Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula haki voiton Salohallin trilleristä

02.11.2019

LP-Vampula otti 3-2 -vierasvoiton LP Viestistä lauantaina ja on neljä joukkue, joka on LP Viestin sen kotihallissa liigassa koskaan voittanut. LP Kangasala löi kotonaan Hämeenlinnan Lentopallokerhon 3-1 ja LiigaPloki jatkaa voittoputkeaan kaadettuaan WoVo Rovaniemen 3-0.

LP Kangasala Hämeen hallitsija

Kotijoukkue LP Kangasala tarrasi ainakin tilapäisesti epäviralliseen ”Hämeen herruuteen” naisten Mestaruusliigan ottelussa Hämeenlinna Lentopallokerhoa vastaan voittamalla ottelun lauantaina erin 3-1.

Ottelun avauserä oli kotijoukkueen lievää hallintaa ja varsinkin kun Hämeenlinna syyllistyi useisiin syöttövirheisiin, niin ilman lievästi loukkaantunutta keskipelaaja Julia Miniukia pelannut LP Kangasala voittikin sen suuremmitta vaikeuksitta 25-17.

Toinen erä alkoi tasaisesti ja LP Kangasala hankkiutui jo 18-14 johtoon, kunnes Hämeenlinnan argentiinalaisvahvistuksen Victoria Tosin syöttövuorolla tuli rinnalle ja lopulta ohi varsinkin upeasti hyökänneen jenkkivahvistuksen Oluoma Okaron johdolla. Erä jännittävien vaiheiden jälkeen vierailijoille 26-28.

Pitkän tauon jälkeen kentälle saapui sisuuntunut kotijoukkue ja varsinkin toisen erän lopulla hieman haparoiden pelannut Jutta Riikonen terävöityi oikein kunnolla ja erä lopulta Kangasalle 25-20.

Neljännen erän alku olikin kotijoukkueen näytöstä ja peli olikin äkkiä jo 9-1. Erän edetessä touhu ei paljon muuttunut ja myös aiemmissa erissä lähes pitelemätön Okaro torjuttiin useaan otteeseen ja erä kotijoukkeelle näytöstyyliin 25-13.

Roosa Heikkiniemi, Hämeenlinna:

– Alku oli meiltä hyvä. Lopussa jostain syystä emme olleet yhtä vahvoja. Siskoa vastaan ei ollut ehkä niin outo pelata, kun aiemmin pelatessani Kuortaneen paidassa.

Matteo Pentassuglia, Hämeenlinna :

– Kun olosuhteiden pakosta joudumme liki joka kerta vaihtamaan avauskuusikkoa, niin annamme liikaa henkistä etumatkaa vastustajalle.

Ronja Heikkiniemi, LP Kangasala

– Tiedettiin Hämeenlinnan kovat lyöjät, ja saatiin ne varsinkin loppupelissä hyvin kuriin. Pitkän tauon jälkeen tultiin kentälle oikella asenteella.

Arttu Keränen, LP Kangasala

– Alkupeli pelattiin virkamieslentopalloa, osaksi johtuen siitä että vastustaja pelasi eri lailla kun odotimme. Pitkän tauon jälkeen peli parani.

Parhaat pelaajat:
Mary-Kate Stapleton LP
Oluoma Okaro, Hämeenlinna

LähiTapiolan pisteet
3 Marshall LP Kangasala
2 Laakkonen LP Kangasala
1 Okaro Lentiskerho

PROlibero
Sievänen, LP Kangasala

Ottelutilasto


LP-Vampulalle ensimmäinen otteluvoitto Salohallista

LP-Vampula Huittinen pystyi ensimmäisen kerran kautta aikain nappaamaan vierasvoiton pyhäinpäivänä Salohallista: kotijoukkue LP Viesti kukistui lähes 2,5-tuntisen kamppailun päätteeksi 2-3 (13-25, 25-15, 25-20, 20-25 ja 14-16).

Ottelun eräpisteet kuvaavat varsin hyvin pelin kulkua: vieraat olivat avauserässä aivan omaa luokkaansa, kotijoukkue syyllistyi lukuisiin virheisiin – 2 syöttövirhettä, 6 vastaanottovirhettä ja 5 hyökkäysvirhettä. Samaan aikaan LP-Vampula pelasi aivan huippuerän. Joukkueiden teholukemat olivat avauksessa paljon puhuvat: LP Viesti -2 ja LP-Vampula +15.

Toisesta erästä alkaen pelattiin tasaisempaa lentopalloa, mutta varsin ailahtelevasti. LP Viesti piti johtoasemansa toisessa ja kolmannessa erässä, mutta neljännessä LP-Vampula karkasi lukemista 19-19 ensin 19-23:een ja 20-24:stä erävoittoon.

Koko ottelu huipentui lopulta viidennen erän 13-13 -tilanteen jälkeisiin tapahtumiin: 13-14 LP Viestin syötettyä yli rajojen, 14-14 Anu Ennokin lujalla 4-paikan iskulla, 14-15 Aleksandra Cveticanin iskulla ja 14-16 LP Viestin verkkovirheestä.

Voittajien avainpelaajiin kuulunut ja parhaana palkittu Iina Andrikopoulou oli tietysti tyytyväinen:

- Tämä oli yksi parhaista peleistä meiltä vaikka olikin niin ailahtelevaa. Monta kertaa oltiin jo valmiina häviämään palloja, mutta sieltä vaan noustiin uudellen ylös. Oli kyllä ansaittu voitto! nautti Andrikopoulou.

LP Viestin parhaana palkittu joukkueen kapteeni Anna Czakan oli pettynyt.
- Meiltä aivan liikaa ailahtelevaa peliä ja samalla Vampula puolusti sisukkaasti. Meillä ”naamat painuivat” hävityn pallon jälkeen ja sieltä oli vaikea nousta taistelemaan seuraavasta pallosta, kiteytti Czakan.

Voittajien päävalmentaja Darko Dobreskov pääsi nauttimaan saman viikon aikana jo toisesta merkittävästä voitosta: Hämeenlinnan Lentopallokerho kukistui Suomen cupin puolivälierässä ja nyt kaatui LP Viesti ensi kerran kotihallissaan.

- Uhh!! Oli kova ottelu. Kaksi ensimmäistä erää olivat tavallaan toistensa peilikuvia ja taas kaksi seuraavaa ja niiden pohjalta viides erä oli täysin odotettavissa ja oikea vaihe pelissä. Kaikkiaan pelissä oli asioita, joihin en voi olla tyytyväinen, mutta voitto on aina voitto. Tästä voi oikein hyvillä mielin lähteä ensi viikon Challenge cupin otteluun Volley Luganoa vastaan Italiaan, hykerteli serbialaisvalmentaja.

- Avauserä oli tietenkin meiltä oikein hyvä, toinen ei – loput erät olivat sitten tasaisempia. Tiesimme, että jos LP Viesti saa ykköspelaajansa Anu Ennokin ja Katarina Pilepicin onnistumaan, meillä on vaikeuksia. Mutta voitto on tietenkin makea, totesi Dobreskov.

LP Viestin päävalmentaja myös vastustajan paremmuuden:

- En muista milloin vierasjoukkue olisi pelannut meitä vastaan Salohallissa noin hyvää erää – samaan aikaan me teimme liikaa virheitä. Toisessa erässä tilanne oli toisinpäin, jatkoerissä mentiin jo tavanomaisempaa lentopalloa. Vampula ansaitsi voittonsa, me olimme liikaa kolmen pelaajan varassa ja syöttövirheitä tuli aivan liikaa (koko ottelussa kaikkiaan 16), painotti Lemminkäinen.

- Yhteen sarjapisteeseen ei voi olla tyytyväinen, mutta hyvää oli se, että noustiin kuitenkin taistelemaan voitosta, näki Lemminkäinen.

Otteluisäntä OP Lounaismaan palkitsemat pelaajat:
Anna Czakan, LP Viesti
Iina Andrikopoulou, LP-Vampula

Pro-libero -pelaaja:
Netta Laaksonen, LP Viesti

Parhaat pistepelaajat:
LP Viesti: Katarina Pilepic 23/+12, Anu Ennok 18/+12, Anna Czakan 17/+13.
LP-Vampula: Aleksandra Cvetican 20/+12, Iina Andrikopoulou 20/+12, Nina Jakic 14/+12

Syöttövirheet: 16-11
Ässäsyötöt: 6-10
Hyökkäysprosentit: 47-44
Vastaanottoprosentit: 47-55.

Parhaat pelaajat
Anna Czakan, LP Viesti
Iina Andrikopoulou, LP-Vampula

LähiTapiolan pisteet
3 Cveticanin LP-Vampula
2 Czakan LP Viesti
1 Andrikopoulou LP-Vampula

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Ottelutilasto

LiigaPloki takaisin sarjan kärkipaikalle

LiigaPloki palasi naisten liigan kärkipaikalle ja jatkoi voittoputkeaan kaatamalla WoVo Rovaniemen 3-0 (25-20, 25-21, 25-16).

LiigaPloki aloitti ottelun nihkeästi. WoVo karkasi Oona Viljasen aloitusvuorolla 5-0 johtoon, josta kotijoukkue kuitenkin tasoitti pelin tilanteeseen 6-6. Vierasjoukkueen yleispelaaja Taylor Slover hyökkäsi onnistuneesti vieden WoVon jo 14-8 karkumatkalle. LiigaPlokin onnistuneet aloitukset ja parantunut vastaanotto takasivat kuitenkin erän LiigaPlokille.

Toinen erä oli tasaisempi kuin ensimmäinen. WoVon kenttäpuolustus haki useita LiigaPlokin hyviä hyökkäyksiä peliin. Kotijoukkueesta parhaiten onnistuivat Maddie Palmer ja Salla Karhu, jotka olivat LiigaPlokin erävoiton takuupelaajia.

Kolmas erä oli selkeästi LiigaPlokin. Pelaajien tekeminen oli parempaa ja virheetöntä. Erän lopullinen ratkaisu oli Maddie Palmerin kolme ässäaloitusta, sen myötä hyvin taistellut WoVo taipui lopullisesti.



Alessandro Lodi, LiigaPloki:

- WoVo yllätti erilaisella koostumuksella mihin olimme valmistautuneet. Keskittyminen tänä päivänä oli meillä heikkoa. Tämä pelisarja on pitkä ja etenemme sitä peli kerrallaan.

Tuomas Alatalo, WoVo:

- Meillä oli pirteämpää tekemistä kaksi erää, vaikka matkustimme tänään Pihtiputaalle. Passari Petra Salmela joutui jäämään tältä viikonlopulta kotiin. Nuori 16-vuotias Oona Viljanen pelasi rohkeasti.

Vilma Ruuska:

- Vaikea peli meille. WoVon aloitusryhmä yllätti meidät. Se oli erilainen kuin mihin olimme valmistautuneet. Pieniä notkahduksia tuli. Loppua kohden onnistuimme paremmin.

Outi Polso:

- Pelimme lähti hyvin käyntiin hyvällä energialla. Jouduimme pelaamaan tänään uudella aloituskokoonpanolla.



Parhaat: LiigaPloki: Maddie Palmer, WoVo: Outi Polso

Katsojia: 346
Otteluisäntä : Kahvila-Ravintola Manta

LähiTapiolan pisteet
3 Palmer LiigaPloki
2 Field LiigaPloki
1 Slover WoVo

PROlibero
Koljonen, LiigaPloki

Ottelutilasto

Kuvat:
Sinikka Makkonen ja Markus Moisio / LP Viesti
Pertti Flinck / LP Kangasala
Jari Kotka / LiigaPloki

  Takaisin