Seuraa meitä somessa:

Loimu tyrmäsi TUTO Volleyn Kupittaalla

05.10.2023

Kupittaan palloiluhallissa nähtiin keskiviikkoiltana taistelua paikallisherruudesta, kun TUTO Volley ja Loimu iskivät yhteen. Ottelusta muodostui lopulta yksipuolinen Loimun näytös. Yli 500 katsojaa todisti lehtereillä sitä, kun vierasjoukkue jyräsi turkulaiset todella tylysti erin 0-3(11-25, 15-25, 16-25).

Kahdessa ensimmäisessä erässä Loimu oli jokaisella osa-alueella suorastaan murskaavan ylivoimainen, eikä jättänyt isäntäjoukkueelle mitään mahdollisuuksia. Avauserässä raisiolaisten väkevä syöttöpeli ajoi TUTO Volleyn pahoihin vaikeuksiin. Loimun puolustus toimi myös hyvin ja nosti turkulaisten hyökkäyksiä pelattavaksi kerta toisensa jälkeen. Tasaisen raisiolaisryhmän hyökkäyspään tähtinä tuikkivat Felix Egharevba ja Tomas Rodriguez. TUTO Volleyn ilonaiheet olivat vähissä, mutta vaihdosta kentälle tullut Joonas Kontio esiintyi pirteästi.



Toisessa erässä peli pysyi hieman pidempään tasaisempana, mutta Loimu oli kuitenkin jykevästi kuskin paikalla. Etenkin oranssipaitojen laitahyökkäykset kylvivät tuhoa Aapeli Koukin ja Rodriguezin onnistumisilla. TUTO Volleyn leiriin henkeä loivat keskitorjujat Roope Keskinen ja Tatu Vuorenmaa. Ajoittain turkulaiset pääsivät peliin mukaan vieraiden virheillä, mutta loppuhetkillä Loimu nyppäsi lisää eroa vahvalla syöttöpelillään ja meni murskavoittoon.

Pitkän erätauon jälkeen kentälle asteli nälkäisemmän oloinen TUTO Volley, mutta joukkueen ote ei kantanut ensimmäisiä palloja pidemmälle. Sen jälkeen Loimu paineli vastustamattomasti maisemiin Tomi Saarisen vahvan syöttövuoron siivittämänä TUTO Volleyn tuskaillessa vastaanottonsa kanssa. Raisiolaisten ylimarssia johti hyökkäyksillään Ali Fazli. TUTO Volleyn pelissä ei tuntunut onnistuvan mikään ja hyökkäyksetkin kilpistyivät toistuvasti torjuntaan. Näin joukkueiden välinen ero repesi jälleen isoksi.



TUTO Volleyn kapteeni Ville Sihvonen ei säästellyt pettymystään

- Jos teemme koko pelissä itse 24 pistettä, joka ei ole edes yhtä erävoittoa, niin siitä voi lähteä purkamaan. Aika huono maku jäi suuhun, oli kuitenkin avausottelu, iso lataus ja mukavasti väkeä paikalla. Haluan sanoa faneille sen, että tällaista TUTO Volleyta ei tulla jatkossa näkemään. Sen verran huono fiilis jäi itselle ja katsojille, enkä tiedä saiko kaverikaan tästä hyvää fiilistä, oli sen verran hirveä peli, Sihvonen puhisi.

Loimun kapteeni Tomi Saarinen oli tyytyväinen voittopelin jälkeen.

- Me olimme tänään hyviä torjunta-puolustuksessa ja sen jälkeisessä hyökkäyksessä, josta saatiin paljon energiaa. Myös syöttöpeli oli riittävällä tasolla. Joukkueen peli on yllättävän hyvällä mallilla tuolla porukalla mikä nyt on kasassa, vaikka pelaajia puuttuukin, summasi Saarinen.

TUTO Volleyn päävalmentaja Jani Niskakangas harmitteli suojattiensa esitystä.

- Avattiin kausi hyvin Kokkolassa ja tähän päivään oli isot odotukset, mutta sen huomasi, että joukkueella oli tänään tosi kovaa puristamista kaikki kolme erää. Joka osa-alueella huomasi, että olemme jäljessä ja myöhässä. Sitten kun koitettiin hyökkäyksessä vähän varmistella, niin Loimun tasoista joukkuetta vastaan lukemat ovat näin rumat. Hyökkäyspelissä meillä tuli sellaisia vähän pehmeitä ratkaisuja, siinä tilanteessa muutama täyden käden hyökkäys voisi helpottaa ja tuoda fiilistä samalla tavalla kuin torjunta-puolustukset. Tänään sitä tapahtui kolmannen erän alussa, mutta se katkesi Loimun ensimmäiseen pisteputkeen. En ole suuremmin huolestunut vielä, enkä epäile yhtään, etteikö joukkue olisi valmis seuraavassa pelissä. Voin luvata, että tämä oli kauden pohjanoteeraus, Niskakangas sanaili.

Loimun päävalmentaja Kari Raatikainen löysi pelistä hyvää, mutta myös kehitettävää

- Meillä oli tänään 43 puolustusta ja niistä joka toinen pallo tapettiin, niin se on kyllä kova lukema. Jatkoimme oikeastaan siitä mihin lauantaina jäätiin, eli puolustetaan ja sen jälkeen hyökätään kovalla tasolla. Jos jotain huonoa haetaan, niin annoimme muutaman turhan putken vastustajalle, se ei ole hyvä tulevaisuutta ajatellen. Fokus meinasi välillä häipyä, mutta onneksi naapuri sössi omat paikkansa syöttövirheillä tai muuten. Peli oli ihan hyvällä tasolla, mutta totta kai pitää vielä parantaa. Sarja on toki pitkä ja vaihtoehtoja tarvitaan peruskuusikon tilalle ja on hyvä, että niitä löytyy, Raatikainen totesi.

TUTO Volley - Raision Loimu
0-3 (11-25, 15-25, 16-25)
Koti: Vuorenmaa 6/+4, Rastamo 5/0, Kontio 4/-1
Vieras: Fazli 16/+14, Kouki 11/+8, Egharevba 10/+4

MVP:t
TUTO Volley: Ville Sihvonen
Loimu: Ali Fazli

PROlibero
Roope Siliämaa, Loimu

Yleisöä 534

Lehdistötilaisuus (FB)

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin