LP-Vampula haastamaan HPK:ta YLE-ottelussa

09.01.2016

Kotonaan vain yhden erätappion tämän kauden liiigaotteluissa hävinnyt liigakakkonen HPK saa YLE:n sunnuntaisessa TV-ottelussa vastaansa seitsemäntenä olevan LP-Vampulan.

Lähetys TV2:ssa käynnistyy 10.1. sunnuntaina kello 16.30. Ottelun selostaa Mikko Hannula.

HPK avasi vuoden 2016 keskiviikona häviten sen kanssa tiukimmin runkosarjan kakkospaikasta taistelevalle LP Kangasalle vieraissa 0-3. LP-Vampulalle ottelu on vuoden ensimmäinen viime vuoden päätyttyä kolmeen voittoon neljän viimeisen ottelun suhteen.

HPK on menettänyt kotonaan kuudessa liigaottelussa vain yhden erän (LiigaPlokille). Erä oli kauden ensimmäinen, joten hämeenlinnalaisilla on nyt 18 erävoittoa Elenia Arenalla putkeen.

Valmentajaa kauden aikana vaihtanut LP-Vampula on nyt virolaisen Aigor Kaibaldin johtamana. Joukkue on voittanut liigassa viisi ottelua ja hävinnyt kymmenen.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen pelattiin Hämeenlinnassa 19.10. ja tuolloin LP-Vampula sai vain 17,14 ja 16 eräpistettä. (Ottelutilasto). Pia Korhonen oli tuolloin kentän hahmo tehoin 21/+18.

Toinen kohtaaminen Huittisissa 21.11. oli jo aivan eriluokan ottelu: LP-Vampula johti ottelua jo 2-1, mutta lopulta Luca Chiappinin suojatit hoitivat vierasvoiton 2-3. (Ottelutilasto)