Seuraa meitä somessa:

LP Salo putosi jatkosta Mestarien liigassa huikean taistelun jälkeen

25.10.2017

LP SALO / LP Viesti teki seuransa historiaa ja voitti ensi kerran Mestarien liigan lentopallo-ottelun keskiviikkoiltana Salohallissa. Otteluvoitto 3-1 VC Maritza PLOVDIVia vastaan vei jatkon kannalta ratkaisevaan kultaiseen erään, jossa bulgarialaiset olivat kuitenkin niukasti 12-15 parempia ja jatkavat Mestarien liigan 3. kierrokselle. LP SALO puolestaan jatkaa europelejä tammi-joulukuussa tshekkiläistä Kralovo Pole BRNO -joukkuetta vastaan.

Pelin lehdistötilaisuudessa VC Maritzan parhaana palkittu tulisieluinen, kokenut libero Ivelina Monova (31) korosti tunteiden merkitystä.

- Todella tunteellinen peli! Olenkohan koskaan pelannut tällaista ottelua, huokaisi Monova.

- Onnittelen vastustajaa myös pelistä. Me teimme ajoittan liikaa virheitä ja etenkin toisessa erässä, selvän johtoaseman jälkeen emme käyttäneet järkeä, vaan pelasimme tunteella ja pelasimme huonosti. Ottelun alussa meillä oli vielä järkeä pelissä - jatkossa ei. Voin olla onnellinen, että menimme jatkoon.

- Ratkaisuerässä sitten teimme onnistuneita ratkaisuja, etenkin Kremena Kamenova, kehui libero joukkueen tehokasta yleispelaajaa.

Otteluisäntä Traktoauton palkitsema Ronja Heikkiniemi oli tietenkin allapäin, mutta nosti valoisia puolia esiin.

- Onnittelut Maritzalle voitosta. Olen tietty pettynyt tappiosta, mutta samalla ylpeä joukkueesta, joka pystyi tuollaiseen otteluun. Hyvää taistelua, tunnetta ja se kuka oli kova tiukoissa paikoissa, voitti. Maritza oli viimeisen erän lopussa juuri hiukan parempi ja ansaitsi sillä voittonsa, kiteytti Rone Heikkiniemi osuvasti.

Vieraiden valmentaja Ivan Petkov oli pelissä koko ajan kuin tulisilla hiilillä ja otti yhden punaisen kortinkin, mutta lehdistötilaisuudessa mies oli jo tyynempi.

- Onnittelen LP SALOa hyvästä taistelusta. Olen onnellinen voitosta, mutta vihainen siitä, että toisen erän loppupuolelta emme olleet pelissä järki päässä, vaan tunteet pääsivät valloilleen. Tiesin jo kotiottelumme jälkeen, että tästä tulee tiiukka peli ja niinhän tässä juuri kävi. Olemme kuitenkin lopussa voittajia ja siksi voin olla tyytyväinen, mietti Petkov.

Hän ei halunnut nostaa pelaajistaan ketään toisen yläpuolelle, mutta oli samaa mieltä, että Kremena Kamenova oli vahva lopussa.

LP SALOn päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli media edessä tyynen rauhallinen.

- Tottakai ollaan pettyneitä, koska pudottiin jatkosta, mutta nyt on muistettava, että 1,5 pelatun erän jälkeen tuskin monikaan uskoi enää kultaiseen erään. Toisessa erässä, Ronen syöttövuoron aikana saatiin hurmos esiin ja se jatkui melkein ottelun loppuun saakka. Se oli meiltä loistavaa peliä. Meillä oli jo Bulgariassa paikkoja ottaa toinenkin erävoitto ja tässä tilanteessa se olisi riittänyt jatkoon. Kultaisessa erässä tietyissä tilanteissa meillä ei ollut riittävän hyviä hyökkäystehoja kun taas vastustaja oli juuri silloin parhaimmillaan. Yleispelaajat nostivat tasoaan avausottelusta hienosti ja vaikka Noora Kosonen oli aamulla hieman flunssainen, hän pelasi yhdessä Ronen kanssa paljon avausottelua paremman pelin.

- Vielä erikseen on todettava, että joukkueiden välillä yhteistyö kentän ulkopuolella toimi hienosti, oli reilua pelaamista ja toivon, että voimme jollakin tavalla jatkaa yhteistyötä tulevinakin vuosina, totesi Tomi Lemminkäinen myöhäisen illan päätteeksi.

LP SALO palaa taas LP Viestiksi jo perjantaina, jolloin vastassa on Mestaruusliigan kotiottelussa WoVo Rovaniemeltä.

Osku Sahlstenin kuvat ottelusta

  Takaisin