Seuraa meitä somessa:

LP Viesti jatkaa täydellä pistesaaliilla

01.11.2017

Hallitseva naisten mestari LP Viesti jatkaa ilman pistementyksiä, kun se voitti kauden neljännessä liigaottelussaan LP Kangasalan keskiviikkona 1361 katsojan edess 3-0 (26-24, 25-14, 25-16).

Vain avauserässä vieraat pystyivät uhkaamaan kotijoukkueen erävoittoa, kun he nousivat 13-7 ja 19-11 –lukemista jopa tasanumeroihin 24-24. Siitä kuitenkin LP Viesti napsi kaksi tarvittavaa pistettä ja erävoiton 26-24. Kaksi muuta erää sujuivat selvemmin voittajan eduksi, 25-14 ja 25-16.

LP Viesti sai jo toiseen peräkkäiseen otteluunsa yli tuhat katsojaa, kun paikallislehti Salon Seudun Sanomien kestotilaajat kansoittivat lehterit 1361 hengen voimin. Edellisessä ottelussa perjantaina Bonusta Junnuille –tapahtuma sai liikkeelle 1395 katsojaa.

LP Viesti jylläsi tasaisuudellaan, kun neljä pelaajaa sai aikaan yli 8 pistettä. LP Kangasala jäi kolmen pelaajan varaan – heistä yhden teholukemat menivät lisäksi miinukselle.

Vieraiden pelaajista Jutta Riikonen kommentoi medialle peliä.

- Tappio on aina tappio, mutta silti tässä oli meidän osalta jotain hyvääkin. Tavoite oli keskittyä ennen muuta oman pelin sujumiseen, ennakkovalmisteluissa jätettiin LP Viestin peli vähemmälle huomiolle, koska se kuitenkin pelaa laajalla rintamalla.
Meidän hyvien otteiden vastapainoksi tuli notkahduksia, tehtiin ihan tyhmiä virheitä.

- Pahimmin olimme hankaluuksissa vastaanoton kanssa – erityisesti Anna Czakanin syöttövuorolla LP Viesti teki tuhojaan. Yleisöä oli hienosti paikalla ja tällaisessa tilanteessa on aina mukava pelata, tuumi Jutta Riikonen, jonka illan tehot olivat 12/-1.

LP Viestin parhaana palkittiin Noora Kosonen, joka pisteissä ei ollut ykkönen, mutta teki vastaanotossa ison työn. Hän oli pienen flunssan takia poissa perjantain ottelusta.

- Vähän on vieläkin vaivaa, kroppa on ok, mutta keuhkoissa vielä rohisee, kuvaili tehot 8/+6 tehnyt Noora.

- Tasainen esitys meiltä – kunhan unohdetaan se avauserän notkahdus. Jälleen oli mukava pelata isolle yleisölle ja toivottavasti sitä tulee myös lauantaina Pölkky-otteluun. Se on varmasti kova ottelu, Pölkky on pelannut alkukauden hyvin, muistutti Noora Kosonen.

Vieraiden valmentaja Janne Anturamäki oli Jutta Riikosen kanssa samoilla linjoilla: tappio harmitti, mutta oma esitys oli kuitenkin kohtuullinen.

- Tarkoitus oli tässä saada hyvä peli alle ennen OrPo-ottelua ja siinä monin osin onnistuttiin. Vastaanoton pettäminen eli LP Viestin hyvä syöttö vei meiltä kuitenkin terävimmän hyökkäysvoiman. Tässä Anna Czakan oli meille pahin vastustaja. Sanoin kuitenkin pelaajille pelin jälkeen, että erävoitonkin ottaminen Salohallista on hyvä saavutus, täältä niitä ei helpolla lähde. Sunnuntaiksi saamme mukaan yhden uuden pelaajan lisää, mutta muuta kerrottavaa ei hänestä vielä ole, ennakoi Anturamäki.

LP Viestin Tomi Lemminkäinen totesi joukkueen onnistuneen valtaosin ennakoidussa taktiikassa.

- Tavoite oli saada kova keskipelaajakaksikko Lattin – Wagner kuriin, mutta siinä onnistuttiin vain puolittain, Jessica Wagner pääsi tekemään tehot 11/+9. Selkeä voitto, niin selkeä kuin lentopallossa voi saada vaikka se huono vaihe tulikin avauserään. Kaksi viimeistä erää olivat hyvää peliä.

- Täytyy myös antaa tunnustus palkintoraadille, joka osasi hakea kentän parhaan pelaajan, vaikka pisteissä meillä olikin kolme parempaa pelaajaa. Kertu Laak ja Ronja Heikkiniemi aloittivat vaisusti, mutta kohensivat pelin vanhetessa selvästi.

- Vapaapäin jälkeen aloitetaan valmistautuminen lauantain tärkeään peliin, kertoili Lemminkäinen.

LähiTapiolan pisteet
3 Kosonen LP Viesti
2 Czakan LP Viesti
1 Wagner LP Kangasala

LP Viesti - LP Kangasala 3-0
26-24, 25-14, 25-16
LP Viesti: Laak 13/+5, Czakan 11/+9, Kosonen 8/+6
LP Kangasala: Wagner 11/+9, Riikonen 12/-1, Paloniemi 8/+0
Katsojia: 1361

Ottelutilasto

  Takaisin