Seuraa meitä somessa:

LP Viesti jatkoi kalavelkojen maksujaan - LP-Vampulan noususuhdanne jatkuu

26.01.2021

Naisten liigatiistain voittajia olivat LP Viesti ja LP-Vampula. LP Viesti jatkoi Piihtiputaalla alkaneita "kalavelkojen" maksujaan kaatamalla nyt LP Kangasalan ja LP-Vampulan noususuhdanne jatkui vierasvoitolla Pihtiputaalta.

LP Viestin ja LP Kangasalan toinen kohtaaminen viikon sisällä Salohallissa päättyi moninaisten vaihdeiden jälkeen kotijoukkueen voittoon 3-1 (17-25, 25-20, 25-10, 25-18).

Ottelutapahtumat

Vierailijoiden yllättävä ja hyvin pelannut aloitusseitsikko sai kotijoukkueen pelin täysin sekaisin ensimmäisessä erässä.
Molemmat joukkueet lähtivät otteluun perjatain Finnish Teknikum Cup-välierä mielessään: salolaiset parhaalla kuusikolla, Kangasala lepuuttaen 1-seitsikkoaan. Erän alku sujui LP Viestin hienoisessa johdossa noin 10 pisteeseen asti. Rohkeasti pelanneet vierailijat kirivät tasoihin ja repäisivät eron Taija Tikan huikealla syöttövuorolla. Kangasalan ns. vaihtopelaajat nauttivat pelaamisesta Roosa Heikkiniemen johdolla, joka teki erään tehot 6/+5.

Toisessa erässä kotijoukkue alkoi heräillä peliin ja vastaanoton parantuessa ensimmäisestä erästä (15%->47%) mm. Iina Andrikopoulou takoi palloa kenttään paikasta kuin paikasta. Anniek Siebring jäi kentälle tultuaan ensimmäisessä erässä Arita Ternavan tilalle ollen yksi kotijoukkueen parhaista. LP Kangasala otti kentälle erän loppupuolella Jody Larsonin, joka teki tavanomaista tuhoaan, mutta ei yksin saanut joukkueensa kurssia käännettyä.

Pitkän tauon jälkeen LP Viestin peli lähti kunnolla käyntiin eikä LP Kangasalalla ollut jakoa. Erän hahmo, LP Viestin Anna Czakan oli Kangasalle kova pala niin verkolla kuin syöttöruudussakin (kaksi ässää, kolme hyökkäystä 100% ja kolme torjuntaa).
Neljänteen erään LP Kangasala vaihtoi kentälle Larsonin sekä Ronja Heikkiniemen. Pelaajien vaihtuminen verkon toisella puolella ei romuttanut LP Viestin pelivirettä. Pallot nousivat puolustuksessa Noora Kososen sekä Anna Syrjälän voimin ja joukkueen hyökkäys oli aivan toista luokkaa kuin ensimmäisessä erässä.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Roosa Heikkiniemi, LP Kangasala:

- Tiesin jo eilen, että pääsen tänään aloitukseen. Olen useammassakin pelissä tällä kaudella päässyt aloitukseen, hyvä että voidaan kierrättää pelaajia. Lähdettiin tosi rohkeasti pelaamaan, jokainen meistä voi olla ylpeä millä mentaliteetilla tultiin. Hyvä tulos siinä erässä. Kyllä LP Viesti paransi tosi paljon, alkoi syöttämään aggressiivisesti ja myös heidän torjunta parani.

Anna Czakan, LP Viesti:

- Vähän yllätti Kangasalan aloitusseitsikko, mutta he pelasivat tosi hienosti. En tiedä pelästyttiinkö seitsikkoa vai miksei meidän peli käynnistynyt. Kertoo paljon Kangasalan tasosta, kun kaikilla pelaajilla peli kulkee joukkueena. Kasasimme itsemme kahden erän jälkeen. Toivottavasti perjantaina ruvetaan pelaamaan heti ensimmäisestä pallosta lähtien.



Arttu Keränen, LP Kangasala:

- Siinä vaiheessa, kun joulukuun pelit jouduttiin siirtämään tammikuun alkuun ja meille tuli kolme peliä kärkijoukkueita vastaan (ennen tämän päivän peliä) ja tulevana viikonloppuna on vielä kauden tähän asti tärkeimmät pelit, niin jossain pelissä oli pakko kierrättää pelaajia. Meillä on cupin jälkeen taas seuraavat pelit keskiviikkona, lauantaina ja tiistaina. Tämän päivän aloitus oli siis osittain pakon sanelemaa. Ruuhka on kova eikä haluta, että kukaan loukkaantuu väsymyksen takia. Tytöt näyttivät ensimmäisessä erässä millaista lentopallo on, kun uskaltaa pelata. Yksilösuoritukset olivat erinomaisia. Toisessa erässä alkoi syöttö-vastaanotto kääntymään kotijoukkueelle. Siinä vaiheessa alkoi sitten meidän itseluottamuksemme murentua. Vaihdettiin pari kokeneempaa pelaajaa viimeiseen erään, kun oli muutamalla nuorelle pelaajalle liian kova paikka. Tappio ei sinänsä harmita, mutta peli-identiteetti pitää säilyä läpi ottelun.

Tomi Lemminkäinen, LP Viesti:

- Ensimmäisessä erässä Kangasala syötti hyvin ja meillä oli suuria ongelmia vastaanotossa eikä muutenkaan peli sujunut. Sen erän jälkeen tiedettiin kyllä, ettei Kangasala pysty jatkamaan samalla tasolla loppupeliä eikä me vastaavasti pelata yhtä huonosti. Hyvää peliä meiltä kolmannessa ja neljännessä erässä. Olimme valmistautuneet täysin toisenlaiseen vastustajaan, pelaajille se ei selvästikään ollut helppoa. Pääsivät siis yllättämään seitsikolla ja pelasivat lisäksi hyvin. Meillä oli hyökkäyspelissä vaikeuksia kahdessa ensimmäisessä erässä.

Ottelun tilastonostoja
* LP Kangasalalla ensimmäinen tappio 12 perättäisen liigavoiton jälkeen
* LP Viesti 10-1 viimeiset 11 ottelua
* LP Viesti nousi sarjassa kolmanneksi
* LP Kangasala oli voittanut 4 viimeisintä joukkueiden kohtaamista
* Kauden edelliset kohtaamiset molemmat LP Kangasalla 3-0
* Edelliset 20 kohtaamista 14-6 LP Viestille
* Anna Czakanille kovin harvinainen yhdistelmä: 5 ässää + 5 torjuntaa
* Anna Czakan vahvisteli viidellä torjunnallaan liigan kakkospaikkaansa (54) ja nousi hyökkäysprosenteissa liigan kakkoseksi (56%)

LP Viesti - LP Kangasala 3-1 (17-25, 25-20, 25-10, 25-18)
LP Viesti: Andrikopoulou 20/+11, Czakan 17/+13, Siebring 12/+7
LP Kangasala: Roo. Heikkiniemi 14/+7, Jäärni 7/-2, Tikka 6/0
Ässät 10-10, syöttövirheet 10-9, torjunnat 10-3, hyökkäys% 43-31, vastaanotto% 35-33

Pistekilpailu:
3 Czakan LP Viesti
2 Andrikopoulou LP Viesti
1 Roo. Heikkiniemi LP Kangasala

PROlibero
Anna Syrjälä, LP Viesti

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
3) LP Viesti 15-4, 44 p
1) LP Kangasala 17-2, 52 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
LA 6.2. 17.00 LP Viesti - WoVo
KE 3.2. 18:30 LP-Vampula - LP Kangasala

LP-Vampulalle pisteet Pihtiputaalta

LP-Vampula haki Pihtipudas-salista täyden pistepotin kaatamalla LiigaPlokin tiukassa nelieräisessä pelissä 1-3 (25-22, 18-25, 23-25, 25-27). LiigaPloki ilmoitti myös, ettei virolainen Ingrid Kiisk jatka enää joukkueen riveissä.

Ottelutapahtumat

Kotijoukkue sai otteluun lentävän lähdön Lauren Matiaksen kolmen ässän syöttövuorolla. Myös Jäyden Blanchfield aloitti vahvasti tehden erään pisteet 7 (+6). Tuli myös selväksi, että Vampulan ratkaisun avaimet ovat kaksikon Taylor Milton/ Aleksandra Petrovic Petrovic hallussa. Molemmat olivat välillä lähes pitelemättömiä hyökkäyspelissään ja Milton sen lisäksi esitti kovia hyppysyöttöjä. Vierasjoukkue viritteli erän loppuun kirin, mutta kotijoukkueen etumatka kesti erävoittoon saakka.

Toisessa erässä osat vaihtuivat ja Vampula marssi Miltonin 9 (+8) johdolla selvään erävoittoon.
Kolmas erä eteni tasaisesti aina tilanteeseen 19-19 LiigaPlokin yrittäessä saada Miltonin ja Petrovicin hyökkäyksiä kiinni. Vampula eteni eräpallotilanteeseen 20-24, mutta kotijoukkue kiri vielä pisteen päähän. Petrovicin satanen katkaisi kuitenkin kotijoukkueen nousun.

Neljäs erä oli pitkään kotijoukkueen hallinassa tilanteeseen 20-14, josta LP-Vampula tuli pisteen päähän 20-19. Kotijoukkue sai mahdollisuuden viedä ottelu viidenteen erään, kun se johti 24-21. Vieraat kuitenkin käyttivät tilaisuuden hyväkseen, kun kotijoukkueen hyökkäyspeli takkusi ratkaisevilla hetkillä ja erän lopun hyökkäysvirheet päättivät kamppailun vierasjoukkueen eduksi.

LiigaPlokin libero Jemina Pasanen pelasi ensimmäisen kokonaisen pelin liigassa Hän joutui kovaan vastaanottopaineeseen (49 vastaanottoa). Pasanen teki muutamia mainioita puolustuksia.

Pelaaja- ja valmentajakommentit

Mikko Pesonen, LiigaPloki:

-Parempi joukkue voitti tänään, hyökkäyspelissä naapuri meni menojaan. Seuraavissa harjoituksissa meidän pitää harjoitella erityisesti torjuntapeliä. Isoja taktisia muutoksia ei pystytä tekemään ennen perjantaina pelattavaa Suomen Cupia. Ingrid Kiisk ei jatka enää joukkueessa. Tällä rosterilla mennään loppukausi.

Darko Dobreskov, LP-Vampula:

- Otteluun valmistautuminen oli erikoista, meidän bussin hajoamisen takia tulimme henkilöautoilla Pihtiputaalle. Joukkue taisteli tänään mainiosti selviytyttyään avauserän heikosta esityksestä. Joukkueen kokeneet johtajat (Milton, Petrovic) olivat hyvänä esimerkkinä nuorimmille, jotka onnistuivat hyvin kääntämään ottelun meille.

Jaidyn Blanchfield, LiigaPloki:

- Minä ja joukkue tuli hyvin peliin, mutta ote lipsui ottelun aikana. Suomen Cupia varten valmistaudutaan kunnolla. Liigassa voitimme ja hävisimme LP Viestille kerran. Nyt lähdemme saalistamaan taas voittoa.

Aino Ollonen, LP-Vampula:

- Näytettiin tänään mitä osataan. Uskottiin omaan tekemiseen. Hyvät treenit ovat auttaneet pelintason nousuun.

Ottelun tilastonostoja
* LiigaPlokilla yksi voitto kuudesta viime pelistä
* LiigaPlokilla kolmas perättäinen kotitappio
* LP Vampula voittanut neljä viidestä viime pelistään
* Kauden ensimmäisen kohtaamisen voitti LP-Vampula kotonaan 29.11.
* Kaikkien aikojen liigakohtaamiset LiigaPlokille 10-9
* LP-Vampulan Taylor Milton nousi ässästilaston kolmanneksi (31) viidellä ässällä. Myös Mila Viljaselle viisi ässää.
* LiigaPlokin Jaelyn Keene nousi torjuntatilaston kolmanneksi (47)

LiigaPloki - LP-Vampula 1-3 (25-22, 18-25, 23-25, 25-27)
LiigaPloki: Blanchfield 19/+10, Matias 17/+7, Keene 14/+11
LP-Vampula: Milton 27/+19, Petrovic 19/+14, Lofton 14/+9
Ässät 7-15, syöttövirheet 7-11, torjunnat 8-7, hyökkäys% 43-44, vastaanotto% 38-41

Pistekilpailu:
3 Milton Vampula
2 Petrovic Vampula
1 Blanchfield Ploki

PROlibero
Iina Niemelä, Vampula

Ottelutilasto

Ruutu+ tallenne

Sarjatilanne
6) LiigaPloki 6-14, 23 p
8) LP-Vampula 6-11, 16 p

Joukkueiden seuraavat ottelut
KE 3.2. 18:30 Liigaploki Pihtipudas - Kuortane
PE 29.1. 18:30 LP-Vampula - OrPo

Naisten liigan seuraavat ottelut
KE 27.1. 18:30 JymyVolley - Kuortane
PE 29.1. 18:30 LP-Vampula - OrPo
SU 31.1. 15:00 JymyVolley - Puijo Wolley
TI 2.2. 18:00 WoVo - JymyVolley
KE 3.2. 18:30 Liigaploki Pihtipudas - Kuortane
KE 3.2. 18:30 LP-Vampula - LP Kangasala
KE 3.2. 18:30 OrPo - Hämeenlinna
KE 3.2. 18:30 Pölkky Kuusamo - JymyVolley

  Takaisin