LP-Vampula tarrasi tiukemmin kotietuun

29.02.2024

LP-Vampula vahvisteli asemiaan taistelussa naisten Mestaruusliigan puolivälierien kotiedusta kolme ottelua ennen runkosarjan päätöstä voitettuaan LiigaPlokin torstaina 3-1. LiigaPloki sen sijaan pysyi edelleen pudotuspeliviivan alapuolella pisteettömän visiittinsä myötä.

LP-Vampulan kotipeli LiigaPlokia vastaan näytti torstai-illan alkuun tuskaiselta. Pihtiputaan joukkue pelasi hyvin ja vei ensimmäisen erän ja toinenkin oli jo kääntymässä vieraille, mutta Kate Brennanin ässillä LP-Vampula sai kairattua toisen erän voiton. Pitkän erätauon jälkeen Vampula sai paremmin juonesta kiinni ja vei pelin lopulta 3–1 (23–25, 25–23, 25–13, 25–19).

Lp-Vampulan ja LiigaPlokin kohtaaminen Huittisissa siirtyi parilla viikolla vierasjoukkueen sairastumisten vuoksi. Vampulalla taas oli takana kahdeksan päivän ottelurupeama, jossa joukkue pelasi neljä ottelua, niistä kaksi vieraissa Rovaniemellä ja Kuusamossa. Aluksi näytti siltä, että viikonlopun turnee tuntui vielä kotijoukkueen pelaajissa, mutta onneksi pitkän erätauon jälkeen joukkue löysi tutun pelirytminsä. Pitkän erätauon jälkeiset erät kääntyivät kotijoukkueen voitoksi ja kolme tärkeää sarjapistettä jäi Huittisiin.

–Kaksi ensimmäistä erää väännettiin ihan hyvin. En tiedä kävikö siinä perinteisesti ja oma peli pehmeni pitkän erätauon jälkeen. Siinä tuli typeriä virheitä, syöttövirheitä vääriin paikkoihin ja peli oli huolimatonta, sanoi LiigaPlokin parhaana palkittu passari Noora Hakonen.

Plokin kentällisistä olivat poissa passari Anna Mebus ja yleispelaaja Oona Rasinperä.
Ploki on kahden pisteen päässä pudotuspelipaikasta.

–Kyllä me nyt käännämme katseet tuohon lauantain Puijo-peliin. Meillä tulee kymmeneen päivään viisi peliä, tiukka putki, mutta eiköhän tämä tästä mene, sanoi Noora Hakonen.

Jovana Biberdžić oli jälleen erinomaisella pelipäällä ja hänet palkittiin joukkueen parhaana pelaajana. Hän takoi 24/+20 pistettä, joista kaksi kertyi ässäsyötöillä ja yksi torjunnalla.

–Olen niin onnellinen joukkueestani. Me aloitimme todella huonosti häviten ensimmäisen erän. Pitkän erätauon jälkeen tulimme takaisin peliin. Mielestäni olemme henkisesti vahva joukkue, ja verrattuna ensimmäiseen erään kolme viimeistä oli meille vahvoja ja näytimme parasta osaamistamme. Meillä on nyt menossa hyvä ”momentum” ja tämä on hyvää valmistautumista play off -peleihin. Kukaan ei uskonut meihin aluksi, mutta olemme osoittaneet sen, että osaamme pelata joukkueena, sanoi Jovana Biberdžić.

–Mielestäni pelasimme kaksi ensimmäistä erää hyvin, samoin LP-Vampula. Mutta niin kuin lentopallossa yleensä on, joku voittaa ja joku häviää. Vaikka meiltä puuttui Anna Mebus ja Oona Rasinperä, osoitimme hyvää taistelutahtoa. Meillä on nyt aiempien ottelusiirtojen vuoksi tiukka aikataulu, mutta valmistaudumme siihen hyvin, sanoi LiigaPlokin päävalmentaja Hakan Can Turan.

LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic totesi, että kun joukkueella oli kahdeksaan päivään neljä ottelua, se näkyi tämän ottelun alussa etenkin, kun siinä oli mukana kaksi vierasottelua pohjoisessa. Se oli joukkueelle raskasta.

–Meillä ei ollut paljoa aikaa latautua, levätä ja valmistautua tähän otteluun. Onnittelut Plokille, he pelasivat hyvin ja aiheuttivat meille paljon ongelmia. Meiltä meni alussa aikaa löytääksemme pelirytmimme ja energiamme. Olen ylpeä joukkueestani ja siitä, mitä olemme tehneet viimeisen kuukauden aikana. Se me käytämme valmistautumiseen play off -otteluihin, sanoi Stefan Paunovic.

Vampula on nyt neljäntenä kahden pisteen päässä LP Kangasalasta ja LP Viestikin on liigassa toisena vain kolmen pisteen päässä. Puijo on viidentenä neljän pisteen takamatkalla Vampulasta. Edessä on kuitenkin vielä kolme ottelua runkosarjassa, lauantaina vierasottelu LP Kangasalaa vastaan ja tiistaina kotiottelu Puijoa vastaan. Runkosarjan viimeinen ottelu Vampulalla on Hämeenlinnassa ensi viikon lauantaina.