LiigaPloki tasaisuudellaan täyteen pistepottiin Rovaniemellä

07.01.2021

LiigaPloki avasu lentopallovuoden 2021 voitokkaasti torstaina Rovaniemellä esiinnyttyään selkeästi kotijoukkue WoVo Rovaniemeä tasaisemiin. LiigaPlokin voittonumerot olivat 0-3 (27-29, 18-25, 20-25).

Ottelun kulku

Joukkueet palasivat pitkältä tauolta takaisin pelien pariin. Tauko ei tuonut WoVon peliin isoa muutosta, vaan joukkue koki kuudennen peräkkäisen tappion. LiigaPlokilla sen sijaan yhteinen aika ilman pelejä oli tuottanut tason noston ja se näkyi tasaisuutena kentällä.

Avauserässä WoVolla oli yksi eräpallokin (27-26), kahden jälkimmäisen erän kulkiessa vieraiden tahdittaman. Hakkuri Saana Lindgren oli kotijoukkueen selkeä johtohahmo tehoin 24/+17. Vieraiden esitys oli taas erittäin tasaisen mainio.

LiigaPloki jatkaa pohjoisen kiertuettaan perjantaiksi Kuusamoon, jossa on vastassa sarjakakkonen Pölkky Kuusamo Ruudun Viikon ottelussa klo 18.15 alkaen. WoVon seuraava ottelu on lauantaina Huittisissa, kun se matkaa LP-Vampulan vieraaksi.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Teemu Mäkikyrö, WoVo:

-Pienet asiat ratkaisivat tänään voiton LiigaPlokille. Emme pystyneet toteuttamaan tarpeeksi hyvin niitä asioita, joita tauon aikana olemme treenanneet. Omilla virheillä annoimme tänään liikaa pisteitä vastustajalle. Ensimmäisessä erässä oli meidän etsikkoaikamme, mutta siinä tuli liikaa mm. torjuntaan lyöntejä ja vastustaja sai siitä yhdeksän torjuntaa. Muutama hyvä rinnalle nousu nähtiin tänään meiltä, mutta parempi joukkue voitti lopulta.

Saana Lindgren, WoVo:

-Ikävä on ollut kentälle, mutta on ollut kivaa treenatakin oikeasti kovaa. Pitää nauttia näistä peleistä nyt, kun näitä päästään vielä pelaamaan. Tänään peli jatkui kuitenkin siitä, mihin syksyllä jäätiin, eikä pystytty voittamaan niitä pieniä asioita kentällä, joihin peli tänään ratkesi.

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

-Pakko olla tyytyväinen tämän päivän esitykseen siinä mielessä, että pelonsekaisin tuntein odotin tätä peliä, kun lähdimme aamulla matkaan ilman aamutreeniä. Mietin kuinkahan se diesel käynnistyy, mutta sehän käynnistyi varsin hyvin. Onnistumisia tuli laajalla rintamalla, mitä olen odottanut ja haaveillutkin tässä koko kauden. Saimme tasaisuutta ja ratkaisijoita löytyi useammasta suunnasta.

Taija Kaukoranta, LiigaPloki:

-Pitkä tauko on tehnyt meille hyvää. Meillä ei ollut kunnollista pre-seasonia ennen kauden alkua yhdessä joukkueena, joten saatiin se oikeastaan nyt tähän saumaan ja hyvä niin. Kovaa hikoiltiin tauon aikana ja se näkyi tänään myös kentällä. Huomiseen Pölkky-otteluun pitää vielä selkeyttää tiettyjä sähellyspalloja, eikä kestä himmata yhtään menoa, vaan täysillä pitää painaa.

Ottelun tilastonostoja
* Avauserän voittaja on voittanut WoVon ja LiigaPlokin tämän kauden kaikki 29 liigaottelua.
* LiigaPloki voittanut kahdeksan viimeistä keskinäistä antaen WoVolle niissä vain yhden sarjapisteen
* Wovolle kuudes perättäinen tappio
* Saana Lindgren (298) nousi liigan pistetilaston kärkeen ohi yasmine Madsenin (287)
* WoVon Janette Niemelä syötti liigauransa ensimmäisen ässäsyötön

WoVo Rovaniemi - LiigaPloki 0-3 (27-29, 18-25, 20-25)
WoVo: Lindgren 24/+17, Viljanen 8/+1, Kärkkäinen 8/-2
LiigaPloki: Calvin 14/+11, Matias 11/+6, Blanchfield 10/+3
Ässät 5-3, syöttövirheet 7-6, torjunnat 6-13, hyökkäys% 33-39, vastaanotto% 46-48