

OrPo-päävalmentaja Satu Natunen:

- Kyllä tässä oli ainakin minun mielestäni paikka voittoonkin. Olen ylpeä joukkueesta. Tietysti HPK tuli vähän erilaisella kuusikolla vastaan kuin odotimme, mutta taistelimme ja syöttelimme hyvin. Oli pitkiä palloralleja ja varmaan yleisöön menevää peliä. Meillä oli ehkä pientä huolimattomuutta. Tietysti kovuus on HPK:n puolella, oli heillä kentällä keitä tahansa. Teimme rohkeita ja hyviä ratkaisuja. Meilläkin pelasi paljon pelaajia, jotka eivät ole hirveästi olleet kuusikossa. Siihen nähden oli tosi ryhdikäs esitys.

OrPo-hakkuri Johanna Siuro:

- Oli ihan iloinen peli. Ennakkosuosikki oli tietysti selvä, mutta mielestäni lähdimme haastamaan ihan hyvin. Molemmilla oli kuusikoissa eroa normaaliin. Aavistelimme, ettemme tiedä, mikä kokoonpano HPK:lla tulee olemaan. Tiesimme, että omalla hyvällä pelillä meillä on mahdollisuudet mihin vain. HPK tulee aina kovaa, että yhtään ei saisi antaa periksi. Tämä oli pienistä jutuista kiinni. Olen pelannut hyvin vähän tällä kaudella, ja syksyllä oli loukkaantumisia, etten päässyt peliin mukaan. Hakkurin paikalla minulla on aika kova pelaaja haastettavana (Malina Terrell). Nautin kyllä pelaamisesta, vaikka pientä epävarmuuttakin oli.

LähiTapiolan pisteet
3 Korhonen HPK
2 Daniel OrPo
1 Venho HPK

HPK - Oriveden Ponnistus 3-1
25-13, 29-31, 25-20, 25-23

HPK: Korhonen 24/+12,Karhu 18/+11,Venho 16/+9
Oriveden Ponnistus: Johnson 18/+8,Daniel 16/+11,Siuro 12/+7
Katsojia: 256

Ottelutilasto

Tokarenko sekä Klimova takasivat voiton Pieksämäelle

Pieksämäki Volley pääsi viikonloppuna oikein kunnolla voittojen makuun napaten sunnuntaina jo toisensa Kuortaneelta erin Kuortane - Pieksämäki Volley 1-3 (25-20, 24-26, 23-25, 18-25).

Kuortaneen valmennuskeskuksen joukkue aloitti ottelun vahvasti, vieden avauserän 25-20, erä oli alussa parhaimmillaan kotijoukkueelle jo peräti 11-3.

- No ei ollut meiltä hyvää peliä heti alukuun, oliko niin että eilinen voitto LP Kangasalasta oli vielä vahvasti tunteissa mukana. En oikein tiennyt syytä tähän ottelun starttiin, miksi tällainen alku ottelulle? Vastustaja vain kaivoi kaikki hyökkäykset lattian pinnasta peliin, kommentoi avauserää Pieksämäki Wolleyn päävalmentaja Victor Circhenko.

Ottelun seuraavissa erissä näkyi erityisesti Pieksämäen Julia Tokarenkon sekä Ekaterina Klimovan ryhdistäytyminen ja päättäväisyys haluta voittaa tämä ottelu. Kaksikko päätti hyökkäyksiä monipuolisesti etenkin erien lopussa, voittaen ne tärkeimmät pisteet joukkueelleen.

- Meillä oli tänään voitosta huolimatta tosi paljon virheitä, mutta onneksi meille tuli nyt ainakin kahden ottelun voittoputki. Me katsellaan jo tiiviisti sekä keskitystään karsintaan tähdensi tulevaa, pilke silmäkulmassa Pieksämäen päävalmentaja Circhenko.

- Siinä mielessä katkera häviö että, yleisökin näki, että oltaisiin tänään ansaittu voitto, sillä oltiin tänään vähintään yhtä hyvä joukkue kuin vieraat, varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä ja siinä vaiheessa peliä olisi erät pitänyt olla meille 2-0. Ihailla täytyy vastustajista Tokarenko, Klimova paria, jotka eivät halunneet tätä peliä hävitä. Heidän suorituksensa siivitti Pieksämäen tänään voittoon, kommentoi valmennuskeskuksen valmentaja Tapio Kangasniemi.

LähiTapiolan pisteet

3 Tokarenko Pieksämäki
2 Kokkonen Kuortane
1 Adamenya Pieksämäki

Kuortane - Pieksämäki Volley 1-3
25-20, 24-26, 23-25, 18-25
Kuortane: Madsen 15/+10,Kokkonen 14/+10,Heikkiniemi 12/+3
Pieksämäki Volley: Tokarenko 19/+6,Uglenko 15/+5,Häyrinen 13/+11
Katsojia: 100

Ottelutilasto

Kuvat:
Timo Palokangas / LP Kangasala
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK

  Takaisin