Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala jatkaa tappioitta liigakärjessä

28.10.2018

LP Kangasala otti jo kauden kuudennen voittonsa ja jatkaa tappioitta liigakärjessä. Tällä kertaa Arttu Keräsen joukkueen kovuuden koki LP-Vampula. Hämeenlinnan Lentiskerho sai nauttia Suvi Kokkosen paluusta ja nappasi puhtaan voiton Pölkky Kuusamosta. LP Viesti otti puolestaan 3-0 -vierasvoiton LiigaPlokista.

LP Viesti tiukkojen erien kautta vierasvoittoon Putaalla

LiigaPloki ja LP Viesti järjestivät Pihtipudas-salin yleisölle todellisen trillerin, joka tarjosi tiukkojen erien ja korkeatasoisen lentopallon lisäksi myös dramatiikkaa. Lopulta kaikki erät kääntyivät vieraille: LiigaPloki - LP Viesti 0-3 (22-25, 29-31, 24-26).

Ensimmäinen erä eteni vierasjoukkueen hienoisessa johdossa Olena Prokopenkon tehdessä tuhoisaa jälkeä kovilla hyökkäyksillään, erän saldona yhdeksän pistettä. LiigaPloki tuli tasoihin tilanteessa 21-21, mutta Lotta Piesasen kolme hyökkäyspistettä erän loppuun ratkaisvat sen vierailijoille.

Toisen erän alku oli kotijoukkueelta virheiden sävyttämä. Tilanteessa 4-7 LiigaPlokin Jeane Horton pyöräytti nilkkansa ja joutui jättämään kentän. Erä näytti etenevän selkein numeroin, kun LiigaPloki oli pahimmillaan alakynnessä 13-20. Sieltä se kuitenkin taisteli itsensä mukaan peliin ja pääsi yrittämään kahteenkin otteeseen erän katkaisua. Prokopenko kuitenkin hyökkäsi kaksi viimeistä pistettä Viestille ja maratonerän 29-31 lukemin.

Tiukka taistelu jatkui myös kolmannessa erässä ja vasta pari LiigaPlokin hyökkäysvirhettä 22-20 johtoasemassa veivät voiton eväät.



Jukka Koskinen, LiigaPloki:

- En uskonut näin hyvään peliin kahden edellisen viikon pelien perusteella. Vielä perjantaina joukkue oli vielä väsyneen oloinen. Lisäksi Jeane Hortonin loukkaantuminen toisessa erässä ja kuinka se näkyisi pelissä. Toivotaan, ettei Hortonin nilkkavamma ole pahempi. Tänään joukkue onnistui tekemisessä hyvin. Pelitasomme on selkeästi nousussa ennen marraskuun kansainvälisiä pelejä.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Ottelu oli eränumeroissa selkeä, mutta eräpisteiden ja tilastojen perusteella erittäin tasainen. Meillä tämä ottelu oli kauden tasapainoisin. Kaksi ensimmäistä erää olivat tasokas esitystä molemmilta joukkueilta.

Darian Mack, LiigaPloki:

- Tänään pelasimme paremmin kuin edellisessä Salo-pelissä. Syöttö- ja puolustuspelimme toimivat tänään hyvin. Seuraavaksi keskitymme Kuusamo-peliin.

Hillaelina Hämäläinen, LP Viesti:

- Olen tyytyväinen voittoon, sillä täällä ei ole helppo vierasjoukkueella pelata. Olimme oikealla hetkellä parempia, myös meidän hyökkääjien kokemus tuli esille ratkaisupalloissa.



Parhaat palkitut:
Venessa Loukonen, LiigaPloki
Lena Prokopento, LP Viesti.

Yleisöä 404

LiigaPloki - LP Viesti 0-3
22-25, 29-31, 24-26
Ploki: Mack 12/+6, Loukonen 9/+5, Horton 8/+5
Viesti: Prokopenko 18/+11, Laak 15/+6, Piesanen 11/+5

LähiTapiolan pisteet
3 Laak LP Viesti
2 Hämäläinen LP Viesti
1 Horner LiigaPloki

Ottelutilasto

LP-Vampulan vuoro kokea LP Kangasalan kovuus

LP-Vampula sai kokea LP Kangasalan hurjan syysvireen sunnuntain liigaottelussa Kangasalla.

Ottelun alku oli Kangasalan näytöstä ja tilanteessa 11-2 näytti että kotijoukkueelle tulee helppo iltapuhde mutta Vampula taisteli itsensä peliin mukaan ja avauserä ratkesi vasta Mita Uiaton syöttöputkeen ja erä Kangasalle 25-19.

Toinen erä olikin kauttaaltaan Vampulan hallinnassa, ja melko laajalla rintamalla virheitä tehnyt kotijoukkue veikin sen nimiinsä 17-25.

Kolmas erä mentiin hyvin tasatahtiin ja pelin taso parani huomattavasti, ja erä sisälsikin monta upeaa pallorallia. Vierailijat johtivat erää jo 20-23 kunnes syöttäämään astellut Kangasalan kapteeni Kayla Haneline päätti ottaa ohjat käsiinsä ja syötteli parin ässän turvin kotijoukkueen 25-23 erävoittoon.

Neljäs erä oli tasaista vääntöä aina 10-10 tilanteeseen asti kunnes samainen Haneline otti taas syöttöruudussa ison roolin ja Kangasala karkasi jälleen erinomaisen ottelun pelanneen Virolaisvahvistus Nette Peitin johdolla erävoittoon. Myös parhaana palkittu keskitorjuja Taija Tikka pelasi tasaisen hyvän ottelun.

Emilia Sipila, LP-Vampula (100. liigaottelu):

– Vähän jännitti palata tuttuun saliin mutta jännitys katosi kun sain ensimmäisen kosketuksen palloon. Koko joukkueen asenne vähän kovemmaksi niin jatkossa käännämme nämä pelit voitoksi.

Darko Dobreskov , LP-Vampula :

– Kolmannen erän loppu ratkaisi ottelun, saimme hyvän opetuksen. Tasainen sarja on hyväksi koko Suomalaiselle naislentopallolle.

Taija Tikka, LP Kangasala :

– Hyvä alkukausi koko joukkueelta, henki on loistava jonka avulla olemme kääntäneet tasaiset ottelut voitoksi.

Arttu Keränen, LP Kangasala:

-Oli kyllä melkoista punnertamista tämän illan peli, tuntui että hyökkäsimme enemmän sormilla ja hihalla kun oikein palloa tappamalla.Jälleen kuitenkin ratkaisevilla hetkillä nostimme tasoamme.

Parhaat pelaajat :
LP-Vampula: Nayara Ferreira
LP Kangasala: Taija Tikka

LP Kangasala - LP-Vampula 3-1
25-19, 17-25, 25-23, 25-22
Kangasala: Peit 28/+18, Haneline 12/+1, Tikka 11/+8
Vampula: Bright 19/+10, Nayara 14/+9, Felix 12/+6

LähiTapiolan pisteet
3 Peit Kangasala
2 Tikka Kangasala
1 Nayara Vampula

Ottelutilasto

Hämeenlinnan Lentopallokerho taisteluvoittoon Pölkky Kuusamosta

Suvi Kokkonen palasi areenalle loukkaantumisen jälkeen huippukunnossa ja oli kentän ehdoton kuningatar. Kaikki Lentiskerhon pelaajat olivat kuin uudelleen syntyneitä kahden heikommin menneen ottelun jälkeen. Kovatasoinen Pölkky kaatui erälukemin 3-0 (25-23, 25-17 ja 25-22).

Kaksi ensimäistä erää kulki Lentiskerhon hallitessa selvästi, vaikka ensimmäisessä erässä Pölkky pääsikin lähelle. Kolmas erä näytti jo menevän Pölkylle mutta Lentiskerho ei taipunut vaan voitti myös senkin erän ja Kuusamo joutui pitkälle kotimatkalle tappio niskassaan.

Matteo Pentassuglia Lentiskerho;

- Olen koko viikon puhunut siitä, miten joukkue ei ollut kahdessa edellisessä pelissä oma itsensä. Nyt kuitenkin palattiin omalle tasolle ja tulos oli hyvä. Suvi Kokkonen oli tänään loistava ja korostan sitä, ettei Suvia laitettu kentälle keskentekoisena. Mitään riskiä ei ollut.

Pauline Martin Lentiskerho;

- Olen ylpeä siitä, miten joukkue käänsi pelin hengen OrPo pelin jälkeen, joka ei ollut hyvä. Pelasimme tänään erittäin hyvin.

Tuomas Alatalo Pölkky Kuusamo;

- Tahmeaa oli meidän peli tänään, ei lähtenyt rullaamaan oikein missään vaiheessa. Komplimentti vastustajan yleispelaajille, Kokkonen teki huikean paluun kentälle ja myös Heikkiniemi pelasi hienosti. Emme saaneet heihin oikein mitään otetta.

Eveliina Rautiainen Pölkky;

- Kiva oli palata tänne entiseen kotisaliin. Tänne on aina kiva tulla. Lentiskerho pelasi hyvin tänään ja näin kävi, että tappio meille tuli.

Herkkumaan tuotepaketit Kuusamon Adeja Lambertille ja Lentiskerhon Suvi Kokkoselle. Yleisöä 570.

Hämeenlinnan Lentiskerho - Pölkky Kuusamo 3-0
25-23, 25-17, 25-22
Lentiskerho: Kokkonen 19/+16, Heikkiniemi 14/+12, Principato 8/+2
Pölkky: Kjelstrup 18/+8, Lambert 16/+9, Wasserfaller 9/+4

LähiTapiolan pisteet
3 Kokkonen Hämeenlinna
2 Heikkiniemi Hämeenlinna
1 Lambert Pölkky

Ottelutilasto

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / Lentiskerho
Jari Kotka / LiigaPloki
Pertti Flinck / LP Kangasala

  Takaisin