Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo avasivat täysillä pistepoteilla

25.09.2019

Ennakkosuosikkeina naisten Mestaruusliigan avauspäivän otteluihin lähteneet LP Kangasala ja Pölkky Kuusamo nappasivat lopulta kotikentillään täyden pistepotin, mutta eivät selvineet ilman kunnon vastarintaa vierailleiden LP-Vampulan ja WoVo Rovaniemen osalta.

Kauden avausottelu päättyi kotijoukkue LP Kangasalan voittoon LP-Vampula Huittisesta erin 3-1 (25-15, 26-24, 21-25, 25-10).

Kauden ensimmäisessä ottelussa oli havaittavissa hieman jännitystä, joka näkyi pienenä huolimattomuutena kentällä. Tunnelmaa oli Pitkäjärven koululla ja katsomossa ääntä - mahtavaa!

LP Kangasala pelasi monipuolista ja pirteää lentopalloa. Illan ottelun kuusikko Caila, Julia, Taija, Jutta, Mary-Kate, Jooa ja Tintti pelasivat koko ottelun. Passari Stapleton pystyi jakamaan passeja tasaisesti ja pelasi todella hyvän pelin. Pisteitä ratkoivat tasaisesti jokainen pelaaja omalta tontiltaan. Tilastollisesti +/- sarake on positiivista luettavaa: Julia Miniukin 16/+14, Mary-Kate Marshall 18/+9, Jutta Riikonen 16/+8 ja Jooa Hänninen 14/+9.

LP-Vampula Huittinen paransi pelin edetessä syöttöään ja kolmannessa erässä kovan syötön ansiosta veivät erän nimiinsä 26-24. Vierasjoukkueen paras pistenainen Aleksandra Cvetican ratkoi palloja tehoin 16/+1. Nuori keskipelaaja Jenni Jantunen pelasi varsin positiivisen pelin, hän syötti vahvasti ja hyökkäsi lähes virheettömästi 10/+8. Libero Emilia Joensalo pelasi ensimmäisen Mestaruusliiga ottelunsa. Hän puolusti hyvin ja kaivoi vaikeitakin palloja takaisin peliin.

Jenni Jantunen

- Joukkueen peli ei kulkenut kuin kolmannessa erässä. Omaan peliin olen tyytyväinen, passarin kanssa yhteistyö toimi hyvin.

Darko Dobreskov

- Kotijoukkue pelasi odotetulla tavalla. Meiltä puuttui aggressiivisuus. Joukkueen yhteispeli etsii vielä itseään.

Tiiamari "Tintti" Sievänen

- Varsin tyytyväinen voi olla kauden avaukseen. Paljon on vielä tekemistä, mutta onnistuttiin laajalla rintamalla.

Arttu Keränen

- Liiga-avauksessa on usein enemmän intoa kuin taitoa. Tänään pystyimme kanavoimaan energiamme oikeisiin asioihin. Miniuk pelasi loistavan ensimmäisen ottelunsa. Riikosen syöttöputki neljännen erän lopussa oli huikea, hän syötti neljä ässää.

LähiTapiolan pisteet
3 Marshall LPK
2 Stapleton LPK
1 Miniuk LPK

PROlibero
Sievänen LPK

Ottelutilasto

Pölkky Kuusamo ja WoVo Rovaniemi taistelivat voitosta tiukasti

WoVo tuli taistellen Kuusamoon, vaikka hävisikin ensimmäisen erän reilusti Pölkyn peliruletin pyöriessä mainiosti. Toinen pääty kentästä oli tänään kotijoukkueelle vaikea, sillä se aiheutti Pölkylle suuren virhemäärän. Etenkin toisessa erässä 11 virhettä. Neljättä erää pelattiin tasaisissa merkeissä erän loppupuolelle saakka, mutta Pölkky pelasi erän lopun vahvasti ja otti täyden pistepotin 3-1 voitollaan.

WoVon parhaita olivat Taylor Slover ja Viivi Pyhäjärvi. Pölkyn hakkuri Lucia Babic huudatti yleisöä loistavilla sijoituksillaan tehden kentän parhaan pistemäärän 17/+10. Jessica Kosonen onnistui tasaisesti läpi ottelun ja oli neljännessä erässä yksi voiton avaimista hyökkäyspisteellään ja ässäsyötöllä.

Jessica Kosonen, Pölkky:

- Meille vaikea peli, ei ollut meidän näköistä peliä. Hermostunutta ja paljon syöttövirheitä, mikä on meille hyvin epätyypillistä. Pystyttiin kumminkin voittoon, vaikka eka peli taisi hieman meitä jännittääkin. WoVo taisteli myös hyvin.
- Oma peli oli ihan ok peli, peruspeli. Omaan vastaanottoon en ole täysin tyytyväinen. Pystyn vielä kyllä pararantamaan pelaamistani.

Viivi Pyhäjärvi, WoVo:

- Positiivisin mielin ensimmiseen peliin. Tiedettiin Pölkky kovaksi. Olisi voitu tehdä parempaakin duunia. Lopussa sulettiin, mutta ihan tyytyväinen.

Tuomas Alatalo, päävalmentaja WoVo:

- Ei erityisemmin jännittänyt palata Kuusamoon. Kiva käydä ja odotinkin että pääsemme pelaamaan.
- Hyviä välähdyksiä siitä mitä pystymme tekemään. Ei ihan tullut palkintoa, sillä 4. erä jäi vähän vajaaksi eikä saatu vielä sarjapisteitä. Pölkky oli kova. 4 erän lopussa.
- Torjunta puolustukseen olen tyytyväinen osa-alueena. Ajoittain saatiin Kuusamo koville. Tappio harmittaa, mutta otetaan hyät asiat mukaan kohti sunnuntain Hämeenlinna-peliä.

Timo Tolvanen, päävalmentaja Pölkky:

- Ei pelattu ihan omaa peliä, mutta voittaminen vaikeassa pelissä oli hyvä. Jouduimme taistelemaan vähän itseämmekin vastaan ekaa erää lukuunottamatta. Tärkeä siinä mielessä itsellenikin, että käännettiin voitoksi.
- Huolimattomuutta joka ilmeni verkko- ja syöttövirheinä. Hyvä että pelaajamme pystyivät kumminkin keskittymään emmekä menettäneet peliä vastustajalle. Keskarit onnistuivat hyvin hyökkäyspäässä yli 50 % tehoin.

Parhaat pelaajat
Babic, Pölkky
Pyhäjärvi, WoVo

LähiTapiolan pisteet
3 Babic Pölkky
2 Kosonen Pölkky
1 Wasserballer Pölkky

PROlibero
Bozizevic Pölkky

Ottelutilasto

Kuvat:
Pertti Flick / LP Kangasala
Jouni Ronkainen / Pölkky

Kauden liigakuvia näet lisää Mestaruusliigan kuvapankista
https://www.flickr.com/photos/mestaruusliiga/albums

  Takaisin