Seuraa meitä somessa:

Loimun pelaajaneuvottelut tyssäsivät loikkaukseen

03.06.2015

Kuubalaispelaajan loikkaaminen päätti Loimun neuvottelut kyseisen pelaajan kanssa.

Loimu on hakenut aktiivisesti ulkomailta joukkueen ykköskeskipelaajaa. Neuvottelut olivat pitkällä kahden vaihtoehdon kanssa, joista toinen oli jenkki ja toinen kuubalainen. Kuuban tiukkojen ammattilaisurheilun vastaisten käytäntöjen uutisoitiin viime kaudella löyhentyneen, mutta ilmeisesti näin ei ole, sillä Loimun toinen keskarikandidaatti loikkasi maajoukkuekaverinsa kanssa parin viikon takaisen Norcecan Champions Cup -turnauksen jälkeen Detroitissa. Hyviä otteita maajoukkueessa esittänyt Felix Chapman on ollut kadoksissa turnauksen päättymisestä lähtien.

- Yleensä näissä tapauksissa pelaajat kotiutuvat jonnekin Arabimaihin tai Itä-Eurooppaan. Muutaman vuoden pelaajat keskittyvät vain treenaamiseen ja sen jälkeen he voivat saada FIVB:ltä peliluvan Kuuban liiton ohi, ennustaa Loimun toiminnanjohtaja Jani Nieminen.

Kuuba on melko byrokraattinen maa ja Loimu olikin valtuuttanut Suomessa asuvan, mutta parhaillaan Kuubassa olevan, kuubalaisen lentopallon pelaaja-agentin käymään neuvotteluja seuran puolesta Havannassa maan urheiluministerin kanssa. Tilanteen ennustettiin olevan positiivinen, kunnes loikkaamisuutinen tuli kaikille osapuolille yllätyksenä. Chapman liittyi kuubalaisten nimekkääseen loikkariryhmään, joilla on vielä tänäkin päivänä ehdoton edustuskielto maansa maajoukkuetehtäviin. Jo pelkästään Euroopassa pelaavista kuubalaisista saisi kokoon kivikovan maajoukkueen.

Loimu on jatkanut neuvotteluja muiden kandidaattien kanssa ja tiedottamaan päästään toivottavasti lähiaikoina.

Lue Volleywoodin uutinen loikkauksesta: http://www.volleywood.net/volleyball-related-news/volleyball-news-north-america/cuba-volleyball-news-north-america/breaking-news-2-cubans-seek-asylum-in-the-us/

Puolan MM-kisasivut / Felix Chapman (CUB): http://poland2014.fivb.org/en/competition/teams/cub-cuba/players/felix-emilio-chapman-pi%C3%B1eiro?id=40452

  Takaisin