Seuraa meitä somessa:

Loimun ja Team Lakkapään voittoputkille jatkoa

05.11.2017

Raision Loimu otti sunnuntaina jo kuudennen liigavoittonsa perättäin ja Team Lakkapää samaan aikaan viidentensä.

Akaa Volleysta ei ollut Lakkapään lennon pysäyttäjäksi

Team Lakkapää otti jo viidennen perättäisen liigavoittonsa ja jatkoi samalla liiganousija Akaa-Volleyn erävoitottomien otteluiden putken viiteen, kun se kukisti vierailijat Rovaniemellä 3-0 (25-20, 25-11, 25-17). Samalla Lakkapää tiivisti sijojen 2-6 taistelun yhden sarjapisteen sisälle.

Lakkapää hallitsi ottelua lähes koko ajan miten tahtoi, ainoastaan kolmannessa erässä Akaa karkasi 6-9 johtoon, mutta Lakkapää kuittasi johdon tylysti viemälle seuraavan jakson pistein 9-1 ja karaten tavoittamattomaan 18-10 johtoon.

Ensimmäisessä erässä Lakkapää otti ottelun haltuunsa ensi palloista lähtien. Sen jälkeen Akaa-Volley säilyi takaa-ajajan roolissa koko erän ja Lakkapää meni jo 23-16 johtoon, joka lopun lepsuilulla kaventui lopulta viiteen pisteeseen. Toisessa erässä sama meno jatkui. Lakkapää meni heti alussa menojaan Akaa-Volleyn virheiden säestyksellä. Erä oli lopulta Lakkapään näytöstä sen murjoessa taululle tylyt 25-11 erälukemat. Lakkapää ei tehnyt toisessa erässä yhtään hyökkäysvirhettä Akaan sortuessa yhdeksään suoraan virheeseen, joista kolme tuli Lakkapään torjunnoilla. Kolmas erä oli alussa tasainen, kunnes Akaa karkasi 6-9 johtoon Lakkapään virheiden avustamana. Sen jälkeen seuraavien 14 pallon aikana Lakkapää teki vain yhden syöttövirheen lakaisten Akaan lattian rakoon ja vieden erän lopulta 25-17.

Lakkapää pelasi virheettömän ottelun tehden vain 6 hyökkäysvirhettä Akaan 21 vastaan prosenttien ollessa 58-31. Joukkueen vastaanotto toimii: prosentti oli huikea 71, Akaan vastaavasti 51. Lakkapään plusmiinustilasto oli mairitteleva +29 Akaalla puolestaan -7. Akaan tehokkain oli Antti Poikela kun taas koko Lakkapään rosteri teki tasaisesti pisteitä hakkuri Schoutenin johdolla. Ainoa kauneusvirhe Lakkapään pelissä oli 12 syöttövirhettä, muutoin joukkue pelasi vakuuttavaa lentopalloa.

Antti Poikela, Akaa Volley

- Meidän joukkueen esitys vetää hiljaiseksi. Haluton, mauton ja väritön esitys. Olimme jokaisella osa-alueella vastustajaa jäljessä. Tästä ottelusta on vaikea löytää positiivisia asioita.

Miikka Lemola, Team Lakkapää

- Olimme tänään aika paljon kaveria edellä. Syöttövirheiden määrä oli ainoa miinus meidän pelin osalta.

Lauri Tihinen, Akaa Volley

- Ei kauheasti naurata. Valmistautuminen meni hyvin. Vastustaja pelasi tänään hyvin pelin. Emme pystyneet vastaamaan Lakkapään esitykseen. Joukkueen haluton esitys oli anteeksiantamaton. Halua tarvitsemme lisää kentälle.

Henri Tuomi, Team Lakkapää

- Veimme peliä jokaisella osa-alueella. Suurin ero oli pelirohkeudessa ja tunnetasossa. Tämä oli tasapainoisin peli meiltä tällä kaudella.

Parhaat pelaajat:
Akaa Volley, Antti Poikela
Team Lakkapää, Casey Shcouten

LähiTapiolan pisteet
3 Schouten Lakkapää
2 McKay Lakkapää
1 Grant Lakkapää

Team Lakkapää - Akaa-Volley 3-0
25-20, 25-11, 25-17
Team Lakkapää: Schouten 14/+9,Grant 9/+7,Palokangas 8/+5
Akaa-Volley: Poikela 10/+3,Siwicki 7/+1,Koivunen 2/+1
Katsojia: 458

Ottelutilasto

Loimun kova meno jatkuu - Sammon vuoro nöyrtyä

Loimu ja Sampo järjestivät huikean trillerin Kerttulan sunnuntai-illassa. Viiteen erään venynyt taistelu päättyi lopulta kotijoukkueen makeaan voittoon. Loppunumeroiksi kirjattiin 3-2 (21-25, 25-22, 22-25, 25-17, 15-8).

Loimu aloitti ottelun kuusikolla Naarden - O'Dea - Fifer - Rumpunen - Vetriö - Koppanen. Liberovastuun jakoivat Esko Vuorinen ja Tuomas Siirilä. Sampo puolestaan marssitti kentällä kuusikon Kössi - Häyrinen - Väliaho - Raadik - Kaatrasalo - Herrera. Liberona pelasi totutusti Aleksi Mutka.

Loimu ja Sampo ovat kohdanneet vuosien varrella useissa eeppisissä klassikoissa. Tällä kertaa ei päästy pelillisesti ihan kovimpien muistojen tasolle, mutta jännityskerroin oli yhä tallella. Aaltomaisesti kulkenut ottelu eteni isäntien hienoisessa komennossa, ja lopputulokseksi muotoutunut kotivoitto oli ottelutapahtumat huomioiden ansaittu tilinpäätös.

Viiden ottelun voittoputkessa seilannut Loimu jatkoi viime viikkojen kovaa menoaan. Pelissä oli jälleen ihailtavaa kollektiivisuutta, joka näkyi erityisesti energisenä puolustuspelaamisena. Palloja kaivettiin peliin jopa mainosaitojen takaa. Keitoksen marinoi johtavien pelaajien kova esimerkki, joka tarttui tehokkaasti jokaiseen oranssimustaan soturiin.

Sammon lähtötilanne otteluun oli haastava. Edellisiltana Loimaalta haettu makea vierasvoitto tyhjensi omalta osaltaan joukkueen latausta, jota pyrittiin kasaamaan uudelleen nukutun yön jälkeen. Aivan tässä ei kuitenkaan onnistuttu, sillä Timo Tolvasen suojatit eivät olleet missään nimessä parhaimmillaan. Taisteluilme oli sinällään hyvä, mutta ero nälkäiseen kotijoukkueeseen tuli esiin erityisesti yksilötason tekemisessä. Liian moni valkopaita oli tällä kertaa turhan kaukana oman osaamisensa rutiinitasosta.

Makean voiton myötä Loimu kasvatti voittoputkensa kuuteen. Yhdeksän ottelun jälkeen oranssimustat ovat hyvissä asemissa ultratiukassa kärkitaistelussa. 17 sarjapistettä oikeuttavat tällä hetkellä 5. sijaan. Niukan tappion kokenut Sampo on pisteen Loimun edellä, sarjataulukon 3.sijalla.

Aleksi Kössi, Sampo:

- Ennen peliä osattiin odottaa vaikeaa matsia, jos tehdään se itselle vaikeaksi. Teemana oli lähteä pelaamaan energisesti ja aktiivisesti. Ei silti lähdetty. Puolitoista erää katsottiin, miten vastustaja pelaa. Toisen erän lopulla herättiin vasta pelaamaan. Ei missään nimessä noustu eilisen päivän tasolle - ei joukkueena, ei yksilöinä. Vastaanotto oli hyvää läpi ottelun, lukuun ottamatta viimeistä erää. Hyökkäyspelissä oli jatkuvia ongelmia, johtuivat ne sitten joko passeista tai huonoista ratkaisuista. Tänään ei vaan klikannut yhteispeli. Häyrisellä oli vaikeuksia alussa hakkuripelissään, mutta sisään tullut Leikas paikkasi tilanteen hyvin. Oma pelaaminen on ollut ihan ok. Petteri Penttinen on tulossa takaisin, ja saadaan treeneihinkin kaksi passaria.

Scott Fifer, Loimu:

- Oltiin hyvin selvillä vastustajasta jo ennen ottelua. Heidän pelitapansa ja pelaajansa oli hyvin scoutattu. Pysyttiin hyvin pelisuunnitelmassa. Pelattiin energisesti ja aggressiivisesti. Saatiin ratkaisupaikoihin kovia suorituksia, jotka siivittivät tekemistämme läpi ottelun. Hieno peli kaiken kaikkiaan. Pitkät pallorallit sytyttivät sekä meidät pelaajat että yleisön. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa matsia.

Timo Tolvanen, Sammon päävalmentaja:

- Etukäteen eilisen jälkeen osasin odottaa vaikeuksia tälle päivälle. Loimaalla oli paljon tunnetta pelissä, ja onnistuminen siellä nosti haasteita tätä ottelua ajatellen. Joukkueen lataaminen samanlaiseen formuun ei vain onnistunut. Loimu on pelannut viime aikoina tosi vahvasti, ja jatkoi sitä tänään. Oli kyllä vaikea ilta. Ei minun mielestäni edes ansaittu tuota yhtä pistettä. Ei saatu mistään kiinni tänään. Välillä ajattelin sanoa aikalisillä puuta heinää, kun mistään ei pidetty kiinni. Tällainen oppireissu tällä kertaa. Loimun ykköstempo oli tänään tosi kova, siihen ei päästy millään kiinni. Laitureita vastaan pärjättiin ihan asiallisesti. Oma peli oli tänään meillä se isoin haaste. Leikas oli meidän paras tänään. Hänen panokseensa olen tyytyväinen läpi ottelun.

Christophe Achten, Loimun päävalmentaja:

- Voitimme ottelun ja nujersimme kovan vastustajan. Olen tosi tyytyväinen. Ottelu eteni aaltomaisesti. Molemmilla oli omat hetkensä. Tulos lämmittää tietysti mieltä, ja samoin se tapa, millä se tehtiin. Vastassa oli eräs liigan kovimpia joukkueita. Heillä on hyviä pelaajia. Tuollaisen joukkueen voittaminen on aina hieno juttu. Voimme yhä parantaa omaa pelaamistamme. Ville Sihvonen ja Janne Marttila ovat tulossa jälleen mukaan, ja se tekee meistä vielä vahvempia. Joukkueen kilpailutilanne paranee, ja se tuo uutta syvyyttä pelaamiseemme. Sentteripelimme jatkuu vakuuttavana. Trent ja Tuomas onnistuivat jälleen hienosti.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Trent O'Dea
Sampo: Ville Heiskanen

LähiTapiolan pisteet
3 O´Dea Loimu
2 Leikas Sampo
1 Naarden Loimu

Raision Loimu - Sampo Volley 3-2
21-25, 25-22, 22-25, 25-17, 15-8
Raision Loimu: Naarden 23/+11,O'Dea 18/+17,Koppanen 13/+12
Sampo Volley: Leikas 21/+11,Herrera 16/+11,Kaatrasalo 12/+8
Katsojia: 655

Ottelutilasto

Kuvat:
Asko Leskinen / Lakkapää
Tuomas Pelto / Loimu

  Takaisin