Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala nappasi välieräavauksen

11.03.2015

Naisten välierät käynnistyivät yhdellä yllätyksellä, kun runkosarjan nelonen LP Kangasala haki vierasvoiton Hämeenlinnasta suoraan kolmessa erässä. LP Viesti puolestaan otti 3-0 -kotivoiton Woman Volleysta.

LP Viesti avasi voitokkaasti

Hallitseva mestari LP Viesti selvisi alkuerien vaikeuksista ja voitti ensimmäisen välierän kotonaan Woman Volleyta vastaan erin 3-0 (25-15, 25-23, 25-14).

Woman Volley joutui historian ensimmäiseen välierään kovin siipirikkoisena. Edelliseltä erinomaiselta Salon reissulta seitsikkoon oli jouduttu ottamaan neljä uutta naista. Poissa olivat Jenna Keskimäki ja Karoliina Kyllönen pitkäaikaispotilaista ja Johanna Pekkarinen sekä passari Heidi Rovanperä uusina niminä. Näin Jessica Kosonen, Noora Rautio, Nelli Rantanen ja Jana Jaudzema olivat seitsikossa yhdessä jenkkikaksikon ja Jana libero Tanja Körkön kanssa.

LP Viestin passari Victoriia Tuchashvili palasi kokoonpanoon, mutta ruutuun Kari Raatikainen laittoi Venla Hyttisen edellisen LP-Vampula -ottelun tapaan.

Avauserän alku oli heikkotasoista peliä, molempien hakiessa pelirytmiä. Erän ratkaisu nähtiin 10 pisteen jälkeen, kun Lena Lymareva alusti syötöillään pitkän pisteputken kotijoukkueelle. Erä kotijoukkueelle 25-15.

Toisen erän WoVo aloitti vahvan tavaramerkkinsä torjunnan tiivistämisellä. Joukkue nappasi avauserässä 6/+6 tehneet Lymarevan kaksi kertaa kiinni ja otti 0-4 -johdon.

Johto oli parhaimmillaan jo teknisellä aikalisällä WoVolle 8-14, kunnes kotijoukkueen nousu alkoi. LP Viesti pääsi tasatilanteeseen 15-15, mutta WoVo löysi taas paremman vaihteen peliinsä napaten johdon 17-19.

WoVon 21-23 johto hupeni kahteen Lymarevan tykkiin, Ennokin verkkonauhan kautta kenttään pudonneeseen palloon ja Ennokin kutospaikan tykitykseen. Erän 25-23 LP Viestille.

WoVo aloitti kolmoserän toisen tapaan: pari kovaa torjuntaa ja 1-4 -johto. Pienen takaa-ajon jälkeen LP Viesti nousi kuitenkin johtoon ja vei erää kohti päätöstä yhä vahvemmin.

LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen ei halunnut nähdä ottelua vain kahden kakkospassarin pelinä.

- Kyllä siellä kentällä oli viisi muutakin pelaajaa molemmilla joukkueilla ja ainakin meidän puolella sähläämispelaamista aiheuttivat muut kuin passari, tiivisti Raatikainen näkemyksensä.

- Toki Venlallekin tuli muutama virhe, mutta kun uusia pelaajia tulee kuusikkoon, se vaikuttaa moneen muuhunkin asiaan, puolustuspelaamiseen ja niin edelleen, muistutti Raatikainen.

LP Viestin parhaana palkittu Laura Pihlajamäki (10/+7) toivoi joukkueeltaan parempaa peliä.

- Ei oltu parhammillamme, ei omalla tasolla, jotenkin pelifiilis puuttui. Vaikka 3-0 -lukemat ovat taululla, parannettavaa jäi paljon, pohti Pihlajamäki.

Hänkin totesi, että ykköspassari Viktoriia Tuchashvilin kanssa kuviot ovat kauden aikana hioutuneet kuntoon. Keskiviikkona ukrainalaispassari oli mukana lämmittelyssä, mutta kentällä häntä ei jalkavamman takia nähty.

- Ehkä hän olisi voinut jopa pelata, mutta nyt mennään näin, tuumi Raatikainen tilanteesta ottelun VIP-tauolla.

- Venlan kanssakin peli parani jo selvästi kolmannessa erässä, huomautti puolestaan Pihlajamäki.

WoVon parhaana palkittu Amber Kaufman (10/+7) uskoi joukkueen parantavan kotikentällään.

- Vaikea tilanne oli lähteä peliin kun muutama pelaaja puuttui normaalista kokoonpanosta. Viikonloppuna Rovaniemellä olemme parempia, lupasi USA-pelaaja.

WoVolta olivat kokonaan sivussa Karoliina Kyllönen, Johanna Pekkarinen, ykköspassari Heidi Rovanperä ja Jenna Keskimäki.

- Kaikki muuten pelaajia, jotka olivat kuusikossa kun viimeksi pelasimme Salohallissa, muistutti päävalmentaja Teemu Mäkikyrö.

Hänen mukaansa WoVo pelasi samantasoista peliä koko ajan, vaikka toisessa erässä se johti jopa lukemin 8-14.

- Toisen erän häviäminen saattoi vaikuttaa kolmanteen, mutta enemmän oli merkitystä salolaisten pelin paranemisella. Vastaanottomme ei toiminut ja kun kentällä oli kakkospassari annoimme LP Viestin tasoiselle joukkueelle liikaa tasoitusta. Kovin kovatasoiseksihan tämä peli ei noussut kummaltakaan, arvioi Mäkikyrö, joka oli jo aloittanut keskittymisen seuraavaan peliin.

- Nyt unohdetaan tämä ja uskotaan edelleen, että voimme voittaa LP Viestin, tuumaili Mäkikyrö ennen kiirehtimistä yöjunaan.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi Rovaniemellä lauantaina ja sunnuntaina. Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Parhaat pistenaiset
LP Viesti Lymareva 17/+13, Rakic 14/+12, Pihlajamäki 10/+7
WoVo Kosonen 11/+4, Kaufman 10/+8, Jaudzema 8/+1
Torjunnat 5-8, ässät 10-3

Ottelutilasto


LP Kangasala oli kova ratkaisuhetkillä

LP Kangasala oli HPK:ta valmiimpi voittamaan naisten lentopalloliigan ensimmäisessä välieräottelussa. LP Kangasala voitti tasaisessa ottelussa nimenomaan tiukat viimeiset taistelupallot jokaisen erän lopussa. HPK hävisi kotiottelunsa 0-3 (26-28, 24-26 ja 23-25).

LP Kangasala nautti voitosta koko joukkueen riemuitessa ottelun päätyttyä, mutta eniten lopputuloksesta riemuitsi päävalmentaja Tuomas Alatalo.

- Ottelussa meillä oli hyvä fiilis ja oikein mukava oli aloittaa voitolla. Kuitenkin pitkä sarja on vielä edessä. Tällä kaudella turpiin on tullut HPK:lta kuusi kertaa ja nyt näytettiin, että mekin voimme voittaa. Pelaajien itseluottamus kasvoi rutkasti, tyytyväinen Tuomas Alatalo analysoi ottelua.

Päävalmentaja Bruno Napolitano ei paljon selitellyt HPK:n tappiota.

- Välieräsarja on pitkä ja tämä oli vain yksi tappio. Tänään koko joukkue pelasi huonosti. Tappiosta ei voi syyttää yhtä pelaajaa vaan ongelma oli koko joukkue, totesi Bruno Napolitano.

Ottelun parhaina palaajina palkittiin Herkkumaan tuotepaketilla LP Kangasalan Chantele Riddle ja HPK:n Alexanda Erwin.

Toisen kerran joukkueet kohtaavat perjantaina 13.3. kello 18.30 Hämeenlinnassa Elenia Areenalla. ​

Parhaat pistenaiset
HPK Erwin 21/+11, Korhonen 12/+8, Boricheva 9/+7
LP Kangasala Riddle 18/+14, Hurskainen 14/+7, Öhman 11/+8
Torjunnat 4-8, ässät 6-3

Ottelutilasto

  Takaisin