Seuraa meitä somessa:

Loimu laittoi VaLePan ahtaalle

28.09.2018

Loimu sai 60-v. juhlakautensa avausotteluun uusittuun Kerttulan liikuntahalliin vastaansa hallitsevan Suomen mestarin VaLePa Sastamala Tampereen. Tähänkin kauteen suurimpana mestarisuosikkina lähtenyt VaLePa joutui hyvin mukana eläneen 645 päisen katsojajoukon edessä ahtaalle ja vei lopulta voiton niukasti 2-3 (21-25, 25-19, 25-22, 16-25, 12-15).

Loimu johti ottelun avauserää vielä ratkaisupalloihin saavuttaessa, mutta VaLePa puristi lopussa 1-8 kirillä erävoittoon. Kaksi seuraavaa erää oli kotijoukkueen, joten viime vuosina harvinaiseksi muodostunut piste VaLePalta varmistui kolmannen erän jälkeen. Neljännessä erässä VaLePa otti jälleen komennon yleispelaajan tontille irti päässeen Urpo Sivulan johdolla. Viidennessäkin erässä Loimu elätteli kotiyleisön toiveita voitosta johtaen vielä 9-7, mutta VaLePa nousi Mikko Eskon syöttövuorolla 10-14 johtoon mikä piti loppuun asti Loimun muutaman pisteen kiristä huolimatta. Kerttulan asiantunteva kotiyleisö oli kuitenkin ottelun jälkeen hyvillä mielin, sillä Loimun otteet oli erittäin lupauksia herättäviä läpi ottelun ja päävalmentajan sanoin juhlivan Loimun silmissä näkyi liekit.

Ottelun ehdoton ykköspelaaja oli ensimmäisen Mestaruusliiga-ottelunsa tehoin 26 +17 pelannut hakkuri Arvis Greene, jota VaLePan päävalmentaja hehkutti yhdeksi tämän hetken kovimmista lupauksista koko lentopallomaailmassa. Hänen lisäkseen kaksi viimeistä erää yleispelaajana pelannut Urpo Sivula pelasi pirteästi ja passari Mikko Esko oli omalla totutun hyvällä tasollaan läpi ottelun. Loimusta korkeimman pistesaaliin kokosi keskiviikkona joukkueeseen liittynyt hakkuri Samuli Kaislasalo, joka teki 21 pistettä tehoin +5. Yleispelaajat Viktor Lindberg (18 +10) ja Ossi Rumpunen (13 +4) antoivat hyvin tulitukea.

Mikko Esko, VaLePa:

- Peli oli meille hankala, mutta toisaalta Loimu teki siitä hankalan. Kaikki kunnia vastustajalle tietysti, he pelasivat hyvää lentopalloa eikä antaneet periksi. Me ei oltu huonoja. Me oltaisiin haluttu tietysti ottaa kolme pistettä, mutta nämä vaikeudet vie meitä eteenpäin.

- Vähän oltu vielä yhdessä, mutta joukkue vaikuttaa hyvältä. Meillä on tietysti vanha runko vielä kasassa ja se auttaa paljon tähän sopeutumiseen. Tänään pelattiin ensimmäisen kerran Arvis Greenen kanssa yhdessä ja siihen olen ihan tyytyväinen. Greenen passi on aivan erilainen kun olen ehkä kenellekään ikinä heittänyt. Hän lyö aivan uskomattomista korkeuksista ja minun tärkein tehtäväni on passi on tarpeeksi ylhäällä että hän pääsee käyttämään sitä ulottuvuuttaan mikä on se kaikista kovin ase.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Näytettiin heti ensimmäisessä pelissä että meillä on kova joukkue. Harmittaa kuitenkin ettei voitettu.
Meidän uudet pelaajat onnistuivat hyvin, mutta kaikilla jäi varmasti parannettavaa ja tullaan menemään vielä joukkueena eteenpäin, mutta avaukseksi ihan mukiinmenevä.

Radovan Gacic, VaLePa:

- Odotimme että kotijoukkue tulee pelaaman hyvin ja nauttii pelistä. Ja näin myös oli. Meillä oli vaikeuksia helppojen virheiden kanssa, joita teemme. Olemme kuitenkin menossa oikeaan suuntaan. Kuudella pelaajalla on ollut raskas kesä ja myös muulle joukkueelle se on ollut raskasta, kun harjoituksissa on ollut vähän pelaajia. Tarvitsemme vielä aikaa.

- Vaikka Loimu olisi voittanut en sanoisi olevani pettynyt. Meillä oli lopussa vähän enemmän kokemusta ja se oli voiton avain.
Greene on yksi isoimmista lupauksista ei pelkästään Suomessa, vaan koko lentopallomaailmassa. Hän tarvitsee paljon työtä vielä, mutta potentiaalia on huipulle. Jos hänellä on kärsivällisyyttä pysyä oikeissa seuroissa hän on muutamien vuosien päästä kova kandidaatti Olympia- ja MM-tasolle.

Christophe Achten, Loimu:

- Tietysti joka pelin haluaisi voittaa, mutta jos olisimme sanoneet ennen peliä että otamme pisteen VaLePalta, niin kaikki olisivat olleet tyytyväisiä siihen. Sanoin pelaajilleni pelin jälkeen että he saavat olla viisi minuuttia pettyneitä, mutta sitten keskitytään jo huomiseen Hurrikaani-peliin.

- Pablo Guzman oli valitettavasti loukkaantunut eikä päässyt näyttämään mitä hänellä olisi ollut tänään annettavana.
Muutama vuosi sitten Loimun joukkueella ei ollut liekkiä, mutta nyt koko joukkue näytti että haluamme taistella ja voittaa jokaista vastustajaa vastaan. Se oli tänään mielestäni paras anti yleisölle.



Otteluisäntä Smile Henkilöstöpalvelun palkitsemat ottelun positiivisimmat pelaajat:
VaLePa Mikko Esko
Loimu Viktor Lindberg

Loimu - VaLePa 2-3
(21-25, 25-19, 25-22, 16-25, 12-15)
Loimu: Kaislasalo 21/+5, Lindberg 18/+10, Rumpunen 13/+4
VaLePa: Greene 26/+17, Kaurto 15/+12, Kunnari 13/+3

LähiTapiolan pisteet
3 Greene VaLePa
2 Lindberg Loimu
1 Esko VaLePa

Ottelutilasto

Ottelukuvat, Tuomas Pelto

  Takaisin