Seuraa meitä somessa:

Loimaalla juhlittiin pisteitä ja kosintaa

12.12.2015

Lauantain voittajia olivat kärkikolmikko Hurrikaani-Loimaa, Valepa ja Tiikerit sekä australialainen yleispelaaja Luke Smith.


Hurrikaani voitti ja Smith kosi

Hurrikaani-Loimaan (8-3) ja Liiga-Riennon (5-10) välinen liigaottelu päättyi kotijoukkueen ja erityisesti vaihdossa pelin viettäneen Luke Smithin voittoon.

Hurrikaanin voitto tuli numeroin 3-0 (25-22, 29-27, 25-15) ja Smithin onnistuneessa kosinnassa tyttöystävästään ottelun jälkeen palkintojenjaon yhteydessä.

Itse ottelussa akseli Dmitro Dolgopolov - Mohamed Alhachdadi toimi hyvin ja oli loimaalaiset pari sijaa sarjataulukossa nostaneen voiton tae.

Ensimmäinen erä oli Hurrikaanin näytöstä, mutta loimaalaisten jo normaaliksi muodostuneen ailahtelun vuoksi Riento pysyi erässä mukana ja teki siitä tiukan. Lopulta Hurrikaanin rutiini oli kuitenkin liikaa Riennolle.

Toinen erä oli loppua lukuunottamatta täysin Riennon hallintaa. Hurrikaani löysi pelinsä vasta 15-20 tilanteessa, jonka jälkeen keltaset nappasivat viisi pistettä putkeen. Erässä edettiin jatkopalloille, kun Hurrikaani ei saanu tapettua palloja eräpallotilanteessa. Jälleen kerran rutiini oli kuitenkin Riennolle liikaa.

Kolmas erä oli Hurrikaanin näytöstä alusta loppuun. Säisä käytti vain yhden aikalisän. Tekninen aikalisä 14-7 --> 17-10 --> 25-15

Nicola Giolito, Hurrikaani-Loimaa:

- Olen tyytyväinen meidän vastaanottoon ja virheettömyyteen.

Jani Säisä, Liiga-Riento:

- Petteri Penttisen tulo on nopeuttanut meidän prosessia. Toinen erä oli voitettavissa, mutta torjuntapelimme petti ratkaisevalla hetkellä."

Joni Savimäki, Liiga-Riento:

- Syöttöpelissä hävittii selviten. Oltiin kaikilla muilla osa-alueilla melko tasoissa Hurrikaanin kanssa. Ei pelattu tänään huonosti vaikka turpaan otettiinkin.

Hurrikaani: Alhachdadi 22/+12, Owens 12/+7, Koppanen 11/+11
Riento: Chemos 15/+7, Savimäki 14/+5, Pelletrier 11/+5

Yleisöä: 768
T 7-6, Ä 4-2, SV 10-9, H% 60-50, VO% 63-45

LähiTapiolan pisteet:
3 Alhachdadi Hurrikaani
2 Dolgopolov Hurrikaani
1 Shumov Hurrikaani

Kuvat ottelusta (Juuso Riponiemi)

Ottelutilasto

Tiikereiden junnut hoitivat tusinan täyteen

Liigakärki Tiikerit (12-0) raapi rutiinivoiton aneemisen LEKA Volleyn /7-8) kustannuksella 1-3 (16-25, 25-19, 17-25, 18-25). LEKA aloitti tutuksi tulleella kuusikolla Johnson, Austin, Karinen, Petty, Leikas ja Lehtonen, Juhani Hakalan ollessa liberona.

Tiikerit pelasivat tällä kertaa seitsikolla, jossa ns. ykkösvaihtoehdoista oli vain Antti Leppälä ja libero Taichiro Koga. Jylhän veljekset kylvivät tuhoa komeasti (Lauri 15/+12, Lasse passarina) ja hakkurina Antti Ropponen nakutti 16/+9.

LEKA aloitti pelin hermostuneesti vastaanoton ollessa onnetonta. Tiikerit toki syötti hyvin. Erä oli Anttien Ropponen (80 % hyökkäystehot) ja Leppälä (2 ässää) näytöstä.

Toinen erä alkoi tasaisemmin. LEKA:n vastaanoton toimiessa paremmin kotijoukkue pääsi hyökkäämään tehokkaammin. Karinen oli erän hahmo 7 (+7) tehoilla. Timo Leikas vaihdettiin erän lopulla Simo Puttoseen.

Tiikerit aloitti kolmannen erän paremmin. Tiikereiden kokeneempi kaarti, keskitorjujat Overman ja Leppälä näyttivät mallia muulle joukkueelle ja he käänsivätkin erän Tiikereille murskaavasti 17-25.

Neljäs erä alkoi taas murheellisesti kotijoukkueen puolesta Tiikereiden karatessa 5-10 johtoon. Aikalisä piristi LEKA:n peliä ja se nousikin tasoihin Karisen ja Johnsonin johdolla. Robert Seppäsen syöttövuorolla Tiikerit kuitenkin repi eroa uudestaan ja marssi lopulta suvereeniin voittoon.

Tiikereiden pelisuoritus oli erinomaisen rutinoitunutta, vaikka kentällä olikin tällä kaudella vähemmän peliaikaa saaneita pelaajia. Joukkue matkaa tästä kohti Venäjää ja kohtaa tiistaina CEV-cupissa Gasprom Surgutia vastaan.

Tiikereiden valmentaja Tommi Tiilikainen:

- Syötettiin hyvin ja onnistuttiin monella osa-alueella hienosti. Päästiin tänään helpommalla kuin viimeksi Studentialla vieraillessa. Tärkeä voitto ja tästä on hyvä jatkaa kohti Venäjää.

LEKA Volleyn valmentaja Lauri Hakala:

- Onnittelut Tiikereille. Otteissa näkyy rutiini, ja se näkyi tänään tulostaululla. Meidän ongelmat löytyy vastaanotossa ja laitahyökkäyksissä. Jos epäonnistumisia tulee, päät painuu liian äkkiä. Meillä on elementit hyvään peliin olemassa ja parempaa peliä lähdetään etsimään omilla vahvuuksilla.

Jukka Lehtonen, LEKA Volley:

- Joukkueiden peli-ilmeet olivat kuin yö ja päivä. Muutaman epäonnistumisen myötä päät painui liian helposti. Peleissä klikkaa tällä hetkellä mentaalipuolella eikä onnistuta peleissä niin kuin pitäisi.

Joukkueiden parhaat:
Antti Leppälä, Tiikerit
Eelis Karinen, LEKA

LähiTapiolan ottelun vakuuttavin pelaaja: Eelis Karinen

LEKA: Karinen 14/+10, Johnson 9/+8, Puttonen 8/+6
Tiikerit: Ropponen 16/+9, Lau.Jylhä 15/+12, Leppälä 13/+11

Yleisöä: 458
T 9-13, Ä 4-8, SV 13-9, H% 46-45, VO% 54-55

LähiTapiolan pisteet:
3 Leppälä Tiikerit
2 Koga Tiikerit
1 Karinen LEKA

Ottelutilasto

Valepa liian ”monsteri” Ettalle

Liigakakkonen Valepa (11-2) ei antanut mahdollisuuksia makea voitto Raisiossa edellispäivänä pohjalla olleelle ETTAlle, vaan kuittasi kotivoiton 3-0 (25-17, 25-16, 25-23).

Ugis Krastins, Valepan päävalmentaja:

- Tänään oli hyvää puolustusta ja pitkiä palloja. Tapeltiin hyvin joka pallosta, peli ei lopu ennen kuin tuomari viheltää poikki. Yleisesti ottaen hyviä lentopallon elementtejä päivän pelissä. Elviss on pelikunnossa, mutta säästelin häntä kuitenkin tänään. Kreikkaan lähdetään maanantai aamulla ja mennään pelaamaan hyvää lentopalloa ja hakemaan voittoa.

Olli Kuoksa, Ettan päävalmentaja:

- Täytyy pelata yksinkertaisemmin, pelattiin typerästi kaksi ensimmäistä erää. Kolmas erä oli jo parempi, mutta lyöntikilpailuun ei voi lähteä tommosia monstereita vastaan. Joukkueiden erot näkyi pelissä. Chourio oli positiivinen yllätys. Mukava nähdä, että VaLePa on tuollaisessa vireessä kun lähtee CEV-cupin peliin Kreikkaan.

Valepa: Chourio 26/+19, Kunnari 12/+7, Jokinen 7/+1
ETTA: Hakala 15/+6, Pennanen 12/+6, Kaksonen 6/+5

Yleisöä: 770
T 7-5, Ä 6-2, SV 5-6, H% 51-37, VO% 58-49

LähiTapiolan pisteet:
3 Kunnari Valepa
2 M.Esko Valepa
1 Pennanen Etta

Ottelutilasto

Kuvat:
Vili Härkönen / LEKA
Juuso Riponiemi / Hurrikaani
Mäsi / Valepa

  Takaisin