Seuraa meitä somessa:

Loimulle makea voitto ja Cupin Final4 -paikka Loimaalta

16.12.2023

Raision Loimu nappasi ensimmäisen miesten lentopallon Suomen Cupin välieräpaikan 13:een vuoteen kukistamalla Hurrikaani-Loimaan lauantaina vieraskentällä 3-2. Illan muut liigavoittajat olivat Akaa-Volley ja KyKy-Betset kotonaan.

´

Akaa-Volleyn libero Pineau ja Ivanov kotivoiton takuumiehinä 

Akaa-Volleyn pikkujoulupeli Akaa Areenan lauantai-illassa Savo-Volleytä vastaan päättyi kotijoukkueen riemukkaaseen 3-0 (25-19, 25-23, 26-24) kotivoittoon. Kotijoukkueen voiton takuumiehinä olivat mainion vastaanotto- ja puolustuspelin pelannut libero Louis Pineau, sekä edelliskausina Savoa edustanut passari Ilja Ivanov. Erityisesti Iljan kasvoilla paistoi poikkeuksellisen vahva lataus otteluun. Ivanovin passitemmot jokaisen hyökkääjän kanssa olivat loksahtaneet hienosti kohdilleen ja niinpä kotijoukkueen hyökkäys toimi Areenan illassa varsin mallikkaasti ja tehot jakautui tasaisesti. Jere Heiskanen teki lukemat 13/+10, Mikko Räsänen 13/+9 ja Matej Smidl 13/+4. Pelinrakentamisen ohessa Ivanov itse ehti tehdä teholukemat 10/+7.

Ottelun ensimmäinen erä alkoi molemmilta joukkueilta tunnustellen. Akaa kuitenkin aloitti hieman virheettömämmin ja Savo oli pakotettu ottamaan ensimmäisen aikalisänsä tilanteessa 11-8. Toisen aikalisän vieraat ottivat tilanteessa 20-15, mutta kotijoukkue eteni tasaisen varmasti erävoittoon 25-19. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue oli selvästi parempi etenkin syöttöruudussa ja vastaanotossa. Savo teki ensimmäiseen erään 8 syöttövirhettä Akaan selvitessä neljällä virheellä. Akaan vastaanotto toimi 75%:n tarkkuudella vierailijoiden jäädessä 35%:iin. Myös odotetussa hakkureiden välisessä taistossa näkyi kotijoukkueen vastaanoton paremmuus. Akaan Matej Smidl löi ensimmäiseen erään teholukemat 57% Savon Joonas Jokelan jäädessä 33%:iin.

Toisessa erässä Savo paransi peliään selvästi. Joukkueiden välinen syöttö-vastaanotto-pelaaminen tasottui ja hakkuri Jokelan hyökkäyksissä nähtiin vähän virheitä ja järkeviä pistesuorituksia. Akaa-Volleyn vahvuutena erässä oli kuitenkin tasaisuus. Kotijoukkueen hyökkäykset upposi Savon kenttään Smidlin käden lisäksi myös Jere Heiskasen ja Mikko Räsäsen kautta tehokkaasti. Akaan libero Louis Pineau pelasi syksyn parasta peliään ollen toisen erän jälkeen vastaanoton tarkkuudessa 86%:ssa!
Kolmannessa erässä Akaa Areenassa lämpötila nousi sekä kentällä, että katsomossa – näinhän yleensä tosipeleissä käy, kun sarjapisteitä aletaan tosissaan ratkomaan.

Akaa sortui 3.erässä kaikkiaan seitsemään syöttövirheeseen ja Savo käytti tilanteen erän alkupuolella hienosti edukseen. Savo johti erää jo 8-11, kun kotijoukkue sai syöttövuoron itselleen. Tämän jälkeen Akaan keskitorjuja Petteri Tyynismaa nousi parrasvaloihin tehden 4 seuraavaa pistettä. Petteri taiteili ensin hyökkäyspisteen ja otti sen jälkeen 3 suoraa torjuntapistettä. Savo joutui siltaan, mutta aikalisänsä jälkeen kampesi vielä peliin väkisin mukaan. Savo taisteli itsensä 14-16 johtoon. Erän ollessa vieraille 19-22 näytti siltä, että Savo vie väkisin ottelua ainakin neljänteen erään. Kotijoukkueen henkinen kantti oli kuitenkin lauantaina vahvempi. Akaa tuli vielä kerran rinnalle ja jatkopalloille venyneen erän ja ottelun päätti ässäsyöttöön Petteri Tyynismaa.

Akaa-Volleyn kausi jatkuu erittäin tiiviinä ja varsinaista joulutaukoa ei juurikaan tule. Ensi viikon keskiviikkona jatkuu europelit Tsekeissä AERO Odolena Vodaa vastaan. Kotimaan mestaruusliiga jatkuu jo välipäivinä 28.12. vieraissa Raision Loimua vastaan ja kotiareenassa lauantaina 30.12. vastaan asettuu Karelian Hurmos.

Savo / Jokela Joonas;

- Menttaalipuolella oli tänään ongelmia. Jotenkin vaan ei oltu valmiita haastamaan liigan ykkösjoukkuetta. Huomiseen VaLePa- peliin tarvii nyt vaan löytää se syttyminen, että saadaan täältä pisteitä Savoon vietäviksi.

Akaan parhaana palkittu Mikko Räsänen kiitteli hyökkäystehoistaan passari Ilja Ivanovia. Sen sijaan Mikko manasi ottelun jälkeen, että ”tehtiin omilla syöttövirheillä kolmannessa erässä oma tekemisemme tosi hankalaksi”. Torstain ison pelin latauksen jälkeen saatiin yhdellä välipäivällä tähänkin peliin tosi hyvä lataus. Tämä ei ihan itsestään selvyys ole, joten tähän pitää tyytyväinen olla.

Savo valmentaja Tolvanen:

- Parissa ekassa erässä ei oltu ollenkaan hereillä. Vaikka ottelua viedään johtoasemassa, niin tuudittaudutaan ”luulemaan”, että ottelu tulee itsekseen kotiin. Siinä on mukaan otettavaa huomiseen matsiin, että kun paikka on, niin väännetään se niskalenkki ja vastustaja kanveesiin eikä jäädä odotteleen voittoa.

Akaa valmentaja Kunnari:

- Hyvä hyökkäyspeli meidän yleispelaajilta. Koko joukkueesta olen ylpeä, kun näin lyhyellä valmistautumisella europelin jälkeen saatiin näin hyvä lataus tähän peliin ja ehjä suoritus.

Akaa-Volley - Savo Volley 3-0
25–19, 25–23, 26–24
Koti:Räsänen 10/+9, Heiskanen 8/+6, Smidl 8/+3
Vieras:Jokela 11/+7, Siirilä 6/+5, Shurdhi 6/+1

MVP:t
Savo: Joonas Jokela 
Akaa: Mikko Räsänen 

PROlibero
Louis Pineau, Akaa

Katsojia 591

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Loimulle tuplavoitto Loimaalla

Raision Loimu sai juhlia lauantaina Loimaalla vähintäänkin kahta asiaa: Suomen Cupin Final 4 -lopputurnauspaikkaa helmikuussa ja liigavoittoa. Loimun voittonumerot olivat 2-3 (26–24, 19–25, 21–25, 25–19, 10–15).

Nooa Marttila:

- Harmittaa, oli tiukka peli. Ei kuitenkaan auta. Nyt levätään hetki ja sen jälkeen treenataan kovaa.

Tomi Saarinen:

- Voitto maistuu hyvälle. Ei ollut mikään huippupeli, eikä oltu parhaimmillamme joukkueena. Hurrikaani antoi tasoitusta poissaoloilla, mutta pakko nostaa hattua. He pelasivat silti hyvin. Me onnistuimme torjuntapelissä hyvin, ja myös puolustuspelaaminen oli hyvällä tasolla. Pitkää joululomaa ei ole luvassa, sillä ennen vuodenvaihdetta, meillä on vielä kaksi peliä.

Kari Raatikainen:

- Kyllä tämä vierasvoitto huipentaa joulun. Molemmilla joukkueilla oli tänään kokoonpanomurheita. Kuten Tomi sanoi, tänään ei ollut parasta joukkuepeliä, mutta puolustettiin hyvin. Yksilöt olivat tänään kovia. Syyskaudesta jää positiivinen fiilis. Totta kai toivoo, että olisi harmonisempaa pelaaminen.

Olli Kuoksa:

- Sitkeitä oltiin tänään. Loimu pelasi hyvin, varmasti heiltä kauden paras syöttöpeli. Sitten, kun harjoiteltu systeemin murtuu ja maajoukkuetason kaverin tilalle laitetaan joku muu, muuttuu myös pelaaminen. Ja sitä myöden voittaminen on pirun vaikeaa.

- Meillä on arki mintissä ja hävitään Loimulle viidellä pisteellä, niin voi kehua joukkueen taistelua. Joulun jälkeen saadaan hyvä harjoitusjakso ja palataan parketille entistä parempana.

Hurrikaani Loimaa - Raision Loimu 2-3
26–24, 19–25, 21–25, 25–19, 10–15
Koti:Petty 21/+7, Marttila 16/+8, Haapaniemi 12/+5
Vieras:Fazzli 20/+12, Rodriguez 16/+6, Kouki 13/+2

MVP:t
Nooa Marttila, Hurrikaani
Tomas Rodriguez, Loimu

PROlibero
Esko Vuorinen, Loimu

Katsojia

Ottelukuvat

Ottelutilasto

KyKy-Betset jätti kotiyleisölle hyvän maun jouluun

Ennen joulutaukoa päästiin vielä kotiyleisön eteen. Kaksi ensimmäistä erää olivat selkeämpiä, mutta Ducks heräsi taistelemaan kolmannessa erässä. Peli lopulta KyKy-Betsetille 3-0 (25-20, 25-16, 25-22). Ottelun jälkeen Guntis Atars oli omien sanojensa mukaan jo lomalla.

KyKy-Betset karkaa erän alussa johtoon 6-3, mutta johto ei kauaa kestänyt, kun Ducks taositti. Erän alussa nähtiin pari epäonnista suoritusta molemmilta puolin, kun Joel Laakson passarin peippi ja Ducksin Milutin Pavisevicin vastapallo jäävät verkkoon. Betonimiehet karkaavat kuitenkin jo pian 13-9 johtoon ja onnistuu pitämään tämän erän loppuun saakka. Erä 25-20 kyyjärveläisille. KyKy-Betset onnistui erinomaisesti vastaanotossa, 73% tarkkuudella. Ducksin vastaava oli 37%. Pisteiden teossa Betonimiehiltä onnistuivat Renars Jansons (7/+4) sekä Romans Sauss (5/+3). Ducksilta eniten pisteitä erään tekivät hakkuri-Pavisevic (4/+1) sekä Kalle Kattelus (3/+1)



Toinen erä lähtee alusta asti isäntien hallinnassa. Mainitsemisen arvoista on Aivars Petrusevicsin kolme perättäistä ässäsyöttöä. KyKy-Betset onnistuu laajalla rintamalla ja karkaa erän edetessä Ducksin ulottumattomiin. Toiseen erään Ducks tekee yhteensä 7 suoraa virhettä ja näyttää, ettei heidän pelinsä millään lähde käyntiin. Valmentaja Juho Rajala yrittää herätellä joukkuettaan useilla vaihdoilla erän aikana. Erä päättyy 25-16 päivän pisimpään syöttöön.

Ducks tekee kolmanteen erään pari muutosta. Passariksi tulee Tommi Mäkelä ja toiseksi yleispelaajaksi Lauri Vanhanen. Kolmas erä osoittaa, että aamulla Hannu Kalliojärven keittelemässä käärmekeitossa on potkua, sillä kyyjärveläiset karkaavat 6-3 johtoon. Ankat vaihtavat Pavisevicin tilalle Määttäsen ja tämä vaihto tuo ainakin hetkellisesti tulosta, sillä vantaalaiset pääsevät jo pisteen päähän 10-9. Tilanteessa 13-10 tulee pidempi tauko otteluun pienen teknisen vian vuoksi. Betonimiehet onnistuvat pitämään johtonsa, vaikka Ducks saakin hiljalleen peliään käyntiin ja pääsee erän lopussa pisteen päähän. KyKy-Betset onnistuu pitämään lopussa Ducksin takanaan ja vie erän 25-22 ja pelin 3-0. Erässä vantaalaiset parantavat selvästi vastaanottoaan 53%, KyKy-Betsetin vastaava oli 47%. KyKy-Betset kuitenkin hyökkäsi tehokkaammin erässä 67% ja Ducksin vastaava oli 41%.

Joel Laakso, KyKy-Betset:

- Tänään sujui hyvin. Peli oli melko virheetöntä. Syötettiin aggressiivisesti ja pidettiin virheet kontrollissa. Kaikkien hyökkääjien kanssa toimii peli. Meillä on laaja hyökkäysrintama, mistä passarin on helppo valita. Aapo pelaa rohkeasti. Pääsi juuri armeijasta niin eiköhän vielä paranna peliään.

Kalle Kattelus, Vantaa Ducks:

- Ei sujunut kauhean hyvin tänään. Ei tule tähän hätään mieleen, missä oltaisiin oltu kaveria parempi. Hakkuripelissä tänään ehkä suurin ero. Jansons takoi kovalla teholla. Ei ole helppo sali pelata, kun tiedettiin että kaveri tulee kovalla syötöllä.

Guntis Atars, KyKy-Betset:

- Syyskauteen olen tyytyväinen ja mihin suuntaan pelimme kehittyy. Treeneissä harjoitellut asiat tulee hiljalleen peliin. Viimeinen peli ennen joulua niin pakko voittaa. Peruspelin kautta lähdettiin. Ehkä aloitettiin varovaisesti ensimmäisessä erässä syötön kanssa, mutta toisessa erässä syöttö alkoi kulkemaan. Vastaanotto toimi tänään hyvin ja Joel pääsi pyörittämään monipuolisesti. Torjuntaan haluan enemmän aggressiivisuutta. Aapo (Huhtamäki) onnistui tänään hyvin.

Juho Rajala, Vantaa Ducks:

- Ei oikein hakkurieroa pystytty kompensoimaan muilla osa-alueilla. Keskeltä olisi ollut mahdollisuus pelata tehokkaammin. Kalle Kattelus kannatellut oikeastaan koko kauden hyökkäyspuolella. Tarvittaisiin joku kaveri hänelle hyökkäykseen avuksi. Jotain oli keksittävä, kun ei tänään sujunut hakkurin paikalla. Viimeisessä erässä vastaanotto oli ihan ok. Liikaa annettiin lyhyillä syötöillä. Enemmän pitää pelata rohkeasti ja tapella voitosta.


Kyky-Betset - Vantaa Ducks 3-0
25–20, 25–16, 25–22
Koti:Jansons 21/+15, Sauss 13/+8, Petrusevic 10/+3
Vieras:Kattelus 13/+6, Pavisevic 8/-1, Porkka 7/+6

MVP:t
Joel Laakso, KyKy-Betset
Kalle Kattelus, Vantaa Ducks

PROlibero
Joel Andersson, KyKy-Betset

Katsojia 329

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin