Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala pamautti cupvälieriin

10.10.2015

Suomen Cupissa viime vuosina erinomaisesti menestynyt LP Kangasala osoitti jälleen olevansa ko. kisassa kova. Lauantaina se voitti ensin HPK:n 2. puolivälierässä 3-2 ja perään pelatun ns. kultaisen erän 20-18. Näin siitä tuli ensimmäinen varma välieräjoukkue.

LP Kangasala oli selvästi sisuuntunut ensimmäiseen puolivälieräpelin häviön jälkeen ja johti ensimmäistä erää koko ajan selkeästi loppuun asti.

Toinen erä alkoi tasaisen tiukkana, mutta 10 – 10 lukemien jälkeen HPK otti johdon ja piti sen erän loppuun asti. Kolmas erä meni myös HPK:lle.

1-2 tilanteessa kangasalalaiset saivat taistelutahtonsa nousemaan ja neljättä erää mentiin tasapisteissä aina 16-16 tilanteeseen asti, jonka jälkeen LP Kangasala alkoi ottaa etumatkaa, eikä antanut HPKn viedä peliä.

Viides erä oli henkien taistelua, jonka LP Kangasala lopulta voitti pistein 16 - 14 ja voitti varsinaisen ottelun erin 3 – 2.

Tasan menneiden voittojen jälkeen päädyttiin pelaamaan kultainen erä, joka ratkaisi kumpi joukkueista jatkaa Suomen Cupissa. Kultaista erää mentiin Kangasalan johdolla aina 12-10 pisteisiin asti, jonka jälkeen HPK tasoitti pisteisiin 12-12 ja alkoi kova vääntö pisteistä. Molemmat joukkueet taistelivat loppuun asti jatkoon pääsystä. LP Kangasala otti äärimmäisen jännittävän kultaisen erän voiton lopulta pistein 21-19 ja välieräpaikan.

Ottelun katsojamäärä oli 240. Selkeästi samaan aikaan menossa ollut miesten lentopallon EM-liigan peli verotti katsojamäärää Pitkäjärvellä.

Olavi Pajala, LP Kangasala:

- Tässä pelissä oli todella paljon hyvää. Pitkällä tähtäimellä tärkeintä oli se, että pystyttiin voittamaan itsemme. Tässä on ollut pari vaikeaa peliä alla, jotka on hävitty omilla huonoilla esityksillä. Nyt pystyttiin karistamaan ne päästämme pois ja kovaa joukkuetta vastaan, pystyttiin voittamaan peli ja lopulta kultainen erä. Pystyimme parantamaan vastaanottopeliä, joka on ailahdellut paljon. Eka erä oli todella hyvä. Sitten hyvänolon tunne iski ja ruvettiin tekemään hirveästi omia virheitä. Tsemppi tarvittiin siinä, että saatiin omat virheet häivytetyksi. Henkisiin asioihin olen erittäin tyytyväinen nyt, että pystyttiin näin hyvin pelaamaan koko peli.

Luca Chiappini, HPK:

- Onnittelut voittajille! Tunteet voisivat nyt olla paremmatkin. Meillä oli paljon mahdollisuuksia voittaa, mutta emme pystyneet siihen. Syötöt eivät tänään toimineet kunnolla. Toinen avaintekijä oli se, että vaihdot eivät aina auttaneet ja jouduimme sekoittamaan kentällisiä. Vastaanottomme on parantunut, mutta ei tarpeeksi. Sillä alueella tarvitsee tehdä lisää työtä.

Allison Mayfield, LP Kangasala

- Tämä oli erittäin jännittävä peli. Tämä oli erittäin hyvä suunta joukkueelle ja hyvä joukkuehengelle. Olemme tehneet kovasti töitä edistyäksemme. Passarimme Elizabeth Koberstein teki tänään erittäin hyvää työtä, vaikka joukkueen yhteistyöllä saimme paljon hyviä mahdollisuuksia ja pelasimme erittäin positiivisen pelin.

Saana Koljonen, HPK

- Nyt on sairaan pettynyt olo. Tänään ei meidän pelimme vain lähtenyt. Ajoittain saatiin kiinni siitä, mitä osataan, mutta ei aina. Ja Kangasala käytti tietysti heti tilaisuutta hyväkseen.

Ottelun parhaat pisteiden tekijät olivat: LP Kangasala Allison Mayfield 31/+16 HPK Anna Boricheva 20/+11

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin: LP Kangasala nro 17 Allison Mayfield HPK nro 11 Saana Koljonen

Kuva:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala

  Takaisin