Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala ja LP Viesti haastoivat vahvasti, mutta jatkopaikat jäivät haaveeksi

16.12.2015

Naisten lentopallon CEV Cupissa keskiviikkona viime kauden Mestaruusliigan finaalijoukkueet LP Salo ja LP Kangasala haastoivat Suomessa viikko sitten voittaneet vastustajansa vahvasti, mutta jatkopaikkoihin eivät otteet riittäneet.

LP Salon jatkopaikka karkasi neljännessä erässä salolaisten johdettua ottelua sitä ennen 2-1. Lopulta Azeryol Baku kuittasi voiton erin 3-2 (21-25, 25-10, 23-25, 25-21, 15-11). Salossa Azeryol voitti viikko sitten 3-0.

Azeryol jatkaa puolivälieriin kohdaten siellä puolalaisen Polski Muszynan.

LP Salosta Lena Lymareva teki 22/+8, Pauliina Vilponen 16/+14 ja Kaisa Jokinen 11/+7. Jokinen nappasi kuusi torjuntaa, Noora Kosonen kolme ässää ja Lymareva sekä Dubravka Rakic kaksi ässää. Vilponen hyökkäsi parhailla tehoilla (46%). Sati Tauriainen pelasi passarina mainion ottelun.

Salolaistunnelmia kiristi ottelun tuomaritoiminta erityisesti neljännessä erässä, jossa kotijoukkue ansaitsi aivan liikaa outoja pisteitä.

Azeryolista Stephanie Niemer teki 18/+11 ja Malika Kanthong 16/+8.

Päävalmentaja Kari Raatikainen:

- Uskottiin vielä jatkopaikkaan, kun tänne lähdettiin ja peliä aloitettiin, parhaimmillaan pystyttiin viemään peliä. Vielä 5:nteen erään lähdettiin hakemaan ottelu- ja erävoittoa, mutta ei sitä vaan irronnut. Vastaanotossa oli kaikkiaan vaikeuksia, etenkin toisessa erässä. Parempi peli silti kuin Salossa.

Azeryolin valmentaja Ziya Rajabov:

- Olen ylpeä siitä, että väsynyt joukkue pystyi voittoon, kiitos tytöille siitä. Salo on kova joukkue ja jouduttiin tekemään töitä jatkopaikkaan, se on "iso joukkue" ja toivotan teille parasta onnea jatkossa.

Azeryolin passari Mareen Apitz:

- Kova peli, odotettiinkin sitä, vastassa oli todella kova joukkue, joka ei antanut periksi missään vaiheessa, hankala vastus. Osasimme valmistautuakin kovaan toiseen osaotteluun. Tämä oli mielestäni korkeatasoinen ottelu.

LP SALOn passari Sari Tauriainen:

- Vähän pystyttiin parantamaan, mutta ei silti riittävästi. Kai tämä oli Salon peliä parempi. Toisessa erässä vastaanotto oli vaikeuksissa, mietti hiljainen Sari joka tottakai koko joukkueen lailla oli pettynyt tappioon ja jatkopaikan karkaamiseen.

Ottelutilasto

LP Kangasala vei ratkaisun kultaiseen erään

LP Kangasala voitti Ukrainassa Khmik Juzhnin 3-1 (22-25, 25-20, 25-17, 25-16), mutta sen jälkeen pelatun kultaisen erän (12-15) myötä ukrainalaisjoukkue otti jatkopaikan. Juzhni kohtaa seuraavaksi saksalaisen Schweriner SC:n.

LP Kangasala vei torjunnat ottelussa komeast 21-9 ja hyökkäsi hieman kotijoukkuetta paremmilla tehoilla. Hyökkäysvirheitä tuli 19 kotijoukkueen yhdeksää vastaan.

Alison Mayfield teki suomalaisjoukkueesta 26/+14, Shelby Dalton 16/+8 ja Daniela Öhman 14/+11. Öhman otti peräti seitsemän torjuntaa ja Daltonille merkittiin neljä ässäsyöttöä.

Ottelutilasto

Kuvat:
CEV / Juhzhi
Ilpo Määttänen / LP Viesti / Baku

  Takaisin