LiigaPloki varmisti pudotuspelipaikan

06.03.2024

LiigaPloki varmisti kuudentena joukkueensa paikan naisten Mestaruusliigan pudotuspeleihin, kun se voitti kotonaan JymyVolleyn 3-1. Näin ArVo, Orpo ja Hämeenlinnan ratkovat kahden viimeisen paikan sekä karsimaan joutuvan kohtalon viikonloppuna.

OrPo taisteli mainiosti, mutta Pölkyn kotitaika kesti

Pölkky Kuusamo - OrPo 3-1 (25-19, 23-25, 25-22, 25-23)

Orivesi taisteli sitkeästi sarjapisteistä Pölkkyä vastaan. Pölkky pystyi edelleen säilyttämään kotitaikansa ja voitti tasaisen ottelun erin 3-1.

Pölkky aloitti ensimmäisen erän vahvasti Linnea Malisen torjunnalla ja kahdella ässäsyötöllä. Fabio Menta ottikin ensimmäisen aikalisän jo 0-3 lukemissa. Toisella vieraiden aikalisällä lukemat oli 11-5. Pölkky johti erää jo reilun tuntuisesti 17-8, mutta OrPo kavensi eroa, kun joukkueen peli alkoi kulkemaan. Lukemat oli 20-18 sen jälkeen, kun passarina pelanneen Joanna Kallisen ja Bettina Yli-Sissalan ajatukset eivät olleet samassa kuviossa. Makenzie Harris päätti erän lukemiin 25-19.

Toisen erän alku oli vierasjoukkueella vahva. Mainion ottelun pelannut hakkuri Milka Stijepic vei joukkueensa 2-6 lukemiin ässäsyötöllä. Yli-Sissala tasoitti lukemiksi 7-7 vastapallosta. Pölkky johti erää 16-11, mutta OrPo tuli tasoihin lukemissa 18-18 Pölkyn tehdessä hyökkäysvirheen. Loppuerä pelattiin tasaisissa merkeissä aina tilanteeseen 23-23, mutta vieraiden Stijepic ja Nea Subotic hoitelivat erävoiton Orivedelle 23-25.

Kolmaskin erä alkoi tasaisissa merkeissä. Ada Aronen vei joukkueensa 6-5 johtoon, minkä jälkeen Malinen tasoitti tilanteeksi 6-6. Erin Shomakerin pisteen ja OrPon hyökkäysvirheen jälkeen Pölkky johti 8-6. Pölkyn etumatka kesti muutamalla pisteellä ja OrPon erän toisella aikalisällä lukemat oli 18-14. Vieraat taistelivat hyvin ja Pölkyn aikalisällä tulostaulu näytti lukemia 22-19. Madeline Palmer vei Pölkyn eräpallotilanteeseen 24-22 painavalla 6-paikan hyökkäyksellä. Aronen kavensi vielä pisteellä, mutta tiukkojen paikkojen ratkaisija Palmer päätti erän Pölkylle lukemin 25-22.

Neljäs erä oli ottelun tasain alusta loppuun asti. Pölkyn torjunnan verkkovirheen jälkeen lukemat oli tasan 22-22. Palmer hyökkäsi jälleen 6-paikalta pisteen, mihin tuli välitön kuittaus OrPon Stijepiciltä ja lukemat tasan 23-23. Harris hyökkäsi Pölkyn ottelupallotilanteeseen ja ratkaisi itse ässäsyötöllä lukemiin 25-23.

Makenzie Harris, Pölkky:

- Oli hieman sekava peli. Näytimme vahvuutemme ja pystyimme ottamaan voiton. Hyvä asia, että on vielä peli lauantaina, koska tarvitsemme lisää pelejä pelata yhdessä.

Milka Stijepic, OrPo:

- Oli kova peli ja olen vähän surullinen että hävisimme, vaikka taistelimme hyvin. Omaan peliin olen tyytyväinen, mutta joissakin tilanteissa olisi pitänyt pystyä pelaamaan paremmin.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- Olen tyytyväinen, että voitimme. Ja se oli tänään tavoitteenamme. OrPo pelasi hyvän pelin ja saimme heiltä pudotettua tehoja Aroselta ja Vuorenmaalta, mutta emme hakkurilta (Stijepic) ja Nea Suboticilta, jotka pelasivat vahvasti. Hakkuripelimme paranee peli peliltä ja sitä osa-aluetta meidän pitää saada parannettua.

Fabio Menta, OrPo:

- Olen tyytyväinen peliimme sarjajohtajaa vastaan, vaikka aloitimme viikon huonosti. Puolet joukkueesta jäi miinuspisteille, mutta olen tyytyväinen pelaajiin että pystyimme pelaamaan tällä tasolla. Tasaisuuden puute on ollut vaivana koko kauden ajan.

LiigaPloki 14:nnen kerran pudotuspeleihin

LiigaPloki-JymyVolley 3-1 (25-17, 25-18, 16-25, 25-15)

Ottelun alussa huomioitiin keskipelaaja Kaley Rammelsberg, joka valittiin Mestaruusliigan helmikuun tähtikentälliseen.

Aloituskokoonpanot
LiigaPloki: Hakonen, Kenjalo, Rasinperä, Ellis, Rammelsberg, Kähkölä, Joensalo (libero)
JymyVolley: Junila, Burse, Päykkönen, Peltonen,Tyynismaa, Robinson, Riikilä (libero)

LiigaPloki kaatoi JymyVolleyn ja saalisti täyden pistepotin, jolla se varmisti paikkansa pudotuspeleihin. Sarjasijoitustaan Hakan Can Turanin valmentama joukkue paransi nousemalla kahdeksannelta sijalta kuudenneksi. Lopullinen sijoitus ratkeaa loppuviikon otteluiden jälkeen. Pihtiputaalaiset matkustavat runkosarjan päätösotteluunsa lauantaina sarjakärki Pölkky Kuusamon vieraaksi.

Pihtipudas-salissa jatkettiin siitä, mihin maanantai-iltana jäätiin. Kotijoukkue aloitti hyvällä peli-ilmeellä ja hallitsi erän tapahtumia alusta saakka. Erän ratkaisupisteen teki ässäsyötöllä hyvin pelannut passari Noora Hakonen.

Toinen erä alkoi tasaisesti ja LiigaPloki otti ensimmäisen irtioton karkaamalla 9-9 tilanteesta 15-11 johtoon, mutta se ei lannistanut JymyVolleyta, vaan se kampesi tasoihin 15-15. Sen jälkeen kotijoukkue karkasi Jymyn parilla helpolla virheellä Oona Rasinperän pitkällä syöttövuorolla 21-15 johtoon. Erän loppu kotijoukkueen hallinnalla 25-18.

Perinteinen pitkän erätauon taika toteutui nytkin. JymyVolley tylsytti kolmannessa erässä loistavalla puolustuspelillä LiigaPlokin hyökkäystehot ja tappoi palloa kovalla prosentilla. Jada Burse ja toisen erän lopulla kentälle tullut Annika Koivuniemi pelasivat molemmat vahvan erän hyökkäyspuolella.
Neljäs erä oli hyvässä flow-tilassa pelanneen kotijoukkueen selkeää hallintaa. Vahva tahtotila ei jättänyt erän eikä ottelun voittajasta epäselvyyttä. LiigaPloki onnistui laajalla rintamalla. Hakkuri Duska Kenjalo pelasi yhden parhaista peleistään ja pisteenteossa Noora Hakosen passeista onnistuivat sekä yleispelaajat Ellis ja Rasinperä että keskipelaajakaksikko Kähkölä ja Rammelsberg. Libero Joensalo johti jälleen puolustuspeliä vahvalla otteella.

Kauden ennätysyleisön (413) kova kannustus palkittiin tärkeällä voitolla ja pudotuspelipaikan varmistumisella. Pudotuspelien aikataulu ja vastustaja selviää lauantaina.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

- Pudotuspelipaikkamme varmistui, olen onnellinen joukkueestani. Aloitussyötöillä saimme vastustajan peliä rikki. Lauantaina jatketaan Kuusamossa hyvällä fiiliksellä. Anna Mebusin jalkavamma on oletettua lievempi. Hänen pelaamisensa lähipäivinä on kuitenkin epävarmaa.

Jukka Tuovinen, JymyVolley:

- Onnittelut voitosta LiigaPlokille ja pääsystä playoffeihin. LiigaPloki pelasi välillä flow-tilassa, varsinkin puolustuspelissä he onnistuvat, mekin pelasimme myös välillä onnistunutta peliä. Se ei tänään riittänyt. Kolmas erä oli hyvä esitys meiltä.

Kayley Rammensberger, LiigaPloki:

- Tämä oli joukkueen voitto. Meillä löytyi tänään monta ratkaisijaa. Peliin löytyi hyvä rento suoritus. Henkilökohtaisesti minua ei jännittänyt.

Veda Mansikkaviita, Jymy Volley:

- Ottelu oli välillä tiukkaa taistelua, kolmas erä oli hyvä erä meiltä. Siinä onnistuimme hyökkäämään jatkopalloja vastustajan kenttään. LiigaPlokn aloitukset aiheuttivat meille välillä harmeja.

LiigaPloki - JymyVolley 3-1
25–17, 25–18, 16–25, 25–15
Koti:Kenjalo 16/+13, Ellis 15/+0, Rammelsber 12/+9
Vieras:Burse 20/+11, Robinson 11/+10, Päykkönen 8/-6