Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala heräsi uudelleen ja eteni cupin Final 4:iin - Pölkky jatkaa puhtaalla pelillä

25.11.2023

Naisten Suomen Cupin ensimmäinen Final 4:in paikka helmikuulle jaettiin lauantaina Kangasalla liigaottelun yhteydessä, jossa kotijoukkue kahden voitto- ja kahden tappioerän jälkeen nappasi viidennen erän voitolla paikan LP Viestin ”nenän edestä”. Pölkky Kuusamo puolestaan nappasi seitsemännen täyden pistepottinsa kaatamalla LiigaPloki 3-1.

LP Kangasala löi Viestin kärkikamppailussa

LP Kangasala ja LP Viesti kävivät tiukan viisieräisen väännön sarjapisteistä ja samalla Suomen Cupin Final4- turnauspaikasta lauantaina Kangasalla. Vaiherikkaan ottelun voitti lopulta kotijoukkue LP Kangasala erin 3-2.

Kaksi ensimmäistä erää oli erinomaisesti pelanneen Kangasalan näytöstä. Varsinkin sairastunutta hakkuria Iina Andrikopolouta paikannut Neea-Maria Joki oli elementissään ja hänen johdolla erät Kangasalle selkeästi 25-16 ja 25-14.

Pitkän tauon jälkeen LP Viestin valmentaja Tomi Lemminkäinen teki taas sen mitä on tehnyt monesti aiemminkin ja sai joukkueensa uuteen taistoon ja nyt taas LP Viesti vei seuraavat erät selkein 25-20 ja 25-12 numeroin.

Näin ottelun ratkaisu ja Suomen Cupin top 4 joukkue saatiin selville vasta ottelun viidennessä erässä jossa jälleen erinomaisen ottelun pelannut keskipelaaja Netta Rekola löi tahtia ja erä lopulta kotijoukkueelle 15-9 ja koko ottelu siis 3-2.

Nea Luntamo, LP Viesti :

- Ei oltu kyllä kahdessa ensimmäisessä erässä lainkaan läsnä. Lopussa Kangasala oli sitten kuitenkin parempi ja ansaitsi voittonsa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti :

- Kaksi ensimmäistä erää hyvin pelasi vain Kangasala ja kaksi seuraavaa me. Ei ehkä kärkikamppailun arvoinen ottelu muuten kuin että oli viisi erää.

Netta Rekola, LP Kangasala :

- Erinomainen alku meillä, sitten vähän lipesi mutta onneksi voitettiin, jäi kuitenkin vähän hampaankoloon viimevuotisesta Suomen Cupin finaalista niin saadaan uusi yritys.

Arttu Keränen, LP Kangasala :

- Kaksi ensimmäistä erää hyvää ja monipuolista peliä meiltä ja vaikka pitkällä tauolla yritettiin tiedostaa että peli ei ole ohi niin Viesti tulu silti taisteluun voitosta, Tavoite oli päästä tuonne Suomen Cupin huipennukseen ja sen mukaan jatketaan kun sinne myös pääsimme.


LP Kangasala - LP Viesti 3-2

25–16, 25–14, 20–25, 12–25, 15–9
Koti:Joki 26/+18, Rekola 17/+15, Pöllänen 15/+4
Vieras:Butkevych 22/+17, Ternava 15/+4, Yordanova 11/+2

MVP:t
Daria Butkevych, LP Viesti
Netta Rekola, LP Kangasala

PROlibero
Laura Penttilä, LP Kangasala

Katsojia 348

Ottelukuvat

Ottelutilasto

LiigaPloki antoi vahvan haasteen Pölkylle

Kuusamon Liikuntakeskuksessa nähtiin kauden tasaisin lentopallo-ottelu, jossa vierailija LiigaPloki ei antanut kolmeen ensimmäiseen erään piiruakaan periksi. Vasta neljännessä erässä Pölkky sai vyörytyksen päälle vieden sen selvin lukemin 25-16 ja ottelun näin erin 3-1.

Ensimmäinen erä käynnistyi LiigaPlokin parhaana pelaajana palkitun Oona Rasinperän kakkospaikan vahvalla hyökkäyksellä. Pölkyn parhaana palkittu Cortney VanLiew tasoitti lukemat pudottamalla pallon keskelle kenttää. Erä oli tasaista kamppailua aina lukemiin 18-18. VanLiew vei kotijoukkueen kolmen pisteen etumatkalle lukemiin 22-19. Pölkyn syttövirheen jälkeen VanLiew hyökkäsi lukemiksi 23-20. Plokin Emma Ellis kavensi pisteellä, minkä jälkeen Bettina Yli-Sissala päätti erän kahden onnistuneen hyökkäyspisteen jälkeen lukemiin 25-21.

Ploki aloitti vahvasti toisen erän. Rasinperän ässäsyötön, Plokin torjuntapisteen ja Pölkyn hyökkäysvirheen jälkeen lukemat olivat 0-3. Pölkky käänsi erän 9-5 johtoasemaan Amiya Jonesin onnistuneella ässäsyötöllä. Erä oli tasan 22-22 Carlyle Nusbaumin hyökkäyspisteen jälkeen. Kotijoukkue sortui hyökkäysvirheeseen, minkä jälkeen Ellis ja Kara Inskip hyökkäsivät vahvasti erän vieraille 22-25.

Kolmas erä käynnistyi Sofia Lehdon ässäsyötöllä. Tämäkin erä pelattiin erän puoliväliin asti äärimmäisen tasaisesti. Yli-Sissalan ässäsyötön ja Jonesin hyökkäyksen jälkeen Pölkky johti erää 19-17. Sen jälkeen sattui neljän pisteen virhesuma, joista kolme virhettä meni vierasjoukkueelle. Nusbaumin syötön jälkeen Jones takoi vastapallosta lukemiksi 23-18. Tästä jatkettiin kolmella peräkkäisellä syöttövirheellä, joista kaksi tuli kotijoukkueelle. Tulostaulu näytti lukemia 24-20. Ottelussa Pölkyn suurimman pistemäärän (14/+11) tehnyt hakkuri Lexi Pollard päätti erän hurjalla hyökkäyksellä rajaan pitkän matkan hihapassista lukemiin 25-23.

Neljäs erä alkoi vieraiden syöttövirheellä ja Ploki otti ensimmäisen aikalisän Nusbaumin ässäsyötön jälkeen lukemissa 5-0. Ero pysyi viidessä pisteessä kun Sofia Lehto teki hyökkäyspisteen oikealla kunnon iskulyönnillä lukemiin 10-5. Lehto teki saman uudestaan tilanteessa 17-13. Tästä eteen päin Pölkyn vahva hyökkäyspeli teki tuhojaan. Nusbaum vei kotijoukkueen ottelupallotilanteeseen 24-16.Neljännessä erässä VanLiew kolhi hieman itseään ja hänen tilalle tullut Madeline Palmer päätti ottelun takaa tulleesta passista lukemiin 25-16.

Courtney VanLiew, Pölkky:

- Olen hieman yllättynyt parhaan pelaajan valinnasta. Pelasimme koko joukkue hyvin. Meidän hyökkäys ja puolustus oli parempaa kuin vastustajalla. Ottelun lopuassa sattui törmäys joukkuekaverin kanssa.

Oona Rasinperä, LiigaPloki:

- Kiva oli pelata ja hallissa oli hyvä tunnelma. Meidän syötössä ei ollut tarpeeksi aggressiivisuutta ja vastaanotto oli heikkoa. Omassa hyökkäyspelissä oli rohkeutta. Huomenna on uusi peli Rovaniemellä ja siihen lähdemme palautumaan.

Sotiris Gkotsis, Pölkky:

- LiigaPloki pelasi hyvin ja tämä on ollut meille vaikea viikko. Olen tyytyväinen, koska hetkittäin vastustaja pelasi paremmin kuin me. Erityisen tyytyväinen olen henkiseen vahvuuteemme ja sitä kautta pystyimme voittamaan vaikeita eriä. Neljännessä erässä vastaanotto ja hyökkäys oli hyvää. Saimme kolme pistettä ja peli olisi voinut hyvinkin mennä viisieräiseksi.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

- Hyvää taistelua molemmilla joukkueilla. Erät oli tasaisia neljättä lukuun ottamatta ja vastustajalla oli vahvoja hyökkääjiä. Ajamme uutta pelisysteemiä sisään ja joulun jälkeen nähdään erilainen LiigaPloki.


Pölkky Kuusamo - LiigaPloki 3-1
25–21, 22–25, 25–22, 25–16
Koti:Nusbaum 14/+6, Pollard 14/+11, VanLiew 12/+5
Vieras:Rasinperä 14/-1, Kenjalo 13/+5, Ellis 12/+1

MVP:t
Cortney VanLiew, Pölkky
Oona Raisnperä, LiigaPloki

PROlibero
Juulia Jäppinen, Pölkky

Katsojia 403

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin