Seuraa meitä somessa:

Loimu ja VaLePa kestivät vieraiden yritykset

24.01.2024

Raision Loimu joutui keskiviikkona antamaan vierailleelle Vantaa Ducksille yhden erän, kun taas VaLePa jätti vierailleen Karelian Hurmosen nollille ilman Mikko Eskoa ja kahta tärkeää keskipelaajaansa.

Loimu nousi vaikeuksista voittoon

Raision Loimu palasi viime viikonlopun Joensuun mahalaskun jälkeen tositoimiin keskiviikkona kotihallissaan. Helpolla Loimu ei päässyt tälläkään kertaan, vaan sarjajumbo Vantaa Ducks laittoi isännät ahtaalle. Isännät nousivat avauserän tappion jälkeen 3-1 (23-25, 25-20, 26-24, 25-17) voittoon. Täydet sarjapisteet tuli Loimulle tarpeeseen sarjataulukon keskikastin tasaiseen taistoon.

Loimun valmennus pyöritti pelaavaa kuusikkoa herätelleen oranssipaitoja. Veeti Nikkinen aloitti ottelun yleispelaajana, mutta korvasi toiseen erään Ali Fazlin hakkurina, kun taas Aapeli Kouki tuli vaihtopenkiltä Nikkisen paikalle yleispelaajan tehtäviin. Vaihdot auttoivat, sillä vaihdosta irti päässyt Kouki toi kaivattua energiaa ja taitoa kentälle ja Nikkisen hakkuripesti herätteli viimeiseen erään kentälle palanneen Fazlin.

Ottelun paras pistemies oli Ducks hakkuri Milutin Pavisevic, joka teki 22 pistettä tehoin +7. Muut vieraiden laitahyökkääjät sen sijaan olivatkin enemmän vaikeuksissa ulottuvan Loimu-torjunnan kanssa, joka napsi peräti 18 torjuntapistettä. Kalle Katteluksen huilatessa torstain Hurmos-peliä silmällä pitäen jäivät sekä Ville Kattelus että Lauri Vanhanen vaatimattomiin tehoihin. Loimun puolella parhaat pistemiehet olivat keskipelaajat, joista molemmat tekivät 13 pistettä. Zhbankovin teholukema oli +9 ja Egharevban +11.

Joukkueiden parhaiksi pelaajiksi valittiin Ducksilta kanadalaislibero Justin Lui, joka pokkasi myös ProLibero-palkinnon, ja Loimulta Aapeli Kouki.

Loimusta Esko Vuorinen pelasi 200:nnen liigaottelunsa ja Ali Fazli syötti 100:nnen ässänsä.

Loimun seuraava kotiottelu isketään jo lauantaina, kun Kyky-Betset saapuu Raisioon. Ottelun isäntänä toimii Turun Osuuskauppa ja vihreää S-Etukorttia lipunmyynnissä näyttämällä pääsee ilmaiseksi sisään.

Joona Väänänen, Vantaa Ducks:

- Meillä on ollut kaudella vähän teema, että ailahtelevasti pelataan. Tänään aloitettiin hyvin ja aggressiivisesti ja pystyttiin pitämään oma peli hyvin kassaa. Sitten se rupesi vähän hajoilemaan. Olen joukkueen tekemiseen kuitenkin ihan tyytyväinen. Saatiin eri rosterilla ihan hyvin pyörimään.

Aapeli Kouki, Loimu:

- Yleisesti ihan hyvä peli. On yhä paljon parannettavaa, niin kuin tietysti aina on. Tilastoni ei näytä parhaan pelaajan tilastoilta, mutta toin hyvää energiaa ja positiivista asennetta kentälle. Sitä siellä meillä on aina välillä kaivattu.

Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Hyvin väännettiin ja jaksettiin varsinkin alussa pelata peliä. Tiedettiin että Loimu on kova torjuntajoukkue ja joudutaan pelaaman isoja äijiä vastaan. Nelospaikalla meidän ”Mikki Hiiret” joutuivat välillä vaikeisiin paikkoihin. Alkupeli meni hyvin, mutta sitten se meni vähän tukkoiseksi. Ja sitten loppua kohden alkoi hajoilemaan vähän sieltä täältä.

Kari Raatikainen, Loimu:

- Joukkueellekin minun pitää sanoa, ettei tämä esityksenä kovin vakuuttava ollut. Vastustajalla on tietysti oma roolinsa pelin kulkuun ja he käytti hyväkseen niitä aseita, joita heillä on. Eli hyvä puolustus ja maltti sen jälkeen. Niin kauan kun he jaksoivat sitä tehdä ja me häröiltiin, niin tilanne oli tiukka. Pikku hiljaa me saatiin sitten homma käyntiin.


Raision Loimu - Vantaa Ducks 3-1

23–25, 25–20, 26–24, 25–17
Koti:Zhbankov 13/+9, Egharevba 13/+11, Nikkinen 11/+3
Vieras:Pavisevic 22/+7, Kattelus 11/-2, Vanhanen 8/+1

MVP:t
Aapeli Kouki, Loimu
Justin Lui, Ducks

PROlibero
Justin Lui, Ducks

Katsojia 597

Ottelukuvat

Ottelutilasto

VaLePa kairasi tappioasemasta voittoon

Sairaudet ja loukkaantumiset eivät jätä VaLePan joukkuetta. Chase Direito loukkasi eilen harjoituksissa nilkkansa ja Miro Leinonen sekä Mikko Esko olivat sairauden takia sivussa. Niinpä Juho Kaunisto pelasi poikkeuksellisesti keskipelaajana.

Poissaolot eivät tänään haitanneet pukkipaitoja, vaan ensimmäisen erän voitto tuli selvin numeroin. Toisessa ja kolmannessa erässä kotijoukkueen selkä hieman suoristui ja Hurmos kamppaili voitosta tosissaan. Yleisö sai lopulta nähdä hyvin jännittävän pelin.

VaLePa Sastamala Tampere – Karelian Hurmos 3-0 (25-16, 25-23, 25-22)

Aloituskoonpanot
Tuomivaara, Ekman, Kaunisto, Franca, Leinonen, Sivula, Pennanen L
Haapakoski, Harouk, Kolehmainen, Järnvall, Marttila, Sanches, Hakkarainen L

Ensimmäisessä erässä VaLePa vastaanotti 62%:n tarkkuudella ja täydelliset vastaanotot 54%. Saku Tuomivaara pyöritti mainiosti hyökkäyspeliä. Erityistä oli, että Gabriel Franca teki 8 hyökkäyspisteestä 4 kutospaikan hyökkäyksillä. Francan hyökkäysteho 88% ja Urpo Sivulan 86%.

Toiseen erään pukkipaidat tekivät 6 syöttövirhettä ilman ässiä, kun Hurmos teki 2 virhettä/1 ässän. Se teki erästä vaikean VaLePalle, vaikka hyökkäysteho oli edelleen hyvällä tasolla. Ville Järnvall pelasi mainion erän.

Kolmanteen erään valmentaja Daryl Tay teki kokoonpanoon remontin. Niko-Matti Puhakka tuli hakkuriksi Sanchesin tilalle ja Matias Korhonen Marttilan tilalle. Lisäksi Niklas Björlin tuli vastaanottavaksi liberoksi. Vaihdosta tulleet miehet pelasivat ennakkoluulottomasti, erityisesti Niko-Matias Puhakka onnistui. Hurmos karkasi 15-10 johtoon. Takaa-ajon aloitti Franca, ensin 2-paikan hyökkäyksellä hän hankki syöttövuoron itselleen. Francan syöttövuorolla Hurmos teki 2 hyökkäysvirhettä, Andonovic ja Ekman ottivat torjunnat sekä Franca hyökkäsi jälleen kutospaikalta. VaLePa siirtyi 18-16 johtoon ja piti sen ottelun loppuun asti. Ottelu päättyi Tuomivaaran ässään.

Passari Saku Tuomivaara onnistui hienosti. Erityisesti passit Francalle kutospaikalle olivat erinomaisia. Tempo oli ihanteellinen eikä Hurmoksen torjunta päässyt niihin kiinni. Franca oli jälleen hyvä hyökkäyksissä ja otti muutaman näyttävän torjunnan.

Hurmoksen tehokkain oli Ville Järnvall ja keskipelaaja Nezar Harouk oli hyvä kaksi erää.

Janne Kangaskokko:

- Tärkeä voitto, Franca pelasi hyvän hyökkäyspelin ja torjunnassa oli myös hyvä tänään. Saku pelasi kaksi erää hyvää passipeliä. Syöttöpeli oli tänään huono meillä.

Daryl Tay:

- Aloitimme erittäin hitaasti pelin, ehkä matka oli pitkä takana, mutta toiseen erään tulimme hyvin mukaan. Erän lopussa teimme virheitä, mutta yritämme parantaa peliämme koko ajan. Kolmanteen erään nuoret pelaajat tulivat hyvin kentälle, mutta he ovat myös nuoria ja tarvitsevat myös pelaamiseen kokemusta. Meidän täytyy pelata huomenna agressiivisesti sekä joukkueena.

VaLePa - Karelian Hurmos 3-0
25–16, 25–23, 25–22
Koti:Franca 18/+13, Sivula 17/+9, Ekman 7/+4
Vieras:Sanches 7/-1, Harouk 7/+4, Järnvall 7/+3

MVP:t
Gabriel Franca, VaLePa
Ville Järnvall, Hurmos

PROlibero
Eetu Pennanen, VaLePa

Katsojia 371

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin