LP-Vampulalla tuplavoitto Pihtiputaalla - Hämeenlinna vei pisteet mukanaa Orivedeltä

14.10.2023

LP-Vampula haki lauantaina Pihtiputaalta sekä täydet kolme liigapistettä, että myös Suomen Cupin puolivälieräpaikan. Oriveden illassa puolestaan Hämeenlinnan Lentopallokerho oli kotijoukuetta parempi.

LiigaPloki-LP-Vampula 1-3 (35-33, 25-27, 21-25,18-25)

LiigaPloki ja LP-Vampula taistelivat sarjapisteiden lisäksi myös Suomen Cupin jatkopaikasta. Ensimmäisessä erässä kotijoukkue hallitsi tapahtumia ja näytti menevän selvän erävoittoon johtaessaan 24-19. Ada Vikstedin syöttövuorolla LP-Vampula kehitti loppukirin torjumalla Emma Ellisin kolme kertaa peräkkäin. Kun LiigaPlokin hyökkäykset päättyivät virheisiin sen etumatka oli hetkessä kurottu kiinni. Vaihdosta peliin tullut Oona Rasinperä selvitti vieraiden ensimmäisen eräpallon. Vampula pääsi yrittämään erän katkaisua kaikkiaan kuusi kertaa. Kotijoukkue onnistui kahdeksannella eräpallolla. Oona Rasinperän yhdellä ja Duska Kenjalon kahdella hyökkäyspisteellä maratonerä LiigaPlokille. Merkillepantavaa oli Vampulan 8 torjuntaa. Hakkurit olivat ensimmäisessä erässä vahvoja. Duska Kenjalolle tehot 11 (+9) ja LP-Vampulan Cheyenne Jonesille 10 (+6)

Toinen erä lähti käyntiin vierasjoukkueen hallinnalla ja se johtikin jo 13-17. LiigaPloki onnistui kuitenkin saamaan rivejään järjestykseen ja onnistui Emma Ellisin vahvoilla hyökkäyksillä ja joukkueen kolmella peräkkäisellä torjunnalla nousemaan neljän eräpallon tilanteeseen 24-20. Mutta sen jälkeen ote kirposi ja peli puuroutui. Erä päättyi Jovan Biberdzikin hyökkäyspisteeseen. LiigaPloki otti toiseen erään 8 torjuntaa, mutta erävoittoon se ei riittänyt.

Kolmas erä eteni Vampulan komennossa, mutta LiigaPloki nousi Kara Inskipin syöttövuorolla vielä 17-15 johtoon. Kolmannen erän torjunnat vierasjoukkueelle 8-0 ja erävoitto niiden myötä.
LiigaPloki sai neljänteen erään hyvän alun ja johti sitä 4-1 ja 6-3. Jovan Biberdzicin vahva hyökkäyspeli vei LP-Vampulan voittoon ja jatkoon Suomen Cupissa.

Kim Buchwald, LiigaPloki:

- Ottelu oli mielenkiintoista ja kovaa, mutta emme pelanneet kuten meidän olisi pitänyt. Eniten meillä oli ongelmia hyökkäyspelissämme. Emme onnistuneet ohittamaan vastustajan torjuntaa riittävän tehokkaasti ja sen seurauksena Vampula pystyi torjumaan meidät 24 kertaa. Meidän torjunta, aloitukset ja puolustus toimivat moitteettomasti.

Stefan Paunovic, LP-Vampula:

- Tämä oli hyvä peli meiltä. Kahden ensimmäisen erät ratkesivat kahden pisteen erolla. Ottelu oli mielenkiintoinen katsojille. En ole ikinä urani aikana nähnyt 24 torjuntapistettä neljään erään. Se ratkaisi ottelun meille.

Duska Kenjalo, LiigaPloki:

- Erityisen mukava oli pelata tänään hyvän ystäväni Jovanin joukkuetta vastaan. Aloitimme hyvin, mutta emme pystyneet esittämään parasta peliämme. Toivon, että parannamme otteitamme seuraavaan otteluun.

Jovan Biberdzic, LP-Vampula:

- Hassu juttu, että kuuden Bosniassa yhdessä pelaamiemme kausien jälkeen minä ja Duska pelaamme Mestaruusliigassa toisiamme vastaan. Olen onnellinen voitosta. Näytimme mitä osaamme. Tämä voitto oli iso askel joukkueellemme eteenpäin.

Ottelulla oli samalla tuplapanos, kun pelattiin myös Suomen Cupin jatkopaikasta. LP-Vampula kohtaa Suomen Cupin puolivälierissä 6.1.2024 Pölkky Kuusamon.

Otteluvoitto oli samalla LP-Vampulan sadas Mestaruusliigan runkosarjaotteluissa.

Katsojia 389

OrPo-Hämeenlinnan Lentopallokerho 1-3 (20-25,15-25,25-22,18-25)

OrPo teki ottelusta mielenkiintoisen, vaikka peli ei kulkenut parhaalla mahdollisella tavalla. Hämeenlinnalla on vahva ja pitkä joukkue, paljon kokemusta. Se näkyi tänään kentällä, kun heillä kaikki onnistuivat.

OrPo tarvitsee vielä kokemusta ja sitä kautta tulee myös malttia päättää pallot pisteiksi. Ensimmäinen erä pelattiin tasaisesti, se meni lopussa kokeneemmalle Hämeenlinnalle. Toinen erä oli OrPolle vaikea ja lukemat 15-25. Kolmas erä alkoi kotijoukkueelta todella mustasti. Ensimmäinen aikalisä 0-3. Hämeenlinna meni 3-9 johtoon ja tuntui, että se menee rallatellen 0-3-voittoon. Mutta Orpo aloittikin kiriin ja tasoitti 13-13 ja meni puolestaan 18-14 johtoon. OrPolle ensimmäinen eräpallo 24-19, mutta Hämeenlinna taisteli kolme eräpalloa, kunnes Nea Subotic päätti erän 25-22. Neljännessä oli hyvää taistelua ja pitkiä palloja. Hämeenlinna osoitti päivän kuntonsa ja vei erän 18-25 sekä ottelun 1-3.

Vera Klimovich, Hämeenlinna:

- Meillä oli tahto voittaa ja pelasimme hyvää lentopalloa. Taktiikka onnistui.
Teija Vuorenmaa, OrPo: Meillä oli perusvalmistautuminen. Ei saatu parasta mahdollista irti itsestämme. Sarja on sen verran tasainen, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa.