Seuraa meitä somessa:

LP Kangasalan ja LP Viestin kotitaika piti

06.12.2015

Lauantain naisten otteluissa LP Kangasala ja LP Viesti säilyttyivät kotitaikansa. OrPo voitti puolestaan myös kotonaan Pölkky Kuusamon oltua ainoa vierasvoittaja.

OrPo nousi alun vaikeuksista voittoon

OrPo (7-4) piti pisteet kotonaan ja voitti edelleen ensimmäistä vierasvoittoaan hakevan LiigaPlokin (1-11) erin 3-1 (20-25, 25-18, 25-22, 25-14).

Tahmean alun jälkeen OrPo sai pelinsä kulkemaan paremmin.

Eveliina Koljonen, LiigaPloki:

- Alku meni tosi hyvin. Toisessa erässä kävi jotain. OrPo tuli kovemmalla syötöllä ja se näkyi vastaanotossa.
Vastaanottomme ailahteli loppupelissä.

Jenni Tuovila, OrPo:

- Ei kaunista. Meni loppua kohti paremmin. Itsellä ollut nihkeä syksy ja nyt pari lukkoa aukeni. Syöttö kulki. Joukkueelle saatava vielä tasaisuutta.

Jouko Koljonen, LiigaPloki:

- Mitä pidemmälle peli eteni, meillä porukka pehmeni ja ei ollut kylmäpäisyyttä ratkaisuihin, vaastuunkantajia. Olemme kuitenkin menneet eteenpäin.

Teemu Oksanen, OrPo:

- Mercyllä vaikeaa Plokia vastaan, turhia virheitä liikkaa. Syöttö-vastaanottomme kuitenkin sen verran hyvä, vaikka ei säännöllisyyttä. Eräs rotaatio +17 ja toinen -10. Jenni toi vaihdosta sitä, mitä tarvittiin. Lupaa hyvää, kun tulee kilpailua pelipaikalle.

Otteluisäntä Oriveden kaupunki palkitsi joukkueiden parhaina LiigaPlokista Rhianno Tookerin 15/+10 ja OrPosta Salla Karhun 15/+8, 3 ässää, 2 torjuntaa, 30 vastaanottoa ilman virheitä 70% teholla.

OrPo: Moim 22/+11, Karhu 15/+8, Puukka 12/+10
Ploki: Tooker 15/+10, Zonjic 14/+6, Felinski 13/+4

Yleisöä: 351
T 12-9, Ä 9-4, SV 5-7, VO% 56-45, H% 34-29

LähiTapiolan pisteet:
3 Puukka OrPo
2 Tuovila OrPo
1 E.Koljonen Ploki

Ottelutilasto

LP Kangasalan kotitaika pitää

LP Kangasala (8-3) jatkaa liigan kärkikaksikon LP Viestin ja HPK tapaan tappiottomana kotijoukkueena lyötyään WoVo Rovaniemen (7-5) erin 3-1 (25-19, 23-25, 25-23, 25-16).

Ensimmäisen kohtaamisen LP Kangasala vei lokakuun alussa suoraan kolmessa erässä.

Kangasalan emännät aloittivat pelin vahvasti ja pitivät ensimmäistä erää hallussaan koko ajan. Allison Mayfield oli kovassa vedossa, eikä vastustajalla ollut paljoa mahdollisuuksia hänen iskuissaan. Keskittyminen hieman herpaantui ja Tahvanainen otti aikalisän tilanteessa 18 - 15. WoVo nousi jo kahden pisteen päähän 18 – 16, mutta LP ei antanut armoa ja päätti ensimmäisen erän lukemiin 25 – 19.

Erän edetessä Shelby Dalton veti pisteissä Mayfieldistä ohi eli peri oli pitkälti jenkkikaksikon varassa.
LP piti toista erää hallussaan johtaen välillä jopa viidellä pisteellä, kunnes vieraat tasoittivat 17 – 17 lukemiin. Sitten alettiin taistelemaan piste kerrallaan puolin ja toisin. Rovaniemeläisillä oli jo kolme eräpalloa käytettävissä, mutta LP nappasi niistä pisteet itselleen. Lopulta Wovo vei erän Jazmine Whiten iskiessä torjunnan kautta pallon ulos kentältä ja erä päättyi pisteisiin 23 – 25. Pitkälle tauolle lähdettiin 1 – 1 tilanteessa.

Pitkällä tauolla WoVon pukuhuoneessa oli kerätty peli-intoa ja tsemppiä ja erää mentiin todella tasaisesti pitkään. 12 – 12 tilanteen jälkeen rovaniemeläiset rupesivat vetämään kaulaa. Tahvanainen otti ekan aikalisän tilanteessa 12 – 16. Emännät alkoivat kirimään eroa kiinni ja pääsivätkin jo pisteen päähän 16 – 17 tilanteeseen, mutta WoVo ei vielä antanut periksi ja piti johtoa 20 – 20 tilanteeseen asti. Sitten ruvettiin taistelemaan erän voitosta. Ensimmäinen eräpallo kariutui Kristiine Miilenin niitatessa pallon LP:n kenttään. Shelby Dalton iski kuitenkin lopulta eräpallon kenttään ja kolmas erä päätyi pistein 25 – 23 kangasalalaisille.


Neljäs erä oli tiukkaa taistelua heti alusta asti. Ismo Tahvanaisella sai keltaisen kortin valitettuaan äänekkäästi, kun tuomari ei viheltänyt Heidi Rovanperän tuplakosketusta. Erä jatkui tasaisena vääntönä ja kotijoukkue sai jo välillä neljän pisteen johdon. Tekniselle aikalisälle mentiin 14 – 12 tilanteessa. Rovaniemeläiset pääsivät pisteen päähän vielä 14 – 13 tilanteessa, mutta sen jälkeen LP:n johto vain kasvoi ja peli päättyi 25 – 16 pistein LP Kangasalan voittaessa neljännen erän ja pelin erin 3 – 1.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Samoilla ajatuksilla, mitä Teemu jo sanoi. Torjunnat tuli meille. Kolmas erä saatiin syötöillä rikki ja pikku hiljaa se kääntyi meille. Tykkään Wovon tyylistä pelata ja se on hankala vastustaja. Alussa olimme liikaa Daltonin ja Mayfieldin varassa. Treeneissä keskipeli toimii hyvin, mutta peleissä se ei oikein kulje. Nyt saatiin sitä kutienkin vähän auki. Peli oli epätasainen. Molemmilla joukkueilla ensi viikolla eurocupin pelit edessä ja se varmaan painaa keskittymistä. Tyylipisteitä ei kuitenkaan jaeta ja 3 pistettä oli arvokasta. WoVo pisti kyllä hyvin kampoihin. Otin keltaisen kortin, kun pallo pyöri Rovanperällä sormissa, eikä tuomari uskaltanut viheltää.


Teemu Mäkikyrö, WoVo Rovaniemi:

- Vähän huono alku oli pelissä. Oltiin vähän telineissä, eikä uskallettu oikein pelata. Ekan erän alku oli katastrofi. Loppua kohti päästiin paremmin peliin mukaan ja saatiin muutama onnistunut hyökkäys. Toisessa erässä 10 pisteen paikkeilla alettiin hyökkäämään. Siihen asti siliteltiin. Sitten saatiin muutama hyvä hyökkäys ja palloja peliin. Kolmannen erän alku oli hyvää puolustuspeliä. Jatkopalloissa ei saatu niin hyvin tilanteita. LP syötti paremmin kolmannen erän alun. Sitten meillä repsahti puolen välin huitteilla. Tärkein tekijä oli torjunta, jossa oli isoin ero ja siihen hävittiin.

Roosa Laakkonen, LP Kangasala:

- Peli oli tänään ailahtelevaa. Eka erä pelattiin tosi hyvin. Kahdessa seuraavassa ei saatu oikein henkeä päälle, aikaa häsläämistä. Vikaan erään saatiin henki päälle ja hyvin pelattiin loppu.

Jessica Kosonen, WoVo:

- Ei pelattu loppuun asti kunnolla. Meidän peli aaltoilee liikaa. Kaveri oli parempi torjumaan. Peli olisi voinut olla parempaakin.

Ottelun parhaat pelaajat:
LP Kangasala Shelby Dalton
WoVo Kristiine Miilen

Kangasala: Dalton 19/+15, Mayfield 17/+12, Laakkonen 9/+7
WoVo: Miilen 19/+8, Kosonen 11/+5, Pekkarinen 10/-2

Yleisöä: 240
T 11-2, Ä 5-5, SV 8-13, VO% 51-42, H% 43-38

LähiTapiolan pisteet:
3 Dalton LP
2 Mayfield LP
1 Miilen WoVo

Ottelutilasto

Pölkky löi LP-Vampulan toistamiseen

Pölkky Kuusamo (7-5) uusi lokakuun alussa kotonaan ottaman voiton LP-Vampulasta (2-9) lauantaina Huittisissa. Tuomas Alatalon suojatit veivät voiton 1-3 (25-21, 24-26, 18-25, 20-25).

Pölkky pelasi ensimmäisen vieraspelinsä sitten lokakuun ja voitto oli sillä matkoilla toinen viiteen otteluun. LP-Vampulan kotisaldo on nyt 1-5.

LP-Vampula aloitti ottelun vahvasti ja veikin ensimmäisen erän 25-21. Toisessa erässä pölkyllä oli jo useamman pisteen kaula, minkä vampulattaret kuroi kuitenkin kiinni. Lopussa pallo pyöri kuitenkin Kuusamolle ja erän kääntyminen jatkopisteillä 24-26 taisi olla koko ottelun kulminaatiopiste.

Kaksi seuraavaa erää olivat kotijoukkueelta sekavan näköistä kohellusta, eikä kolmannen erän 18-25 tappion jälkeen ollut enää todellista taistelua ja ottelu siis vieraille erin 3-1.

Julija Vorona Pölkky:

- Tosi ylpeä ja onnellinen. Joukkue pelasi hyvin. Laura Iltanen Vampula: - Ensimmäisessä erässä pelattiin hyvin, sitten tapahtui jotain mitä ei vielä ole selvillä. Toisen kirin katkeaminen oli haasteellinen henkisesti. Ei päästy samalle tasolle, kuin muutamassa edellisessä erässä

Tuomas Alatalo Pölkky:

- Tiesin että ei tule helppo peli. Vampula pelaa tosi hyvää ja iloista peliä joten pelonsekaisin tuntein Huittisiin tultiin. Tosi onnellinen kolmeen pisteen voitosta.

Aigor Kaibald LP-Vampula:

- Aloitettiin hyvin, mutta ei saatu pidettyä sitä itseluottamusta päällä toisen erän tiukan tappion jälkeen. En tunne vielä pelaajia henkisesti niin hyvin, että tietäisin, kuka pystyy kantamaan vastuuta ja kuka pystyy venymään ja kuka ehkä ei.

Parhaina pelaajina palkittiin
Pölkky Kuusamo Julia Vorona
LP-Vampula Laura Iltanen.

Vampula: Matthews 15/+12, Esko 12/+5, Helminen 11/+6
Pölkky: Vorona 20/+10, Prokopenko 18/+10, Nicholson 13/+8

Yleisöä: ?
T 6-8, Ä 7-10, SV 11-9, VO% 46-47, H% 50-51

LähiTapiolan pisteet:
3 Prokopenko Pölkky
2 Love Pölkky
1 Bruns LP-Vampula

Ottelutilasto

LP Viesti voitti laajalla materiaalilla pelaten

LP Viesti ei antanut vierasjoukkue Meston yllättää itseään lauantaina, vaan otti kauden seitsemännen täyden pistepotin kotonaan erin 3-0 (25-9, 25-15, 25-20).

Ennen ottelua palkittiin marraskuun liigapelaajaksi valittu Dubravka Rakic sekä hänen lisäkseen kuukauden tähdistöön valitut Roosa Koskelo ja Ronja Heikkiniemi.

Kotijoukkueen (14-1) kaikki 12 pelaaja pelasivat ottelussa vähintään yhden kokonaisen erän. Kaisa Jokinen nousi parhaaksi pistenaiseksi tehoin 14/+12.

Tatsiana Mysliutchyk pyöritti vahvasti kotijoukkueen peliä ensimmäisen ja kolmannen erän. Sari Tauriainen puolestaan selvisi tehtävästä hyvin toisessa erässä.

Sarjajumbo Mesto (1-10) joutui peliin hankalista lähtökohdista ja päävalmentaja Viktor Circhenko joutui laittamaan pelaajia vieraille pelipaikoille. Joukkueen ainoa plussalle jäänyt pelaaja oli Viesti-kasvatti Taru Alho (9/+5). Muun joukkueen tehot olivat 15/-7.

Taru Alho, Mesto:

- Kyllähän tässä oli aika selkeä ero liigakärjen ja liigajumbon välillä. Meillä kesti pitkään peliin mukaan pääseminen.LP Viesti pelasi etenkin ensimmäisessä erässä aika virheetöntä peliä. Kolmannessa oltiin jo mukana. Salossa on aina kiva pelata!

Tatsiana Mysliutchyk, LP Viesti:

- Olen todella iloinen, että pystyin pelaamaan kuten haluan. Kaikkille joukkuetovereilleni tuli mahdollisuus pelata ja kaikki pelasivatkin hyvin. Nautin keskeltä pelaamisesta tänään paljon. Ei ollut vaikeuksia palata peliin kolmanteen erään, näin peliä vaihdosta hyvin toisen erän ajan ja siitä pystyi sitten hyötymään kolmannessa erässä.

Viktor Circenko, Meston päävalmentaja:

- Me yritämme tehdä jokaisessa pelissä parhaamme ja tehdä mitä osaamme. Tänään vastustaja ei anatnut meille mahdollisuutta, etenkin avauserässä he pelasivat todella virheettömästi. Vastaanotto meillä toimi aika hyvin, mutta hyökkääminen oli vaikeaa (tappo% 23, LP Viestillä 54%).

Kari Raatikainen, LP Viestin päävalmentaja:

- Tästä tuli hempompi ilta kuin ajattelin. Pyrimme peluuttamaan kaikkia ja ykkösnyrkkiämme avauserässä torstaina CEV Cupin ottelua jo ajatellen. Edessä on syksyn tärkein ottelu Azeryol Bakua vastaan.

- Ensimmäisen erän peli oli sitä, mitä toivoimme: ykköstempoa pelattiin rohkeasti ja se avasi paikkoja laitaan yhtä vastaan. Syöttö oli tänään aika kehnoa, mutta kyllä Meston vastaanottokin oli ihan hyvää kahden liberopelaajan ollessa kentällä. Mira Hämäläinen pääsi nyt näyttämään taitojaan ja onnistui hienosti. Meillä on 13 hyvää pelaajaa.

Viesti Jokinen 14/+12, Lymareva 8/+6, Hämäläinen 6/+3
Mesto Alho 9/+5, Mutka 5/-3, Siuro 4/-1

Yleisöä: 351
T 8-2, Ä 4-3, SV 8-6, VO% 54-52, H% 54-23

LähiTapiolan pisteet:
3 Mysliutchyk LP
2 Koskelo LP
1 Jokinen LP

Ottelutilasto

Kuvat:
Osku Sahlsten / LP Viesti
Veli-Jussi Lietsala / OrPo
Jyri Kivimäki / LP Kangasala

  Takaisin