Seuraa meitä somessa:

LP-Vampula täydensi välieräkvartetin - seurahistoria sinetöityi huiman vitospelin voitolla

21.03.2024

LP-Vampula Huittinen ja Oriveden Ponnistus taistelivat välieräpaikasta vielä torstaina pisimmän mahdollisen kaavan mukaan. Viisieräinen ottelu päättyi kotijoukkueen eduksi ja historiallinen ensimmäinen mitalipelipaikka toteutui LP-Vampulan kymmenennellä liigakaudella.


OrPo tuli otteluun vahvasti ja vei sekä ensimmäisen että kolmannen erän selvin numeroin 21–25 ja 18–25. Vampula kuitenkin tasoitti ottelun toisessa erässä pitkälle erätauolle mentäessä pistein 25–19. Neljäs ja viides erä olivat Vampulan vaikka OrPo oli jo neljännessä erässä selvässä johdossa. Tilanteen 14–14 jälkeen hakkuri Cheyenne Jonesin syöttövuoro ratkoi erää Vampulalle. Jo ennen keskitorjuja Kate Brennan syötti yhden ässän ja Jones kaksi. Kun Jovana Biberdžić vielä löi yhden ässän, erä oli Vampulan.

Viides erä alkoi Vampulan johtaessa, mutta OrPo kiri eroa kiinni. Laituri Linnea Kuuselan onnekas ässä toi jo 12–9 johtoaseman ja lopulta Vampula vei erän 15–12.

–Tätä me olemme kymmenen vuotta tavoitelleet ja nyt se sitten lopulta konkretisoitui, sanoi helpottunut LP-Vampulan toiminnanjohtaja Timo Talvitie.

–Vuonna 2020 olimme hyvin lähellä, kun olimme jo neljäntenä runkosarjassa, mutta silloin taival katkesi koronaan. Tämä pääsy välieriin merkitsee meille tosi paljon, koska aina pitää yrittää menestyä. Pelaamme paljon pienemmällä budjetilla kuin monet joukkueet, jotka ovat jääneet taaksemme. Se osoittaa, että pelaaminen ei ole pelkästään rahasta kiinni.

Talvitien mielestä peli ratkesi tahtoon.

–Sen näki selvästi, että voimat oli pelaajilla ihan loppu. Kaikki on tehty sen eteen, jotta pelaajat jaksavat pelata. Fysiikkavalmentaja Markku Köykkä on huolehtinut, että pelaajien jalat toimivat ja psyykkiseen valmennukseen on kiinnitetty koko kauden huomiota. Pilvi Peltomaa on viime aikoina panostanut tähän, jotta korvienväli pysyy kunnossa. Ja joskus on käynyt vähän tuuriakin, sanoi Talvitie.

Cheyenne Jones totesi, että peli oli todella tiukka.

–Missään vaiheessa en uskonut, että häviämme, mutta olin vähän hermostunut välillä. Syöttöni toimi tänään hyvin. Olen ylpeä joukkueestamme. Mehän teimme LP-Vampulan historiaa. Teimme sen vaikeimmalla mahdollisella tavalla, viidennessä ottelussa ja viidessä erässä.

–Olen taistellut syöttöni kanssa, sillä en ole aiemmin syöttänyt näin paljoa. Olen ollut syöttööni tyytyväinen ja nyt otin siinä stepin ylöspäin.

–On jännittävää lähteä pelaamaan LP Kangasalaa vastaan. Nyt on hetki aikaa levätä, joka ei ole ollut mahdollista pitkään aikaan, sanoi Cheyenne Jones.

LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic oli ottelun jälkeen väsynyt, mutta onnellinen.

–Olen ylpeä joukkueestani siitä kaikesta, mitä olemme tehneet koko kaudella ja etenkin näissä puolivälierissä. Pelaajat eivät olleet ihan parhaassa iskussa, mutta pelasimme koko sydämellä. Juuri sitä pyysin joukkueeltani tässä pelissä, sanoi Stefan Paunovic.

Hän kiitteli OrPoa hyvästä vastuksesta ja totesi, että he olisivat yhtä hyvin ansainneet välieräpaikan.

–Mutta me ansaitsimme sen vielä enemmän, kun ajatellaan, miten olemme pelanneet koko kaudella. Tunsimme hyvin OrPon pelitavan, mutta teimme myös vähän virheitä. Me olimme kärsivällisempiä. Me teimme jo historiaa LP-Vampulalle ja olemme edenneet askel askeleelta.

Paunovic myönsi, että syötöt toimivat hyvin. Joukkue teki 11 ässää ja vain kolme syöttövirhettä.

–Mutta hyökkäyksemme ei ollut kovin hyvää niissä erissä, jotka hävisimme. Vaikka pelaajat olivat väsyneitä, he halusivat tätä voittoa. Vaikka meillä ei olisi nyt aikaa levätä, se on pakko tehdä, sanoi Paunovic.

LP-Vampulan parhaana pelaajana palkittiin Cheyenne Jones. Hänen pistesaldonsa oli tänään 26/+17. OrPon paras oli Milka Stijepic pistein 26/+18.

LP-Vampulan välieräsarja jatkuu jo maanantaina LP Kangasalan kotiareenalla Pitkäjärven koululla kello 18.30. Huittisissa pelataan keskiviikkona 27.3. kello 18.30.


LP-Vampula - OrPo 3-2

21–25, 25–19, 18–25, 25–18, 15–12
Koti:Jones 26/+17, Biberdzic 20/+11, Kuusela 13/+6
Vieras:Stijepic 26/+18, Aronen 18/+9, Mursula 11/+9

MVP:t
Cheyenne Jones, LP-Vampula
Milka Sijepic, OrPo

Katsojia 668

Ottelusarjan tilanne 3-2 LP-Vampulalle, LP-Vampula välieriin

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin