Seuraa meitä somessa:

Loimu palasi rymisten voittokantaan

17.12.2017

Raision Loimu katkaisi tappiokierteensä komealla kotivoitolla Team Lakkapäästä juuri joulutauolle mentäessä. Kuopiossa LEKA Volley syötti Akaa Volleyn nurin.

Loimu makealla voitolla joululomalle

Jouluotteluteemalla Team Lakkapäätä isännöinyt Loimu antoi uskollisille kannattajilleen makean joululahjan. Kuuden ottelun mittainen tappioputki katkesi oranssimustien kaadettua rovaniemeläisvieraat suoraan kolmessa erässä. Samalla Loimu sai revanssin pari viikon takaiselle rökäletappiolleen Rovaniemellä. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-0 (25-23, 21-17, 26-24).

Isännät aloittivat ottelun kuusikolla Naarden - O'Dea - Fifer - Borichev - Vetriö - Koppanen. Liberopaidan vetivät päälleen Ville Sihvonen ja Esko Vuorinen. Vieraat puolestaan marssittivat parketille kuusikon Walsh - Palokangas - Schouten - Lemola - McKay - Grant. Liberona pelasi totutusti Gabriel Domecus.

Vaikka Loimu voitti ottelun suoraan kolmessa erässä, ei Team Lakkapää ollut suinkaan vailla mahdollisuuksia. Rovaniemeläiset johtivat ensimmäistä ja kolmatta erää selkein lukemin tekniseen aikalisään saakka. Sen jälkeen tapahtui jotain - kenties mentaalipuolella - ja oranssimustat onnistuivat nousemaan molemmilla kerroilla erävoittoihin.

Makea voitto katkaisi Loimun kuuteen otteluun venähtäneen tappioputken (neljä liigamatsia ja Suomen Cup-mittelöt Hurrikaania vastaan). Numeroiden takaa paljastui jälleen sitä kollektiivista osaamista, jota nähtiin alkukauden voittoputken aikana. Vahva keskipelaaminen, tiivis torjunta, vastaanotto ja puolustus olivat jälleen se kollektiivinen lyömäase, jolla tärkeä voitto kairattiin.

Upean syyskauden vetänyt Team Lakkapää ei ollut missään nimessä parhaimmillaan Kerttulassa. Pitkä syyskausi peleineen ja matkusteluineen on väkisinkin verottanut joukkueen resursseja. Tappio oli lopulta vain yksittäinen ottelu, josta Henri Tuomen suojatit kaivavat pomminvarmasti arvokasta oppia loppukautta varten. Vaarallisuutensa jo useaan otteeseen todistaneet lilapaidat ovat kova luu kevään pudotuspelivaiheen pyörähtäessä käyntiin.

Loimu loisti tasaisuudellaan. Laidoilla Verneri Vetriö (12/+10), Gino Naarden (12/+3) ja Kirill Borichev (9/-2) vetivät vakuuttavan iltapuhteen. Keskellä Trent O'Dea (11/+10) ja Tuomas Koppanen (9/+9) jatkoivat vahvaa alkukauttaan. Passari Scott Fifer (4/+2) on nujertanut pienen taantumavaiheensa ja oli jälleen mainiolla pelipäällä. Liberopuolella Ville Sihvonen oli kerrassaan erinomainen.

Team Lakkapään selkeä ykkönen ja kirkkain valopilkku oli odotetusti kanukkihakkuri Casey Schouten (17/+8). Jouni Palokangas (8/+2), Jere Mäkinen (3/0) ja Miikka Lemola (4/0) pelasivat jokainen alle normitasonsa. Vahvasti läpi syksyn pelanneet sentterit Robert Walsh (8/+6) ja Danny Grant (5/0) hävisivät selkeästi kaksintaistelunsa Loimu-torneja vastaan. Libero Garbiel Domecus on hänkin pelannut varmasti parempia matseja alkukauden aikana.

Loimun liigakausi jatkuu vasta tammikuun puolivälissä. Kaksipäiväinen vieraskiertue tuo vastaan Tiikerit ja Sammon. Team Lakkapään seuraava liigamatsi on puolestaan kuluvan kuun 29.päivä kotiparketilla Hurrikaania vastaan.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Verneri Vetriö
Team Lakkapää: Casey Schouten

Casey Schouten, Team Lakkapää:

- Ei mikään hyvä matsi meiltä. Saatiin hyvä alku otteluun, mutta ote kirposi nopeasti. Loimu oli parempi tänään. Oltiin huonompia kaikilla osa-alueilla eikä missään nimessä olisi ansaittukaan tästä enempää. Tulos oli meille huono, mutta tästä on toisaalta hyvä rakentaa parempaa huomista. Oma pelaaminen ei tyydytä. Aloitin huonosti, eikä kone käynnistynyt missään vaiheessa. Parempaan on pystyttävä jatkossa.

Kirill Borichev. Loimu:

- Kivalta tuntuu pelata. Ossi lähti Saksaan, ja se paikka on täytettävä. Siihen haetaan nyt pelaajaa, ja olen onnistunut vastaanottopuolella hyvin. Koetan pitää paikan loppuun asti. Saatiin tappioputki poikki, ja kentällä nähtiin sitä alkukaudesta tuttua Loimua. Hävittiin pari viikkoa sitten Rovaniemellä rumasti, ja tähän matsiin ladattiin paljon revanssimielellä. Torjuntapuolustus ja syöttö toimivat hyvin. Syötettiin Lakkapään vastaanotto irti ja saatiin paljon vaimennuksia ja puolustuksia. Mikä tärkeintä, hyökättiin jatkopallot omaksi eduksi. Saatiin pisteet sitä kautta.

Henri Tuomi, Lakkapään päävalmentaja:

- Valmistautuminen otteluun oli normista poikkeava, mutta en usko sillä olleen vaikutusta tänään. Pojat olivat hyvällä jalalla liikkeellä. Parasta Loimua, mitä olen nähnyt tällä kaudella. Ei saatu vastaanottoa millään rikki. Meillä vastaanotto tökki, ja pelistä tuli vaikea. Kaverilla oli huikea hihapäivä tänään. Torjuntapelaaminen ei toiminut. Ei saatu torjuntoja eikä vaimennuksia ja alettiin sooloilemaan. Viimeisessä erässä oli jo pikkaisen parempaa. Vastustajan passari pelasi täydellisen pelin, eikä päästy siihen kiinni missään vaiheessa. Passit olivat nakutettuina kohdillaan. Syyskauteen olen kahta viimeistä ottelua lukuun ottamatta äärimmäisen tyytyväinen. Nyt on jonkinlainen suvantovaihe menossa. Peli on nytkähtänyt hieman, ja kuvaan on tullut epävarmuustekijöitä. Jokaiselle joukkueelle tulee näitä kauden mittaan. Ollaan kuitenkin kärkitaistelussa mukana ja aiotaan pysyä siellä jatkossakin.

Christophe Achten, Loimun päävalmentaja:

- Olen tyytyväinen sekä tulokseen että pelitapaamme. Olimme alussa hermostuneita, mutta energiaa ja fiilistä oli hyvällä tavalla. Piste pisteeltä kuroimme eka erän takamatkan kiinni. Toinen erä oli selkeästi meidän. Olen yhä yllättänyt, että pystyimme voittamaan kolmannen, sillä siinä oli vaikeuksia koko ajan. Pojilla oli väsymystä ja henkistä painia, mutta kollektiivinen suoritus riitti tänään hienoon voittoon. Pystyimme nostamaan tasoamme Rovaniemen pelistä. Saimme vastustajan syötön kontrolliin. Tulosta tehtiin tänään tasaisesti. Kirill ansaitsee erityistunnuksen. Hän todisti olevansa kovaluonteinen kaveri, jota tarvitaan tilanteissa, joissa joukkue tarvitsee luonnetta ja johtajuutta.


LähiTapiolan pisteet

3 O´Dea Loimu
2 Vetriö Loimu 
1 Koppanen Loimu

Raision Loimu - Team Lakkapää 3-0
25-23, 25-17, 26-24
Raision Loimu: Vetriö 12/+10,Naarden 12/+3,O'Dea 11/+10
Team Lakkapää: Schouten 17/+8,Walsh 8/+6,Palokangas 8/+2
Katsojia: 657

Ottelutilasto

LEKA Volley syöttö hyydytti Akaa Volleyn

LEKA syötti sarjatulokkas Akaa-Volley kumoon 3-0 (25-18, 25-21, 25-20) ja nappasi arvokkaat sarjapisteet.

Aloituskokoonpanot
LEKA: Kaislasalo, Lankinen, Lehtonen, Porkka, Koci, Helenius, Silventoinen (l)
Akaa: Kuusela T., Koivunen, Heino, Mikkonen, Siwicki, Borichev, Liehu (l)

1. erä: Ottelu alkaa tunnustellen ja tasaisesti. Vieraiden syöttöpeli näyttää vaaralliselta ja LEKA:n vastaanotto ei ole parhaimmillaan. Alkupisteet Akaalle 3-5. Kotijoukkue taas on hermoillut syöttöruudussa. Kaislasalon syöttövuorolla tahti kiristyy ja LEKA kairaa 7-6 johtoon. Tihisen aikalisä kahden Kaislasalon syötön jälkeen. Vastaanotto on ollut helisemässä kummassakin päässä kenttää. LEKA on ollut hieman tehokkaampi hyökkäyssuuntaan ja vahvempi torjunnassa. Tilanne kapteeni Lehtosen torjunnan jälkeen 12-9. Porkan ässä ja Lehtosen toinen torjunta saattelee joukkueet tekniselle aikalisälle. Tähän asti vastaanottoprosentit 14 % / 0 %. LEKA nykäisee johdon jo 17-11, kunnes Heleniuksen juju jää torjunnan isoihin käsiin. Illan toistaiseksi korkeimmalta lähtenyt hyökkäys nähtiin Henrik Porkan käsistä ja LEKA 20-13 johtoon. Akaan toinen aikalisä tilanteessa 23-16. Ryan Matherin syöttövirhe päättää ensimmäisen erän lukemiin 25-18. Erän ratkaisuna oli syöttö-vastaanottopeli, jonka kotijoukkue vei selvästi. Lehtonen tehokkain kentällä 4/+4.

2. erä: Samat kuusikot aloittavat tämänkin erän. Akaa aloittaa terävästi ja siirtyy 2-4 johtoon. Sen vastaanotto on tiivistynyt selvästi ja passari Heino on alkanut löytää paremmin Borichevin. LEKA kirii tasoihin ja ohi Akaan virheiden ansiosta 9-8. Tässä erässä ei olla vielä hienouksia nähty. Sideoutpeli toimii molemmilla ja piste kerrallaan edetään. LEKA on pystynyt selvästi monipuolisempaan hyökkäyspeliin, vaikka vastaanotto olisi irronnut. Akaa on ollut vaikeuksissa aina, kun sen vastaanotto on ollut heikko. Tekniselle aikalisälle mennään kotijoukkueen niukassa 14-13 johdossa. Pitkästä aikaa toinen joukkue pystyy tekemään kaksi peräkkäistä pistettä. LEKA siirtyy nyt 16-14 johtoon. Ottelussa ollaan nähty tähän asti poikkeuksellisen paljon verkkovirheitä. Tihisen aikalisä tilanteessa 18-16. Syöttövaihtoon Jukka-Pekka Tuikka Siwickin tilalle. Helppo syöttö ja vaihto nopeasti takaisin. Toinen syöttövaihto perään, kun Mikko Kuusela tulee Borichevin tilalle. Tämäkään vaihto ei ollut pitkäikäinen. Akaa laittaa nyt erän loppuun kunnon syöttöruletin pyörimään kun Hasse Mattilakin tulee kokeilemaan. Lankisen toisen kosketuksen hyökkäys tuo LEKA:n pisteen päähän erävoitosta. Tihisen aikalisä samassa 24-20. Kaislasalon hyökkäys päättää erän 25-21. Paljon virheitä Akaalta ja LEKA oli vahvempi taas syöttövastaanottopelissä. Redi Koci 5/+4 ja Dimitri Borichev 7/+4.

3. erä: Akaa vaihtaa liberoa tähän erään ja Hasse Mattila sisään. Erän alkuun nähdään illan hienoin taistelupallo, jonka Kaislasalo lopulta tappaa tyhjältä verkolta kenttään. Akaa yrittää horjuttaa LEKA:n vastaanottoa lisäämällä riskiä aloituksiin. Tähän asti syöttövirheitä jo kolme. Kaislasalo tyrmää omalla syöttövuorollaan Joni Mikkosen, joka keräilee itseään hetken kentän pinnassa. Vieraiden aikalisä tilanteessa 9-6. LEKA laittaa lisää höyryä hyökkäyspeliin ja nykäisee Kocin ja Kaislasalon toimesta 12-7 johdon. Studentia taitaa osoittautua Akaalle liian hankalaksi paikaksi horjuttaa LEKA:a. Sen syöttö- ja vastaanottopeli on kaukana siitä mihin se parhaimmillaan pystyy. Akaan vaihtoruletti pyörähtää ja yleispelaajat menevät vaihtoon. Tekniselle aikalisälle mennään tilanteessa 14-9 ja näyttää siltä, että LEKA marssii vakuuttavaan voittoon suoraan kolmessa erässä. Tihinen on pakotettu ottamaan jälleen aikalisän, kun LEKA kirii lisää johtoa 18-11. Akaa vaihtaa passaria ja yrittää herätellä joukkuetta. Helenius pääsee passaamaan ison Kaislasalolle, joka lyö illan kovimman moukun puolustuksen kautta kattoon. Akaa kirii pelin 23-19 ja Tuovinen ottaa illan ensimmäisen aikalisän. Ryan Matherin syöttövuoro on jo pitkä, kun mies syöttää hienon ässän. Helenius saa vihdoin katkaistua Akaan kirin ja eräpalloa syöttää Jukka Lehtonen. Ässä päättää erän ja ottelun 25-20.

Jukka Tuovinen, LEKA:

- Hyvä syöttö, jolla saatiin vastaanottoa irti. Kokonaisvaltaisesti hyvä peli meiltä. Letkeää ja hyvää huumoria kentällä. Olen ihan tyytyväinen tämän päivän esitykseen.

Jukka Lehtonen, LEKA:

- 3-0 voitto maistui. Lopussa ote hieman lipsui, mutta hyvä peli kaikenkaikkiaan.

Lauri Tihinen, Akaa:

- Tänään ratkaisuna oli LEKA:n hyvä syöttö. Vastaanotto ei toiminut tänään odotetusti. Yritettiin pelata fiksusti eikä hakata palloja suoraan torjuntaan.

Dimitri Borichev, Akaa:

- Synkkä reissu Savoon, mutta tänään oli parempaa peliä kuin eilen Sampoa vastaan. LEKA syötti tänään tosi hyvin eikä pystytty vastaamaan siihen.

Ottelun parhaat pelaajat: Dimitri Borichev ja Jan Helenius

LähiTapiola-pisteet:
3 Kaislasalo, LEKA
2 Lehtonen, LEKA
1 Mikkonen, Akaa

LEKA Volley - Akaa-Volley 3-0
25-18, 25-21, 25-20
LEKA Volley: Kaisalsalo 13/+8,Lehtonen 11/+8,Koci 11/+6
Akaa-Volley: Borichev 16/+8,Mikkonen 7/+-1,Siwicki 6/+3
Katsojia: 303

Ottelutilasto

Kuvat:
Tuomas Pelto / Loimu
Wille Markkanen / LEKA

  Takaisin