Seuraa meitä somessa:

Loimu ja Tiikerit avausvoittoihin - Sampo tasoitti Loimaalla

14.03.2015

Miesten lauantaiset puolivälierien avauspelit toivat voitot kotijoukkueille Raision Loimulle ja Kokkolan Tiikereille. Sampo puolestaan järsi voiton viisieräisestä Loimaalla tasoittaen ottelusarjan 1-1:een.

Loimu kuittasi puolivälieräavauksen

​Loimu ja Etta aloittivat puolivälierätaistelunsa Kerttulassa. Isännät toipuivat avauserän kipsistään pelin edetessä ja nujersivat hienosti taistelleet vieraansa tiukassa neljän erän väännössä. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-1 (19-25, 25-14, 25-17, 30-28).

Oli kyse sitten televisioinnista tai ottelun poikkeuksellisesta alkamisajasta, Loimu oli ottelun avauserän todellisessa kohmeessa. Huomattavasti valmiimpana parketilla tullut Etta dominoi pelitapahtumia kuitaten avauserän ansaitusti itselleen.

Toisen erän alusta muodostui ottelun ensimmäinen kulminaatiopiste. Isännät löysivät pelivireensä ja runkosarjan jälkipuoliskolla uomansa löytänyt joukkuepelaaminen alkoi rullata. Isoa roolia otti erityisesti oranssimustien torjuntapelaaminen (torjunnnat Loimulle 12-5), jonka tiivistyminen käänsi osaltaan ottelun suunnan.

Etta nousi mukaan taistoon neljännessä erässä. Oululaiset olivat kahteen otteeseen pitkällä karkumatkalla, mutta yleisön kannustuksen siivittämät oranssimustat onnistuivat nousemaan uhkaavasta sillasta molemmilla kerroilla. Ratkaisu sinetöityä lopulta viidennellä ottelupallolla.

Loimu tuli odotetun kovaa laidoilta. Urpo Sivula (22/+4, 1 ässä, 1 torjunta), Ossi Rumpunen (19/+13, 3 ässää, 1 torjunta) ja Tomi Rumpunen (11/+11) ratkoivat monta tärkeää taistelupalloa. Passari Ville Juntura (6/+1, 3 torjuntaa) oli todella vakuuttava. Keskellä jenkkitornit Joe Klein (9/+7, 1 ässä, 3 torjuntaa) ja Kyle Masterson (7/+7, 4 torjuntaa) ottivat selkeän niskalenkin oululaisista kollegoistaan.

Ettan selkäranka oli kokenut Anssi "Gandalf" Hakala (14/+8, 1 torjunta). Vaaralliseksi tiedostettu Joshua Walker (18/+5, 2 ässää, 1 torjuntaa) väläytteli pelottavaa ratkaisukyvykkyyttään. Hakkuri Ville Sorvoja (19/+13, 2 torjuntaa) pelasi mallikkaasti todistaen tasonsa riittävyyden pudotuspelihaasteeseen.

Anssi Hakala, Etta:

- Oli hienoa aloittaa pudotuspelit. Eilen Oulusta lähtiessä alkoi olla perhosia vatsassa. Tätä hetkeä on odotettu koko runkosarjan ajan. Saatiin hyvä alku. Ensimmäinen erä oli hyvä. Toinen ja kolmas olivat sitten huonompia. Neljänteen saatiin uutta nostetta, mutta Loimu nousi lopussa ohi. Noin selvää johtoasemaa ei saisi tietenkään menettää. Saatiin Upia kiinni varsinkin hyökkäystehojen saralla. Huomenna yritetään kulminoida samanlainen lataus peliin.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Alussa oli jännitystä. Ei ollut oikea taisteluilme päällä. Pitää olla valmiina pelaamaan heti alusta lähtien. Uskon, että jatkossa ollaan sillä saralla valmiimpia. Tässä vaiheessa kautta ei ole helppoja pelejä. Huomenna on uusi peli. johon valmistaudutaan huolella. Voitto mielessä astellaan kentälle.

Olli Kuoksa, Etta:

- Ei voitu vaikuttaa vastustajaan. Loimu tuli vastaan, eikä vastustajan pelissä ollut sinällään yllätyksiä. Loimu pelasi pitkälle odotetulla tavalla. Olen tyytyväinen erityisesti Ville Sorvojan hakkuripeliin. Hienoa, että Ville on löytänyt tavan pelata. Hieman jäi kuulemma vielä kytemään, joka toivottavasti purkautuu huomenna positiivisella tavalla. Syöttövirheitä tuli paljon, mutta niitä vain tulee pelin sisällä. Ne tietysti harmittavat jälkikäteen. Oli kaiken kaikkiaan mahtavaa peliä. Tästä tulee jäätävä sarja. Olisipa jo huominen.

Henri Tuomi, Loimu:

- Väsynyt alku. Ei oltu heti taisteluvalmiina. Toisessa erässä peli alkoi kulkea. Pelattiin lopputuloksesta, se on kaikista tärkein mittari. Sideoutpelaaminen oli ok. Syötön jälkeisen peliin tarvitaan lisää aggressiivisuutta. Tomi Rumpunen otti tänään hienosti roolia ja oli meidän selkärankamme tänään. Virheetön suoritus on kova juttu tällaiseen paikkaan. Huomenna jatketaan vääntöä.

Parhaat pistemiehet
Loimu Sivula 22/+4, O.Rumpunen 19/+13, T.Rumpunen 11/+11
Etta Sorvoja 19/+13, Walker 18/+5, Hakala 14/+8

Ottelutilasto

Kuvia (Tuomas Pelto)

Sampo nousi voittoon tasoittaen voitot

Sampo nousi makeaan vierasvoittoon lauantaina Loimaalla erin 2-3 (25-16, 21-25, 25-13, 28-30, 12-15) ja tasoitti ennakkoonkin herkullisen puolivälieräsarjan Hurrikaania vastaan 1-1:een.

Kahden selkeästi hävityn erän myötä Sampo teki ottelussa 12 pistettä isäntiä vähemmän ja kokonaistilastotkin jäivät näin isäntiä suosiviksi. Tiukoilla hetkillä Sampo oli kuitenkin kovempi.

Ottelun erikoisia tilastoja olivat mm. Hurrikaanin nolla virhettä avauserässä, Hurrikaanin 20 torjuntapistettä ja neljännen erän 13 torjuntaa kaikkiaan.

Jukka Tuovinen (Sampo):

- Eilisestä jäi paljon petrattavaa sekä tuomareilla että meillä. Erikoinen peli. Tilastojen mukaan Hurrikaani voitti ottelun. Avauserässä kotijoukkue tuli kovalla syötöllä, mutta emme antaneet periksi.

Ville Kakko (Hurrikaani):

- Minimitavoite eli yksi voitto saavutettiin. Oli paikkoja ratkaista tämäkin peli, kun saimme muutaman ottelupallon, mutta Cedicille olisi tarvittu apuja laitapeliin. Matka jatkuu ensi viikolla Pielavedelle.

Aleksi Kaatrasalo (Sampo):

- Ei voi paljon olla fiilis parempi. Eilinen peli jäi kaivertamaan. Siitä saatiin latinkia tähän päivään.

Vladimir Cedic (Hurrikaanin paras):

- Unohdimme muutamalla tärkeällä hetkellä pelitaktiikkamme. Emme saaneet myöskään ns. pelituuria taaksemme.

Kolmas ottelu pelataan Pielavedellä keskiviikkona ja neljäs torstaina Siilinjärvellä.

Parhaat pistemiehet
Hurrikaani Cedic 29/+20, Oivanen 16/+10, Kouki 13/+10
Sampo Herrera 24/+13, Leikas 18/+1, Kaatrasalo 9/+6

Ottelutilasto

Ojansivu taas kerran Tiikeripäällikkönä

Ensimmäinen puolivälieräottelu Kokkolassa meni puhtaasti 3-0 (25-22, 25-12, 27-25) Kokkolan Tiikereille. Tiikerit voitti ”Ässäkisan” 14-3.

Ensimmäinen erä alkoi tasatahtiin. Romans Sauss syötti kaksi ässää syöttövuorollaan ja repi pienen piste-eron Tiikereille (10-5). Lehtosen syöttöputki kuittasi tilanteen. Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivun torjunnat ja ihmelyönnit huonoista asennoista hoitivat pisteet Tiikereille ja sitä myöten koko erä niukasti Tiikereille.

Toisessa erässä Tiikereiden ässät ja ”Lelushow” veivät Tiikerit selvään erävoittoon.

Kolmannessa erässä Tiikerit ottivat parhaimmilaan jopa viiden pisteen johdon. Petteri Penttisen syöttöputki kaksine ässineen pistivät erän lopun tiukaksi. Jatkopisteillä Tiikereiden kolmas ottelupallo ratkaisi erän ja ottelun.

Lauri Hakala. LEKA Volley:

- Syötettiin hyvin, vaan ei torjuttu niin hyvin. Vastaanotto ei ollut riittävän hyvää. Tiikerit oli aggressiivinen ja ansaitsi voiton.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Molemmat joukkueet myllyttivät syöttövuoroja. Pari erää meidän hyökkäyksemme oli äärimäisen tehokasta. Olli-Pekka ”Lelu Ojansivu oli hyvässä vireessä samoin kuin Romans Sauss. Leka paransi peliään kolmanteen.

Palkitut:
Pekka Seppänen, LEKA Volley
Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu, Tiikerit

Parhaat pistemiehet
Tiikerit: Ojansivu 25/+16, Sauss 18/+13, Siirilä 10/+4
LEKA Volley: Tiisaar 11/+6, Seppänen 10/-1, Lehtonen 4/+3

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto, Raisio
Tommy Lågland, Kokkola

  Takaisin