LP Kangasalan kotivoittojen sarjaan 25. osa

16.02.2021

LP Kangasala jatkoi tappiottomien kotiotteluiden sarjaansa tiistain Mestaruusliigan kamppailussa toista kärkipään joukkuetta Pölkky Kuusamoa vastaan. Kangasala oli varsinkin erien ratkaisuhetkillä vierailijaa terävämpi ja vei ottelun suoraan kolmessa erässä 3-0.

Avauserässä LP Kamgasala oli alusta asti niskan päällä eikä päästänyt Pölkkyä missään vaiheessa haastamaan tosissaan taistelussa erän voitosta. Varsinkin Salla Karhu oli alusta asti mainiolla pelipäällä ja erä kotijoukkueelle melke selkeästi 25-18.

Toisen erän alku oli tasaisempi mutta koko ottelun jälleen hienosti syöttänyt kotijoukkue piti Karhun johdolla Pölkyn koko erän parin pisteen takamatkalla. Karhu oli varsinkin erän ratkaisuhetkellä tehokas muutamalla hänelle tyypillisellä älykkäällä ratkaisulla ja erä kotijoukkueelle lopulta 25-22.

Kolmas erä oli ensimmäisen erän toisinto pisteiden valossa, kotijoukkue piti koko ajan huolen että Pölkky ei pääse paria pistettä lähemmäksi ja varsinkin pari ensimmäistä erää hieman tavanomaista pienemmillä tehoilla hyökännyt Jody Larson piti ratkaisullaan huolen että myös ottelun kolmas erä pysyi kotijoukkueella ja erä 25-22 ja koko ottelu siis suoraan 3-0.

Rita Timonen, Pölkky :

– Kärkiottelut ovat aina hienoja pelejä, Kangasalan on varsinkin vain noissa kahdessa ensimmäisessä kosketuksessa niin vahva että emme pystyneet tänään heitä haastamaan.

Tuomas Alatalo, Pölkky :

– Kangasala oli juuri tämän verran parempi joka osaalueella, nyt tärkein focus on saada peli mahdollisimman valmiiksi ennen kevään tärkeitä otteluita.

Salla Karhu, Lp:

– En tiedä oliko tämä henkilökohtaisesti kauden paras pelini, mutta kevättä kohti on hyvä että peli paranee koko ajan.

Arttu Keränen, LP :

– 3-0 voitto niin täytyy olla aina tosi tyytyväinen. Runkosarjan voitto on nyt omissa käsissä, mutta sitä tärkeämpää on olla valmiina kun kauden tärkeimmät pelit ovat keväällä edessä.

* Voitot keskinäisistä 14-13 LP Kangasalle, LP Kangasala voittanut 3 edellistä ja 3 edellistä Kangasalla
* Kangasalan Roosa Laakkonen on torjuntatilaston 3. (57) ja hyökkäys% 1. (58%). Tiiamari Sievänen on vastaanottotilaston 1. (57%) ja Taija Tikka hyökkäys% 4. (51%). Tiiamari Sievänen johtaa PROliberokilpailua.
* Pölkyn Jonna Wasserfaller on ässätilaston 1. (52) ja Jessica Kosonen 2. (46). Polina Malik on pistetilaston 3. (410) ja Jessica Kosonen 5. (336).

LP Kangasala - Pölkky Kuusamo
3-0 (25-18, 25-22, 25-22)
LP Kangasala: Larson 15/+9, Karhu 15/+10, Heikkiniemi 10/+2
Pölkky: Malik 14/+7, Wasserfaller 9/+6, Pyhäjärvi 8/+6
Ässät 4-5, syöttövirheet 7-7, torjunnat 6-6, hyökkäys% 42-29, vastaanotto% 39-49