Seuraa meitä somessa:

Loimun viisieräiselle nyt onnellisempi loppu

13.12.2015

Raision Loimun viikonlopun toinen viisieräinen kotiottelu päättyi heidän kannaltaan onnellisemmin kuin perjantaina. Liiga-Riento kaatui nyt 3-2.

​Loimu ja Riento väänsivät tiukan viisieräisen

Loimu (7-5) päätti kahden kotiottelun viikonvaihteensa samalla tavalla kuin se alkoikin. Viisieräinen Etta-ottelu sai jatkoa niin ikään viiteen erään venyneellä Riento-taistolla. Tällä kertaa oranssimustat onnistuivat punnertamaan tie break-erän itselleen. Loppulukemiksi kirjattiin 3-2 (22-25, 25-14, 22-25, 25-21, 15-10).

Varsinais-Suomen kiertueensa päättänyt Riento (5-11) jatkoi siitä, mihin eilen Loimaalla jäi. Hurrikaanin ansiokkaasti haastaneet valkopaidat tulivat Kerttulaan hyvällä taisteluasenteella.

Neljän ottelun tappioputkeen ajautuneen Loimun lähtökohta otteluun ei ollut helppo. Katkerasta Etta-tappiosta oltiin kuitenkin noustu tasolle, jolla hyvään vireeseen päässyt Riento saatiin kaadettua. Onnistumisten ja virheiden ristiaallokossa onnistuttiin tällä kertaa löytämään voiton taannut reititys.

Ottelu nosti esiin odotettuja ratkaisijoita. Riento-passari Petteri Penttinen (6/+5) pyöritti valkopaitojen hyökkäyspeliä mainiosti. Alkukauden komeetta kenialaishakkuri Michael Chemos (34/+22) jatkoi huikeaa virettään. Järkälemäinen täsmäpommittaja oli paikoin mahdoton pideltävä. Chemosin pistemäärä oli kauden toiseksi korkein Mestaruusliigaottelussa (kts. tilasto alla).

Loimun riveissä nousivat esiin sentterit Ryan Meehan (13/+7) ja Tuukka Anttila (14/+8), jotka ottivat selkeän niskalenkin Riennon keskisektorista. Kapteeni Ossi Rumpunen (23/+14) toi kaivattua nostetta edellisottelujen murheenkryyninä olleeseen laitapelaamiseen.

Petteri Penttinen, Riento:

- Ailahtelevaa pelaamista molemmin puolin. Pisteitä ja virheitä tehtiin vuorotahtiin. Tasainen vääntö. Anttilan syöttö ratkaisi kakkoserän. Saatiin se tilanne käsiteltyä, ja loppumatsi sujui kokonaisuutena hyvin. Passarina täytyy vähän katsoa peiliin. En saanut jaettua hyökkäysvastuuta niin monipuolisesti kuin näin jälkiviisaana ajatellen olisi pitänyt. Chemosin kautta pelaaminen on tietysti helppo ja tehokas ratkaisumalli.

Ossi Rumpunen, Loimu:

- Paremmat fiilikset kuin perjantaina. Lähtökohta oli tietyllä tavalla haastava eilisen välipäivän takia. Riennolla oli tosin eilen matsi Hurrikaania vastaan, joten puntit olivat siinä valossa tasan. Erona Etta-peliin oli parempi viidennen erän alku. On iso ero saada johtoasema kuin joutua heti takaa-ajajaksi. Riento pelasi kokonaisuutena odotetusti. Petteri on nostanut heidän pelitasoaan merkittävästi. Samalla joukkueen pelityyli on luonnollisesti muuttunut aivan alkukauteen verrattuna. Varsinaisia yllätyksiä ei toki ollut.

Jani Säisä, RIennon päävalmentaja:

- Ei ollut huono peli. Ailahdeltiin toki liikaa. Välillä kulki hyvin, välillä oli umpisurkeaa. Vastaanotto ja hyökkäyspelaaminen ei ollut tänään toivotulla tasolla. Ollaan pelattu niillä saroilla paremminkin. Siinä valossa oli keskiarvopeli. Loimu teki tasonnoston viime matseihinsa verrattuna. Lasse pelasi hienon liberomatsin - varsinkin nostopeli oli todella mainiota. Hän oli eilen sivussa Hurrikaani-pelistä flunssan takia. Vastuuta on luvassa jatkossakin.

Ismo Tuominen, Loimun päävalmentaja:

- Voitto maistuu. Riento ei ole suinkaan mikään väheksyttävä vastustaja. Petteri on tuonut heidän peliinsä uuden nosteen. Saatiin Riennon yleispelaajat pimentoon, mutta hakkurin kanssa oli odotetusti haastavampaa. Kolmannen erän ottaisin takaisin. Siinä tapahtunut sulaminen oli anteeksiantamatonta. Ei lyöty palloa eikä uskallettu pelata rohkeasti. Jatkopalloissa oltiin turhan arkoja. Syöttöpeli toi uskoa peliin. Siinä oli toivottua uskallusta ja päämäärätietoisuutta. Vastaanotolle nostan hattua. Se helpotti yleispelaamistamme tänään merkittävästi.

Parhaat pelaajat:
Loimu: Ossi Rumpunen
Riento: Michael Chemos

Tämän kauden yhden ottelun parhaat pistemiehet:
37 Poikela Sampo
34 Chemos Riento
31 Mäkinen Isku
30 Chemos Riento
30 Bittner Etta
29 Savimäki Riento
29 Pennanen Etta
28 Chemos Riento
28 Pennanen Etta
28 Mäkinen Isku
28 Petty LEKA

Loimu: Rumpunen 23/+14, Vargas 20/+12, Anttila 14/+8
Riento: Chemos 34/+22, Savimäki 14/0, Penttinen 6/+5

Yleisöä: 770
T 10-9, Ä 11-4, SV 16-13, H% 54-48, VO% 57-44

LähiTapiolan pisteet:
3 Chemos Riento
2 Rumpunen Loimu
1 Silva Loimu

Ottelutilasto

Sammolle mukavat pisteet Rovaniemeltä

Team Lakkapää hävisi Pielaveden Sammolle 1-3 (25-18, 22-25, 23-25, 16-25) Lakkapään syyskauden viimeisessä ja Sammon toiseksi viimeisessä ottelussa. Joukkueiden välinen ottelu oli kolme erää niin tasainen, kun etukäteen osattiin odottaa.

Lakkapää vei ensimmäisen erän jähmeästi pelanneelta Sammolta pistein 25-18, mutta toisessa erässä tahti muuttui Sammon tehdessä vähemmän virheitä. Vaikka Lakkapää johti koko toista erää hienoisesti koko ajan, erän loppu oli Lakkapäälle sysimusta Sammon tasoittaessa pelin 22-25 erävoitolla.

Kolmas erä oli hienokseltaan Sammon hallintaa, mutta Peetu Mäkisen syöttövuorolla Lakkapää nousi 19-17 johtoon. Tämän jälkeen erän lopun painajaiset Lakkapäällä jatkuivat. Sampo johti erää jo 20-24, mutta Lakkapää nousi vielä pisteen päähän Sammon viedessä erän kuitenkin 23-25.

Neljättä erää Sampo johti jo 2-5, mutta Lakkapää nousi tasoihin 10-10. Tämän jälkeen Sampo vei ja Lakkapää vikisi. 10-15 karkumatka Mikko Väliahon kahden ässäsyötön avulla ratkaisi erän Sammolle ja näin se rallatteli lopulta helppoon voittoon 16-25.

Joukkueiden serbihakkureiden välinen taistelu kääntyi hienokseltaan Lakkapään Luka Medicin eduksi hänen tehdessään 17 hyökkäyspistettä Sammon Arsenije Mutapcijan jäädessä 9 pisteeseen. Virheitä Medicille tuli 8 Mutapcijan jäädessä neljään, ja kun molempien plussasaldo oli +7 olivat molemmat yhtä tehokkaita joukkueilleen.

Molempien joukkueiden hyökkäystehot jäivät 45 prosenttiin, vastaanottoprosentti oli Sammolla yli 60, kun Lakkapään vastaava jäi alle 60, mikä kertoo joukkueiden tasaisuudesta.

Team Lakkapään synkkä syyskausi päättyi tappioon ja joukkueen ongelmana olleet erin loput ovat ratkaisseet liian monta tappiopeliä. Tappiot ovat rasittaneet nuorta joukkuetta liikaa, eikä se osaa voittaa eriä, vaikka eväät ja peli antaisi siihen mahdollisuuden. Kevätkaudesta tulee haastava, mikäli nuori joukkue ei opi ja uskalla voittaa eriä niiden ratkaisuhetkillä.

Arsen Mutapcija, Sampo:

- Onnistunut taktiikka ja siitä kiinni pitäminen toi tänään arvokkaan voiton.

Jukka Tuovinen, Sampo:

- 1.erän Lakkapää syötti hyvin ja oma hyökkäyspeli kärsi. Toisesta erästä lähtien oma syöttömme alkoi toimia paremmin ja saimme myös torjuntojakin aikaan. Hyökkäyksessä malttia löytyi hakea muitakin ratkaisuja kuin agressiivisuus. Alen Djordjevic toi raakaa voimaa hyökkäyksiin.

Luka Medic ,Lakkapää:

- Menetimme keskittymisen ehkä nuoruuttamme ja kokemuksen puutteen vuoksi. Sitä karttuu lisää koko ajan harjoituksista ja peleistä ja keväällä olemme vahvempia.

Normunds Veinbergs, Lakkapää:

- Pelin alussa oman pelin taso oli hyvä, haimme hyökkäyksissä paikat kärsivällisesti. Sammon syötön koventuminen rikkoi pelimme.

Parhaat pelaajat:
Team Lakkapää: Medic
Sampo: Krause

Lakkapää: Medic 18/+7, Palokangas 13/-2, P.Mäkinen 10/0
Sampo: Djordjevic 15/+7, Mutapcija 12/+7. Poikela 11/+6

Yleisöä: -
T, 5-8 Ä 4-8, SV 17-13, H% 45-44, VO% 57-63

LähiTapiolan pisteet:
3 Medic Lakkapää
2 Krause Sampo
1 Djordjevic Sampo

Ottelutilasto

  Takaisin