Seuraa meitä somessa:

LP Salo CEV Cupin toiselle kierrokselle

21.12.2016

LP Salo (Viesti) on varmistanut paikkansa lentopallon CEV Cupin toisella kierroksella.

Joukkue tarvitsi Salohallin kotiottelussaan kroatialaista Mladost Zagrebia vastaan kaksi voitettua erää voitettuaan ensimmäisen osaottelun 3-0.

Salo voitti toisenkin osaottelun 3-0 (25-21, 26-24, 25-19).

LP Salo sai otteluun unelma-alun. Ensin Vera Klimovich ja Pauliina Vilponen ottivat highlight-koosteisiin kuuluvat torjuntapisteet ja niiden perään Victoriia Tuchashvili napautti ässäsyötöllä tilanteeksi 3-0. Erän aikana tilanne kuitenkin tasoittui, ja tilanteessa 21-18 LP Salon päävalmentaja Tomi Lemminkäinen joutui turvautumaan aikalisään. Joukkueella oli neljä eräpalloa, joista toinen tuotti 25-21 –erävoiton. Mladost Zagreb tuuletti jo voitettua pistettä, mutta vierasjoukkueen verkkovirhe tarjosi LP Salolle erävoiton.

Toinen erä aloitettiin piste pisteestä –hengessä. Salo heräsi erään tilanteessa 6-9, ja haki viidellä peräkkäisellä pisteellä 11-9 –johdon. Vieraiden päävalmentaja Sasa Ivanisevic otti aikalisällä joukkueensa puhutteluun, ja se tepsi. Mladost otti neljä pistettä putkeen ja siirtyi takaisin johtoon. Tämän jälkeen erää pelattiin taas tasatahtiin. LP Salo oli jo karkaamassa erävoittoon ja jatkopaikkaan tilanteessa 23-21, mutta Zagreb ei vielä luovuttanut. Ensimmäinen eräpallo lopulta riitti, ja Salo vei vaiherikkaan erän 26-24.
Kolmas erä oli enää pelkkä muodollisuus, ja sellainen siitä tulikin. Molemmat joukkueet kierrättivät pelaajiaan, ja antoivat runkopelaajilleen hieman lepoa. Erä LP Salolle 25-19. CEV Cupin toisella kierroksella LP Salo saa vastaansa HPK:n Hämeenlinnasta. Ensimmäinen osaottelu pelataan Salohallissa, ja aikaikkuna tuolle pelille on 10.-12.1. Mestaruusliigaa LP Viesti pelaa seuraavan kerran 29.12., ja silloin Salohallissa pelataan jo ikään kuin CEV Cupin esiottelua, kun vastaan tulee nimenomaan liigakärki HPK.

Sasa Ivanisevic, Mladost Zagrebin päävalmentaja:

- Keskittyminen ei ollut kentällä. Salo oli parempi ja ansaitsi voittonsa Zagrebissa ja ansaitsi voittonsa täällä. Se on kokenut joukkue ja täynnä hyviä pelaajia, erityisesti passari ja keskipelaajat. Me olemme nuori joukkue vielä ja teimme etenkin hyökkäysvirheitä liikaa.
Tomi Lemminkäinen, LP Salon päävalmentaja:

- Kaksi tasaista joukkuetta, ja onnistuimme voittamaan kaikki erät. Olen erittäin tyytyväinen jatkopaikkaan. Molemmat joukkueet pelasivat tänään paremmin kuin viimeksi, ja tekivät toistensa pelaamisesta vaikeaa. Emme päässeet kahdessa ensimmäisessä erässä niskanpäälle. Nooralta (Kosonen) tärkeitä onnistumisia tärkeissä paikoissa, vaikka peli ei ollut hänelle mitenkään helppo. Ronja (Heikkiniemi) jännitti Zagrebissa, mutta hän pelasi kuin vanha tekijä. HPK tulee nyt vastaan. Taidetaan kohdata neljä kertaa kuukauden sisään. Mieluummin ottaisin ulkolaisen joukkueen vastaan. Sen takia ainakin me eurocupiin ilmoittaudumme.
Ronja Heikkiniemi, LP Salo:

- Ei ollut mikään helppo peli. Vastustaja oli hyvin latautunut ja halusi voittaa. Saimme vastaanottomme kuntoon, ja sitä kautta omat vahvuutemme käyttöön. Kahden erän jälkeen Mladostin lataus sitten laski. HPK:lta otimme viimeksi pataan 3-0, joten mielenkiintoinen ottelu on tulossa. Meidän pelimme on nyt valmiimpaa kuin silloin.
Ottelun parhaat pelaajat: LP Salo: Ronja Heikkiniemi Mladost Zagreb: Katarina Luketic

LP Salo: Heikkiniemi 15/+13, Gokhshtein 12/+9, Kosonen 11/+3
Mladost: Luketic 16/+10, Strunjak 8/+3, Vrbanc 6/+4

Ottelutilasto

Kuvat: Osku Sahlsten / LP Salo

  Takaisin