Seuraa meitä somessa:

Loimun valmennustiimi vaihtuu

24.04.2015

Päättyneellä kaudella neljänneksi lentopallon Mestaruusliigassa sijoittunut Raision Loimu joutuu hakemaan uutta valmennustiimiä, kun joukkueen päävalmentaja Henri Tuomi vaihtaa maisemaa Rovaniemelle ja joukkueen tilastomies Petri Virtanen siirtyy naisten lentopallon pariin kotikaupungissaan Salossa.

Tuomi ei lähde Napapiirille valmennuspestin perässä, vaan ottaakseen hoitoonsa appiukkonsa edustusliikkeen. Valmennustoimintaa ja -unelmiaan Tuomi ei kuitenkaan hautaa, vaan hän tulee jatkamaan tavalla tai toisella lajin parissa.

- Meidän ykköstavoite oli jatkaa Tuomen kanssa, mutta perheen muuttopäätös pohjoisemmaksi kävi selväksi jo ennen jatkoneuvotteluja, kommentoi Loimun puheenjohtaja Jukka Rajakangas.

Loimu aloitti hyvää työtä tehneen Tuomen seuraajien kartoittamisen tekemällä ison listan kaikista mahdollisista valmentajista, jonka jälkeen listaa on lähdetty supistamaan ja nyttemmin on käyty keskusteluja muutamien vaihtoehtojen kanssa. Vaihtoehtoja on kartoitettu myös apuvalmentajan ja tilastomiehen tehtäviin.

- Sen verran voidaan oikoa huhuja ja katkoa siipiä, että tällä viikolla olemme soittaneet ensimmäisen kerran valmennukseen liittyen mm. Ville Kakolle ja Ruslan Zhbankoville. Heistä kumpikaan ei ole Loimun ensi kauden päävalmentaja. Kakko pitää taukoa valmentamisesta ja Zhbankov suuntaa Venäjän pääsarjaan, jatkaa Rajakangas.

Loimu pyrkii tiedottamaan uusista valmennuskuvioista noin viikon sisällä. Pelaajarintamalla sopimuksenalaisia pelaajia ovat maajoukkuelistalle päässeet Rumpusen veljekset Ossi ja Tomi sekä Ville Juntura. Karri Sihvosella ja Kirill Borichevilla on sopimuksissaan optio ensi kaudesta. Uusista pelaajasopimuksista tullaan tekemään päätökset yhdessä uuden päävalmentajan kanssa joten niistä on odotettavissa tiedotettavaa valmennuskuvioiden ratkettua.

- Kiinnostusta tuntuu olevan sekä valmennus- että pelaajapuolella niin koti- kuin ulkomailtakin. Olemme menossa ensi kaudeksi jälleen Euro-kentille ja kotimaassakin tavoitteet on vähintään samat kuin päättyneellä kaudella, päättää puheenjohtaja Rajakangas.

  Takaisin