Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula lähellä yllättää LP Kangasalan

01.11.2015

LP Kangasala venyi Euroviikon päätteeksi voittoon viisieräisessä koitoksessa vieraillutta LP-Vampulaa vastaan jättäen vieraat edelleen voitoitta kauden Mestaruusliigassa. Salossa niin ikään Euroviikon lopuksi pelannut LP Viesti puolestaan jätti Pieksämäki Volleyn jokaisessa erässä alle 20 pisteeseen.

Pieksämäellä ei saumaa yllätykseen Salossa

Jos joku luuli, että Pieksämäki-Volleyllä olisi ollut jonkinlainen yllätyssauma europelin voitonhuumassa ollutta LP Viestiä vastaan sen omassa kotihallissa, hän oli pahasti väärässä.

Valmennuskaksikko Raatikainen-Lemminkäinen toki heitti kehään pelin avauksessa neljän kokeneen pelaajan (Koskelo, Kosonen, Jokinen, Mysliuchyk) seuraksi nuorisoketjun Iida Murto, 17, Anna Czakan, 19, ja Ronja Heikkiniemi, 16, ei se juurikaan kentällä näkynyt. Siis ainakaan miinuksena salolaisittain.
Pieksämäkeä vietiin kaksi erää todella lujaa, mutta kolmanteen valmentaja Satu Natunen sai taottua pelaajiinsa sen verran uskoa, että ero pysyi loppuun saakka siedettävänä. Lukemat kuitenkin 3-0 (25-13, 25-14 ja 25-19).

"Nuorisoketjusta" yleispelaaja Ronja Heikkiniemi takoi kentän kovimmat pistelukemat 16/+11 ja nappasi ansaitusti LähiTapiolan pistekilpailussa 2 pistettä. Noora Kosonen (myös YP) sai pisteitä aikaan 13/+10 ja keskipelaaja Anna Czakan huipputehot 10/+9 - niistä neljä ässäsyötöillä ja kolme torjunnoilla.

Lena Lymarevan vuoro oli olla pois kokoonpanosta, Pauliina Vilponen viihtyi koko pelin lämmittelyneliössä.

Pieksämäen parhaana palkittu Nikolina Alter onnitteli voittajia ja kuvaili peliä mielenkiintoisesti:
- Vähän on vaikea kommentoida tällaista peliä. Saloa voi onnitella siitä, että se antoi nuorten pelaajien voimin tällaisen oppitunnin, toivottavasti me saimme siitä jotain tuleviin peleihin. Kolmannessa erässä pystyimme hiukan haastamaan kotijoukkuetta, emme tarpeeksi. Ehkä meidän puolella etenkin nuoret pelaajat kunnioittivat liikaa vastustajaa, tiivisti Alter ansiokkaasti pelin.

Hänen oli myös helppo todeta, että Salohalli ei ole helppo paikka pelata: halli on hyvä, mutta vastustaja paha.

Ronja Heikkiniemi korosti joukkueen luottavaista oloa.

- Luotimme itseemme niin yksittäisinä pelaajina kuin joukkueenakin, vaikka meillä olikin taas erilainen kuusikko. Tämä antoi meille lisää itseluottamusta. Vastaanotolla ja hyvällä syötöllä otettiin ote haltuun.

- Muutamat vaikeatkin paikat selvitettiin kunnialla ja esimerkiksi yksi teemakohta, peipit keskeltä, nostettiin hyvin peliin, huomautti Heikkiniemi.

Niissä nostoissa libero Roosa Koskelo oli parhaimmillaan.

Pieksämäen valmentaja Satu Natunen ei lähtenyt selittelemään tappiota oman joukkueen vaikeuksilla.

- Onnittelut sekä tästä että torstain pelin voitosta Salolle. Haastajinahan me tähän peliin lähdimme, mutta kapea materiaalimme ei auttanut pidemmälle. Kahden asenteellisesti huonon erän jälkeen saatiin pukuhuoneesta kolmanteen hieman lisää ryhtiä. Kaikkiaan kuitenkaan emme saaneet viikon hyviä treenitunnelmia siirrettyä Saloon.

- Pitää myös arvostaa LP Viestin nuorten pelaajien panosta, hieno suoritus, totesi Natunen.

LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen oli tyytyväinen tulokseen ja peliin.

- Hyvä peli, virhemäärä jäi pieneksi, syöttö onnistui hyvin. Kun edellisellä kerralla nuoremman kuusikon kanssa lähdettiin liikkeelle, kävi huonosti - nyt jopa 16-vuotias pelaajamme kentällä näytti kokeneelta pelaajalta, kuvaili Raatikainen.

- Nuorten lisäksi on mainittava myös Noora Kosonen - no, ei hänkään ole vasta kuin 22-vuotias. Taktiset asiat onnistuivat ja meidän valmistautumisemme peliin poikkesi hieman aiemmasta: lauantai-illan taktiikkapalaverissa keskityttiin enemmän omaan kuin vastustajan peliin, totesi Raatikainen.

- Myös sellainen seikka kannattaa noteerata, että vaikka esimerkiksi Kaisa Jokinen pelasi "vain" kaksi erää, hän jatkaa joukkueen tsemppaamista myös vaihtopenkiltä - Kassu on siis nuorten pelaajien turva niin kentällä kuin penkilläkin, kiitteli päävalmentaja kokenutta kapteeniaan.

Pieksämäen joukkueesta ei tähtiä löytynyt: Alterin 6/+6 oli parasta antia, serbipelaaja Ivana Bulajic jäi lukemiin 7/+3 ja Yana Shevchuk lukemiin 9/0.

Pieksämäen alkukauden ohjelma on ollut tiukka: 7 pelatussa pelissä vastaan ovat tulleet jo koviksi ennakoidut HPK, OrPo ja LP Kangasala sekä LP Viesti jopa kahdesti.

LP Viesti jatkaa liigan kärjessä, se pelaa ensi sunnuntaina vielä kotiottelun WoVo Rovaniemeä vastaan ja matkaa sitten maanantaina kohti Israelia ja Haifaa, jossa on edessä CEV-cupin 1. kierroksen 2. osaottelu keskiviikkona 11.11.

LP Viesti Heikkiniemi 16/+11, Kosonen 13/+10, Czakan 10/+9
Pieksämäki Shevchuk 9/0, Bulajic 7/+3, Alter 6/+6
T 7-3, Ä 11-4, SV 6-5, H% 49-33, VO% 60-29
Yleisöä 418

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen LP Viesti
2 Heikkiniemi LP Viesti
1 Koskelo LP Viesti

Ottelutilasto



LP Kangasala voitti väsymyksensä ja LP-Vampulan

Naisten Mestaruusliigan pelissä Kangasalla LP Vampula pisti LP Kangasalan ahtaalle. Kangasalalaiset olivat vielä väsyneitä CEV Cupin Pariisin matkan jäljiltä, eikä peli tahtonut kulkea. Viidennessä erässä kangasalalaiset saivat kaivettua itsestään isomman voitontahdon esiin ja peli päättyi 3-2 (16-25, 25-19, 25-18, 23-25, 15-11) LP Kangasalan voittoon.

Ottelun ensimmäinen erä meni LP Vampulalle pistein 16 - 25. Kotijoukkue ei oikein saanut pelistä kiinni ja tehoja itsestään irti.

Toisessa erässä peli sähköistyi, kun 10 - 10 lukemissa nousi keltainen kortti Vampulan apuvalmentaja Mikko Arolle aiheettomasta valituksesta. Kun Vampulan päävalmentaja Kai Stenius jäi ihmettelemään kenelle kortti oli osoitettu, eikä ollut päätökseen tyytyväinen, hänelle viuhahti sitten punaisen kortti ja LP Kangasalan pistetilille kilahti piste lisää. LP Kangasala vei toisen erän pistein 25 - 19, joten pitkälle erätauolle lähdettiin 1-1 tilanteessa.

Kolmanteen erään lähdettiin uusin latauksin. Erän alku oli tasaista pisteiden napsimista kummallekin puolelle. Kangasala johti erää parilla kolmella pisteellä 8 - 8- tilanteesta aina 15 - 15 tilanteeseen asti, jonka jälkeen alkoi taistelu erävoitosta, jonka Kangasala sitten kuittasi selkeästi pistein 25 – 18.

Neljäs erä alkoi taas tasaisesti. Piste pisteeltä puolelta toiselle edettiin aina 8-8- tilanteeseen asti, jonka jälkeen Kangasala johti peliä pitkään. Teknisen aikalisän jälkeen alkoivat pyörimään vaihdot molemmilla joukkueilla ja Vampula tasoitti tilanteeseen 18 – 18. Sitten Vampula otti neljän pisteen kaulan 18 - 22 tilanteeseen, jota Kangasala ei saanut enää kurottua kiinni. Neljäs erä meni Vampulalle pistein 23 - 25 ja peli tasoittui eriin 2-2.

Viidenteen erään lähdettiin selvästi taistelumielellä ja kumpikin joukkue halusi voittoa. Kangasala ei hellittänyt koko erän aikana pistejohdostaan, vaikka Vampula kovasti yritti murtaa kotijoukkueen menoa. Shelby Dalton iski viimeisen pallon kenttään ja päätti erän pistein 15-11 ja kuittasi LP Kangasalan 3-2 voiton.

Ismo Tahvanainen, LP Kangasala:

- Olen tyytyväinen, että voitettiin. Tiedettiin, että tulossa on vaikea peli. Vampula pisti OrPonkin koville kotonaan. Vampula on paha joukkue, jos päästetään pelaamaan näin. Yritimme ottaa Pariisin krapulaa kovalla harjoituksella pois. Joukkue oli tänään vähän väsynyt – sekä päässä, että jaloissa painoi. Onneksi jenkit pelasivat tänään hyvän pelin ja tasonsa mukaisesti. He ratkaisivat tiukoissa paikoissa niin kuin ammattilaisten pitääkin. Neljännen erän tuplavaihto oli turha ja oma virheeni. Yritin säästää Daltonia ja Kobersteinia, mutta näköjään joukkue ei ollut valmis tällaisiin erän sisäisiin vaihtoihin. Nämä ovat pieniä asioita, mutta hyvä, että tuli kuitenkin voitto. En ole ihan tyytyväinen peliimme. Kuten kauden alussa sanoimme, pelaamme mestsaruudesta. Tämä ei ole huono joukkue. Kuusikko on uusiutunut ja vielä ei olla hitsauduttu kunnolla kiinni. Tänään en ollut tyytyväinen syöttöihin. Meidän ei pitäisi kontata näin pahasti Vampulaa vastaan, kun tavoite on olla mitalipeleissä ja voittaa pariisilaiset CEVissä. Tänään joukkue oli väsynyt.

Kai Stenius, valmentaja, LP Vampula:

- Meillä oli hyvä joukkue vastassa, mutta silti uskoin, että voitetaan peli tänään. Tulimme luottavaisin mielin. Binetou Sow pelasi tänään hyvin, mutta toinen yleispelaaja pitäisi myös saada heräämään. Syöttömme helpponivat pelin edetessä ja vastaanotto parani. Parempaan suuntaan olemme menossa koko ajan. Kenneth Aro pilasi taas illan. Hänen pitää joka kerta pitää omaa showtaan, koskaan ei ole normaalia peliä. Käsittämätöntä.

Shelby Dalton, LP Kangasala:

- Me emme pelanneet niin hyvin, kuin olisimme voineet, kuten esimerkiksi Pariisissa. Peli takkuili ja meillä on vielä paljon tekemistä ennen seuraavia otteluja.

Binetou Sow, LP Vampula:

- Jäimme jälkeen vastaanotoissa ja torjunnassa. Muuten peli meni melko hyvin ja pelasimme tasoomme nähden hyvin.

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin LP Kangasala nro 18 Elizabeth Koberstein LP Vampula nro 10 Binetou Sow

LP Kangasala Mayfield 26/+15, Dalton 22/+13, Koberstein 12/+10
LP-Vampula Sow 19/+5, Hitunen 13/+3, Mathews 13/+11
T 12-9, Ä 15-6, SV 15-9, H% 43-43, VO% 50-32
Yleisöä 320

LähiTapiolan pisteet
3 Koberstein LP Kangasala
2 Sow LP-Vampula
1 Vilponen LP Kangasala

Ottelutilasto

Kuvat:

Jyri Kivimäki / LP Kangasala
Osku Sahlsten / LP Viesti

  Takaisin