Seuraa meitä somessa:

LP Viesti ja Pölkky tylyjä vieraita Nurmossa ja Huittisissa

07.01.2024

Naisten liigaviikko päättyi tylyihin vierailuihin, kun LP Viesti haki pisteet kolmessa erässä JymyVollelylta ja Pölkky teki samoin Huittisissa LP-Vampulalle ottaen myös Suomen Cupin Final4 -paikan.

JymyVolley kiusasi LP Viestiä kaksi erää

Sarjataulukon jumbosijalla majaileva JymyVolley avasi liigan kevätkauden kiusaamalla sarjakakkosta LP Viestiä kahden erän verran ihan tosissaan. Erävoittoja ei tasaisesta pelistä huolimatta saatu, ja salolaiset veivät mukanaan kolme pistettä erin 0-3 (22-25, 23-25, 13-25).

JymyVolley lähti otteluun altavastaajana, mutta ei nöyristellen. Päävalmentajan aloittanut Jukka Tuovinen nosti joukkueen kokoonpanoon syksyn pelitauon jälkeen palanneen yleispelaajan Riikka Valkosen aloitukseen, eikä tehnyt sitä turhaan. Kokenut Valkonen toi peliin rauhallisuutta, ja nosti palloa passarille mainiosti mahdollistaen samalla onnistuneet hyökkäykset. Kotijoukkue sai myös syötöt onnistumaan, ja henkinen kanttikin kesti hyvin kuroa pahimmillaan jo viiden pisteen etumatkalle kirineen Viestin kiinni.

Toista erää kotijoukkue vei muutaman pisteen erolla aina 18 pisteeseen saakka. Sen jälkeen vieraat näyttivät kokemuksensa, ja napsivat pisteen toisensa jälkeen. Emännät pyristelivät vielä tilanteeseen 23-24, mutta erä kallistui vieraille omalla syöttövirheellä.

Kolmanteen erään vieraat olivat koonneet itsensä, ja ryhtyivät pelaamaan oman tasonsa mukaan. JymyVolleyn kahden erän hyvä ote jäi pukukoppiin, eikä joukkueella ollut sanottavaa vain 22 minuutissa päätökseen paukutetussa erässä.

Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti:

- Ensimmäiset kaksi erää oli meiltä vähän ailahtelevia, eikä päästy omalle tasolle. Viimeisessä erässä pelattiin aika virheetöntä peliä, ja saatiin kairaamaan ne kolme pinnaa, mitä tarvittiin. Syöttövirheitä tuli meille ehkä liikaa, mutta oma hyökkäyspeli toimi hyvin, ja sillä voitettiin. Oma hyökkäys toimi tänään hyvin, vastaanotto oli sen sijaan vähän ailahtelevaa.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Yksi syy voittoon on se, että meillä on varmaan vähän parempi materiaali. Viimeiseen erään saatiin myös oma syöttö toimimaan, ja se pelattiin aika laadukkaasti. Kaksi ensimmäistä erää oli nihkeitä ja vaikeaa pelaamista, ja luulen, että vastustaja pelasi tänään kahden erän verran kauden parasta peliään. Vastustaja sai meidän vastaanoton vähän vaikeuksiin, ja tasaiset erät olisi voinut voittaa kumpi vaan.

- Erien lopussa näkyi se, kumpi joukkueista on sarjataulukon kärkipäässä, kumpi häntäpäässä, ja kumpi on tottunut voittamaan eriä ja kumpi ei. Erät ratkesivat siihen, että me ollaan niitä voitettu, Nurmo ei. Odotin ehkä vähän sitä, ettei (Riikka) Valkonen aloittaisi vielä tänään, mutta hänhän oli iso palanen ottelussa. Kahden ensimmäisen erän vastaanottopeli oli ihan eri luokkaa, mitä Jymyllä on tähän asti ollut. Valkonen mahdollisti muiden hyvän pelaamisen, ja se vaikeutti meidän pelaamistamme.

Riikka Valkonen, JymyVolley:

- Kivaa oli palata kentälle. Ei ollut stressaavaa jännitystä, mutta kutkuttavaa pientä jännitystä. Toki toivoisi, että pystyisi antamaan joukkueelle jotain hyökkäyspuolelle, mutta tästä lähdetään. Vaikka kaveri sanoi, että he tekivät paljon virheitä, niin kyllä meillä virheiden määrä oli tänään liian iso, siihen ottelu varmasti ratkesi. Kaveri hyökkäsi paremmin, kolmannessa erässä henkinen puolinen hyytyi eikä pystytty taistelemaan. Oma vastaanotto toimi tänään, mutta virheitä tuli liikaa.

Jukka Tuovinen:

- Kyllä kokemus ratkaisi tämän ottelun. Meidän kokonaisuus pelasi kahdessa erässä, samoin syöttö-vastaanotto. Erien lopussa tuli muutama köykänen lapsus hyökkäyspäässä, mutta ajattelen niin, että syöttöpelin kannalta oli tärkeää, että pystyttiin pelaamaan pienellä virhemäärällä ja vastaanotto oli kokonaisuudessa varman oloista. Jos tuo pysyy jatkossa, me pystytään kehittämään siitä hyökkäyspeliin tehoja.

- Kolmas erä ei mennyt suunnitelmien mukaan. Keskittyminen ei riittänyt, ja annettiin aika helposti periksi. Vastaava tilanne oli ensimmäisessä erässä, jossa kaveri meni johtoon ja me tulimme silti peliin mukaan. Nyt oli henkinen taakka, joka notkautti pelin.

- Ajattelin ennen peliä, että Riikka (Valkonen) pelaisi jonkun tietyn pätkän peliä tänään, mutta koska vastaanotto toimi niin hyvin, en rikkonut sellaista asiaa, joka toimi. Riika tuo pelaamiseen rauhallisuutta, ja kaikki näkivät, että hän oli puuttunut palanen meidän vastaanottopelaamisessamme tänään.


JymyVolley - LP Viesti 0-3
22–25, 23–25, 13–25
Koti:Robinson 12/+11, Koivuniemi 9/+5, Burse 9/+1
Vieras:Kaikkonen 15/+9, Butkevych 15/+9, Garcia 8/+7

MVP:t
Deja Robinson, Jymy
Iina-Reeta Kaikkonen, LP Viesti

PROlibero
Netta Laaksonen, LP Viesti

Katsojia 300

Ottelukuvat

Ottelutilasto

Liigakärki odotetun kova Huittisissa

LP-Vampulan kevätkausi alkoi kovimman mahdollisen vastustajan kanssa. Tahto Areenalla sunnuntaina Pölkky Kuusamo teki sen mitä tahtoikin, eli vei puhtaan 0–3 (17–25, 21–25, 19–25) voiton LP-Vampulasta ja samalla paikan Suomen cupin lopputurnaukseen.

Pölkky johti ottelua joka erässä selvästi, mutta Vampula pystyi kuromaan sen etumatkaa. Ensimmäisessä erässä Vampula oli vailla mahdollisuuksia, toisessa erässä vieraiden etumatka oli pahimmillaan kuusi pistettä. Vampula pääsi kolmen pisteen päähän, mutta sen lähemmäksi vieraat eivät kotijoukkuetta päästäneet. Kolmannessa erässä Vampula oli jo Pölkyn kannoilla tilanteessa 5–6, mutta sitten Pölkky meni menojaan.



Pölkyn parhaana palkittu yleispelaaja Carlyle Nusbaum oli joukkueensa tehokkain pelaaja 19/+9 lukemilla. Uskomattoman ponnistusvoimansa ansiosta hän pystyy takomaan palloja kenttään niin, että vastustaja on vailla mahdollisuuksia. Keskipelaaja Amiya Jones, tehot 14/+11, torjui ja hyökkäsi erinomaisesti. Yleispelaaja Madeline Palmer oli Vampulan syöttöjen kohteena, mutta jaksoi myös hyökätä hyvin. Hänen tehonsa olivat 12/+7.

Pölkyn uusin vahvistus, yleispelaaja Makenzie Harris ja joulukuun Kuukauden Tekijäksi liigassa valittu Cortney VanLiew eivät käyneet lainkaan kentällä.

LP-Vampulan paras pelaaja oli jälleen yleispelaaja Cheyenne Jones. Hän takoi tehot 18/+15. Keskipelaaja Kate Brennanin tehot olivat 6/+5 ja yleispelaaja Linnea Kuuselan 6/+3. Kuusela pelasi hyvin ja teki järkeviä ratkaisuja.

–Olen ylpeä joukkueestani. Meillä oli tässä huonompi peli alla, mutta nyt keskityimme otteluun paremmin, sanoi Carlyle Nusbaum.

Hänet on palkittu tällä kaudella jo monessa ottelussa joukkueensa parhaana pelaajana. Hän myöntää olevansa itselleen ankara. Hän haluaa hioa hyökkäyksiään ja syöttöjään paremmiksi. Hän iloitsee siitä, että on mukana hyvässä joukkueessa.

Cheyenne Jones myönsi, että tänään LP-Vampula pelasi todella hyvää joukkuetta vastaan.

–Pölkky oli meitä joka osa-alueella parempi. Joulutauko teki hyvää ja tulemme nyt tähän kevätkauteen energisimpinä. Ensimmäinen ottelu on tietysti kova ja olisimme voineet pelata paremmin. Meillä ei kuitenkaan ole mitään hävettävää, sillä pelasimme joukkueena hyvin, sanoi Cheyenne Jones.

–Tämä oli meiltä hyvä ottelu. Saavutimme tämän kauden yhden tavoitteen eli pääsyn Suomen cupin finaaleihin. Pääsimme ottelussa omaan rytmiimme, mitä meillä ei ollut Hämeenlinnaa vastaan keskiviikkona. Tässä ottelussa olimme keskittyneempiä. Tämä oli meiltä yksi parhaista peleistä, sanoi Pölkyn päävalmentaja Sotiris Gkotsis.

–Tämä oli meille kova ottelu heti joulutauon jälkeen, kun pelasimme liigan parasta joukkuetta vastaan. Me emme kuitenkaan pelanneet kovin hyvin, sanoi LP-Vampulan päävalmentaja Stefan Paunovic.

–Nyt unohdamme tämän ja huomenna aloitamme valmistautumisen ensi lauantain kotipeliin LP Kangasalaa vastaan. Vastassa on jälleen kova joukkue ja jos haluamme voittaa, meidän on pelattava paremmin kuin tänään, sanoi Paunovic.


LP-Vampula - Pölkky Kuusamo 0-3
17–25, 21–25, 19–25
Koti: Jones 18/+15,Biberdzic 9/+1,Brennan 6/+5
Vieras: Nusbaum 19/+9,Jones 14/+11,Palmer 12/+7

MVP:t
Cheyenne Jones LP-Vampula Huittinen
Carlyle Nusbaum Pölkky Kuusamo

PROlibero
Juulia Jäppinen Pölkky Kuusamo

Katsojia 301

Ottelukuvat

Ottelutilasto

  Takaisin