Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala kolmannen kerran perättäin mitalipeleihin

02.03.2014


Kayla Jeter hyökkäsi vahvasti WoVon torjunnan kiusaksi.

LP Kangasala pelaa kolmannen kerran liiganousunsa jälkeen naisten Mestaruusliigan pudotuspeleissä. Kangasala eteni välieriin voittamalla ratkaisevassa kolmannen puolivälierässä Woman Volleyn 3-0 (25-20, 25-15, 28-26).

Kahtena edellisenä keväänä LP Kangasala on saavuttanut pronssin ja hopeaa. Woman Volleylle pudotuspelipaikka oli sen seurahistorian ensimmäinen.

LP Kangasala saa välierissä vastaansa viime kauden finaalivastustajansa LP Viestin, joka voitti runkosarjan. LP Kangasala oli runkosarjan neljäs.

LP Kangasala vei torjunnat 15-9 Eveliina Vilposen otettua peräti kahdeksan. Kotijoukkue sai viikonlopun kahdessa kotipelissään Rovaniemellä kunnostautuneen Johanna Pekkarisen kuriin. Sunnuntaina Pekkarisen saalis oli 1/-7.

Sunnuntain ratkaisevassa puolivälierässä LP Kangasala oli vahvasti kuljettajan paikalla kahdessa ensimmäisessä erässä. Pitkän erätauon jälkeen joukkueen otteissa alkoi hieman näkyä ottelusarjan katkaisupaikan hermoilu ja vierailija Woman Volley olikin pitkin erää niskan päällä. Kotijoukkue kampesi kuitenkin itsensä mukaan otteluun ja vei ratkaisuerän itselleen jatkopallojen jälkeen 28-26.

WoVon valmentaja Teemu Mäkikyrö oli luonnollisesti harmissaan ottelun tauottua, mutta totesi joukkueensa taistelleen loppuun asti.

- Tänään voimme lähteä kotimatkalle pää pystyssä, kaikki annettiin kentälle. Kangasalan laitapelaajat olivat kovempia, meiltä ainoastaan Jana Jaudzema pystyi vastaamaan heidän peliinsä. Puolustimme erinomaisesti, mutta puolustuksen jälkeinen hyökkäys oli heikkoa. Muuten peli oli tasainen. Vastaanottoon olisin kaivannut vielä piirun lisää tarkkuutta, niin olisimme päässeet paremmin käyttämään keskihyökkäystä.

LP Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo oli luonnollisesti iloinen välieräpaikasta.

- Ihan emme päässeet eilisen pelin tasolle, mutta tiukassa paikassa 3-0 voittoon ei voi olla kuin tyytyväinen. WoVo pisti kovasti hanttiin, varsinkin heidän puolustuspelinsä oli erinomaista. Kolmannessa erässä näkyi hieman hermoilua, mutta kova teko joukkueelta nousta takaa vielä ratkaisevaan erävoittoon.

Kangasalan kokenut kapteeni Maria Tuominen myönsi pienen jännityksen näkyneen joukkueen otteissa.

- Pelin alku oli hyvä, mutta sen jälkeen aaltoilevaa peliä puolin ja toisin. Pelin jännitys näkyi hieman pelissä, vastaavaa tilannetta on vaikea luoda harjoituksissa. WoVo puolusti todella hyvin. Syöttömme oli helpompi kuin eilen. Tämä oli ”tulos tai ulos” peli, se vaikutti varmaankin molempien pelaamiseen.

LP Kangasala: Koolhaas 10/+3, Jeter 13/+4, Vilponen 12/+7

WoVo: Jaudzema 12/+4, Kyllönen 12/-1, Kaufman 9/+4

Yleisöä: 370

Tuomarit: Aro - Kolehmainen

Tilasto

Välieräparin LP Viesti - LP Kangasala -otteluohjelma

Ke 5.3. 18:30 LP Viesti-LP Kangasala
Su 9.3. 17:00 LP Kangasala-LP Viesti
Ma 10.3. 18:30 LP Kangasala-LP Viesti
La 15.3. 17:00 LP Viesti-LP Kangasala

tarvittaessa

Su 16.3. 17:00 LP Viesti-LP Kangasala
Pe 21.3. 18:30 LP Kangasala-LP Viesti
Su 23.3. 17:00 LP Viesti-LP Kangasala

  Takaisin