Loimu käänsi runkosarjaa VaLePalle

04.03.2015

Raision Loimun komea 3-1-voitto keskiviikkoiltana yli 900 katsojan edessä Kokkolan Tiikereistä Kerttulassa ojensi runkosarjan voitonavaimet VaLePan käsiin heidän hoitaessa samaan aikaan puhtaan voiton Rantaperkiön Iskusta. Samalla Loimu tarrasi vahvemmin runkosarjan kolmostilaan.

VaLePa voittaa runkosarjan hoitaessaan kolme pistettä päätöspelistään ensi tiistaina kotonaan liigajumbo LiigaSärkistä. Kokkolan Tiikerit lähtee omaan päätöspeliinsä Korson Vetoa vastaan Kokkolassa tasapisteistä, mutta voiton vähemmän omaavana. Tasapisteissä voittojen määrä ratkaisee, sen jälkeen eräsuhde. Tiikerit pystyy runkosarjan ykköspaikkaan vain ottaessaan vähintään yhden pisteen VaLePaa enemmän päätöspeleistä.

Urpo Sivula hakkuroi Tiikerit nurin

Loimu ja Tiikerit tarjosivat Kerttulan keskiviikkoillassa hyvätasoisen lentisnäytöksen. Paremmin omalla rutiinitasollaan pysyneet isännät onnistuivat nujertamaan sarjakärjen lukemin 3 - 1 (23-25, 25-15, 25-16, 25-20). Samalla Loimun voittoputki sai kahdeksannen peräkkäisen kiinnityksensä.

Eilen 3-1-vierasvoiton Loimaalla napannut Tiikerit joutui kovan haasteen eteen. Voittoputkessa olleet isännät ovat saaneet työstettyä pelaamisensa tasolle, jossa jokainen vierasjoukkue joutuu tunnustamaan rajusti väriä ryöstösaaliinsa toivossa.

Tiikereiden otteissa näkyivät odotetusti eilisen rasituksen ohella kahden luottopelaajan puuttuminen. Pasi Hyvärisen ja Roman Saussin jättämät aukot vaikuttivat erityisesti mustapaitojen vastaanottopelaamiseen, jonka epävireisyys aiheutti passari Steven Kehoelle (3/0) ylimääräistä työsarkaa läpi illan. Paljon maileja niellyt kapellimestari suoriutui kiirastulestaan mainiosti. Samat kehut pätevät myös Loimu-passari Ville Junturaan, jonka nuotit olivat jälleen kohdallaan.

Siinä, missä Tiikerit pysyi pelissä mukana Lelu Ojansivun (24/+13, 1 ässä, 1 torjunta) maagisen käden myötävaikutuksella, saivat oranssimustat tulosta joka sektorilla. Maajoukkuehakkuri Urpo Sivula (30/+19, 2 ässää, 2 torjuntaa) nousi toki ansaitusti kirkkaimpiin parrasvaloihin tunnustetun vastustamattomalla ratkaisukyvyllään. Libero Florian Ringseis jatkaa jäätävää pelaamistaan. Itävaltalaisen vastaanotto- ja puolustuspelaaminen käänsi monta taistelupalloa raisiolaisille.

Lelu Ojansivu, Tiikerit:

- Eka erä saatiin vielä hoidettua, vaikka oltiin jo sillassa. Tultiin hienosti ohi. Seuraavat erät olivat yhtä maalia. Ei mahdettu mitään. Joukkueella oli hyvä taisteluilme. Omalla kohdalla olen tyytyväinen terveydentilaani. Normisti olen joutunut missaamaan kymmenkunta matsia loukkaantumisten takia. Nyt on kroppa pysynyt hyvin kasassa. Runkosarjavoittoa ei tule mietittyä. Pudotuspelit ovat päällimmäisenä mielessä. Tämä on vielä valmistautumista siihen.

Urpo Sivula, Loimu:

- Tänään kulki. Joukkue pelasi hyvin ja määrätietoisesti. Joka miehellä oli palo silmissä, kuten tässä vaiheessa kautta kuuluukin olla. Hieno voitto, jonka myötä on hyvä valmistautua seuraavaan haasteeseen.

Tommi Tiilikainen, Tiikerit:

- Loimu nosti hyvin. Heidän vastaanottonsa pysyi kasassa läpi ottelun. Upi oli tänään monsterivireessä. Käsi kävi hyvin. Se ei ollut yllätys meille. Ei pystytty täysipainoiseen haastamiseen. Niillä miehillä pelataan, mitä on käytössä. Samalla mentaliteetilla mennään myös pudotuspeleissä. Lauri Jylhä saa nyt arvokkaita kokemuksia tulevaisuuttaan varten.

Henri Tuomi, Loimu:

- Olen tyytyväinen. Hyvää peliä. Ossi ja Joe hakivat itseään yhden erän ajan. Eka erässä oli yliyrittämistä ja puristamista. Loppupeli oli hyvin paketissa. Ei tullut aaltoliikettä. Pelaamisen taso miellyttää. Loppukättelyn jälkeen pojilla oli hyvä palo silmissä. Turhaa tyytyväisyyttä ja leijumista ei ole havaittavissa. Nälkää riittää.

Tiikerit voitti kotonaan 3-0 ja Loimu kotonaan kolme viikkoa sitten 3-2.

VaLePa vei kauden kaikki erät Iskua vastaan

VaLePa otti kauden kolmannen voittonsa Rantaperkiön Iskusta ja samalla jätti Iskun erävoitoitta näissä kohtaamisissa. Kauden kolmas kohtaaminen meni erin 3-0 (25-10, 25-17, 25-19).

Rantaperkiön Isku varmisti jo hyvissä ajoin paikkansa pudotuspeleihin kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkueen kakkosvalmentaja Pasi Palonen myönsi, ettei syksyllä vielä ollut ihan varma pudotuspelipaikasta. Conor Eaton osoittautui kelpo passariksi ja valmentaja Heino on tehnyt joukkueen nuorten kanssa hyvää työtä. Kuukauden harjoitustauko joulun aikoihin tuli tarpeeseen ja se tuotti tulosta vuodenvaihteen jälkeen. Koska paikka pudotuspeleihin oli jo varmistettu, Isku päätti säästellä Tuomas Tihistä pudotuspeleihin.

VaLePalla pienten sairauksien vuoksi kokoonpano on hieman elänyt viimeaikoina. Nyt kaikkien ollessa terveenä Ugis Krastins halusi valmistaa ykkösnyrkkiään pudotuspeleihin.

VaLePa tuli peliin erittäin keskittyneesti. Keskittyminen ei herpaantunut edes selvässä johtotilanteessa. Erä selkeästi VaLePalle 25-10. Toinen erä pelattiin vähän tasaisemmin, mutta silti selkeässä VaLePan hallinnassa. Erä VaLePalle 25-17. Kolmas erä olikin tasaisin ja Isku näytti vaarallisuutensa. Isku johti vielä 15-14. Kunnarin syöttövuorolla VaLePa eteni 16-16 tilanteesta 19-16 johtoon ja voitti erän lopulta 25-19 ja ottelun 3-0.

Koko VaLePan joukkue pelasi loistavan pelin. Kolmannen erän tasaisuus ei ollut VaLePan herpaantumista vaan Isku nosti tasoaan. Pitäisi kehua kaikkia, mutta nyt on hyvä nostaa esille näkymättömämmät pelintekijät. Jarmo Korhonen vastaanotti erinomaisesti ja oli mies paikalla puolustuspelaamisessa. Antti Esko rakenteli vapautuneesti erittäin monipuoliset hyökkäyskuviot . Lisäksi runsaslukuista, 864, yleisöä kohahduttivat muutamat Elviss Krastinsin voimahyökkäykset.

Erityishuomion ansaitsee Eduard Venskin 4 torjuntaa, koska nyt hänellä on jo ennen viimeistä kierrosta yhden kauden torjuntaennätys 131 torjuntaa. Edellinen ennätys 127 torjuntaa oli Matthew Pollockin 127 torjuntaa viime kaudelta.

Iskun passari Conor Eaton on enemmän sinut keskipelaamisen kanssa. Niinpä Sauli Sinkkonen pamautti joukkueen näyttävimmät hyökkäykset ja Tatu Härkönen tuki häntä hyvin. Libero Aleksi Mutka oli myös mies paikallaan.

Ugis Krastins, VaLePan päävalmentaja:

- Kaikkiaan hyvin keskittynyt ja teknisesti hyvä peli. Kaikki osa-alueet toimi, ei valittamista.

Jussi Heino, Iskun päävalmentaja;

- Valepa oli tänään loistava varsinkin ekassa erässä. Pelin edetessä saatiin edes vähän palikoita kasaan mutta tänään ei ollut epäselvää voittajasta. Kolmas erä oli meidän paras.

VaLePan parhaana palkittiin yleispelaaja Elviss Krastins 11 +8 ja Iskun paras passari Conor Eaton 3 +3.

VaLePan hyökkäys 71%, Iskun 41%
VaLePan vastaanotto 72%, Iskun 60%
Torjunnat VaLePa 8, Iskun 2

VaLePa Hoogendoorn 15/+12, Pollock 12/+11, Kunnari 11/+8
Isku Kaislasalo 9/+2, Sinkkonen 8/+4, Härkönen 7/+5

Korson nuoriso palautettiin arkeen

LEKA Volley haki vieraspisteet Korson Vedolta erin 0-3 (21-25, 19-25, 17-25).

Peli ei noussut suurten klassikkojen joukkoon, joten katsojia ei tänään hemmoteltu. Yleisöä oli ottelun myöhäisestä aloitusajasta huolimatta tullut paikalle ilahduttava määrä, 513 katsojaa. Miesten maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo oli paikalla seuraamassa Korson Vedon lahjakkuuksien esityksiä.

Ensimmäinen erä alkoi tasaisissa merkeissä. Korson Veto nykäisi ensimmäisen kerran kymmenen pisteen kohdalla hyvillä torjunnoilla. Lauri Hakala päävalmentajana otti Lekan ensimmäisen aikalisän tilanteessa 12 – 10. Torjunta oli Korsolla ensimmäisen erän alusta lähtien pirteätä, sillä Lassi Nurminen torjui maajoukkueen keskitorjujan Jukka Lehtosen. Vaikuttiko Tuomas Sammelvuon läsnäolo Lassin haluun näyttää osaamistaan. Teknisen aikalisän jälkeen Penttisen syöttövuorolla Leka siirtyi johtoon 16 – 17 ja Petri Sainio otti Korson ensimmäisen aikalisän. Külaotsin parilla epäonnistumisella Leka otti jo 16 – 19 johdon. Korson muutamilla virheillä Leka Volley siirtyi jo 19 – 24 johtoon, mutta Korson aloitti loppukirin. Hakala otti Lekan toisen aikalisän tilanteessa 21 – 24. Niko Kärkkäisen lyönnin päädyttyä antenniin päätti erän Lekalle 21 – 25.

Toinen erä oli alussa Lekan näytöstä. Kovalla taistelulla erä oli nopeasti 1 – 5, jolloin Sainio otti ensimmäisen aikalisänsä tähän erään. Sen jälkeen alkoi syöttöruudussa hyvin viihtyneen Lehtosen Jukan näytös puolustuksessa. Kaveri poimi jokaisen Mikasan. Sama puolustusvimma tarttui Timo Tolvaseen, tuohon Lekan ikoniin ja savolaiset menivät menojaan tekniselle 7 – 14. Leka jatkoi näytöstyyliin ja toista erää väritti Korson mieletön määrä aloitussyöttövirheitä. Hakalan suojatit veivät erän lopulta helposti 19 – 25. Korson Vedon pelaajille jopa kymmenen syöttövirhettä toiseen erään on liikaa tasoitusta vastustajalle.

Kolmas erä mentiin Lekan tahdilla tilanteeseen 6 – 10, jolloin Sainio otti ensimmäisen aikalisänsä. Külaotsin syöttövuorolla alkoi Korson takaa-ajo ja Hakala oli pakotettu aikalisään tilanteessa 10 – 12. Tekniselle mentiin tasaisissa merkeissä tilanteessa 13 – 14. Leka meni sitten menojaan ja otti erän helposti lukemin 17 – 25 ja koko erän vieraille.

Asennuspojat LM palkitsi ottelun parhaina pelaajina Antti Vallinin Korson Vedosta ja Jukka Lehtosen Leka Volleysta.

Ottelun parhaat pistemiehet:
Korson Veto: Antti Vallin 18/+3, Karl Külaots 9/-3, Lassi Nurminen 6/+1
Leka Volley: Jukka Lehtonen 12/+10, Mart Tiisaar 11/+6, Eelis Karinen 8/+4

Hakkuri Antti Vallin, Korson Veto

- Tiivistetysti totean, että oli vaikeaa. Fokus ei ollut meillä kunnossa. En usko, että Tuomas Sammelvuon läsnäolo vaikutti esityksiimme. En edes itse muistanut, että hän on paikalla.

Päävalmentaja Petri Sainio, Korson Veto

- Fokus meni lopullisesti toisen erän aloitusvirhesumaan. Oli kuvaavaa, että toisessa erässä saimme jokaisesta verkon yli menneestä syötöstämme pisteen. Leka syötti meidät nurin.

Keskitorjuja Jukka Lehtonen, Leka Volley
- Tänään kiinnosti pienen tauon jälkeen kaikki tarjolla olleet pelitilanteet, oli mukava puolustaa oikein kunnolla palloa peliin. Päätettiin vetää keskittyneesti ja kone lähti hyvin käyntiin. Saatiin pidettyä oma rutiini. Tosi hyväksi olen tuntenut oloni kotimaan kentillä ja mukava lukea aamun sanomalehti ilman sanakirjaa.

Päävalmentaja Lauri Hakala

- Olen tyytyväinen mm. torjuntapuolustuspelaamiseemme. Jos taas nousi huonosti, niin silloin ei meidän hyökkäys toimi. Sitä pitää vielä parantaa. Tavoitteemme on runkosarjan kuudes sija ja siitä on pidettä kiinni. Pisteitä tarvitaan seuraavasta kahdesta pelistä kuusi kappaletta.