Seuraa meitä somessa:

LP Kangasala puristi kotivoiton - LP Viesti voitti vieraissa

07.01.2017

Lauantain naisten liigavoittajia olivat kolmessa erässä Pieksämäellä voittanut LP Viesti ja täydet viisi erää kotonaan LP-Vampulan kanssa vääntänyt LP Kangasala.


LP Viesti päätti kiertueensa puhtaasti

LP Viestin kolmen pelin ja parintuhannen kilometrin vieraskiertue toi salolaisille koolme voittoa ja täydet pisteet, kun Pieksämäki Volley kaatui viimeisellä etapilla 0-3 (18-25, 22-25, 18-25).

Pieksämäki (2-12) Volley jatkaa pudotuspelien ulkopuoleisella yhdeksännellä tilalla kahden voiton päässä edelläolevasta WoVo Rovaniemestä. LP Viesti (13-3) puolestaan jatkaa liigakakkosena tasavoitoissa kaksi peliä vähemmän pelanneen HPK:n kanssa.

LP Viesti hyökkäsi 52% tehoilla kotijoukkueen vastaavan luvun oltua 37. Julia Tokarenko (15/+7) oli kotijoukkueen tehokkain, kun taas vieraista Pauliina Vilponen teki 15/+10 ja Nadezhda Gokhshtein 13/+10.

Viktor Circenko, Pieksämäki Volleyn päävalmentaja:

- En voi olla täysin tyytyväinen, koska vastustajalla oli kolmen pelin putki. Oma joukkue oli ajoittain kuin makaroni, eikä tehot ollut 100 %. Tason säilyttäminen ei vieläkään onnistunut. Ajottain oli tosi hyviä palloralleja ja myös puolustuspalloja.

Olga Uglenko, Pieksämäki Volley:

- Meidän vastaanotto ei pelannut tässä pelissä hyvin. Vastustaja teki virheitä vähemmän. Vastustajalla oli todella pitkiä hyviä pelaajia.

Tomi Lemminkäinen, LP Viestin päävalmentaja:

- Pelattiin vähillä virheillä. Käytettiin laajaa rosteria, ainoastaan Tuchashvili ei käynyt lainkaan kentällä, ja pelin taso pysyi siitä huolimatta hyvänä. Gokhshtein oli tänään hyvä ja näytti siltä, että hän tekee mitä haluaa.

Ronja Heikkiniemi, LP Viesti:

- Tasapainoinen esitys rankan viikon päätteeksi. Yhdeksän pistettä oli tavoite mihin päästiin. Toinen erä melkein lipsahti omilla virheillä. Onneksi saatiin taso nostettua kolmanteen erään.

LähiTapiolan pisteet
3 Gokhshtein LP Viesti
2 Vilponen LP Viesti
1 Heikkiniemi LP Viesti

Pieksämäki Volley - LP Viesti 0-3
18-25, 22-25, 18-25
Pieksämäki Volley: Tokarenko 15/+7,Uglenko 10/+1,Heiskanen 4/+3
LP Viesti: Gokhstein 13/+10,Vilpponen 15/+10,Klimovich 8/+7
Katsojia: 243

Ottelutilasto

20 ässää auttoi LP Kangasalan voittoon

LP Kangasala (5-8) ja LP Vampula (5-8) ovat nyt molemmat viidessä voitossa 13:en ottelun jälkeen. Vampula on kerännyt kuitenkin kaksi sarjapistettä enemmän ja on näin kuudentena Kangasalan ollessa seitsemäntenä.

Kangasalan joukkue oli pelin alussa hieman pakkasen kangistama ja LP Vampula ehti jo kuuden pisteen päähän karkuun ennen kuin kotijoukkue alkoi lämmetä. Tekniselle aikalisälle mentiin vieraiden johtaessa 14 – 11. Vampulan puolella alkoi tulla virheitä, kun Kangasala pääsi lähemmäs. Arttu Keränen käytti Vampulan toisen aikalisän, kun Kangasala pääsi ohi pisteissä 20 – 19. Tiukan taiston jälkeen erä kääntyi kuitenkin pistein 26 – 24 LP Vampulalle.

Toinen erä oli tasaista, mutta hermostunutta, taistelua molemmin puolin verkkoa. Tekniselle aikalisälle mentiin kotijoukkueen johtaessa 14 – 12. Tässä erässä LP Kangasalan syöttötykit olivat saaneet syöttönsä kohdilleen ja peräti 8 pistettä kolahti ässäsyötöillä kotiin. Toinen erä kotijoukkueelle 25 – 18.

Kolmannessa erässä mentiin tekniselle aikalisälle kotijoukkueen johtaessa 14 – 13. Kaksi tasavahvaa joukkuetta taisteli pisteitä vuoron perään molemmin puolin verkkoa. Jatkopalloilla kotijoukkue otti erän pistein 27 – 25.

Neljäs erä alkoi tasaisesti ja pitkiä palloralleja päätyi molemmille puolin verkkoa. Tekniselle aikalisälle mentiin LP Vampulan johdolla 14 – 11. Vampula oli selvästi sisuuntunut ja sai vastaanottonsa pelaamaan paremmin tähän erään. LP Vampula karkasi teknisen aikalisän jälkeen omille teilleen. LP Vampulalle neljäs erä pistein 25 – 17.

Kotijoukkueen pelihurmos heräsi viidenteen erään. Vampula otti ekan aikalisän kotijoukkueen johtaessa 5 - 2. Kotijoukkue oli jo kuuden pisteen johdossa 8 – 2, kun Vampula kiri eroa kiinni piste pisteeltä. Kotijoukkue ei kuitenkaan taipunut ja otti viimeisen erän kotiin pistein 15 – 11.



Virginie De Carne, LP Kangasala:

- Ensimmäinen peli tänä vuonna ja voitto kotona 3 – 2 tuntuu hyvältä. Aina voidaan parantaa suoritusta, meillä oli omat ylä- ja alamäet. Muutama pelaaja loisti tänään. Hanna Salomäki pelasi hyvällä itseluottamuksella ja iloisesti. Emilia Sipilä teki loistavaa työtä. Molemmat liberot ovat erittäin hyviä, joten Emilian pelaaminen tänään ei vaikuttanut niin paljoa pelidynamiikkaan. Kaiken kaikkiaan erittäin hyvä peli, paljon katsojia ja kannustus kuului kentälle asti – meidän seitsemäs pelaaja oli todella paikalla. Meillä on nuori joukkue, jonka pitää saada oma fiiliksensä kentälle. Tämä oli hyvä jään murtaja keskiviikon Challenge peliä varten.

Arttu Keränen, LP Vampula:

- 20 suora vastaanottovirhettä, ei paljon muuta tarvitse. Syöttö ei purrut ja kotijoukkue pääsi pyörittämään peliä. Neljänteen erään löytyi oma peli, mutta viidennen erän alkupuolella peli karkasi peli, johon se lopullisesti ratkesi. Kolme pistettä olisi ollut tarjolla, mutta olisi pitänyt saada pidettyä enemmän palloa elossa. Olen tyytyväinen hyökkäyspeliin, mutta ekat kosketukset jättivät parantamisen varaa. Vastaanotto on ollut Akilleen kantapää. Kun pallo saadaan ylös, pelaaminen on ollut hyvää. Nyt tuli arviointivirheitä. Tällä esityksellä yksi piste on ansaittu piste.

Emilia Sipilä, LP Kangasala:

- Oli mahtavaa tuuletella, kun omasta vastaanotosta saatiin pisteitä. Oli hienoa päästä pelaamaan. Aina sitä odottaa pelitilaisuutta, että pääsee kentälle tekemään parhaansa. Tällä kaudella tämä oli eka kokonainen peli, jonka sain pelata.

Eeva Puukka, LP Vampula:

- Oli varmasti jännä yleisöön menevä peli. Harmittaa häviö, yksi piste ansaittiin. Suurin ero pelissä tuli syöttöpuolella – 20/5 ässää. Suorat vastaanotto virheet kaatoi tänään. Pärjätään kyllä, kun saadaan palloa ylös.

Joukkueiden parhaat
Segovia LP Kangasala
Sow LP-Vampula

LähiTapiolan pisteet
3 Segovia LPK
2 Sow LPV
1 Salomäki LPK

LP Kangasala - LP-Vampula 3-2
24-26, 25-18, 27-25, 17-25, 15-11
LP Kangasala: Segovia 28/+13,Salomäki 20/+11,Riikonen 12/+7
LP-Vampula: Sow 19/+7,Hiltunen 16/+1,Puukka 14/+8
Katsojia: 417

Lehdistötilaisuus

Ottelutilasto

Kuvat:
Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Tuomo Toppinen / Pieksämäki

  Takaisin