Seuraa meitä somessa:

Loimu suoritti lopussa Sammon ryöstön

27.02.2017

Raision Loimu nousi neljän ottelupallon takaa kotonaan voittoon Sampo Volleysta maanantai-illan melkoisessa jännitysnäytelmässä.


Loimun taistelu pudotuspelipaikasta sai uutta tuulta purjeisiinsa Kerttulan maanantai-illassa. Makea kotivoitto kivikovasta Sammosta antoi oranssimustille lisähappea ultratiukassa väännössä runkosarjan sijoista 7-8. Isäntien liigakauden kahdeksas voitto kirjattiin lukemin 3-2 (21-25, 25-22, 25-21, 14-25, 17-15).

Loimu lähti taistoon kuusikolla Mochalski - Marshman - Marttila - Gregory - Borichev - Juntura. Liberovastuun jakoivat Ville Sihvonen ja Eetu Rantanen. Sampo lähetti parketin kuusikon Keel - Pitkänen - Häyrinen - Heiskanen - Raadik - Kaatrasalo. Liberona pelasi totutusti Aleksi Mutka.

Aaltomaisesti edenneessä ottelussa molemmilla joukkueilla oli hetkensä. Loimu teki ison tasonnoston edelliseen kotimatsiinsa verrattuna. Tuolloin kadoksissa olleet johtajuus ja usko omaan tekemiseen tekivät tervetulleen paluun kentälle. Sarjakolmosen kaataminen ei olisi ollut mahdollista ilman kyseisten elintärkeiden elementtien mukaan tuloa.

Sarjakolmosena majaileva Sampo voi olla kirvelevästä tappiostaan huolimatta tyytyväinen iltapuhteeseensa. Edellisillan viisieräinen vääntö Tampereella painoi varmasti sekä punteissa että pääkopassa Kerttulan taiston venyttyä kohti loppuratkaisuaan. Painolastista huolimatta erinomaista joukkuepeliä illasta toiseen vetävät valkopaidat olivat kiinni ottelun voitossa aivan kalkkiviivoille saakka. Näin kävi tällä kertaa, mutta kokonaiskuvassa puhutaan vain yksittäisestä tahrasta. Pudotuspelien alkaessa Jukka Tuovisen suojatit ovat varmasti jälleen kova luu.

Kuten aina, joukkuepelin takaa löytyi yksilötason laatua, joka valeli bensaa liekkeihin. Isäntien kunkkuna hääri jenkkihakkuri Eric Mochalski (30/+17, hyökkäys 56%), joka teki 50 passista 28 suoraa pistettä. Pekkaa pahemmaksi ei jäänyt Sammon virolaisässä Andrus Raadik (23/+19, hyökkäys 66%), jonka saldo 29 yrityksestä oli 19 hyökkäyspinnaa.

Jännittävä ottelu huipentui viidenteen erään, jonka ratkaisuhetket ansaitsevat oman tarinansa. Sampo pääsi katkomaan ottelua 10-14-johtoasemassa. Tuossa vaiheessa vain aniharva Kerttulan lehtereitä miehittänyt katsoja olisi ollut valmis lyömään ropojaan likoon oranssipaitaisen kotijoukkueen puolesta. Se olisi ollut venäläiseen rulettiin verrannollista uhkapeliä.

Mutta, vastoin kaikkia rouva Fortunan asettamia todennäköisyysteorioita, Loimu kuroi vieraiden tavoittamattomalta vaikuttaneen karkumatkan kiinni kapteeni Ville Junturan maagisella syöttövuorolla. Kotiyleisön piinasta päästänyt ratkaisu syntyi lopulta isäntien toisella ottelupallolla Raadikin harmittavan hyökkäysvirheen seurauksena.

Aleksi Mutka, Sampo:

- Tiukkaa vääntöä. Pienet asiat ratkaisivat, kuten aina. Eilisestä viisieräisestä Isku-matsista huolimatta jaksettiin pelata tänään. Siitä on turha etsiä tekosyitä tappioon. Pelattiin voitosta, mutta tällä kertaa kävi näin. Marginaali voittoon jäi tietysti hyvin pieneksi. Pallo kerrallaan jatketaan matkaa kohti pudotuspelejä. Niistä ei ole vielä pahemmin puhuttu. Oma peli oli ihan ok. Sekä vastaanoton että puolustuksen saralla jäi parannettavaa. Kokonaisuus jäi kuitenkin selvästi plussan puolelle.

Janne Marttila, Loimu:

- Tiukka peli. Oli hieno pelata. Joukkueessa oli hyvä taisteluhenki. Ei luovutettu, vaikka peli aaltoili ja oltiin lopussa jo syvissä vesissä. Tilanne päätöserässä oli kieltämättä tukala, mutta jaksettiin uskoa, ja niin vaan erä kääntyi meille. Oma panos tyydyttää. Vastaanotto sujui hyvin, ja hyökkäyksessä selvisin vähillä virheillä. Valmennus antoi ohjeen syöttää rohkeasti ja vapaasti. Mielestäni sen saralla kokonaisuus jäi plussan puolelle, vaikka virheitä tulikin liikaa. Taistelu pudotuspelipaikasta jatkuu.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- Ottelu oli hyökkäyspainotteista pelaamista. Vastaanotto oli mielestäni meillä parempaa. Torjuntapelaamisessa ei valitettavasti päästy omalle tasollemme, ja sen vaillinaisuus heijastui puolustuspelaamiseemme. Peliin tuli epätasapainoa, joka ei ole meille tyypillistä. Syöttömme aaltoili pelin aikana. Viidettä erää ei olisi saanut menettää. Siitä jää pitkä miinus. Koko eturivi pääsi yrittämään ratkaisua, mutta ei saatu hommaa ratkottua. Otin Martin vaihtoon, kun hyökkäyspeli alkoi puuroutua kolmannessa erässä. Petteri toikin heti kentällä uutta ryhtiä.

Daniele Capriotti, Loimu:

- Olen tyytyväinen otteluun. Jännittävä taistelu ja makea voitto hienoon saumaan. Sampo on sarjan parhaita joukkueita. Se pelaa modernia lentistä, ja erityisesti heidän torjuntapuolustus on huippuluokkaa. Ihailen heidän tasapainoaan. Peli aaltoili tänään voimakkaasti. Välillä oltiin huipulla, välillä tultiin ryminällä alas. Panokset olivat meille kovat, ja se heijastui varmasti poikien otteisiin. Taistelussa pudotuspelipaikasta tämä oli iso voitto, mutta pallo ja ottelu kerrallaan on jatkettava. On yhä uskottava omaan tekemiseen. Syöttöpeliin annoin joukkueelle valtuuksia toimia vapaasti. Tämä on miesten peliä, ja on pelattava fyysisesti. Se on pelin luonne.



Parhaat pelaajat:
Loimu: Eric Mochalski
Sampo: Andrus Raadik

LähiTapiolan pisteet
3 Mochalski Loimu
2 Raadik Sampo
1 Marttila Loimu

Raision Loimu - Pielaveden Sampo 3-2
21-25, 25-22, 25-21, 14-25, 17-15
Raision Loimu: Mochalski 30/+17,Marttila 14/+7,Gregory 11/+3
Pielaveden Sampo: Raadik 23/+19,Heiskanen 14/+8,Häyrinen 13/+4
Katsojia: 585

Pelikuvia

Ottelutilasto

Kuvat: Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin