LP Kangasala ei antanut armoa Arctic Volleylle

08.03.2024

Naisten Mestaruusliigan perjantai-ilta tarjosi yhden ottelun, jossa LP Kangasala kukisti Arctic Volleyn 3-0. Runkosarjan päätöspeleihin lauantaina lähdetään sijojen 2-4 suhteen mitä mielenkiintoisimmista asemista: LP Viesti 52, LP Kangasala 51 ja LP-Vampula 50. LP Kangasala ja LP Viesti kohtaavat Kangasalla ja LP-Vampula pelaa Hämeenlinnassa pudotuspelipaikkaa himoitsevan Lentiskerhon vieraana.

Hämeenlinnalla on kasassa 26 pistettä ja sen edellä sijoilla seitsemän kakdeksan ArVolla ja OrPolla 28 LiigaPlokin ollessa 30 pisteessä kuudentena. OrPo ja ArVo kohtaavat Orivedellä, joka tekee pudotuspelipaikkataistosta entistä kiharaisemman.
´
Kotijoukkue LP Kangasala yllätti katsojat tuomalla kentälle täyden 13 pelaajan kokoonpanon. Mukana olivat siis myös pitkäaikaistoipilaat Iina Andrikopoulou ja Iida Pöllänen. Joukkue pursuikin positiivista energiaa heti alkuvihellyksestä alkaen.

Avaukseen Kangasala talutti viime pelien vakio seitsikon, eli Jalonen, Joki, Laukkanen, Rekola, Ahtola, Pyhäjärvi ja liberona Penttilä. Arcticin avaus kokoonpano oli Rautio, Jaunet, Peltomaa, Jantunen, Glynn Goodman ja liberona Horsfall.

Ensimäiset kaksi erää olivat samankaltaisia. Kangasalan syöttö puri hyvin ja ArVon vastaanotto jäi 20%:n nurkille. Roosa Rautiolla oli vaikeuksia hyökkäyksen rakentelussa heikon vastaanoton vuoksi. Edellisellä Kangasalan reissulla loistanut Lisa Jaunet oli kuin varjo edellisestä jääden koko ottelussa 3 -5 tehoihin. Jukka Lehtonen ArVon peräsimessä koitti hakea ratkaisua vaihtamalla molemmissa erissä Noora Kallisen Adriel Goodmanin tilalle ja tekemällä tuplavaihdot. Niistä ei kuitenkaan ollut apua Kangasalan rallatellessa 25-15 ja 25-17 voittoihin tasaisen laiturikolmikon johdolla.

Kahden ensimmäisen erän kohokohtina ja suurimpien aplodien lähteenä olivat kuitenkin Iida Pölläsen ja Iina Andrikopouloun marssiminen vaihdosta kentälle pitkästä aikaa. Pöllänen huudatti yleisöä tekemällä vielä hyökkäys- ja torjuntapisteet toisen erän lopulle.

Pitkältä erätauolta tuli kentälle uusi Arctic Volley. Syöttö-vastaanotto peli tasoittui kun ArVon syöttö alkoi puremaan ja hyökkäyspelikin raikastui reippaasti. Erä eteni tasaisesti aivan loppuun saakka. Vasta viimeisillä palloilla erä kääntyi kotijoukkueelle 25-22 varmistaen kotijoukkueelle 3-0 voiton.
Lopputulos piti hengissä Kangasalan tavoitteen runkosarjan kakkossijasta. Sijoitusten 2-4 lopullinen järjestys ratkeaakin vasta huomisten Kangasala-Viesti ja Hämeenlinna-Vampula pelien tulosten perusteella.

Ella Peltomaa:

- Pitkällä erätauolla puhuttiin oman pelin parantamisesta ja koitettiin tuoda kentälle positiivista energiaa pelin parantamiseksi. Omat tehot hämmästyttivät.

Neea-Maria Joki:

- Kauden aikana käynyt useasti, että kahden hyvän erän jälkeen pelaaminen laskenut. Puhuttiin siitä jo kopissa, mutta ArVon hyvä puolustaminen aiheutti ettei saatu palloa kuolemaan

Jukka Lehtonen:

- Meille 2 huonoa erää hyökkäyksen osalta. Kolmannessa päästiin mukaan ja peli sekä ilme parani paljon. Ei kuitenkaan riittänyt erän vientiin. Huomiseen keskittymään ja latautumaan ruokailun sekä levon kautta.

Arttu Keränen:

- Kuten Neea sanoi, kahden hyvän erän jälkeen ollut vaikeuksia ja pelejä karannut viidenteen. Tärkeää että nyt saatiin kolmas pidettyä. Voi avata vähän lukkoja. Tästä keskittymään huomiseen videoiden kautta.

LP Kangasala - Arctic Volley 3-0
25–15, 25–17, 25–22
Koti:Joki 17/+11, Ahtola 15/+9, Pyhäjärvi 8/+8
Vieras:Peltomaa 11/+10, Glynn 9/+3, Goodman 4/-1