LP Kangasala kevään ensimmäinen finalisti

29.03.2024

LP Kangasala varmisti ensimmäisenä joukkueena Mestaruusliigan finaalipaikan keväällä 2024. LP Kangasala eteni naisten finaalisarjaan voittamalla LP-Vampulan suoraan otteluvoitoin 3-0. Finaalipaikka on seuralle historian neljäs. Se on hävinnyt edelliset finaalisarjat 2013, 2015 ja 2022.

Perjantainen pudotuspeli oli samalla LP Kangasalan historian sadas. Se on voittanut otteluista 12:en pudotuspelikauden aikana 51 ja hävinnyt 49.

Kotijoukkue tuli ensimmäiseen erään rytinällä. Jalosen syöttövuorolla tilanne oli hetkessä 7-1. Tästä Vampula aloitti kuitenkin nousunsa. Osaltaan Kangasalan muutamien hyökkäysvirheiden avustamana. Tilanteessa 15-15 kotijoukkue painoi kuitenkin kaasua uudelleen. Erän loppu hyvän vastaanoton 67% siivittämänä 25-21 Kangasalle.

Toinen erä alku oli tasaisempi. Muutamat Kangasalan syöttövirheet pitävät vieraat mukana aina tilanteeseen 14-14. Erän loppu oli kuitenkin kotijoukkueen. Rekola vaimentaa Vampulan hyökkäykset ja Joki moukaroi syöttöruudusta. Tilanteessa 21-15 Paunovic herättelee vielä joukkuetta tuplavaihdolla. Tilanteessa 24-18 hakkuriksi tullut Kovanen syöttämään. Ensimmäisestä vastapalloon ja toisesta ässä. Kolmannen syötön virhe katkaisee erän 25-20.

Kolmannen erän alkaessa 591 päinen yleisö odottaa jännittyneenä, vieläkö Vampula pystyy vastaamaan. Pauliina Kovanen jatkaa ottelussa 3 -2 tehoihin hyytyneen Jonesin tilalla. Kangasalan torjunta-puolustus parantaa entisestään ja kun vastaanottokin pysyy 60%:ssa, ei Vampulan väsynyt joukkue pysty enää vastaamaan.

Katsojia 591

LP Kangasala finaaleihin voitoin 3-0 ja LP-Vampula pronssiotteluihin. Finaalit alkavat 6.4. ja pronssiottelut 7.4.

Kuvat: Pertti Flinck