LP-Vampula haki välieräpaikan vieraista

11.10.2015

LP-Vampula oli sunnuntaina kolmas joukkue, joka selvitti tiensä naisten Suomen Cupin välieriin. Huittislaiset voittivat vieraissa LiigaPlokin 0-3 (20-25, 19-25, 21-25) ja kotitappion ollessa alla pelattiin ns. kultainen erä jatkopaikasta. Sen LP-Vampula vei 8-15.

Avauserässä kotijoukkue lähti pirteästi peliin pitäen jopa johtoa tilanteeseen 10-8 sen jälkeen Essi Helmisen aloituksilla Vampula karkasi 18-13 johtoon eikä tilanne muuttunut erän aikana.

Toisessa erässä ex-plokilainen Laura Iltanen viihtyi pitkään aloitusruudussa. Hän syötti heti erän alkuun 7-0 johdon ennenkuin prinsessa Ruususen unta nukkunut kotijoukkue avasi pistetilinsä. Ero oli niin iso ettei LiigaPloki päässyt kuin Lana Zonjic ja Rhiannon Tookerin aloitusvuoroilla hetkittäin kiusaamaan Vampulaa.

Kolmannessa LiigaPloki pysyi mukana 5-5 tilanteeseen, jonka jälkeen Vampula karkasi passari Taylor Bruns 7/+7 (pelasi kaksi vuotta sitten LiigaPlokissa) upealla passipelillä tavoittamattomiin. Useinmiten passit päätti Alexis Mathews (16/+15) tehoilla lisäksi hän oli vahva torjuja verkolla. Laidassa loisti Ellinoora Hiltunen 16/+7. Kolmannen erän voitto Vampulalle 25-21 merkitsi kultaista erää.

Kultaisessa erässä LiigaPloki karkasi jo 3–1 johtoon, mutta ote kirposi pikkuhiljaa Vampulalle. Matthews and Hiltunen hoitivat hyökkäykset LiigaPlokin kenttään Brunsin tarjoilusta. Kotijoukkueesta kukaan ei päässyt todelliseeen hurmokseen, vaan selkeä 8-15 tappio merkitsi LP Vampulan selviytymistä Hämeenlinnassa pelattavaan lopputurnaukseen.

Olli Nenonen, LiigaPloki: - Minun pitää ottaa vastuu siitä,että en saanut joukkuetta syttymään peliin. Valmistautuminen meni pieleen. Laitapelissä meillä on liikaa eroja lyöntipelissä, löysät lyönnit eivät jää noin hyvää puolustavaa joukkuetta vastaan.Perjantaina Vampulassa olimme selkeästi parempia hyökkäyksessä.

Kai Stenius, LP Vampula: - Tunkkaista on ollut meidän pelimme liigassa, nyt peli avautui, joukkueessa on potentiaalia. Meillä oli tänään rohkea syöttö ja parempi vastaanotto kuin LiigaPlokilla, passari Taylor Bruns oli hyvä tänään.

Lana Zonjic, LiigaPloki: - Odotin kovasti tätä peliä, mutta aloitusyöttömme oli liian helppo ja vastaanotto ei ollut tarpeeksi hyvää.

Taylor Bruns, LP Vampula: - Onnistuimme tänään paremmin kuin perjantaina, vastaaotto oli meillä hyvää. Oli mukava tulla Pihtiputaalle pelaamaan tutustussa salissa ja nähdä faneja ja ystäviä.

Palkitut: Lana Zonjic, LiigaPloki , Alexis Mathewas, LP Vampula

Jo varmoja välieräjoukkueita ovat nyt LP-Vampula, LP Kangasala ja Oriveden Ponnistus.

Neljäs välieräjoukkue ratkeaa keskiviikkona, kun HEL-Volley ja LP Viesti kohtaavat Helsingissä toisessa osaottelussa. Avauosan Salossa vei LP Viesti 3-0.