Seuraa meitä somessa:

LP Viesti ja HPK finaalipariksi

28.03.2018

LP Viesti ja HPK kohtaavat kolmantena keväänä perättäin naisten Mestaruusliigan finaaleissa. Molemmat etenivät välieristä jatkoon otteluvoitoin 3-0

LP Viesti joutui todella taistelemaan kymmenennestä peräkkäisestä finaalipaikastaan

LP Kangasala taisteli loppuun saakka välieräsarjansa kolmannessa pelissä Salossa LP Viestiä vastaan, mutta viiden erän taistelu päättyi jälleen kerran salolaisten eduksi. Lukemat 3-2 (25-18, 25-27, 25-23, 19-25 ja 15-12) syntyivät tehokkaassa peliajassa laskettuna ajassa 2.13. Eräpisteitä LP Viesti otti vain neljä enemmän kuin vastustaja, 109-105.

Kulminaatiopisteeksi nousi viidennen erän tilanne 9-12: LP Viesti otti pelin viimeisen aikalisänsä ja voitti seuraavan pallon, 10-12. Ronja Heikkiniemi oli menossa syöttämään, mutta yllättäen kotijoukkue vaihtoikin syöttäjäksi nuoren, 18-vuotiaan Tuuli Kukkosen, joka siihen mennessä ei ollut pelannut pelissä palloakaan.

- Se oli kakkosvalmentaja Janne Harjun ehdotus ja näin tehtiin, kommentoi LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen pelin jälkeen.

Tuuli Kukkonen teki työtä käskettyä: ”Älä tee syöttövirhettä”. Kukkosen kaksi ensimmäistä syöttöä olivat varovaisia – mutta varmoja ja niiden aikana kotijoukkue hilasi itsensä tasoihin. LP Kangasala käytti pelin viimeisen aikalisänsä, mutta se ei enää auttanut: kotijoukkue sai uskoa omaan tekemiseensä ja LP Kangasala alkoi jännittää ja hermoilla. Näin LP Viesti iski ratkaisevat kolme pistettä kenttään, voitti erän ja menee jälleen 5.4. alkaviin loppuotteluihin, jotka se saa aloittaa kotikentältään.

Pelin jälkeen vieraiden kapteeni Liisa Hurskainen manasi lopputulosta.

- Harmittaa vietävästi! Meidän pelissä oli paljon parempia osia kuin vastustajalla, mm. syöttö ja vastaanotto, mutta silti se ei riittänyt viidennen erän ja ottelun voittoon – ei vaan oltu tarpeeksi hyviä, mietti Hurskainen.

- Ehkä tämä ei ollut kauden paras peli, mutta hyvä, mutta ei jotenkin uskallettu voittaa, alkoikohan pallo olla lopussa liukas tai kuumottaa muuten, kuvaili Kangasalan kippari.

- Tämä oli valtava parannus ensimmäiseen välieräotteluun Salossa, mutta kyllä me pystytään vielä parempaan. Nyt vaan tämä sarja pois mielestä ja katseet kohti pronssiotteluja, kuittasi Liisa Hurskainen.

LP Viestin yleispelaaja Noora Kosonen teki mahtilukemat 22/+13 ja palkittiin joukkueensa parhaana.

- Olihan se peli aika vuoristorataa, johtava joukkue päästi useamman kerran vastustajan mukaan peliin. Kangasala pelasi selvästi paremmin kuin aiemmissa peleissä ja niin meidänkin oli taisteltava tosissaan voitosta.

Ottelussa muutamat tuomaritulkinnat nostattivat paineita etenkin kotijoukkueen puolella.

- Olihan siellä niitä epäselviä tilanteita, mutta ainakin minä saan niistä positiivista aggrea, huomautti Noora Kosonen.

LP Kangasalan päävalmentaja Kai Stenius oli ilmiselvästi harmissaan.

- Onnittelut LP Viestille, mutta kyllä me oltaisiin ansaittu tästä pelistä voitto ja uusi mahdollisuus perjantaille. Viidennen erän 9-12 tilanteessa oli vielä uskoa, sitten kahden pisteen se alkoi horjua – yksikin rohkea suoritus tuossa vaiheessa olisi voinut kääntää erän ja ottelun meille, huokaili Stenius.

LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli huojentunut.

- Tämä oli juuri sitä taistelua, josta puhuin ennen välierien alkua, LP Kangasalan loppukausi on ollut nousujohteinen. Me olemme antaneet vastustajille viimeisen neljän kuukauden ajan melkoisesti tasoitusta loukkaantumisten takia, viimeksi marraskuussa olemme harjoitelleet ja pelanneet normaalilla kokoonpanolla, muistutti Lemminkäinen.

- Pelaajille tästä iso kiitos, korosti päävalmentaja.

- Tässä pelissä Noora palkittiin parhaana ja myös Anna Czakan ja Kertu Laak olivat hyviä, mutta nostan esille myös Roosa Heikkiniemen, hän on hienosti paikannut maan parhaan liberon (Hillaelina Hämäläinen) paikan.

Ottelun epäselviin tuomaritulkintoihin hän ei halunnut enää palata.

- Eiköhän hallin muutamat vihellyskonsertit kertoneet jotain ja omat mielipiteet me kerrottiin pelin aikana, ei niistä näkemyseroista ole enää kommentoitavaa, sanaili Lemminkäinen.

LP Kangasalan parhaana palkittiin keskipelaaja Jessica Wagner (22/+19), mutta hänkään ei olisi noihin tehoihin päässyt ilman loistavaa passaria Mita Uiatoa.

LP Viesti - LP Kangasala 3-2
25-18, 25-27, 25-23, 19-25, 15-12
LP Viesti: Laak 22/+14, Kosonen 22/+13, Czakan 12/+11
LP Kangasala: Brisebois 27/+10, Wagner 22/+19, Hurskainen 15/+3
Katsojia: 596

Ottelutilasto

HPK kuittasi finaalipaikan Kokkosen johdolla

HPK selvitti tiensä välieräsarjasta LiigaPlokia vastaan finaaleihin suoraan kolmella voitolla. Kolmas voitto irtosi kotisalissa keskiviikkona erin 3-1 (25-22, 22-25, 25-14, 25-17). Suvi Kokkonen (22/+17) johti hyvällä hyökkäyspelillään hämeenlinnalaisten tietä finaaleihin.

HPK-päävalmentaja Luca Chiappini:

- Olen iloinen ensinnäkin siksi, että tämä kausi on hyvin erilainen aiempiin verrattuna. Tuloksesta ei voinut olla todellakaan varma etukäteen. Toiseksi, meillä on kolme alle 21-vuotiasta pelaajaa aloitusseitsikossa. He esiintyivät todella kypsästi. Löydimme tasapainon taistelemisen ja ilonpidon välillä. Kaikki pelaajat painavat todella kovaa töitä ja ansaitsevat päästä loppuotteluihin. Tänään meillä oli henkinen aukko toisessa erässä, mutta pääsimme pelirytmiin heti erätauon jälkeen. Vaihdot toimivat, ja vaihtopelaajat toivat energiaa kentälle. Olen tyytyväinen myös joukkueen taustaryhmään, koska olemme tehneet todella lujaa töitä elokuusta asti. Seuraavan kuuden päivän aikana keskitymme korjaamaan pari teknistä seikkaa torjunta-puolustussysteemissämme.

HPK-hakkuri Aleksandra Terzic:

- Olen tyytyväinen, että saimme sarjan poikki kolmessa ottelussa, sillä ottelut olivat kovia. Toisessa erässä otimme liian rennosti, mutta palautimme sitten mieleemme, mitä osaamme ja mitä olemme harjoitelleet. Mielestäni ansaitsimme voittaa. Tämä ei ollut minulle helppo paikka tulla peliin mukaan, sillä ottelutuntumani ei ole kovin hyvä, mutta yritän joka tapauksessa tehdä parhaani ja auttaa joukkuetta kentälle tullessani oli tilanne mikä hyvänsä. Toki minulle oli tärkeää saada heti pisteitä peliin tultuani. Kolmannen erän alun jälkeen jatko oli helppoa. Joukkueen ilmapiiri on hyvä, ja sen myötä voitimme.LiigaPloki-päävalmentaja Jukka Koskinen:

- HPK tuli tänään hyvin peliin, mutta saimme aika hyvin kaksi ensimmäistä erää vihdoinkin Sallan (Karhu) vastaanottoa rikki. Täytyy sanoa, että hän tuli kyllä hienosti takaisin penkkikomennuksensa jälkeen. Joko syöttömme pehmeni tai Salla vain paransi, mutta se oli yksi käännekohta. Me lamaannuimme itse, kun HPK syötti muutaman ässän toisen erän alkuun. Tuomisen Netelle nostan hattua. Hän pelasi ihan mallikkaasti syötön kohteenakin. Kaksi muuta laitaa olivat sitten taas vähän hiljaisempia. Vastustaja oli toki kovempi kuin Kuusamo-sarjassa, mutta meiltä Reid ja Finley alkoivat vähän hiipua. Uskoisin, että pronssi kiinnostaa, mutta Kangasalallakin on varmasti sanansa sanottavana.

LiigaPloki-yleispelaaja Nette Tuominen:

- Vähän kaksijakoinen maku jäi tästä sarjasta. Välillä pelasimme samalla tasolla kuin Kuusamoa vastaan, mutta sitten tuli välillä näitä 25–10-eriä. Periaatteessa meni ihan hyvin, mutta ei vain riittänyt. Kerho ansaitsi paikkansa finaaleissa. He pelasivat tasaisemmin. Kotona teimme paljon syöttövirheitä, ja täällä hyökkäystehomme eivät olleet sillä tasolla, millä pitäisi. Joskus vain lähtee sellainen lumipalloefekti, että kun yksi tekee virheen, niin toinenkin tekee virheen. Niitä putkia pitäisi vain saada pienemmiksi. Lähdemme todella isolla nälällä pronssiotteluihin. Se olisi meille tosi iso mitali. Haluamme tuoda pronssia Pihtiputaalle, ja on sellainen tunne, että ansaitsemme sen tämän kauden jälkeen.

HPK - LiigaPloki 3-1
25-22, 22-25, 25-14, 25-17
HPK: Kokkonen 22/+17, Öhman 12/+6, Savard 12/+4
LiigaPloki: Tuominen 14/0, Finley 13/+2, Hardy 9/+6
Katsojia: 603

Ottelutilasto

Välierien lopputilanteet

LP Viesti - LP Kangasala 3-0
HPK - LiigaPloki 3-0
LP Viesti ja HPK finaaleihin, LP Kangasala ja LiigaPloki pelaavat pronssiotteluissa

Naisten finaalien otteluohjelma

To 5.4. klo 18:30 LP Viesti - HPK (Ruutu)
La 7.4. klo 18:00 HPK - LP Viesti (Ruutu)
Ma 9.4. klo 18:15 LP Viesti - HPK (Yle, Ruutu)
Tarvittaessa
To 12.4. klo 18:15 HPK - LP Viesti (Yle, Ruutu)
Su 15.4. klo 17:15 LP Viesti - HPK (Yle, Ruutu)

Naisten pronssiotteluiden otteluohjelma

Ke 4.4. klo 18:30 LiigaPloki - LP Kangasala
Pe 6.4. klo 18:30 LP Kangasala - LiigaPloki
Tarvittaessa
Su 8.4. klo 17:00 LiigaPloki - LP Kangasala

Kuvat:
Veli-Matti A. Pitkänen / HPK
Sinikka Makkonen / LP Viesti

  Takaisin