LP-Vampulan voittokulku jatkuu - LP Kangasala ja LiigaPloki myös voittoihin

24.02.2024

LP-Vampula otti jo kuudennen perättäisen voittonsa nousten kiinni kotietuun tulevissa puolivälierissä kaadettuaan Arctic Volleyn vieraissa. Kisa pudotuspeliviivan yhteydessä tiivistyi LiigaPlokin puolestaan vottaessa 3-2 Orivedellä. Nyt 6-9 sijojen joukkueet ovat kolman pisteen sisällä. LP Kangasala puolestaan bahvisteli asemiaan sijojen 2-5 taistelussa voitettuaan Puijo Wolleyn 3-1.

Arctic Volley - LP Vampula 1-3 (25-23, 16-25, 17-25, 19-25)

Kauden ennätysyleisö, 665 katsojaa, oli saapunut Santasportille seuraamaan lentopallon superlauantain päättävää Mestaruusliigan ottelua, jossa Arctic Volley kohtasi vahvassa vireessä olevan LP Vampulan. Molemmat joukkueet lähtivät odotetuilla koostumuksilla otteluun. Miia-Maria Mäkikyrö oli ensimmäistä kertaa kokoonpanossa, mutta ei vielä kentällä esiintynyt.

Ensimmäinen erä alkoi kotijoukkueen merkeissä, kun kotijoukkue pääsi jo 6-2 johtoon. Erä tasoittui kuitenkin erityisesti vieraiden Jovana Biberdzicin ja Linnea Kuuselan iskiessä palloa lattiaan. Vieraat karkasivatkin 18-15 johtoon, mikä pakotti Jukka Lehtosen ottamaan aikalisän. Lisa Jaunetin ja Sarah Glynnin siivittämänä ottelu taoittuikin tilanteeseen 18-18. Pistepörssin kärkinimi Cheyenne Jones ei ollut parhaimmillaan ensimmäisessä erässä, mutta nousi tärkeillä hetkillä esiin tehden kaksi pistettä peräkkäin, minkä seurauksena viraat johtivat 23-22. Lisa Jaunet torjui seuraavan hyökkäyksen, minkä jälkeen Adriel Goodman iski eräpallotilanteen 24-23. Ensimmäinen eräpallo toi kotijoukkueen kannalta toivotun lopputuloksen ja ensimmäinen erä jäi kotijoukkueelle pistein 25-23.

LP Vampula luotti avauskokoonpanoonsa myös ottelun toisessa erässä. Varsinkin Jovana Bibeerdzic oli liekeissä myös ottelun toisessa erässä. Hän iski tilanteen kahdella peräkkäisellä hyökkäyspisteellä jo 11-5, kun kotijoukkue otti erän ensimmäisen aikalisänsä. Tahti ei muuttunut, vaan Biberdzic otti aikalisän jälkeen torjuntapisteen ja ero kasvoi jo seitsemään pisteeseen. Biberdzic-show jatkui, kun hän syötti ässällään tilanteeksi jo 17-8. Myös Linnea Kuusela oli toisessa erässä vahva ja Lotta Kukkonen pystyi pyörittämään monipuolista hyökkäyspeliä. Kuusela iski tilanteeksi jo 21-12 ja erä näytti ratkenneen. Kotijoukkue heräsi kuitenkin vielä taistelemaan. Roosa Raution ässä muutti tilanteeksi 16-23, kun Stefan Paunovic otti aikalisän. Aikalisä toimi, eikä ArVo saanut enää pisteitä toisessa erässä. Cheyenne Jonesin peipillä erä Vampulalle pistein 25-16.

Kolmas erä alkoi hyvin paljon toisen erän kaltaisena. ArVon vastaanotto peli toimi hyvin, mutta hyökkäyspeli takkusi. Vampula sen sijaan hyökkäsi laajalla rintamalla erityisesti laidoilta. Myös puolustuspeli toimi hyvin vierailla. Henna Minkkisen upean puolustuksen jälkeen Jovana Biberdzic iski jälleen, 10-7 Vampulalle. Kate Brennanin ässä muutti tilanteeksi jo 12-8 ja kotijoukkue otti aikalisän ja vaihtoi passariksi Neea Tasalan. Vierajoukkueen vahva ote jatkui ja Kuuselan pisteen jälkeen kotijoukkue otti toisen aikalisänsä tilanteessa 12-20. Kotijoukkue heräsikin vielä taistelemaan. Adriel Goodmanin ässä kavensi tilanteeksi jo 16-22, kun vierasjoukkue otti aikalisän. Aikalisä tehosi hyvin. Erä päättyi Sarah Glynnin hyökkäysvirheeseen ja Vampula vei erän pistein 25-17.

Neljänteen erään Roosa Rautio palasi passarin paikalleen. Kolmannen erän loppupuolella kentälle vaihdettu Jenni Jantunen pysyi toisella keskipelaajan paikalla. Erä kuitenkin alkoi Vampulan komennossa. Pelin parhaana palkittu Jovana Biberdzic jatkoi tehoiluaan tehden valtaosan vieraiden pisteistä. Hänen hyökkäyksensä muutti tilanteeksi jo 12-8, kun Arctic Bolley heräsi taistelemaan Adriel Goodmanin johdolla. Vieraiden aikalisästä huolimatta tilanne tasoittui 12-12. Biberdzic iski pisteen ja Linnea Kuusela kolme seuraavaa ja kotijoukkueen oli totettava aikalisä tilanteessa 16-12. Ero kuitenkin pysyi suurena ja myös Cheyenne Jones alkoi takoa pisteitä tuttuun tyyliinsä. Kaksi peräkkäistä Jonesin pistettä muutti tilanteeksi jo 20-15, kun kotijoukkue otti aiaklistän. Larissa Isokääntä otettiin syöttämään ja hän syöttikin illan toisen ässänsä ja herätti Actic Volleyn taisteluun. Jenni Jantusen torjuntapiste kavensi tilanteeksi jo 18-20. Vierasjoukkue ei kuitenkaan päästänyt enää Arctic Volleyta peliin mukaan. Ottelun ehdoton hahmo, Jovana Biberdzic iski Henna Minkisen hienon puolustuksen jälkeen tilanteeksi jo 22-18. Lisa Jaunet teki vielä kotijoukkueelle yhden pisteen, mutta Maria Naaskon noston päätyessä ottelupallotilanteessa kotijoukkueen kenttään erä päättyi vieraiden voittoon pistein 25-19. Koko ottelu siis ansaitusti LP Vampulalle erin 3-1.

Jovana Biberdzic, LP Vampula

- Pelasimme kahdeksaan päivään neljä peliä, joten peli oli raskas. Pelasimme silti hyvän pelin. Myös ArVo pelasi hyvin tänään. Pyrimme vähentämään virheitä ja pelaamaan vahvemmin. Huomenna lähdemme haastamaan Kuusamoa.

Lisa Jaunet, Arctic Volley

- Olemme pettyneet tulokseen. Odotimme parempaa peliä meiltä. Ensimmäisessä erässä meidän energiamme oli hyvää. Seuraavissa erissä vastustaja oli liian kova. Me tiedämme, missä meidän pitää parantaa peliämme. Tästä on hyvä jatkaa.

Stefan Paunovic, LP Vampula

- Olen onnellinen joukkueemme puolesta. Olemme otteluruuhkassa. Se ja matkustaminen näkyi ensimmäisessä erässä. Toisesta erästä alkaen pelasimme tosi hyvin ja olen tosi tyytyväinen joukkueen peliin. ArVo ei anna ikinä periksi, mutta tänään pelasimme riittävän kovalla tasolla ja voitimme.

Jukka Lehtonen, Arctic Volley

- Emme saaneet tapettua palloa tänään. Vampula pelasi todella hyvin. Heidän torjunta ja puolustus vaikeutti meidän peliä. Syöttö-vastaanotto oli meillä parempaa, mutta emme saaneet hyödynnettyä sitä hyökkäyspeliin. Vampula asetti hyvän riman pelin tasolle pudotuspeleihin. Ansaittu voitto Vampulalle, vaikka mekin pelasimme hyvin. Virheiden määrä kasvoi ottelun edetessä.

LiigaPloki nousi kahden erän takaa voittoon Orivedellä

Lauantai-iltana pelattiin Orivedellä sarjatilanteen kannalta tärkeä ottelu OrPo-LiigaPloki. Ottelu ratkesi Plokin parempaan syöttö- ja puolustuspelaamiseen sekä valmentaja Hakan Can Turanin vetoon vaihtaa kolmannen erän alkuun hakkurin paikalle Duska Kenjalo, joka pelasi loppupelin vakuuttavasti tehden pisteitä 11/+7.

OrPo pelasi Teija Vuorenmaan johdolla ehkä kauden parasta peliään ensimmäisessä ja toisessa erässä ja oli lähellä ottelun voittoa kolmannessa erässä. LiigaPloki pystyi kuitenkin kokemuksensa ansiosta kääntämään ottelun itselleen viiden erän kautta.

Ensimmäisen erän alku oli Plokin hallintaa lähinnä hyvän syöttöpelin ansiosta. OrPo kuitenkin tiivisti torjuntaa, ja erä eteni tasaisissa merkeissä tilanteeseen 21–21. Milla Haapaniemen syötöllä OrPo eteni tilanteeseen 25–24. Tämän jälkeen Ploki teki kolme syöttövirhettä loppuerän aikana ja erä päättyi Emma Ellisin verkkolyönnin jälkeen OrPolle 30–28.

Toinen erä alkoi myös tasaisissa merkeissä Teija Vuorenmaan tehdessä useita näyttäviä suorituksia. Vuorenmaan ässäsyötön jälkeen Ploki otti aikalisän tilanteessa 17–13 OrPolle. Aikalisän jälkeen Vuorenmaa syötti toisen ässän peräkkäin ja loppuerä oli OrPon hallintaa päättyen 25–17.

Kolmannen erän alussa Ploki eteni nopeasti 4–1 johtoon. Sen jälkeen Jenna Ylivainion kahdella näyttävällä peipillä ja yhdellä ässäsyötöllä kotijoukkue siirtyi 7–6 johtoon. Erä eteni tasaisissa merkeissä. Orpo kävi jo 16–12 johdossa, mutta Ploki kiri tasoihin tilanteeseen 18–18. Erän loppu oli tiukkaa taistelua ja kääntyi jännittävien pallorallien jälkeen Plokille 25–23.

Neljäs erä alkoi Plokin komennossa. Tilanteeseen 8–3 mennessä Ploki oli syöttänyt jo kolme ässää, jolloin OrPo otti aikalisän. Kotijoukkue pääsi kahden pisteen päähän, mutta ässäsyöttöjen voimin Ploki siirtyi 16–10 johtoon. OrPolla oli loppuerän aikana suuria vaikeuksia vastaanotossa. Ploki syötti erässä uskomattomat seitsemän ässäsyöttöä ja vei erän nimiinsä 25–19.

Viidennen erän alussa OrPo eteni 4–1 johtoon, mutta Ploki tuli takaa ohi 5–4 tilanteeseen, jolloin OrPo otti ensimmäisen aikalisän. Tämän jälkeen Ellis takoi neljä pistettä lyhyen ajan sisällä ja vierasjoukkue karkasi saavuttamattomaan johtoon. Loppuerän aikaan OrPon kenttään jäi useita helppoja palloja. Viides erä päättyi Plokin 15–9 voittoon ja koko ottelu 3–2.

Emma Ellis, LiigaPloki:

- Tarvitsimme tämän voiton ja onnistuimme siinä. Toisen erän jälkeen pukuhuoneessa nollasimme tilanteen ja keräsimme energiaa.

Teija Vuorenmaa, OrPo:

- Meillä on ollut koko kauden tämmöistä, että aloitetaan peli todella hyvin ja sitten peli jotenkin romahtaa käsiin. Ei ole ratkaisua vielä löydetty. Toinen erä oli meiltä hyvää peliä, ja siihen varmasti vaikutti ensimmäisen erän tiukka voitto, joka kääntyi meille ja saatiin siitä vähän energiaa. Ploki siinä kohtaa vähän lannistui, mutta pitkällä erätauolla muuttui tilanne toisinpäin. Jokainen pinna on tällä hetkellä tosi tärkeä, on tosi tiukkaa ja taistellaan pleijaripaikasta. Olisi ollut kiva saada tänään enemmänkin pisteitä, onneksi nyt edes yksi.

Hakan Can Turan, LiigaPloki:

- Tämä oli neljäs peli, kun nousimme 2–0 tappiotilanteesta 3–2 voittoon. Olen ylpeä joukkueesta. Joskus on parempi, joskus huonompi päivä, minun oli käytettävä useita pelaajia ja annettava heille mahdollisuus. Aloitimme eri kokoonpanolla, he onnistuivat, mutta eivät tarpeeksi hyvin. Vaihdoimme paikkoja rotaatiossa ja onnistuimme voittamaan, kun Duska tuli takaisin kentälle. Nousumme 2–0 tilanteesta perustui eniten henkisiin ominaisuuksiin, ei niinkään taitoihin, ja pelasimme koko sydämellä. Parasta pelissämme oli puolustuspeli.

Terhi Uotila, OrPo:

- Kaksi ensimmäistä erää olivat ihan hyvät, mutta sitten se jotenkin jälleen luisui. Eihän meitä nyt hymyilytä. Ehkä se kohta tuntuu siltä, että hyvä se yksikin pinna on. Näistä peleistä oppii.

LP Kangasala päihitti hyvätasoisessa illassa Puijo Wolleyn

LP Kangasala otti tärkeät kolme pistettä kärkipään kamppailussa kuopiolaista Puijo Wolleytä vastaan lauantaina Kangasalla. Hyvätasoinen ottelu tarjosi yleisöönmenevää lentopalloviihdettä neljän erän verran ja kotijoukkue oli lopulta parempi erin 3-1.

Ottelun avauserä näytti jo mikä tulisi olemaan ottelun koko kuva. Kangasala hyökkäsi laajalla arsenaalilla ja molemmat joukkueet myös puolustivat hyvin. Oli lähes sama ruokkiko passari Emmi Jalonen ketä tahansa kotijoukkueen hyökkääjää niin pallo oli Kuopiolaisten kentässä. Tasainen erä kääntyi kotijoukkueelle 25-19 ja ottelun toinen erä noudatti samaa kaavaa. Koko liigan parhaiden syöttäjien joukkoon viimeistään tällä kaudella noussut Neea-Maria Joki esitteli jälleen taitojaan niin hyökkäyksien päättäjänä kuin syöttöruudussakin ja myös toinen erä Kangasalle samoin numeroin 25-19.

Kolmannen erän alku näytti jo siltä että kotijoukkue marssii selkeään voittoon mutta varsinkin syöttöään terävöittänyt Puijo oli eri mieltä. Sekä Emilia Kääntä että nuori passari Liina Räty syöttivöt monta pistettä peräjälkeen ja hyökkäysvirheisiin sortunut kotijoukkue ei tästä toipunut vaan erä vierailijoille selkeästi 16-25.

Neljänteen erään kotijoukkue jälleen terävöityi ja vaikka erinomaisen ottelun pelanneen entisen LP pelaaja Taija Tikan johdolla Puijo yritti sinnitellä kovasti vastaan niin yhden kauden ehjimmistä otteluista pelannut kotijoukkue marssi lopulta melko selkeään 25-17 erävoittoon ja koko ottelu siis Kangasalle erin 3-1.

Taija Tikka, Puijo ;

- Meiltä ihan hyvä peli mutta Kangasalan tasoista joukkuetta vastaan se vielä riitä. Vahva usko kuitenkin siihen että keväällä homma on toisin.

Pekka Seppänen , Puijo ;

- Kangasala tarjosi eväät todelliseen huippumatsiin mutta me emme siihen tänään pystyneet vastaamaan. Näyttää vahvasti nyt siltä että kotietu pudotuspeleihin taisi tänään mennä.

Heini Ahtola, Kangasala ;

- Voitto tuntuu tosi hyvältä. En todellakaan ennen kauden alkua uskonut että saisin jo nyt näin ison roolin joukkueessa, nyt täytyy vain osoittaa olevansa sen arvoinen.

Arttu Keränen, Kangasala ;

- Kaksi erää todella hyvää peliä meiltä. Varmasti yleisöön menevä matsi oli muutenkin, tuo laajalla rintamalla hyökkääminen on tavoite myös jatkossa.

LP Kangasala - Puijo Wolley 3-1
25–19, 25–19, 16–25, 25–17
Koti:Joki 19/+13, Pyhäjärvi 15/+6, Ahtola 14/+6
Vieras:Tikka 16/+12, Palmer 13/+6, Räty 8/+5